Szerző |
Üzenet |
Dogg-Pound
|
 Re: West Coast Muzsika
Young Noble - Still Believe (Official Video) ft. E.D.I Mean, Val Young https://youtu.be/bwVfvTtg4lg?si=fWcafZTTRDJztS1s
|
2023.11.29. 19:57 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8726 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Köszi! Tök jó, hogy Val Young-ot is elővették, aki rendszeresen közreműködő volt 2Pac-nál is. Young Noble helyében viszont nem nagyon erőltetném az éneklést...
|
2023.11.29. 22:35 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8726 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Antlive & Bishop Lamont - FREE WORLD - Official Music Videohttps://www.youtube.com/watch?v=VdTtTeI ... hannelZERONem extra, de kellemes kis nóta.
|
2023.12.01. 22:11 |
|
 |
Yodaragorn
|
Kokane - Hey You [Music Video]https://www.youtube.com/watch?v=mnlj0aQ ... kaneVideosEgy komolyabb hangvételű nóta és klip, de jó!
|
2023.12.07. 21:21 |
|
 |
Yodaragorn
|
Itt úgy látom, csak én postolgatom az új nótákat, de azért csak itt hagyok egy új MC Eiht featet. Team Demo feat. MC Eiht & Montage One - Creephttps://www.youtube.com/watch?v=2t-Bhoh ... Demo-Topic
|
2023.12.08. 20:57 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15415 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
a kokane egy nagyon jó cucc!
tényleg komoly a videó is, meg a zene is!
|
2023.12.08. 22:07 |
|
 |
Yodaragorn
|
doggfather írta: a kokane egy nagyon jó cucc!
tényleg komoly a videó is, meg a zene is! Köszi, hogy érkezett reakció!  Egyetértünk.
|
2023.12.09. 20:47 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15415 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
ez a nóta kifejezetten kellemes!
|
2023.12.09. 21:11 |
|
 |
Dogg-Pound
|
Yodaragorn írta: doggfather írta: a kokane egy nagyon jó cucc!
tényleg komoly a videó is, meg a zene is! Köszi, hogy érkezett reakció!  Egyetértünk. Én is Thanks, hibátlan lett.. Kokane 2021-be volt "30-éves" a Addictive Hip Hop Muzick-al, illetve most lesz 30-éves a Funk Upon a Rhyme albuma 30 Year Anniversary - Funk Upon A Rhyme - Special Edition https://youtu.be/93Y6_9kuOms?si=yI2KQnUCTo4F8MEt
|
2023.12.13. 19:16 |
|
 |
Yodaragorn
|
BOSSOLO - No Peace N Da Streetshttps://www.youtube.com/watch?v=OCI0ig4 ... ly1BossoloBossolo még mindig nagyon élvezhetően hozza a klasszik westcoast stílust. Beast Reality - Merry Muthaf*#%in' Xmas (feat. Xzibit)https://www.youtube.com/watch?v=xmDKD1e ... oodboynoahEz meg egy karácsonyi dal. Fogalmam sincs, mik ezek a bábuk, amik énekelnek és reppelnek benne, mindenesetre tartalmaz egy Xzibit featet. Csodát sose szabad várni ezektől a karácsonyi rapektől, ez se mutat semmi újat ebben a műfajban, de egy tisztes szintet hoz. Sok rosszabb karácsonyi rapet hallottam már.
|
2023.12.15. 21:06 |
|
 |
doggfather
|
Bossolo jó,a másik rossz vicc.
|
2023.12.15. 22:22 |
|
 |
Yodaragorn
|
doggfather írta: Bossolo jó,a másik rossz vicc. Így is fogalmazhatunk, én egy fokkal megengedőbb voltam, olyan ritkán hallani új Xzibit rapet. 
|
2023.12.16. 21:43 |
|
 |
Yodaragorn
|
Doggystyleeee - All Doggs Go to Heaven
Végre meghallgattam, és azt kaptam, amit vártam. Egy klasszik westcoast album, de egy fiatalabb arctól. És ez egy nagyon jót tesz neki, lényegesen jobb, mint az öreg westcoast előadóktól megszokhattunk az elmúlt években, mert Doggystyleeee még sokkal éhesebb a korából adódóan, több benne az energia. Zeneileg is itt-ott kísérletezik egy-egy újvonalasabb ütemmel, de csak annyira jelzésértékűen, hogy megmaradjon minden számban a klasszik westcoast hangzás, ugyanakkor már ez is elég arra, hogy adjon a zenéknek egy izgalmasabb fűszert, ami kicsit kiemeli őket a nyugati parti sablonból. Pontosabban azt nem tudom, hogy Doggystyleeee-nek köszönhetjük-e ezeket a zenéket, mert a producerekről nem találtam infót sehol. De gyanítom, hogy egyproduceres lemez, mert nagyon egységes a hangzás végig - ugyanakkor nem unalmas! A master sajnos egy picit idézi az öregebb westcoast arcok lemezeit, de nem vészesen: önmagában jól szól mindegyik szám, csak a hangerő ingadozik kicsit a számok közt. Nem nagyon zavaró szerencsére. Maga Doggystyleeee nem a valaha volt legjobb nyugati rapper, de teljesen korrekt, jó a flowja, és önmagában üdítő, hogy a fiatalabb generációban, és van olyan, aki ennyire hitelesen hozza a '90-es évek los angelesi szellemiségét. Legjobb számok: Say It Witcha Chest (feat. Snoop Dogg) - ez a klipes nóta teljes joggal, talán ez is a legjobb. Hasonló szintet hoz a West Coast című nóta, ami egy igazi kemény, bólogatós nyugati banger. A Knee Deep egy sokat használt Parliament Funkadelic sample-re épül, de annyira jó, hogy az agyonhasználtsága ellenére is tudom élvezni. A Nuthin' New-ban pedig ugyanaz a sample, amit Dr. Dre is használt Mack10 Hate In Yo Eyez című számában: ez a feldolgozás természetesen nem annyira jó, de elviszi ezt is a minta. A Give It Up megint csak kimagasló zárás a végén a sípolós G-Funk sounddal.
Normál évben ez tipikusan olyan album lenne, ami billegne a top 10 határán: nekem nagyon tetszik westcoast fanként, de ahhoz nem érzek elég újdonságértéket benne, hogy berakjam az év legjobb 10 kiadványa közé. Idén viszont a gyenge évre tekintettel szinte biztosan benne a lesz a top 10-emben év végén.
|
2023.12.18. 22:40 |
|
 |
Yodaragorn
|
JasonMartin fka Problem - A Compton Story
Na, végre, egy igazán jó album 2023-ban! Ez még egy erős évben is top 10-es lenne nálam, idén pedig valószínűleg top 3-as. Ezzel együtt három olyan lemezt hallottam idén, amiről azt gondolom, hogy egy erős évben is garantált top 10-es lenne (igaz, csak a lista második felében...): az szinte biztos, hogy ez a három fogja alkotni az idei listám dobogóját, de a sorrendet jó nehéz eldönteni.
Problem csinált egy filmet A Compton Story címmel (nem láttam), és ahhoz készült kvázi soundtrackként ez az album, de önmagában is abszolút értékelhető. Maga Problem egyébként nem is reppel minden számban, de a többségében azért igen. 30 szám az album, ami két részben jött ki november elején 1 hét csúszással, de felesleges szerintem külön kezelni a két részt. Egyrészt elég sok rajta a skit, és a többi szám is a mai trendnek megfelelően jellemzően rövid, tehát a két rész együtt tesz ki egy olyan hosszúságú albumot, ami régen tipikus volt. Producerekről sajnos nincs konkrét infóm (feat-ként Harry Fraud, Battlecat, Buda & Grandz, valamint Hit-Boy és Terrace Martin vannak említve), de a zenei stílusát tekintve szokásos Problem: igényes, újvonalas westcoast. Csakhogy még magasabb szinten, mint ahogy megszokhattuk Problem-től! Valószínűleg ez a legjobb Problem projekt, ami valaha megjelent, de az biztos, hogy a legnagyobb szabású, legösszetettebb. A klasszikus westcoast G-Funk alapokon építkezik, de nem fél teljesen innovatívan vegyíteni bármivel: trap ütemekkel, autotune-nal, R&B-vel, jazzel, ami éppen adódik. És nem válik eklektikussá, megmarad egységesen a westcoast vibe végig. Nem értem, hogy miért nem művelik többen ezt az újvonalas westcoast hangzást: ha ilyen zenék születnének a 2020-as években a nyugati parton, én nem lennék szomorú. Közreműködővel rogyásig tele van pakolva az album, és nem is akármilyenekkel, csak hogy a legnagyobb neveket említsem: Jay Worthy, Diddy, Hit-Boy, T.I., DJ Quik, Childish Gambino, ScHoolboy Q, Xzibit, Too Short, Ne-Yo, Wiz Khalifa, Macy Gray, Terrace Martin. Snoop Dogg csak egy skitben van, őt ne számítsuk. Jó mindegyikük. Egy-két számtól eltekintve végig egységes és erős az anyag, ezért nehéz bármit is kiemelni róla, de ha meg kell tennem, akkor az erős kezdést emelném ki: My Letter 2 Street Niggaz (feat. Harry Fraud & DJ Battlecat), Woop Woop Bop Bop (feat. Jay Worthy & LNDN Drugs), I Can't Believe (They're Smokin' Weed in Brooklyn) (feat. Buda & Grandz) - ez a trió remekül megadja az alaphangot az egész albumnak. Kiemelném még a More Dollaz More Sense című DJ Quik feldolgozást, mert nagyon jó: azért nem teszem mégsem, mert a színvonal a DJ Quik-féle eredetinek az érdeme, semmit sem változtattak a zenéjén. Quik egyébként ezen kívül is featel egy új verzével a Let Me Get That című nótában Ne-Yo-val egyetemben. Frankó az is, de magaslik ki a lemezről. Amit még megemlítenék, az a Compton Jazz című szám, amiben egyáltalán nincs rap, egy instrumentális jazzszámról van szó, amit Problem bandája, a The Coffee & Kush Band játszik magas színvonalon. Érdekes egyébként, hogy minden számcím mögött szerepel egy évszám: ezek 1982-től 2222-ig terjednek. A többségük múltbeli évszám, de akadnak jövőbeliek is. Nem mernék rá megesküdni, de szerintem ezek arra utalnak, hogy egy adott dal melyik év hangulatát, zenei világát próbálja megidézni. Többnyire egyébként sikerül is ez a megidézés, de azért mindent összevetve ez mégiscsak egy 2023-as album, és hiába az évszámok, viszonylag egységes a hangzásvilága. A legkorábbi, 1982-es évszám egyébként a Woop Woop Bop Bop mellett szerepel, amit korábban már kiemeltem, és tényleg kiválóan hozza a '80-as évek eleji funky hangzást. A legkésőbbi, 2222-es évszám pedig a Don't Stop (Baby Baby) mellett szerepel, amit még nem emeltem ki, de most megteszem: egy egyedi ritmikájú, valóban futurisztikus, de azért funky bulizenéről van szó.
Nagyon erősen ajánlom tehát a lemezt, ahogy írtam: nálam szinte biztos top 3-as idén.
|
2023.12.26. 18:07 |
|
 |
Yodaragorn
|
Young Noble - Lucky Number 7
Young Noble komolyan aktivizálta magát 2023 második felére, rengeteg klip mellett egy hétszámos EP-t is kiadott - nem feltétlen ugyanazokkal a dalokkal, amikből a klipek készültek. Kellemes régivonalas anyag lett, az Outlawz kedvelőinek érdemes meghallgatni, de csodákat nem kell várni tőle. Nem tudom, ki(k) volt(ak) a producer(ek), de nem annyira tipikus westcoast hangzásúak a zenék, nem annyira funk-alapúak, mint vártam volna. De a Henny & Yoga című szám kivételével az újvonalas stílusok hatása sem érződik a lemezen. Ellenben vannak rajta kifejezetten élvezhető, bólogatós nóták, mint pl. az At the Tillzop vagy a Talkin' My Talk. Kiemelném még a Pac, Yak & Fatal című nyitószámot, ami egy monstre 7 perces tribute track 2Pac-nak, Yaki Khadafi-nak és Hussein Fatal-nek. Kb. a felénél unalmassá válik, de a próbálkozás mindenképp értékelendő. Young Noble se nem jobb, se nem rosszabb, mint a többi korabeli westcoast rapper. Az EP keverése viszont tök oké, itt semmi olyasmi probléma nincs azzal, hogy hogyan szól a lemez, mint régi westcoast rappereknél lenni szokott.
Összességében nem lett rosszabb cucc, mint vártam, sőt, talán még picit jobb is. De véletlenül se sorolnám 2023 meghatározó kiadványai közé.
|
2023.12.27. 13:20 |
|
 |
|