Új zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
Szerző |
Üzenet |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15435 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
 Re: Új zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
Roc Marciano & The Alchemist - The Elephant Man's Bones . Ismét kiderült, hogy Marci bár akkor a legjobb ha saját maga producereli a lemezét, de semmivel se marad el ha talál valakit aki ismeri, érti őt. A Muggs-os lemeze is jó volt, és most ALC-kal közösen is erőset tett le az asztalra. The Horns of Abraxas a kedvencem (lehet Ice-T miatt vállalom), de a másik 3 közreműködős szám is jó úgy is, hogy Roc egyedül az igazi.
|
2022.10.06. 09:50 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15435 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Freddie Gibbs - Soul Sold Separately . A Bandana benne volt a 2019-es top 3 lemez között nálam, így ezt is nagy várakozással hallgattam, vártam. Valami hiányzik. Nem biztos, hogy Madlib, mert a zenék is rendben vannak, Gibbs is jól rappel, nincs sok közreműködő és jók is, mégis.. Nem ránt be az anyag, nem érzem, hogy még napokig hallgatnám, hogy egy év múlva is emlékezni fogok rá, mint a fenntebb említett bandanára.
|
2022.10.07. 10:02 |
|
 |
doggfather
|
Cuddy & B-Legit - Golden State Hustlers . Habkönnyű anyag arról, hogy milyen jó is kaliforniában élni 2022-ben is. Inkább Cuddy feat B-Legit, semmint igazi duó lemez, de jó hallani a nagy öreget friss lemezen is! Az alapok frissek, a közreműködők inkább UG arcok. Az egy szem Game-et leszámítva aki viszont rögtön az első számban odaver rendesen.
|
2022.10.13. 14:36 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8745 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
doggfather írta: KXNG Crooked & Joell Ortiz - Harbor City Season One . A HARD egy bitang erős duó lemez volt, és mély rendesen. A Rise of... egy terápiás ülés gyakorlatilag, zseniális gyászfeldolgozás. És ez a friss?! Wow! A koncept, miszerint egy sorozat első évad a lemez, a skitek, a zenék mindehhez marha jók! Nincs sok közreműködő, jók a beatek, a szóló és duó számok is. Az egész Sticky Blacktrash lemezére emlékeztetett engem ami ugye a legjobb konceptlemez ever! Már a netflix búgás az elején berántott, de ugye a hiphop headségem mellett sorozatjunkei vagyok rendesen (shame on me).
Nagyjából egyetértek, bár én kicsit kevésbé vagyok oda érte, mint te, de nekem is nagyon tetszett. A Crooked-Joell duótól továbbra is a HARD az etalon nálam, de ez a Harbor City nagyon picivel marad csak el tőle. A Rise & Fall of Slaughterhouse nekem nem jött be igazán: fantáziátlannak éreztem a koncepciót, és a zenék színvonala is kicsit elmaradt szerintem a HARD-tól, valamint ettől a Harbor City-től is. Az mindenesetre nagyon durva, hogy egy éven belül a második albumot adják ki, mégsincs tömeggyártás érzése az embernek. A koncepciót dogg leírta: szerintem is óriási, az egyik legjobb albumkoncepció, amivel valaha találkoztam, sokat dob rajta. A rapeket se nagyon kell részletezni: A osztályú MC-kről van szó, ott vannak korunk legjobbjai között, és most is hozzák magukat. Joell se azt a depresszívebb, befelé fordulósabb szövegvilágot hozza, mint az utolsó szólóján, hanem keményen odateszi magát. És a zenék is jobbak, mint a Rise & Fall of Slaughterhouse-on. Azt picit sajnálom, hogy a legtöbb alapot most is a Heatmakerz csinálta. Nem rossz producerek ők, de sose éreztem semmi különöset bennük, tisztes iparosmunkát csinálnak. Viszont a többi producer jobb, nekik kellett volna nagyobb teret adni! DJ Silk zenéit nagyon bírom, ő ugye Aftermath producer is volt (talán még most is az), Crooked-dal dolgozik sokat. Nem véletlen, hogy közel áll a szívemhez a stílusa. De Aganee és Hesami is jobb zenéket csináltak szerintem a lemezre, mint a Heatmakerz, feléjük is érdemes lett volna jobban eltolni az arányokat. Elég egyenletes színvonalú végig a lemez, de azért 1-2 számot kiemelnék. A legjobb szerintem a Welcome to Harbor City (DJ Silk alapja, nem meglepő  ), de a Heatwave is erős kezdés előtte. A Holy Water szintén Silk, újvonalasabb az ütem, de igényesen megvalósítva. A Brooklyn című szólótrackjében Joell parádézik Hesami alapra. A Long Beach Blvd-ban pedig Crooked tud hasonló kibontakozni, és Silk már megint elővette ugyanazt a sample-t, ami Dr. Dre "A Nigga Witta Gun" című számában is hallható, és már sokan feldolgozták. Legutóbb a Daz-Capone albumon lehetett hallani, de ez itt egy sokkal jobb interpretáció. Végül a Game Over ütős zárás. Gyengébb évben simán lehetne top 10-es album, de idén már olyan sok jó lemez jelent meg, hogy nem hinném, hogy be fog férni. Viszont a legjobb kimaradók közt mindenképp meg kell majd említeni.
|
2022.10.16. 20:21 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: doggfather írta: KXNG Crooked & Joell Ortiz - Harbor City Season One . A HARD egy bitang erős duó lemez volt, és mély rendesen. A Rise of... egy terápiás ülés gyakorlatilag, zseniális gyászfeldolgozás. És ez a friss?! Wow! A koncept, miszerint egy sorozat első évad a lemez, a skitek, a zenék mindehhez marha jók! Nincs sok közreműködő, jók a beatek, a szóló és duó számok is. Az egész Sticky Blacktrash lemezére emlékeztetett engem ami ugye a legjobb konceptlemez ever! Már a netflix búgás az elején berántott, de ugye a hiphop headségem mellett sorozatjunkei vagyok rendesen (shame on me).
Nagyjából egyetértek, bár én kicsit kevésbé vagyok oda érte, mint te, de nekem is nagyon tetszett. A Crooked-Joell duótól továbbra is a HARD az etalon nálam, de ez a Harbor City nagyon picivel marad csak el tőle. A Rise & Fall of Slaughterhouse nekem nem jött be igazán: fantáziátlannak éreztem a koncepciót, és a zenék színvonala is kicsit elmaradt szerintem a HARD-tól, valamint ettől a Harbor City-től is. Az mindenesetre nagyon durva, hogy egy éven belül a második albumot adják ki, mégsincs tömeggyártás érzése az embernek. A koncepciót dogg leírta: szerintem is óriási, az egyik legjobb albumkoncepció, amivel valaha találkoztam, sokat dob rajta. A rapeket se nagyon kell részletezni: A osztályú MC-kről van szó, ott vannak korunk legjobbjai között, és most is hozzák magukat. Joell se azt a depresszívebb, befelé fordulósabb szövegvilágot hozza, mint az utolsó szólóján, hanem keményen odateszi magát. És a zenék is jobbak, mint a Rise & Fall of Slaughterhouse-on. Azt picit sajnálom, hogy a legtöbb alapot most is a Heatmakerz csinálta. Nem rossz producerek ők, de sose éreztem semmi különöset bennük, tisztes iparosmunkát csinálnak. Viszont a többi producer jobb, nekik kellett volna nagyobb teret adni! DJ Silk zenéit nagyon bírom, ő ugye Aftermath producer is volt (talán még most is az), Crooked-dal dolgozik sokat. Nem véletlen, hogy közel áll a szívemhez a stílusa. De Aganee és Hesami is jobb zenéket csináltak szerintem a lemezre, mint a Heatmakerz, feléjük is érdemes lett volna jobban eltolni az arányokat. Elég egyenletes színvonalú végig a lemez, de azért 1-2 számot kiemelnék. A legjobb szerintem a Welcome to Harbor City (DJ Silk alapja, nem meglepő  ), de a Heatwave is erős kezdés előtte. A Holy Water szintén Silk, újvonalasabb az ütem, de igényesen megvalósítva. A Brooklyn című szólótrackjében Joell parádézik Hesami alapra. A Long Beach Blvd-ban pedig Crooked tud hasonló kibontakozni, és Silk már megint elővette ugyanazt a sample-t, ami Dr. Dre "A Nigga Witta Gun" című számában is hallható, és már sokan feldolgozták. Legutóbb a Daz-Capone albumon lehetett hallani, de ez itt egy sokkal jobb interpretáció. Végül a Game Over ütős zárás. Gyengébb évben simán lehetne top 10-es album, de idén már olyan sok jó lemez jelent meg, hogy nem hinném, hogy be fog férni. Viszont a legjobb kimaradók közt mindenképp meg kell majd említeni. nalam is lement , jo, de nem hagyott maradandott nyomot a zeneken erzem hogy nem a korepperek celoztak ezzel hanem kicsit a mainstream fele kacsingatnak.
|
2022.10.16. 22:25 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8745 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: nalam is lement , jo, de nem hagyott maradandott nyomot a zeneken erzem hogy nem a korepperek celoztak ezzel hanem kicsit a mainstream fele kacsingatnak. Így van, de ez nálam előny.  Viszont abból a szempontból lehet, hogy nem jó döntés, hogy kicsit megrekednek két világ között: ahhoz azért nem elég mainstream, hogy kommersz siker legyen, de ahhoz meg nem elég UG, hogy az emlegetett "kőrepperek" nagyra értékeljék.
|
2022.10.16. 22:47 |
|
 |
doggfather
|
|
2022.10.21. 21:48 |
|
 |
doggfather
|
Flee Lord - Ladies & Gentlemen . 4 év alatt a discogs szerint ez a 25. lemeze, szóval ő is a mai divat szerinti mennyiség az első... elvet követi. Ezután nagyon adja magát a kérdés, hogy na és a minőség? Nem hallottam mindet, de amiket igen azok alapján minden harmadik negyedik anyaga nem csak vállalható, de kellemes, jó cucc is. Az Eto-s, Muggs-os, Pete Rockos albumai kifejezetten tetszettek, hogy a közreműködők miatt vagy miatta az lehet kérdéses. Az aktuális anyagon van sok producer, sok közreműködő, amolyan "ide mindenki akivel az elmúlt években dolgoztam egy közösre" fílingje van. Ettől nekem nem is kicsit válogatásíze lett a végére, és annak is inkább amolyan kötelező, megúszós sajnos.
|
2022.10.27. 08:37 |
|
 |
Yodaragorn
|
Big Sean - Sherwood Forest
Ez egy méltatlanul háttérbe szorult EP: kerestem volna krediteket a lemezhez, kíváncsi lettem volna, kik a producerei, de alig találtam róla infót. Pedig nagyon jó, top 10-re esélyes cucc. Nem hiszem, hogy rajta lesz év végén a listán, mert nagyon sok kiváló lemez jelent már meg idén, de gyengébb évben simán lehetne top 10-es. Igazából azt hozza Big Sean, amit szokott, és amihez a legjobban ért: modern, progresszív hip-hop zenét, ami nagyon igényes, és nem a trapes újvonalon mozog, max. inspirációnak használja itt-ott. Ellenben populáris, dallamos: magának Big Sean-nak a rapjei is néhol énekbe hajlanak, de az olyan közreműködők, mint John Legend, Jhené Aiko vagy Jeremih tovább erősítik a popos vonalat. 7 szám az egész EP, szóval komoly színvonal-ingadozásokra nincs is idő rajta, végig erős az anyag. De azért az utolsó számot (Bigger Than Me) ki tudom emelni: a The Flint Chozen Choir énekének köszönhetően is nagyon különleges. De már előtte a Fire is kiemelkedik, valamint különösen jó még a Memories (Part II) (feat. John Legend) az I'm Gonna Be (feat. Jhené Aiko).
|
2022.10.29. 18:16 |
|
 |
Zoli, MP
|
Athletic Mic League - Playground Legends vol. 2 (2022) 01.Born Kings ft. Ro Spit and Kenyatta Rashon 02.Phenomena ft. Trilogy Beats 03.Gundam ft. MarvWon 04.We Home 05.New Heights 06.Gettin Thru ft. T. Calmese 07.AML Day https://mega.nz/file/YEtGkYYL#9cN7gUdUn ... aEE3smFrZMhttps://youtu.be/tJDTd-UMSMk
|
2022.10.30. 16:10 |
|
 |
doggfather
|
YaH Ra - Californication Westside Tales . Ahogy jött úgy megy is. Mire feltűnt, hogy mit hallgatok le is ment a 27 perc úgy, hogy egy számnál se kaptam fel a fejem. Kihagyható, nyugodt lelkiismerettel.
|
2022.11.02. 16:38 |
|
 |
Yodaragorn
|
Sol Messiah - God CmplxA KXNG Crooked közreműködésével készült címadó dal klipje annyira felkeltette az érdeklődésem, hogy meghallgattam ezt a kiváló produceri lemezt. Jól tettem: noha a címadó dal a legerősebb rajta, a többi is nagyon jó, és nincs is gyenge szám. Jó kis bólogatós beatekkel van tele a lemez, scratchekkel tűzdelve, de nem a standard boombap, a dallamok terén vannak egész izgalmas megoldások. Minden számban mások reppelnek: egyedül egy Sa-Roc (nem szarok  ) nevű csajrapper tér vissza többen is. A rapek többsége nem nagy extra, de nincs is velük baj, és a zene bőven elviszi a számokat. Van azért egy-két nevesebb közreműködő, akiket érdemes kiemelni: KXNG Crooked mellett Evidence, Planet Asia vagy Aesop Rock. Mint írtam, minden szám jó, de azért hármat kiemelnék: a már emlegetett God Cmplx (feat. KXNG Crooked & Sa-Roc) mellett nagyon erős még a Rhymeslayers (feat. Aesop Rock, Sa-Roc & Slug), a The Light című záródal (feat. Sa-Roc) pedig egészen egyedi hangzású. A top 10-be azért valószínűleg nem fog beférni, de egy honorable mention mindenképp járni fog neki év végén. Többeknek kéne hallani ezt a lemezt.
|
2022.11.06. 21:52 |
|
 |
YoungLife
|
|
2022.11.13. 10:03 |
|
 |
YoungLife
|
|
2022.11.13. 10:04 |
|
 |
YoungLife
|
|
2022.11.13. 10:07 |
|
 |
|