Új zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
Szerző |
Üzenet |
Zoli, MP
|
 Re: Új zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
doggfather írta: Skyzoo x The Other Guys – The Mind Of A Saint . A lemez januárban jött ki, finoman szólva is tematikus, hiszen a Snowfall című sorozat főszereplőjéről szól az egész nem csak a címe utal rá. Az eddigi 5 évad történéseiből szemezget azokról mesél, azokra reflektál Skyzoo a rapjeivel, és a producer duó the other guys nagyon jó zenéket pakolt alá ami simán a soriban is elmehetne, autentikusan 80as évek is, és LA-t is meg tud idézni úgy, hogy a brooklyni mc is magáénak tudja érezni, tud rá szövegelni. (tuti, hogy nem tudok objektív lenni kicsit sem, éppen nézem a snowfall utolsó évadát) Mivel két "szerelmemet" egyesíti a sorikat (gengsztersorikat ráadásul) és a rappet így a lemez az év végi top 10-be is nagyon durva esélyekkel száll be! Csekkoljátok, mert megéri, és nézzétek a sorit, mert jó! jo kis cucc. Az ev elso 23as lemeze volt nekem meg januarban. Jokor hoztak ki.pangas volt. Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: https://youtu.be/jq3clnQc7Wk Uj masta ace marco polo feat coast contra Ez tényleg nagyon fasza, köszi! Ez a töményen jazzes alap óriási, és nem is lehet egyszerű egy ilyen ütemre jól reppelni. Az utem nem nagyobb kihivas mint barmely mas klasszik boom bap alap. Lebutitva minden 2. Pergo jo helyen.semmi extra.bar lehet vele jatszani ritmikailag de a nem szokvanyos pergo is jol ut bele a a szovegbe.
|
2023.04.26. 22:53 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8726 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: Az utem nem nagyobb kihivas mint barmely mas klasszik boom bap alap. Lebutitva minden 2. Pergo jo helyen.semmi extra.bar lehet vele jatszani ritmikailag de a nem szokvanyos pergo is jol ut bele a a szovegbe. Oké, elhiszem neked. 
|
2023.04.27. 21:14 |
|
 |
rapguruz88
|
Na ez érdekes lehet Scott Storch is Back R-Mean and Scott Storch MEAN Tracklist: [02:51] 01. Triumph [03:14] 02. Candle of the Devil feat. Nas [03:38] 03. TBS feat. Offset & DB Bantino [03:44] 04. Downfall feat. Angel Hill [02:05] 05. Charles Barkley feat. YG [03:17] 06. Sativa Mamacita feat. Angel Hill [04:05] 07. The Rising Son [05:21] 08. H.O.P.E. feat. Haben [02:22] 09. Hadouken (Storm Before the Calm) [02:20] 10. Yessir feat. Quavo [04:29] 11. Circus feat. Kabaka Pyramid & Method Man [02:54] 12. Lonely Day [03:32] 13. Overnight [02:39] 14. King James feat. Jeremih [02:36] 15. Yalla Habibi feat. French Montana https://www.file-upload.com/0n400oqhkn33
|
2023.04.28. 20:20 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15415 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Slum Village · Larry June · The Dramatics - Just Like You https://www.youtube.com/watch?v=eApR_JZ ... lage-Topic
|
2023.04.28. 21:59 |
|
 |
rapguruz88
|
Nem tudom ismeritek e Jack Harlowt.. Ő most nagyot megy az USA-ban, tegnap jelent meg az új albuma, nem ismerem annyira kíváncsi vagyok a véleményetekre Jack Harlow Jackman Tracklist: [01:40] 01. Common Ground [01:53] 02. They Don’t Love It [02:52] 03. Ambitious [01:58] 04. Is That Ight? [02:49] 05. Gang Gang Gang [02:38] 06. Denver [01:40] 07. No Enhancers [02:19] 08. It Can’t Be [04:01] 09. Blame on Me [02:14] 10. Questions https://www.file-upload.com/g2baykbyqhhd
|
2023.04.29. 09:00 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15415 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Nem ismerem, de olvastam, hogy a legjobb fehérnek tartja magát eminem óta, után.
|
2023.04.29. 10:22 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8726 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Köszi szépen! Kíváncsiságból meg fogom hallgatni, de a múltkori B-Reallel közös cucca után már nincsenek nagy várakozásaim. Jack Harlow-ról hallottam már, de nem különösebben ismerem a munkásságát én se. @dogg: Ez a Slum Village - Larry June - The Dramatics nóta eszméletlen jó, top igényes! Köszi a linket!
|
2023.04.29. 14:54 |
|
 |
rapguruz88
|
Yodaragorn írta: Köszi szépen! Kíváncsiságból meg fogom hallgatni, de a múltkori B-Reallel közös cucca után már nincsenek nagy várakozásaim. Jack Harlow-ról hallottam már, de nem különösebben ismerem a munkásságát én se. @dogg: Ez a Slum Village - Larry June - The Dramatics nóta eszméletlen jó, top igényes! Köszi a linket! Mindenképpen csekkold az R-Meant sztem, eddig sose hallottam róla, pedig jópar műsorban volt.. Scott Storch miatt szedtem le https://peoplepill.com/amp/people/r-meanAz albuma nagyon meggyőzott, ez a track tetszett talán a legjobban Method Mannel közös! : https://youtu.be/oFXqyJT934M
|
2023.05.02. 09:19 |
|
 |
Yodaragorn
|
rapguruz88 írta: Yodaragorn írta: Köszi szépen! Kíváncsiságból meg fogom hallgatni, de a múltkori B-Reallel közös cucca után már nincsenek nagy várakozásaim. Jack Harlow-ról hallottam már, de nem különösebben ismerem a munkásságát én se. @dogg: Ez a Slum Village - Larry June - The Dramatics nóta eszméletlen jó, top igényes! Köszi a linket! Mindenképpen csekkold az R-Meant sztem, eddig sose hallottam róla, pedig jópar műsorban volt.. Scott Storch miatt szedtem le https://peoplepill.com/amp/people/r-meanAz albuma nagyon meggyőzott, ez a track tetszett talán a legjobban Method Mannel közös! : https://youtu.be/oFXqyJT934MBetáraztam.  Ez a Method Mannel közös szám tényleg fasza: annak ellenére is, hogy egy Eminem refrént hasznosít újra.  Persze ez se tartozik Scott Storch top produkciói közé, de ez alá tényleg egy tisztes zenét pakolt. Egyébként úgy látom, 2 éves a nóta, persze ettől még rákerülhetett a mostani lemezre.
|
2023.05.02. 20:06 |
|
 |
doggfather
|
Children of the Corn – Welcome to the Dangerzone . Nem volt kedvencem se Mase, se Camron, de ezután se lesznek... Ha ez a válogatás mutatja a legjobb számaikat, akkor nem csodálom, hogy Big L is elment inkább a DITC-be, illetve, hogy nem jött ki anyagok kb semmi mielőtt a banda maga feloszlott volna... Hiába a 90-es évek, Harlem valami hiányzik belőlük.
|
2023.05.05. 10:54 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
doggfather írta: Children of the Corn – Welcome to the Dangerzone . Nem volt kedvencem se Mase, se Camron, de ezután se lesznek... Ha ez a válogatás mutatja a legjobb számaikat, akkor nem csodálom, hogy Big L is elment inkább a DITC-be, illetve, hogy nem jött ki anyagok kb semmi mielőtt a banda maga feloszlott volna... Hiába a 90-es évek, Harlem valami hiányzik belőlük. Hát ja! Nekem is valami hasonló volt az első hallgatás után is. A Children Of The Cornt mindig ilyen misztikum övezte, hogy Big L bandája Harlemból, az biztos valami hip-hop klasszik stb. Nem sok hanganyagot lehetett hallani tőlük, volt 3 maxi, de nekem a maguk korában kimaradtak. Az American Dream / Harlem U.S.A. volt az első 1996-ban, nem sok vizet zavart - érthetően. Ez a 2023-as megjelenés se teljes értékű album, összeszedték a fellelhető felvételeket és kiadták (Az American Dream 4! verzióban is rajta van). A keverés se feltétlen állja meg a helyét, de ezt tudjuk be annak, hogy a valahonnan előkukázott mesterszalagokból ennyit lehetett kihozni. A zenék nem rosszak, inkább olyan semmilyen a nagy része. Ezek a keleti parti soft beatek nekem akkor se nagyon adták, most se. Az album kábé feléből összeállna egy rövidebb, erősebb anyag, ami akár vitathatatlanul klasszikközeli lehetett volna, de ez a vonat elment. Sajnálom.
|
2023.05.06. 07:10 |
|
 |
doggfather
|
Domo Genesis & The Alchemist – No Idols + Bonus Track . Ez egy bitang jó tape ahol a producer és az mc nagyon egymásra talált! Nem hallottam, mikor kijött 2012-ben, kellett az újrakiadás a bónusztrack (ami egyébként majdnem fölösleges, mert anélkül is jó lenne, illetve nem ad hozzá sokat), hogy meghallgassam én is végre, és jól tettem!
|
2023.05.08. 11:29 |
|
 |
Yodaragorn
|
Ezt a Domo Genesis-szel közös cuccot nem hallottam, viszont a Larry June-nal közöset meghallgattam végre. Larry June & The Alchemist - The Great EscapeFelemás érzéseim vannak a lemezzel kapcsolatban. Zeneileg eszméletlen jó, top 10-re esélyes színvonal. A rapek viszont nem jönnek be. The Alchemist persze mindig jó producer volt, de ha visszagondolok az elmúlt néhány évben megjelent zenéire, akkor szerintem egyértelműen ezen a lemezen hozza a legmagasabb színvonalat. A feeling klasszik boombap, de mégis van az egész hangzásvilágnak egy friss, újszerű jellege. A dallamok pedig könnyen emészthetőek, élvezhetővé teszik a zenéket. Kicsit a '90-es évek második felének maffioso rapjét idézi számomra a dallamvilág, ami logikus választás is, hiszen az egész album egy bűnözői koncepció köré épül. Az egyetlen kritikám a zenékkel szemben az, hogy itt is megjelent egy-két számban ez az ütem nélküli trend, de szerencsére nem zavaróan sokban, egyébként pedig nagyon jól összerakta Alchemist a maffioso hip-hopos dallamokat a nyersebb hip-hop ütemekkel. A rapekkel több a problémám, és nem arról van szó, hogy rossz szövegeket írt volna Larry June, hanem hogy nem tetszik a flowja. Ez a végletekig belassult füves (mondhatni unott) flow nekem túl vontatott egy album hosszúságban. Ami mégis élvezhető teszi a lemezt a zenék mellett, az a sok feat, elég jó ugyanis a felhozatal: Action Bronson, Big Sean, Ty Dolla $ign, Slum Village, Boldy James, Evidence, Wiz Khalifa, Jay Worthy, Joey Bada$$, Curren$y. Ez brutál erős felhozatal, és a feat-ek többsége reppel is olyan jól az Alchemist alapokra, hogy kicsit elfelejtetik az emberrel Larry June-t, mérsékelve az ő negatívumait. Eléggé egyenletes színvonalú a lemez, de azért egy-két tracket ki tudok emelni. Az első kettő (Turkish Cotton, 89 Earthquake) baromi erős kezdés zeneileg, aztán nagyon jó az Orange Village a Slum Village-el, az Ocean Sounds nagyon kellemes, lazulós, és tényleg megidézi az óceánt, és a Left No Evidence-hez is ideális választás volt Evidence. Emésztgetem, de hiába a kiváló zenék, Larry June miatt valószínűleg nem top 10 esélyes, csak honorable mention.
|
2023.05.08. 20:34 |
|
 |
doggfather
|
Lance Skiiwalker - Audiodidactic . Lehet a TDE megcsinálta és meg is van az album of the year?! Erős lesz, lehet, hiszen tavaly is két lemezzel is fennvoltak a top 10-es listámon, kendrick, illetve ab-soul is. Végig nagyon elszállt, nagyon igényes, nagyon jazz uptempo, pop, rock igazából hiphopból minimális, rap szinte nulla album ami igazából nem is TDE-s hangzást, stílust hozott nekem, hanem a legjobb Terrace Martin és Adrian Younge "hagyományokat" hozta be az istállóba.
Valaki, valaha ha egyszer megírja, megcsinálja a TDE történetét, dokumentumfilmjét nagyot fog szakítani. Nem volt még egy ilyen kiadó sose a rapban, hiphopban. Igen, veri a bad boyt, veri a death rowt, aftermathet is. Legalább annyiban, hogy mer kisérletezni, nem ragad le egy stílusnál, és azokat a sítlusokat is minden egyes lemeznél újradefiniálja, fejleszti, előrelendíti.
|
2023.05.09. 11:20 |
|
 |
Yodaragorn
|
doggfather írta: Lance Skiiwalker - Audiodidactic . Lehet a TDE megcsinálta és meg is van az album of the year?! Erős lesz, lehet, hiszen tavaly is két lemezzel is fennvoltak a top 10-es listámon, kendrick, illetve ab-soul is. Végig nagyon elszállt, nagyon igényes, nagyon jazz uptempo, pop, rock igazából hiphopból minimális, rap szinte nulla album ami igazából nem is TDE-s hangzást, stílust hozott nekem, hanem a legjobb Terrace Martin és Adrian Younge "hagyományokat" hozta be az istállóba.
Valaki, valaha ha egyszer megírja, megcsinálja a TDE történetét, dokumentumfilmjét nagyot fog szakítani. Nem volt még egy ilyen kiadó sose a rapban, hiphopban. Igen, veri a bad boyt, veri a death rowt, aftermathet is. Legalább annyiban, hogy mer kisérletezni, nem ragad le egy stílusnál, és azokat a sítlusokat is minden egyes lemeznél újradefiniálja, fejleszti, előrelendíti. Az utolsó kijelentésed erős, de nem tudnék vele vitatkozni.  Persze az, hogy egy kiadó bátrabb, jobban mer kísérletezni, mint a többi, még nem jelenti azt, hogy jobb is náluk. Úgyhogy én azt még nem érzem, hogy a TDE történetének összteljesítménye erősebb lenne, mint az Aftermath vagy a prime Death Row összteljesítménye, de hogy erősebben jelen van náluk az innovativitás, az biztos. A Lance Skiiwalker pedig minőségét tekintve szerintem is simán méltó egy nagyon előkelő helyre az éves top 10-ben, azzal se tudnék vitába szállni, ha valaki az 1. helyre tenné. Nálam azért nem lesz rajta a listán mégsem, mert nekem ez túl elvont zene ahhoz, hogy újra és újra meg akarjam hallgatni. De tök jó, hogy te ennyire nagyra tudod értékelni. 
|
2023.05.09. 20:49 |
|
 |
|