Új zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
Szerző |
Üzenet |
Zoli, MP
|
 Re: Új zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
Yodaragorn írta: Köszi! Zoli, remélem, látod ezeket.  koszi. a hitek cuccot mar atporgettem korabban, marmint a regi cuccot. a 2. trekk sztem baromi jo csak nem volt alkalmam linkelni aztan elfelejtettem 
|
2023.03.12. 22:43 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8733 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Köszi! Zoli, remélem, látod ezeket.  koszi. a hitek cuccot mar atporgettem korabban, marmint a regi cuccot. a 2. trekk sztem baromi jo csak nem volt alkalmam linkelni aztan elfelejtettem  Jó, megnyugodtam. 
|
2023.03.13. 22:22 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15419 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
|
2023.03.17. 21:56 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8733 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Ez a nóta kijött már 1-2 hónapja. Itt most úgy látom, a vinyl verzióját próbálják promózni, nem tudom, van-e különbség a már hallotthoz képest (nekem nem tűnt fel).
|
2023.03.18. 16:24 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15419 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Talib Kweli x Madlib – Liberation 2 . Elöljáróban annyit, hogy nekem az eredeti, első lemez is bejött tetszettek madlib megoldásai, a kémia köztük. Ez a lemez is jól sikerült, miközben hallgattam égig volt egy olyan karibi érzésem, hangulatom. Nem a zene karibi, hanem olyan kép jelent meg előttem, hogy valahol egy tengerparti bárban örömzenél kwali egy zenekarral, koktéllal a kezében és így is hallgatjuk mi magunk. Nem is igazi raplemez, inkább amolyan szabadverses kiáltvány arról, hogy 2023-ban mit is gondol a világról a politikáról, a fekete amerikaik helyzetéről, illetve a saját aktivista, közéleti tevékenységéről, podkesztességéről.
március 23 van, ez volt az első idei megjelenés amit meghallgatam!
|
2023.03.23. 12:39 |
|
 |
Zoli, MP
|
Kool Keith & Real Bad Man – Serpent (2023) ice t feat rajta 01. Sleep (Tell Me More) (Feat. Cool Calm Pete) 02. Brainstorm 03. Fire And Ice (Feat. Atmosphere & Ice-T) 04. Serpent 05. Jungle Fever 06. Manstarr (Feat. ZelooperZ) 07. The Great Marlowe 08. Off The Glass 09. Rugged Rugged (Feat. Edan) 10. Trippin’ Over Flowers 11. Battle (Feat. Ice-T) 12. Awake Outro https://mega.nz/file/Ty5zwaIC#fnPjBSDnx ... AVVGj1-O0wHit-Boy – Surf Or Drown (2023) 01. Big Hit (Intro) (Live) 02. The Tide (Feat. Nas) 03. State Champ (Feat. Dom Kennedy & Jay 305) 04. Corsa (Feat. Dom Kennedy) 05. Tony Fontana III (Feat. Curren$y) 06. Just Ask (Feat. Spank Nitty) 07. Nu Wav (Feat. Devin Morrison) 08. Slipping Into Darkness (Feat. The Alchemist) 09. 2 Certified (Feat. Avelino) 10. MTR (Feat. James Fauntleroy & C3) 11. Composur Part 2 12. The Tide (Instrumental) 13. State Champ (Instrumental) 14. Corsa (Instrumental) 15. Tony Fontana III (Instrumental) 16. Just Ask (Instrumental) 17. Nu Wav (Instrumental) 18. Slipping Into Darkness (Instrumental) 19. 2 Certified (Instrumental) 20. MTR (Instrumental) 21. Composure Part 2 (Instrumental) https://mega.nz/file/ajJwQRiZ#4pIBJ7fA0 ... Q7GS9sOgjERecognize Ali – Back To Mecca II (2023) 01. Up In The Sky (Prod. By Anu EL) 02. Mad Izm (Prod. By Anu El) 03. Belly Of The Beast (Feat. Tone Spliff) (Prod. By Anu El) 04. Extra-Terrestrial (Feat. Tone Spliff) (Prod. By Anu El) 05. Mad Years In The Game (Prod. By Anu El) 06. Rec Is The Illest (Prod. By Anu El) 07. Zig Zag Zig (Prod. By Anu El) 08. Mic-Tyson (Intermission) 09. Moonwalking (Prod. By Sibbs Roc) 10. Dinosaur Bone Collector (Feat. Giallo Point) (Prod. By Giallo Point) 11. What You Need (Feat. Tone Spliff) (Prod. By Anu El) 12. Duck Down (Prod. By Hobgoblin) 13. Corona Killer (Feat. DJ Tray) (Prod. By Anu El) 14. Rec Wuz Here (Prod. By Anu El) https://mega.nz/file/PvxUjb6L#EqLelE6F3 ... cBgVO_eR-0
|
2023.03.24. 09:43 |
|
 |
doggfather
|
kettő is!
ide vele!
|
2023.03.24. 10:08 |
|
 |
doggfather
|
KXNG Crooked & Joell Ortiz - JFKLAX . Kellemes anyagocska, EP-cske lett, amolyan évindítónak, pontosabban 2022-es évzárónak kiváló hiába idén jött ki. Van egy pici leftovers érzésem, főleg a harbour city lemez utáni, akkor időszakban készülhetett inkább, semmint a rise of SH lemezkor, de mindenképpen a tavalyi erősebb közreműködési évüket éreztem rajta. Hogy a 3 cucc közül ez a digital only azt megértem teljesen.
Viszont crooked california dreamen ep-je még dec 31, január 1ről nincs meg nekem, linkje vkinek? Tudom, hogy volt már itt, de azt nem tudtam, tudom letölteni, valamiért hibásnak jelzi a gép a linket. Köszi!
|
2023.03.24. 11:40 |
|
 |
Yodaragorn
|
doggfather írta: KXNG Crooked & Joell Ortiz - JFKLAX . Kellemes anyagocska, EP-cske lett, amolyan évindítónak, pontosabban 2022-es évzárónak kiváló hiába idén jött ki. Van egy pici leftovers érzésem, főleg a harbour city lemez utáni, akkor időszakban készülhetett inkább, semmint a rise of SH lemezkor, de mindenképpen a tavalyi erősebb közreműködési évüket éreztem rajta. Hogy a 3 cucc közül ez a digital only azt megértem teljesen.
Viszont crooked california dreamen ep-je még dec 31, január 1ről nincs meg nekem, linkje vkinek? Tudom, hogy volt már itt, de azt nem tudtam, tudom letölteni, valamiért hibásnak jelzi a gép a linket. Köszi! Ja, valószínűleg leftoverek. A Crooked EP-t én is keresem már egy ideje, de nincs meg sajna. @Zoli: Köszi szépen a Hit-Boy cuccot! Tök jó, hogy csinált egy produceri lemezt, de ha már csinált, kár, hogy nem rakott össze egy komolyabb rostert. Ott van pl. Snoop Dogg, The Game, Benny the Butcher, akikkel sokat dolgozott együtt az utóbbi 1-2 évben, és egyik se bukkan fel a lemezen.
|
2023.03.24. 21:39 |
|
 |
doggfather
|
|
2023.03.24. 22:08 |
|
 |
Yodaragorn
|
Köszi, nagyon jó kis nóta!
|
2023.03.25. 21:07 |
|
 |
doggfather
|
Zoli, MP írta: Kool Keith & Real Bad Man – Serpent (2023) ice t feat rajta 01. Sleep (Tell Me More) (Feat. Cool Calm Pete) 02. Brainstorm 03. Fire And Ice (Feat. Atmosphere & Ice-T) 04. Serpent 05. Jungle Fever 06. Manstarr (Feat. ZelooperZ) 07. The Great Marlowe 08. Off The Glass 09. Rugged Rugged (Feat. Edan) 10. Trippin’ Over Flowers 11. Battle (Feat. Ice-T) 12. Awake Outro https://mega.nz/file/Ty5zwaIC#fnPjBSDnx ... AVVGj1-O0wvideó róla: https://www.youtube.com/watch?v=1ZjgSi3 ... Realbadman
|
2023.03.25. 21:53 |
|
 |
Yodaragorn
|
Talib Kweli & Madlib - Liberation 2
Ha már mostanában rákaptam Talib Kweli régi munkásságára, meghallgattam ezt az új cuccot tőle és Madlib-től. És jól is tettem, nagyon tetszett! Rögtön az elején hozzá kell tennem, hogy nem hallottam a Liberation 1-et, ahhoz nem tudok viszonyítani. Összességében üdítő volt egy olyan albumot hallani 2023-ban, ami tényleg egy "album" a szó legjobb értelmében. 15 szám, a többségük tisztes hosszúságú több verzével, refrénnel. Van egy egységes koncepció a szövegvilágban, amit dogg már ecsetelt: ez a fekete polgárjogi vonal megy nagyon erősen, de Kweli-nek ez teljesen jól áll szerintem. És van egy egységes zenei világ is Madlib oldaláról, ami mégis kellően változatos egy album hosszúságban is. Itt pedig a Madlibtől megszokott jazz/funky alapú eastcoast stílus jelenik meg. Az egyetlen kritikám az, hogy Madlib is kicsit ráült arra a divathullámra, hogy vagy egyáltalán nem teszünk dobot a zenébe, vagy csak valami nagyon minimális, jelzésértékűt. Pedig nagyon passzolt volna ezekhez a zenékhez valami ütősebb beat, és dobott is volna rajtuk. Szerencsére nem minden szám ilyen, sőt, van olyan szám, amiben kicsit trapes ütemekkel is próbálkozik Madlib, de pont csak annyira, hogy ne váljon túl stílusidegenné. A kémia összességében nagyon jó Kweli és Madlib között: nem gondolom azt, hogy ez egy jobb lemez lenne, mint a második Reflection Eternal, de az mindenképp előny hozzá képest, hogy ott Kweli és Hi-Tek nem voltak egy hullámhosszon, itt viszont azon van az MC és a producer. Sok a közreműködő: közülük kiemelném Diani-t, aki Talib Kweli lánya, és egész jól nyomja! A legtöbb feat egyébként számomra ismeretlen, afrikai rappereknek is teret adott Kweli és Madlib. A nevesebbek közt ott van Q-Tip, Wildchild, Mac Miller egy poszthumusz verzével, ami meglepően jól passzolt az album zenei stílusához, Roc Marciano és Westside Gunn. Q-Tip feat-je csalódás: rap helyett énekelni próbál, vagy nem is tudom, minek nevezzem, amit csinál. De nem áll jól neki. Végig egyenletesen magas színvonalat hoz az album, nincs gyenge szám, max. olyanok, amik lehetnének jobbak egy ütősebb beattel. Egyet mégis kiemelnék: a Marathon Through Babylon eszméletlen jó. Annak egy ilyen jazzdobos üteme van, de lehet rá bólogatni kiválóan.
A közelmúltban bepótolt régi Rawkus kiadványok szintjét azért nem éri el, de összességében ez így is tök jó, top 10-re esélyes lemez. Nem garantált top 10, majd meglátjuk, hogy alakul az év. Kb. egy szintre tenném a másik top 10-re esélyes albummal, amit idén hallottam eddig (Logic - College Park), de az talán kicsit jobban tetszett.
|
2023.03.26. 20:59 |
|
 |
doggfather
|
DJ Muggs – Notes & Tones . Dies Occidendum vol 2 is lehetett volna a címe, mert ugyanazt a receptet követi. Instrumentális lemez, új muggs hangzás némi átkötésnek használt ének, szöveg, de fel sincsenek tüntetve közreműködőnek annyira nem fontos, hogy ki mondja, csak, hogy mit, és mikor.
|
2023.03.27. 08:23 |
|
 |
doggfather
|
Lil Eazy-E x Daz Dillinger – The Legacy . Nagyon kellemes, nemcsak tavasz, de nyárindító westcoast album lett, ami bevalottan, de legalábbis nem titkoltan egy 40 perces tribute az nwa családfának. Az átkötők is megidéznek a deathrow, és a rutless időkből is, de a zenék maguk is feldaolgozások, erősen samplingeltek onnan. A közreműködők is pont illenek, senki ki nem lóg a lemezről. Ha nem lenne meg rajta a mára tipusjegy szar masterelés, mixingelés itt is, mint minden nyugati parti lemeznél akkor még erősebb lenne!
|
2023.03.28. 11:46 |
|
 |
|