Szerző |
Üzenet |
rapguruz88
|
 Re: West Coast Muzsika
Yodaragorn írta: @dogg: Jó, hát nézni én se néztem, csak hallgattam.  (Úgy is sok volt...) rapguruz88 írta: Új Kendrick Lamar feat a Future Metro Boomin közös alBumon... Ebben beleszall J Coleba és Drakebe is.. Kendrick verzeje tetszik!! "If he walk around with that stick, it ain't Andre 3K Think I won't drop the location? I still got PTSD Motherfuck the big three, nigga, it's just big me" Like That https://youtu.be/N9bKBAA22Go?si=Lr7TbrCBNZr39ugoKöszi! Egyetértek, Kendrick része nagyon jó, viszont Future hangját továbbra viselem jól. Kendrick visszatért kicsit a klasszikusabb hip-hop attitűdhöz a legutóbbi lemeze után. Hallottunk már egyébként tőle hasonlót: volt az a feat-je Jay Electronica egyik számában, aminek most nem jut eszembe a címe, de azt mondta, hogy ő "New York királya".  Azt se tudtam nagyon mire vélni, de azt mondta utána, hogy csak annyi volt a célja, hogy csináljon egy kis tüzet, "életet leheljen" a hip-hopba. Szerintem ebben sincs több ennél, nem hinném, hogy komolyan gondja lenne J Cole-al és Drake-el. Más: Jay 305, Hit-Boy & DOM KENNEDY - Pieces (Official Video)https://www.youtube.com/watch?v=oFbVOpt ... el=Hit-BoyEz most egy felejthetőbb produkció lett Hit-Boytól, nekem kicsit túl sablonos trap. Nhale - Crash The Party (Official Audio)https://www.youtube.com/watch?v=NLZ0DS0 ... nnel=NHALEEz viszont fasza! Nhale továbbra is az apját másolja, de ettől függetlenül egyre jobban tetszik nekem az utóbbi néhány száma. Érezhető a fejlődés minőségben. Igen emlékszem Control volt a szám címe, az éhes, "mérges" Kendricket lehetett hallani rajta... Mar több mint 10 éves az a nóta... :O
|
2024.03.28. 08:04 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8717 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
rapguruz88 írta: Igen emlékszem Control volt a szám címe, az éhes, "mérges" Kendricket lehetett hallani rajta... Mar több mint 10 éves az a nóta... :O Több mint 10 éves...?  És basszus, tényleg, 2013-as a Google szerint... Ebben két meglepő dolog is van számomra: az egyik az, hogy 2013 már több, mint 10 éve volt, a másik pedig az, hogy én 2015-16 környékénél biztos nem tippeltem volna régebbinek azt a számot. És magamtól nem jutott volna eszembe már az se, hogy Control volt a címe, köszi!  szerk.: És azt is megtudtam a guglizás eredményeképp, hogy Jay Electronica is csak feat benne, alapvetően egy Big Sean dalról van szó. Na, arra már egyáltalán nem emlékeztem, hogy ez az ő száma. Persze ebből látszik, hogy mennyire Kendrick vitte el a showt előlük. 
|
2024.03.28. 15:09 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8717 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Team Demo (feat. MC Eiht & MONTAGE ØNE) - Creep (Official Video)https://www.youtube.com/watch?v=hTSe0nI ... l=FatBeats
|
2024.03.30. 15:12 |
|
 |
Yodaragorn
|
RBX a Bars & Guitars-ban tolt egy elég jót: RBX x The Field x B&Gmix (LEGEND FILES)https://www.youtube.com/watch?v=B6HMREp ... rsOfficial
|
2024.03.31. 16:25 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15414 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
|
2024.04.02. 07:20 |
|
 |
Yodaragorn
|
Lindsey Renee Interviews DR. DRE | Behind The Patrol Ep. 1https://www.youtube.com/watch?v=sAPO-nh ... ndseyReneeEz egy egészen más jellegű Dr. Dre interjú, mint amit megszokhattunk, érdemes meghallgatni! Nem a sablonkérdéseket kapja, nem a sablondolgokról beszél, hanem egyszerűen a gyerekkori kedvenc zenéiről. Eleve nagyon fura, hogy egy 21 éves csajnak van egy podcastje az 1960-70-80-as évek R&B és soul zenéiről, ráadásul elég jól is vezeti. De Dre is érezhetően nagyon élvezi, hogy ezekről a zenékről beszélhet, egyértelműen rajongó a mai napig. Nem szokott ennyire oldott és beszédes lenni interjúk közben, ha róla van szó. Mondja is, hogy ő vette fel a kapcsolatot a csajjal, hogy szeretne jönni a műsorába. 
|
2024.04.03. 14:19 |
|
 |
Yodaragorn
|
|
2024.04.04. 14:10 |
|
 |
Yodaragorn
|
Yodaragorn írta: Above the Law - Str8 Out Of Pomona (feat. Cold 187UM)https://www.youtube.com/watch?v=CJROeH2 ... eLaw-TopicNem egy nagy eresztés, szokásos Big Hutch, azt viszont nem értem, hogy ez mitől Above the Law. Mi az Above the Law 2024-ben? Ahogy hallom, ez egy Cold187um szólószám. Azt meg pláne nem értem, hogy "feat. Cold187um". Hogy működhetne már ő közre egy Above the Law számban, amikor tagja az Above the Law-nak...? Na, mindegy... Ez kapott egy klipet is: https://www.youtube.com/watch?v=iqkTXYx ... ertainment
|
2024.04.06. 21:01 |
|
 |
Yodaragorn
|
Mike Tone - Motivation ft. MC Eiht, Richie Rich, South Central Cartelhttps://www.youtube.com/watch?v=gGSyQbF ... keToneVEVONem akármilyen csapat jött össze. A nóta nem extra, de jó.
|
2024.04.07. 17:15 |
|
 |
rapguruz88
|
Itt van az albuma a srácnak.. Elég jó featekkel,! MIKE Tone Legends Vol 1 Tracklist: [04:11] 01. Motivation feat. MC Eiht, Richie Rich & South Central Cartel [03:03] 02. Breathe feat. D12 (Swifty McVay, Bizarre & Kuniva) [03:41] 03. Soldiers feat. Silkk the Shocker, Mr. Serv-On, Fiend, Young Bleed, Mia X & Bavgate [03:49] 04. Real One feat. KXNG Crooked & Luniz [03:07] 05. Top Down feat. Do or Die [03:01] 06. The Movement feat. Shyheim & Big Noyd [03:29] 07. Pull Up feat. Crunchy Black, Project Pat & La Chat [02:44] 08. Ain’t Happen Overnight feat. CJ Mac & WC [02:50] 09. Legendary feat. Get Low Playaz [03:22] 10. Gotta Be feat. Outlawz [04:46] 11. Imagine That feat. Young Lay, Ray Luv, Dubee & Mac Mall [02:18] 12. We Knew Better feat. South Circle https://www.filecrypt.cc/Container/2C39EF8445.html
|
2024.04.10. 07:00 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15414 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
ha van alter link megköszönöm, mert ezt nem akarja a gépem sose.
|
2024.04.10. 08:02 |
|
 |
Yodaragorn
|
rapguruz88 írta: Itt van az albuma a srácnak.. Elég jó featekkel,! MIKE Tone Legends Vol 1 Tracklist: [04:11] 01. Motivation feat. MC Eiht, Richie Rich & South Central Cartel [03:03] 02. Breathe feat. D12 (Swifty McVay, Bizarre & Kuniva) [03:41] 03. Soldiers feat. Silkk the Shocker, Mr. Serv-On, Fiend, Young Bleed, Mia X & Bavgate [03:49] 04. Real One feat. KXNG Crooked & Luniz [03:07] 05. Top Down feat. Do or Die [03:01] 06. The Movement feat. Shyheim & Big Noyd [03:29] 07. Pull Up feat. Crunchy Black, Project Pat & La Chat [02:44] 08. Ain’t Happen Overnight feat. CJ Mac & WC [02:50] 09. Legendary feat. Get Low Playaz [03:22] 10. Gotta Be feat. Outlawz [04:46] 11. Imagine That feat. Young Lay, Ray Luv, Dubee & Mac Mall [02:18] 12. We Knew Better feat. South Circle https://www.filecrypt.cc/Container/2C39EF8445.htmlKöszi szépen, nálam működik! Valóban eléggé felkeltették az érdeklődésem a feat-ek ahhoz, hogy kíváncsiságból meghallgassam.
|
2024.04.10. 21:11 |
|
 |
Yodaragorn
|
LaRussell & Hit-Boy - Rent Due
Egy californiai előadó EP-je, végig Hit-Boy zenékre. Jó kis anyag, de nem kiemelkedő. Hit-Boy végig a trapes vonalát hozza, ami tőlem kicsit távolabb áll, de azért ez se tucattrap, a Hit-Boy-tól megszokott igényességi szinten van összerakva, a szokásos stílusjegyeivel. Külön kiemelném, hogy nagyon jól sikerült vegyítenie a trap ütemekkel a lazulós westcoast vibe-ot. Maga LaRussell egy korrekt rapper, nem szar, de nem is hagy mély nyomot az emberben. Két énekesnő (köztük a Snoop Dogg-al közös munkáiról is ismert Jane Handcock), valamint két Malachi feat mellett természetesen Big Hit tűnik még fel közreműködőként. Kiemelni nem nagyon tudok a 7-ből egy számot se: mindegyik jó, de egyik se olyan kiemelkedő, hogy igazán maradandó nyomot hagyjon az ember emlékeiben. Érdemes egyszer meghallgatni, de aztán valószínűleg gyorsan el is fog felejtődni.
RBX - Hibernation Shivers
Ez viszont már magasabb szint! Számítottam rá, hogy jó lemez lesz RBX nagy visszatérése, de arra nem, hogy ennyire! Tavaly ez tuti top 10-es lett volna nálam, és még idén se zárnám ki, bár az erős mezőnyre való tekintettel valószínűleg inkább nem fog beférni. Nagy érdeme van ebben az executive producerpárosnak, akik Sccit & Siavash the Grouch. Ahogy dogg is írta, DubCNN-es arcok, akik nagyon profi producerekké fejlesztették ki magukat. 1-2 éve csináltak már egy lemezt a Pharcyde-os Fatlip-nek is. Klasszikus G-Funk-on alapuló westcoast zenéket csinálnak a legszebb hagyományok alapján, de egy modern csavarral, újszerű hangokat, dobképleteket használva. A csak sporadikusan létező és általam régóta hiányolt westcoast megújulásnak egy lehetséges útja ez: egészen más fajta new west hangzás, mint amit pl. Problem vagy Dizzy Wright csinálnak, nem is feltétlenül jobb annál, de jó ez is. Sccit & Siavash the Grouch duója mellett egyébként több producer is dolgozott a lemezen, pl. Jellyroll, Chris "The Glove" Taylor, vagy Cold187um, de arról nincs sajnos infóm, hogy melyik számot ki csinálta.
RBX pedig egy legenda, utánozhatatlan stílussal és flowval, nagyon jó volt újra albumot hallani tőle. Ilyen hangok és flowk, mint az övé, Busta Rhymes-é vagy Ice Cube-é, nincsenek is már a mai fiatal rapperek körében. Ha csak meghallom, már beleborzongok. Annak ellenére, hogy régi westcoast rapperről van szó, legalább egy minőségosztállyal feljebb lévő albumot csinált, mint a korosztályának nyugati rapperei az utóbbi években (pl. MC Eiht, Cold187um, Kokane, stb.). Mint írtam, nagyrészt a producerek érdeme, hogy sokkal innovatívabb lett a zenei hangzás, mint amit a régi westcoast rapperektől megszokhattunk, de RBX előtt is le a kalappal, hogy nyitott volt erre, bevállalta, hogy újszerűbb zenékre reppeljen, és meg is oldotta szépen a feladatot.
A legnagyobb negatívuma a lemeznek, hogy én kicsit soknak érzem a közreműködőt, szinte minden számban van. Örültem volna, ha kicsit jobban dominálja RBX a saját lemezét. Ezzel együtt jók a feat-ek. A producerek közül Sccit több számban is reppel, egy sajátos, orrhangú flow-val, aminek előnye, hogy egyedi, hátránya, hogy nekem nem hangzik természetesnek. De feltűnik az albumon két számban Fatlip, egy-egy számban Ras Kass, MC Eiht, Krayzie Bone, Crooked I, Butch Cassidy, Spice-1, illetve egy interlude erejéig Daz (aki Tha Dogg Pound-ként szerepel a kreditek közt, pedig Kurupt szerintem nincs benne az interlude-ban), szóval komoly nyugati parti sztárparádé van. És érezhetően komolyan vette mindenki a feladatot RBX kedvéért.
Pozitívum viszont, hogy ez egy nagybetűs album 18 számmal, introval, skitekkel, interlude-dal, tisztes hosszúságú számokkal, és maga az album is szerintem megvan kb. 1 óra. Ritka manapság már, hogy ilyen alaposan és igényesen felépítsenek egy teljes albumot. Gyenge szám nincs, de kiemelkedő annál inkább. Ilyen pl. az első single, a nagyon westcoast Let's Ride (feat. Sccit & Klientel), a Regrets egy klasszikus (talán kubai?) mintával, a szintén nagyon westcoast, de kevésbé lazulós The Shivers (feat. Sccit & Crooked I), a Memories (feat. Smoov-E & Siavash the Grouch), amiben a dallam hangszíne egyből felkelti az emberben a nosztalgikus érzéseket, és talán a legjobb szám, a The Moon (feat. Fatlip, Sccit & Butch Cassidy), ami nagyon frissen, naprakész módon hozta vissza nekem a 2000-es évek westcoast feelingjét, ebben nagyon sokat segített egy tipikus, de nagyon színvonalas Butch Cassidy refrén. Utóbbi a 10-es szám a 18-ból, és azt követően már nincs olyan dal a lemezen, amit kiemelnék az előzőekkel együtt. Tehát tény, hogy a második felére kicsit visszaesik a színvonal, de jó számok vannak ott is.
Westcoast fanoknak kötelező lemez, nagyon kellemes meglepetés volt nekem.
|
2024.04.13. 18:34 |
|
 |
doggfather
|
RBX FT. MC Eiht & Sccit - Midnight Drive videó: https://www.youtube.com/watch?v=FqCnZ7RDWxI
|
2024.04.15. 21:58 |
|
 |
Yodaragorn
|
Valami ilyesmi klipet képzeltem hozzá: éjszakai kocsikázás, ahogy a címben is áll. 
|
2024.04.16. 21:42 |
|
 |
|