Re: Új zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
Ras Kass, Yukmouth, Swifty McVay & MRK SX - Long Story LongerEz egy 2021. októberében megjelent lemez, csak elkerülte a figyelmem, de mivel dogg említette a fórumban, be tudtam pótolni.
Négy technikás MC alakított egy supergroupot (bár lehet, hogy nagyobb sztároknak kéne lenniük ahhoz, hogy supergroupnak lehessen nevezni): Ras Kass részéről különösen komoly, hogy 2021-ben két supergroup tagjaként is adott ki lemezt (HRSMN, Long Story Longer). A rapekre nem is lehet panasz, örömreppelés van, mindenki igyekszik odatenni magát, felülmúlni a másikat. Én be kell valljam, csak Ras Kass-t és Swifty-t ismertem eddig jobban, MRK SX-ről szerintem nem hallottam még, Yukmouth-t is csak közreműködőként hallottam egy-két dalban, de jók ők is.
Arról nem találtam infót, hogy kik voltak a producerek, de van egy jól beazonosítható zenei világa a lemeznek annak ellenére, hogy többféle hangzás is megjelenik benne. Vannak oldschoolabb, bólogatós ütemek, de vannak trap ütemek is. Túlzásba azért nem viszik a trapet, max. az ütemek lüktetésében jelenik meg, abban is csak annyira, hogy kicsit innovatívabb technikájú reppelésre ösztönözze az előadókat.
Közreműködőként két volt Shady tag is megjelenik: Obie Trice és Kuniva. Az album pedig egy posse trackkel zárul olyan résztvevőkkel, mint pl. Guilty Simpson, Marv Won, Planet Asia.
Nem egy világmegváltó lemez, de korrekt, élvezhető munka: aki kedveli a rajta szereplő MC-ket, annak érdemes meghallgatni. De a 2021-es top 10-emet azért nem kell újragondolnom miatta.
AZ - Doe or Die II (Deluxe Edition)AZ tavalyi lemezéről már írtam részletesen, sőt 9. helyezett volt a 2021-es top 10-emben. Azóta kijött egy deluxe edition a lemezből 4 új számmal, ebből 2-nek Statik Selektah a producere. Frankó nóták lettek ezek is, abszolút illeszkednek az album folyásába és hangzásvilágába, nem kell miattuk megváltoztatnom a véleményemet. Egyedül azt nem értem, hogy miért nem lehetett eleve ezekkel együtt kiadni a lemezt.