Szerző |
Üzenet |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8733 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
 Re: West Coast Muzsika
Köszi! A Ghettotropis nagyon jó: nem csoda, hiszen az ezredforduló környékén készült, amikor Kokane a Last Meal-en is dolgozott, és ami talán a csúcsidőszaka volt neki. Az AOGF track is rendben van, bár nem az a klasszikus G Funk, ezért furcsa, hogy a G Funk Uncut címet kapta a nóta.
|
2022.12.10. 16:17 |
|
 |
YoungLife
|
|
2022.12.15. 18:20 |
|
 |
rapguruz88
|
|
2022.12.17. 09:19 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8733 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Ez a szám nem a Napalm-on van rajta? (Durva, hogy már 10 éves az utolsó Xzibit album...) Ettől még persze nagyon jó kis nóta, és az album is remek volt: ha jól emlékszem, 2. helyezett a 2012-es top 10-emben Kendrick GKMC-je után.
|
2022.12.17. 21:44 |
|
 |
Yodaragorn
|
Mount Westmore - Snoop Cube 40 $hortNa, végre eljutottam idáig, és meg vagyok elégedve! Amikor először hallottam a projekt híréről, nagyon magasak voltak az elvárásaim vele szemben, minimum top 3-as szintű, de akár év albuma szintű anyagot vártam négy ekkora MC összeállásából - főleg úgy, hogy azt lehetett hallani, hogy lesznek Dr. Dre alapok a lemezen, lesz Dr. Dre feat, Eminem feat, stb. Aztán szépen fokozatosan kiderült, hogy ezek nem lesznek, és ahogy elkezdtek jönni a számok, vegyes érzelmeim voltak. Voltak köztük nagyon jók, de voltak nagyon gyengék is (pl. Big Subwoofer, Free Game). Ezért fokozatosan leadtam az elvárásaimat, a végén úgy voltam vele, hogy ha egy éppenhogy top 10-be beférő albumot összeraknak, már elégedett leszek. Nos, első hallgatás után nálam nem kérdés a top 10, sőt talán még az első fele is meglesz, ami egy ennyire erős évben azt jelenti, hogy nagyon tetszik az album! Zeneileg a bay area hangzása dominál, aminek én nem örülök, de még ezzel együtt is fért jónéhány kiváló, LA hangzását hozó szám is az albumra, és még a bay area hangzás is többnyire jobban tetszik, mint szokott. Lehet, hogy Snoop és Cube szerethetőbbé teszik számomra, mint 40 és Short.  Dr. Dre végül nem lett ezen a lemezen (egy rövid cameot leszámítva a Too Big elején), de klasszik westcoast producerek tettek munkát az albumba, mint pl. Rick Rock, Soopafly, Jelly Roll, ProHoeZak, Ant Banks, Fredwreck (utóbbi Dre csapatából Dem Jointz-al együtt). Ilyen felhozatalból rossz dolgok nem sülhetnek ki, és mindannyian oda is tették magukat. Rick Rock-tól évek óta nem hallottam olyan színvonalú zenét, mint a California alapja. Kicsit túlzsúfolt, de ütős, klasszik westcoast, igényesen kidolgozva, és tökéletes, lendületes kezdése az albumnak. ProHoeZak is jobb, mint Snoop tavalyi lemezén (From tha Streets to tha Suites). Jelly Roll-t pedig egyáltalán nem hallottam fene tudja, hány éve, pedig volt egy saját stílusa a westcoaston belül, és a Tribal bizonyítja, hogy még mindig megvan neki. A rapek is kellemes meglepetést jelentenek. Ahogy dogg is írta, senki se alibizik a négyesből. Nem gondoltam volna, hogy ezt fogom mondani, de szerintem Snoop viszi a prímet a lemezen: motivált, energikus, érződik, hogy oda akarta tenni magát 3 ilyen legenda mellett. A BODR-t is idevéve sokadik virágzását éli 2022-ben. E40 és Too Short eleve nem az én stílusom, és kár lenne tagadni, hogy számomra sokszor megtörik az album feelingjét, de az is tény, hogy ők is odatették magukat önmagukhoz képest. Aki kicsit maga alatt teljesített, az Ice Cube. Nekem ő a kedvencem ebből a négyesből, és egyértelműen ő a legjobb rapper közülük, de magához képest most alulteljesített. Persze így is jobban tetszik, mint E40 és Too Short, most szigorúan önmagához viszonyítom. Cube tud sokkal tartalmasabb, keményebb, technikásabb szövegeket írni, mint erre a lemezre, kifejezetten parádézik közéleti tartalmú számokban. Ehhez a lemezhez viszont nem passzolt volna a politizálás, ez egy feelgood album, amin arról szólnak a számok, hogy a négy MC arcoskodik, saját magukat és a nyugati partot fényezik. Ilyen keretek közt Cube zsenije nem tud kibontakozni, egy verze kevés neki hozzá a másik három MC mellett. Éppen ezért néhány számban nekem kicsit motiválatlannak, fantáziátlannak hat magához képest, nem találta meg a helyét. De vannak olyan számok, amikben hozza magát ő is: elsősorban az Activated ilyen, amiben ő viszi a prímet. A legjobb számok szerintem (kb. sorrendben): Activated, Have a Nice Day, I Got Pull, California. Ezeken kívül a Tribal és a Lace You Up is kiemelendő. Ezek mind a legszebb westcoast hagyományokat idézik. Némi hiányérzetem azért van, mert nincs íve az albumnak, nincs koncepciója, csak egymás után vannak pakolgatva ezek a jó kis nóták. A többi szám is többnyire rendben van, kivéve hármat: Big Subwoofer, Free Game, Up & Down. Ezek közül ráadásul kettő klipet is kapott... Ezeknek igénytelen, semmilyen zenei alapjaik vannak, nem méltóak az album többi számához, sajnos jelentősen lehúzzák a színvonalát. Ha ez a 3 szám helyett rákerült volna az albumra az NFT-s verzión rajta lévő Mt. Westmore Pt. 1, Aim Squeeze Bust és Bad MFs (hogy hagyhattak le egy DJ Pooh és egy Battlecat alapot...?), akkor ez egy top 3-as album lenne, sőt még azon is elgondolkodnék, hogy az év albuma címet neki adjam. Így azért hátrébb lesz a listán, de rajta lesz. Meg fogom majd hallgatni az album NFT-s verzióját is, a Bad MFs-et, hiszen minden szám megvan róla. 4 nóta van, ami nem került rá a Snoop Cube 40 Short-ra, de azok is kiszivárogtak, YouTube-on fent vannak. A tracklistet elnézve, a Bad MFs egy jobb album, mint a Snoop Cube 40 Short, úgyhogy annak a meghallgatása után még tovább javulhat a véleményem. A gond az, hogy az említett 3 gyenge számból 2 rajta van azon is, viszont a Mt. Westmore Pt. 1, Aim Squeeze Bust és Bad MFs is rajta vannak, ami nagy plusz. (Nincs viszont rajta az I Got Pull, ami mínusz...) Úgyhogy nem optimális a Bad MFs tracklistje sem, de jobbnak tűnik, mint ez.
|
2022.12.17. 22:27 |
|
 |
Yodaragorn
|
Új cuccok Suga Free-től és Kokane-től: YeloHill, Suga Free , Hit-Town, & Jay Worthy - Vice City (Official Music Video)https://www.youtube.com/watch?v=HJL4y6e ... l=YeloHillKokane - Rollin Fatties [Music Video]https://www.youtube.com/watch?v=n1dIPSg ... kaneVideos
|
2022.12.19. 21:38 |
|
 |
Yodaragorn
|
Mount Westmore - Bad MFs
A december 9-én megjelent Snoop Cube 40 $hort album után meg akartam hallgatni a Bad MFs-et is, ami ugyebár még júniusban jelent meg kizárólag NFT-n. A nagyközönség számára azóta se jelent meg hivatalosan, viszont a 14 számból 9 rajta van a Snoop Cube 40 $hort-on is, a maradék 5 pedig kiszivárgott, fent van YouTube-on. Ezért berippeltem ezt az 5 számot YouTube-ról, mellétettem azt a 9 tracket, ami közös a két albumban, és olyan sorrendbe állítottam őket, ahogy a Bad MFs tracklistjén szerepelnek. Így gyakorlatilag "házilag" megcsináltam a Bad MFs albumot: ez így persze nem olyan, mint az eredeti, hiszen a 14 számból 5 csak YouTube rip, ezért kicsit gyengébb minőségű, mint a többi, minimális masterelési problémák is vannak így (nem pont ugyanolyan az 5 YT rip hangereje, mint a másik 9-é), de ezek nem zavarók, bőven élvezhető lett így is a végeredmény.
Úgyhogy ennek köszönhetően meghallgattam a Bad MFs-et, és ahogy vártam: határozottan jobb, mint a Snoop Cube 40 $hort! Az első 9 szám között nincs egy gyenge se, egyedül a Too Big lóg ki kicsit lefelé a többi közül, de az se rossz szám. Ha így folytatódott volna végig, akkor ez egy top 3-as album nálam 2022-ben. Sajnos a Big Subwoofer és a Free Game ezen is rajta van egymás után (10-11-es számok), és ezek megtörik a lendületet, de aztán a 12-13-as számok (Lace You Up, Have a Nice Day) megint kiválóak, végül a zárás (I Quit) megint picit gyengébb, de az se rossz. Az 5 legjobb szám: Mt. Westmore, Pt. 1, Activated, Aim Squeeze Bust, Bad MFs, Have a Nice Day. És ezek közül csak kettő, az Activated és a Have a Nice Day van rajta a Snoop Cube 40 $hort-on is, ez óriási különbség! Ezeken kívül kiemelendő még a California, a Tribal és a Lace You Up.
Összevetve az album két verzióját a fő különbségek a következők: Rajta van a Bad MFs-en, de a Snoop Cube 40 $hort-on nincs rajta: Mt. Westmore, Pt. 1, Sinister Slap, Aim Squeeze Bust, Bad MFs, I Quit. - Ezek közül 3 szám ott van a legeslegjobb Mount Westmore számok között, a Sinister Slap is nagyon frankó, egyedül az I Quit nem az igazi, de az se szar szám. Rajta van a Snoop Cube 40 $hort-on, de a Bad MFs-en nincs rajta: Motto, I Got Pull, Up & Down, Do My Best, How Many, On Camera, Mash - Ezek közül egyedül az I Got Pull van ott a legjobb Mount Westmore számok között, az Up & Down az egyik leggyengébb számuk, az On Camera is elég gyenge, a többi jó, de nem kiemelkedő. Tehát hogyha mérleget vonunk, hogy mit ad a Bad MFs a Snoop Cube 40 $hort-hoz képest, és mit veszít, akkor egyértelműen pozitív az egyenleg: egyedül az I Got Pull-t veszítjük el azok a számok közül, amikért igazán kár, de cserébe megkapjuk a Mt. Westmore, Pt. 1-t, az Aim Squeeze Bust-ot és a Bad MFs-t, amik óriási nyereségek + még a Sinister Slap-et is. További előnye a Bad MFs-nek, hogy 2 számmal rövidebb, így kevesebb tér marad fillereknek.
Nem a Bad MFs a lehető legjobb verziója a Mount Westmore albumnak, ami elképzelhető: a lehető legjobb verzió az lenne, ha a Big Subwoofer és a Free Game lekerülne róla, és bekerülne helyettük az I Got Pull és a Motto. Esetleg az I Quit-et is le lehetne cserélni mondjuk a Do My Best-re. De még így is határozottan jobb a Bad MFs, mint a Snoop Cube 40 $hort! Úgyhogy melegen ajánlom mindenkinek, hogy hallgassa meg a Bad MFs verzióban is az albumot, mert egy jobb élményben lesz része!
A top 10-em szempontjából bajban vagyok, hogy melyik verzióját értékeljem az albumnak, ugyanis mindegyik más helyezést érdemelne a listámon... A leggyengébb helyre a Snoop Cube 40 $hort kerülne, annál jobb helyezést kapna a Bad MFs, és még jobb lenne a helyezés, ha azt az elméleti legjobb albumot értékelném, amit a két verzió optimális kombinálásával kapnánk. Utóbbit valószínűleg nem fair értékelni, mert csak a képzeletemben létezik, ezért kompromisszumos megoldásként valószínűleg a Bad MFs fogja kapni a helyezést.
|
2022.12.29. 15:27 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15419 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Pótolsz rendesen így a téli szünetben.
|
2022.12.29. 16:29 |
|
 |
Yodaragorn
|
doggfather írta: Pótolsz rendesen így a téli szünetben. Most van rá idő.  Illetve a top 10 véglegesítése előtt meg akartam hallgatni mindent, ami még talonban volt idénről. Ez most megtörtént, úgyhogy hamarosan érkezik is a lista. Btw a Mount Westmore-ból ugyebár a Snoop Cube 40 $hort verziót hallottam már néhány hete, most csak kíváncsiságból hallgattam meg a Bad MFs verzióban is, és milyen jól tettem! Itt pedig két friss westcoast video: Dezzy Hollow - Player's Ballad (Official Music Video)https://www.youtube.com/watch?v=iLMQY5x ... ezzyHollowA.O.G.F - I'm Just Saying [Music Video]https://www.youtube.com/watch?v=IH1c1XG ... kaneVideos
|
2022.12.29. 18:41 |
|
 |
Yodaragorn
|
The Show: California Love - Super Bowl 2022 BTS (Dr. Dre, Eminem, Snoop Dogg, 50 Cent, Mary J.)https://www.youtube.com/watch?v=xkP9iaA ... yGelenidze80 perces behind the scenes video a Super Bowl Halftime Show-ról.  Még nem néztem meg, de nagyon érdekel.
|
2023.01.02. 15:19 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15419 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
|
2023.01.02. 15:56 |
|
 |
Yodaragorn
|
|
2023.01.18. 23:58 |
|
 |
doggfather
|
|
2023.01.20. 10:35 |
|
 |
Yodaragorn
|
Ez is ez a TP & Esco, mint a Kurupt feat, és ez is egy tök jó nóta. Egyre jobban érdekel, hogy kik ezek. 
|
2023.01.20. 21:46 |
|
 |
Yodaragorn
|
Új Knoc-turn'al klip a tavalyi EP-jéről. Knoc-turn’al Ft. Meezy Mays - “Ain’t Enough Time”https://www.youtube.com/watch?v=cDjFNua ... boxNetwork
|
2023.01.27. 21:58 |
|
 |
|