Új zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
Szerző |
Üzenet |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15406 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
 Re: Új zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
The Game and Big Hit - Paisley Dreams . Kellemes, de rövid anyag ami azért okozott csalódás, mert azt vártam, hogy game lemez lesz, oszt egy klasszikus felállású 2 mc 1 dj lemez lett. Hit-Boy jó producer, Game-hez passzol, és Big Hit (Hit-Boy apja) se hozza rosszul a gangsta "szerepet".
|
2024.01.06. 20:01 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8702 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
doggfather írta: The Game and Big Hit - Paisley Dreams . Kellemes, de rövid anyag ami azért okozott csalódás, mert azt vártam, hogy game lemez lesz, oszt egy klasszikus felállású 2 mc 1 dj lemez lett. Hit-Boy jó producer, Game-hez passzol, és Big Hit (Hit-Boy apja) se hozza rosszul a gangsta "szerepet". Nekem is nagyon tetszett, brutál jó EP! The Game szövegeit továbbra se tartom átlagosnál jobbnak, de a flowja továbbra is elit. És Big Hit személyében olyan partnerre lelt, akinek ha nem is annyira erős a flowja, mint The Game-nek, azért szégyenkeznie se kell vele, neki is van egy egyedi karaktere, egy klasszikus gangsta attitűdje, amilyennel ritkán találkozik már az ember új előadóknál. (Persze Big Hit nem új előadó, csak a hosszú börtönben tartózkodása miatt nem hallottam róla eddig.) Adott tehát két ilyen régivonalas gangsta rapper, akiket úgy tudott helyzetbe hozni Hit-Boy, hogy 2024-ben is relevánsak legyenek. Hit-Boy ugyanis továbbra is zseniálisan egyensúlyoz a régi és az újvonal határán: pont annyira régi, hogy a két rapper komfortosan érezze magát a zenéken, és pont annyira új, hogy izgalmas legyen ma is. Hit-Boy hangzása a szellős zenékkel, légies dallamokkal, amik húzós basszusokkal párosulnak, nem újdonság, de még mindig friss, és szerintem még mindig az egyik legjobb dolog a mai mainstream hip-hopban, ami korunk rapzenéinek hangzásvilágát is nagymértékben meghatározza. Gyenge szám nincs, de a Bang Freestyle nálam egyértelműen kiemelkedik az ütős beatjével, a dallamos refrénjével, és a végén feltette a koronát Hit-Boy azzal, hogy rárakott egy klasszikus G-Funk-os moog szintidallamot egy tipikus Hit-Boy alapra: ilyet még nem hallottam, de nagyon jól működik! Kiemelném még a Backfade-et is, mint ütős nyitányt. Nagyon masszív top 10 esélyes nálam ez az EP - akkor is, ha erős évünk lesz. A gyenge 2023-as év után pedig igazi felüdülés, hogy 2024 már rögtön január 1-én egy olyan erős kiadvánnyal indul, ami 1-2 kivétellel az összes 2023-as lemezt veri, amit hallottam. Legyen ez egy jó előjel: ha így fog folytatódni is az év, nagy baj nem lehet.  Egyelőre a januári pangás is elmarad a nyugati parton: ez az EP után Problem is kijött egy ráadással a Compton Story-hoz.
|
2024.01.07. 21:09 |
|
 |
Zoli, MP
|
akkor 2024 Bumpy Knuckles – Level Up (2024)  01. Personal 02. Relevant Strain 03. Time 04. Introvert 05. Bars Deep 06. Protect Ya Peace 07. No Vacancys 08. Glocks & Hoodies 09. Heat Maker 10. Beats Of War Produced by OG Jazzo https://mega.nz/file/0zF22a7K#-sCM1RxsN ... _lZVJBxqFM
|
2024.01.11. 20:38 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15406 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Big Hit - The Truth Is In My Eyes . Igazi óckól gangsta lemez! A számok nem 2 perces 2 verzés rohamok, hanem rendesen 3 verzések, és minimum 3 percesek is. Nincs rajta sok közreműködő, de az ug és mainstream is. A zenék jók, a szövegek a flow is rendben van, nem mondanám meg, hogy kétszeri ülésre majd 20 évet volt rács mögött a csávó, mert nem rozsdás egyáltalán.
|
2024.01.12. 15:19 |
|
 |
Zoli, MP
|
Mista Sinista – ReBorn (2024)  01. Did You Hear? feat. Mischa 02. Rock With Me (A Turntable Opera) feat. Maiko 03. Instrumentalizm feat. Auto Mato 04. Sinista Schemes feat. Mr. Voodoo 05. Verbal Assault feat. Ill Bill, Vinnie Paz & DJ Eclipse 06. Liquid Flow feat. The One Chadio 07. Street Talk Skit 08. Get By feat. Mic Handz 09. September (Remember) feat. Jean Grae 10. My Love feat. M-Dot & Lateb 11. Live In Japan Skit 12. U.G. Versus Sinista feat. U.G. 13. The Sinphony Sequel feat. DJ Rugged One, DJ Q-Bert & DJ Ace The Cut Lieutenant 14. B-Boy Funk 15. Bout To Start feat. Rob Swift 16. Bboy Funk Breakers Delight (Remix) feat. El Da Sensei & Nutso https://mega.nz/file/lisGFB6L#wUQAfPQ78 ... fKgFJT2TaA
|
2024.01.13. 20:12 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Bun B & Statik Selektah - Trillstatik 3Legalább az egyiket hallottam annak idején Bun B és Statik Selektah Trillstatik sorozatának első két része közül, de biztosan nem hagyott mély nyomot bennem, mert nem nagyon emlékszem rá, és úgy emlékszem, hogy amikor hallottam, akkor se gyakorolt akkora hatást rám, mint ez a lemez. Ez ugyanis nagyon jó! Nem mondom, hogy kimagasló korszakos alkotás, de nagyon erős az elejétől a végéig, amit élmény volt hallgatni. Statik Selektah jónéhány anyaggal kijött idén, és szerintem egyértelműen erre tartogatta a legjobb zenéket az összes közül. Ebbe beleértem a Paul Wall & Termanology lemezt is, aminek a produceri munkálataiból masszívan kivette a részét Statik, és beleértem Statik saját lemezét, a Round Tripet is, ami ugyan hasonlóan erősen indult, mint ez a Trillstatik 3, de a második felére leült. Ezen is érezhető, hogy a második fele gyengébb, mint az első, de közel sem ül le annyira, mint a Round Trip. Ebben sokat segít Bun B, aki természetesen minden számban reppel, és ez biztosítja, hogy minden dalban legyen egy erős flow, ami fenntartja az érdeklődést. Míg a Round Trip második felén már gyengébb előadók reppeltek. A zenei stílus a Statiktől megszokott new yorki boombap, de frissen, korszerűen prezentálva. És jónéhány számban tartogat valami kis apró zenei meglepetést: egy gitárszólót, valami elektronikus hangszínt, effektet, amik feldobják a standard boombapet. Az meg csak a csattanó, hogy ezekre a Statik Selektah alapokra olyan déli előadók reppeltek idén, mint Paul Wall vagy Bun B. Közreműködő van dögivel: az introt leszámítva minden számban legalább egy. Itt is érvényes az, hogy az erősebb nevek inkább az album első felében koncentrálódnak. Ilyenek pl. Benny the Butcher, Rome Streetz, Method Man, Paul Wall, Boldy James, Smif-n-Wessun, Talib Kweli, Termanology, Smoke DZA (utóbbi az album végefelé van). Gyenge szám nincs, de leginkább az első 5 nóta fogott meg: azokban a legerősebbek a feat-ek, és Statik is érezhetően nekik tartogatta a legjobb zenéket. Trillselda (feat. Benny the Butcher & Rome Streetz), Set in Stone (feat. Method Man & JFK), We Got a Problem Houston (feat. Paul Wall & Boldy James), Super Legend (feat. Nems & Smif-n-Wessun). Az idei évben ez is egyértelmű top 10 esélyes, de most már állítom össze a listámat, és nagyobb valószínűséget adok neki, hogy ki fog maradni róla, mint hogy beférjen. Ezzel együtt nagyon erősen tudom ajánlani. Zoli: főleg neked, ha még nem hallottad!  Ha a Paul Wall & Termanology lemez annyira tetszett, akkor ez is fog. Koszi Yoda, bevallom bun b hangjat nem nagyon csipem, de ha lesz ures jaratom ranezek
|
2024.01.13. 20:13 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8702 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: Koszi Yoda, bevallom bun b hangjat nem nagyon csipem, de ha lesz ures jaratom ranezek Hm, ez érdekes, én bírom: határozott hang, biztos flow, nem gondoltam, hogy az övé is megosztó tud lenni. Még ezzel együtt is jó szívvel ajánlom, mert zeneileg szerintem annyira neked való lemez, hogy az még Bun B hangját is kompenzálhatja. (És ugye sok a feat, tehát nem ő reppel végig.)
|
2024.01.13. 22:08 |
|
 |
rapguruz88
|
Srácok, iszonyat jó album! Nálam tuti top10es év végén! 21 Savage American dream Tracklist: [01:03] 01. American Dream [03:18] 02. All of Me [04:30] 03. Redrum [02:23] 04. N.H.I.E feat. Doja Cat [03:21] 05. Sneaky [03:13] 06. Pop Ur Shit feat. Young Thug & Metro Boomin [02:39] 07. Letter to My Brudda [04:25] 08. Dangerous feat. Lil Durk & Metro Boomin [03:40] 09. Née-nah feat. Travis Scott & Metro Boomin [03:02] 10. See the Real [03:27] 11. Prove It feat. Summer Walker [03:06] 12. Should’ve Wore a Bonnet feat. Brent Faiyaz [03:51] 13. Just Like Me feat. Burna Boy & Metro Boomin [02:56] 14. Red Sky [04:55] 15. Dark Days feat. Mariah the Scientist https://filecrypt.cc/Container/E039FE268F.html
|
2024.01.14. 13:15 |
|
 |
Yodaragorn
|
doggfather írta: Big Hit - The Truth Is In My Eyes . Igazi óckól gangsta lemez! A számok nem 2 perces 2 verzés rohamok, hanem rendesen 3 verzések, és minimum 3 percesek is. Nincs rajta sok közreműködő, de az ug és mainstream is. A zenék jók, a szövegek a flow is rendben van, nem mondanám meg, hogy kétszeri ülésre majd 20 évet volt rács mögött a csávó, mert nem rozsdás egyáltalán. Teljes mértékben egyetértek azzal, amit dogg írt, és még rátennék néhány lapáttal!  Ez ugyebár még 2023-as lemez, de bőven jó helyen vagyunk az "új zenék" topikban, hiszen még 1 hónapja sincs, hogy megjelent. Nagyon sajnálom, hogy csak 2024-ben szereztem tudomást a létezéséről, mert így az a furcsaság következik be, hogy 2 héttel a 2023-as top 10-em publikálása után máris módosítanom kell a listát, ráadásul nem is akármelyik helyét, hanem az 1.-t!  Ahogy 2 hete leírtam, 2023-ban nem hallottam olyan albumot, amire egyértelműen azt mondtam volna, hogy ez megérdemelné, hogy az év albuma legyen. Így aztán kénytelen voltam a többiből válogatni, és végül kijelöltem azt a 3 lemezt, amit közülük a legjobbnak éreztem az évben. Nehéz volt egyértelmű sorrendet felállítani köztük, de végül a következő mellett döntöttem: 1. Ez Mil - DU4LI7Y: Redux 2. Reason - Porches 3. El Michels Affair & Black Thought - Glorious Game Nos, 2 héttel 2023 végét követően viszont hallottam egy olyan lemezt, amiről az a benyomásom, hogy megérdemelten nevezhetem a 2023-as év albumának. Nem mondom, hogy egy erős évben is első lenne, de a top 5-ben szinte biztosan ott lenne, és a top 3-ra is jó eséllyel pályázna. A gyenge 2023-as mezőnyből viszont nálam egyértelműen kiemelkedik. Tehát a 2023-as év albuma nálam: Big Hit - The Truth Is in My EyesIndoklás: Big Hit egy anomália. Az 1990-es évek gangsta rap attitűdjével érkezik meg 2023-ban, ráadásul olyan éhséggel, frissességgel, mintha most lenne a '90-es évek. Sőt, még csak nem is arról van szó, mint pl. Doggystyleeee vagy Nhale esetében, akik valójában fiatal srácok, csak megidézik a '90-es - 2000-es évek westcoast gangsta rapjét. Big Hit életkorát tekintve is ugyanaz a generáció, mint a '90-es években felbukkant gangsta rapperek!  (Egészen pontosan 52 éves.) Ilyen előadóknak egyszerűen nem szabadna feltűnni a 2020-as évek első felében, mert ez így anakronisztikus. A mostanában felbukkanó új előadók már egy más generációt képviselnek, teljesen más stílussal, életfelfogással. Azért következhetett csak be ez az anomália, mert közel 20 évig börtönben ült, és ezalatt nem tudta kiengedni magából azt az energiát, amit a hozzá hasonló korú gangsta rapperek ez a 20 év alatt kiengedtek magukból, és mára nagyjából el is fogytak. Nekem pedig a klasszikus westcoast gangsta rap a szívem csücske, ezért nagyon jó érzés egy olyan új előadót hallanom, aki ma is ezt képviseli, ráadásul úgy, hogy még a régi generációhoz is tartozik. Persze ez önmagában még nem lenne elég: ha a '90-es évek G-Funkját nyomná zeneileg is, az hiába tetszene nekem, nem tartanám olyan nagyra az újdonságérték hiánya miatt. Itt jön be a képbe Big Hit fia, aki teljesen véletlenül nem más, mint napjaink egyik legmeghatározóbb mainstram hip-hop producere, Hit-Boy - ezt a mázlit!  Róla már éppen eleget írtam szuperlatívuszokban: úgy érzem, hogy ha majd 10-20 év múlva vissza kell gondolnom a 2020-as évek elejének mainstream hip-hop hangzását leginkább meghatározó producerekre, valószínűleg Hit-Boy fog elsőként, de legalábbis az elsők között eszembe jutni. Nem ismétlem meg mindazt, amit már csomószor leírtam róla, csak az újdonságot tenném hozzá. Ezen az albumon szerintem leginkább azzal újított, hogy "westcoastosította" a signature hangzását: és nem csak a boombap zenéit, hanem a trap ütemű zenéire is rápakolta a sípolós G-Funk szintit, a talk boxot és egyéb funky effekteket. Ezzel egy olyan egyvelegét hozta létre a régi- és az újvonalas hangzásnak, amivel én még nem találkoztam. Megvan benne az az old school gangsta feeling, ami lehetővé teszi Big Hit-nek, hogy komfortosan érezze magát, ugyanakkor megvan benne az az új hangzás is, amitől érdekes lesz 2024-ben. Fontos, hogy ez nem ugyanaz a fajta new west hangzás, mint amit pl. Problem vagy Dizzy Wright csinálnak, ez sokkal inkább viszi tovább a gangsta rap keménységét. Ebben az értelemben Hit-Boy elhozta azt a megújulást a westcoast gangsta rap zenei hangzásába, amit Dr. Dre-től vártunk most már évtizedek óta. Persze abból a szempontból túlzás ezt kijelenteni, hogy Hit-Boy-on kívül egyelőre nem csinálja más ezt, de ha el kéne képzelnem, hogy milyen legyen a megújult, modern nyugati parti gangsta rap, akkor valami ilyesmire gondolnék, mint ez az album. Régóta várom, hogy mikor fog végre visszajönni a westcoast a divatba: ha vissza akar jönni, akkor szerintem valamerre erre vezet az út. Sajnálom egyébként, hogy 2 éve Snoop Dogg BODR albumára még nem csinált ennyire westcoast gangsta zenéket Hit-Boy, pedig már arra is nagyon passzolt volna. Ami miatt nem vagyok benne biztos, hogy egy erős évben is top 3-as lenne-e ez az album, az az, hogy az én ízlésemnek kicsit túlzottan dominálják az első felét a trapes Hit-Boy ütemek. Ez is teljes mértékben az ő signature soundja, sőt, ezzel bukkant fel anno (lásd Niggas in Paris, Backseat Freestyle), de én jobban szeretem, amikor boombapesebb ütemeket csinál. Szerencsére abból is akad a lemezen ugyanakkora arányban. Illetve hozzá kell tenni, hogy Hit-Boy trapje egyáltalán nem a sablonos tucattrap: ez is egyedi, igényes, és különösen akkor lesz érdekes, amikor ráteszi a trapütemre a klasszikus G-Funk elemeket. Ennek megfelelően főként olyan számokat emelnék ki, amelyeknek bólogatósabb az üteme: Extra Clips, Wigglin' (feat. Mozzy), Broke the Mold - ez a trió egymás után nagyon erős az album első felében. A Wigglin'-nek főleg a második része, miután vált a zenei alap. Aztán még: Breaking the Ice (feat. Musiq Soulchild, Dom Kennedy & J. Stone), The Pain Is Deep. Szintén a klasszikusabb hangzást hozzá az egyetlen olyan szám, aminek nem Hit-Boy a producere, hanem The Alchemist: ez a Man, I'm Rollin'. Az újvonalasabb ütemek közül pedig elkapott a Boo Bap, ami szerintem nem is trap, nem is drill, de semmiképp nem is boombap - én nem tudom, mi a neve az ütem stílusának, de eszméletlen energia van benne. Meglepő módon a Benny the Butcher közreműködésével készült Speaking in Codes is trapesebb, azt is ki kell emelni. Ahogy az már kiderülhetett, a közreműködők listája is nagyon erős. Nincsenek kevesen, de nincsenek is túl sokan. Csak a legnagyobb neveket kiemelve: Jay Worthy, Mozzy, Snoop Dogg, Dom Kennedy, Benny the Butcher, Big Tray Deee. Utóbbinak különösen örültem: írtam már, hogy Big Hit attitűdje (és a börtönviseltsége) Tray Deee-re emlékeztet engem leginkább, és lám, meg is csinálták a közös számot Big Hit albumára.  Ritkán hallani Tray Deee-t egy ennyire korszerű zenei alapra reppelni. Ja, és ráadásul a két producer, Hit-Boy és The Alchemist is mikrofont ragadnak egy-egy számban. Szóval az igényes gangsta rap kedvelőinek ez egy kötelező album, és ugye 2024. január 1-én már ki is jött a folytatás The Game-mel közösen, ami szintén nagyon jó, de az csak EP, ezért nem meglepő, hogy a hossza mellett a minőségében is kicsit a Big Hit album mögé sorolnám.
|
2024.01.14. 16:05 |
|
 |
doggfather
|
az igen, hogy ennyire bejött neked! Ezt a csávót csak ajánlani tudom, ezt a lemezt még nem, de a korábbi lemezeit nagyon csíptem top 10esek voltak is mikor kijöttek: Truth – Nostalgia Therapy (2024) https://mega.nz/file/UqMWkTaI#HFqE-fZc0 ... 4hGuXpzXzI
|
2024.01.15. 09:26 |
|
 |
Yodaragorn
|
doggfather írta: az igen, hogy ennyire bejött neked! Én se számítottam rá, de így alakult... 
|
2024.01.15. 21:33 |
|
 |
Zoli, MP
|
ki is jott a lemeze? abszolut top 10 volt az eddigi ket lemeze. vhova linkeltem a klippjet. eros ev, 3 jonak tuno lemez eddig. truth, mista sinista es freddie foxx
|
2024.01.16. 10:20 |
|
 |
rapguruz88
|
Nem tudom ismeritek e Lil Dickyt.. Zseni a csávó, Dave című sorozata (3.evad) nemrég ért véget Kijott az OST-je! Ez egy régebbi kedvcsinalo tőle SNOOP Doggal https://youtu.be/LlU4FuIJT2k?si=6mb_a-j5LyaKgxRqEzt mindenképpen nézzétek meg!  Itt meg az OST-je Lil Dicky – Penith (The DAVE Soundtrack) Release Date: January 19, 2024 Tracklist 1. Brand New 2. Honestly 3. Mr. McAdams 4. HAHAHA 5. Ally’s Song 6. Harrison Ave 7. Burst 8. Second Coming 9. I Love Myself 10. Kareem Abdul-Jabbar 11. Going Gray 12. I Met A Girl 13. YG Interlude 14. No Fruits Or Vegetables 15. I’m Drunk 16. Morning After 17. My D!ck Sucks 18. Still Freestyling (Outro) 19. Jail, Pt. 1 20. Hearsay 21. Hi, I’m Dave 22. We Good https://filecrypt.cc/Container/289847B568.html
|
2024.01.18. 22:52 |
|
 |
Yodaragorn
|
rapguruz88 írta: Nem tudom ismeritek e Lil Dickyt.. Zseni a csávó, Dave című sorozata (3.evad) nemrég ért véget Kijott az OST-je! Ez egy régebbi kedvcsinalo tőle SNOOP Doggal https://youtu.be/LlU4FuIJT2k?si=6mb_a-j5LyaKgxRqEzt mindenképpen nézzétek meg!  Megnéztem.  Nagyon ötletes a szám, és jól is reppel a csávó, de valahogy nem elég hip-hop. Kicsit olyan érzésem van, mint amikor itthon a Janklovics Peti reppel: ha jól értem, Lil' Dicky is humorista. És nem reppel rosszul a Janklovics se, ez a Lil' Dicky pedig nála is sokkal jobb, de mégsincs az az érzésed egyiknél se, hogy rapper lenne, hogy élné a hip-hopot. Csak formaként használják a rapet a mögötte lévő kultúra mélysége nélkül. Amivel semmi baj nincs, félreértés ne essék, csak nem tudom egy kalap alá venni őket az "igazi" rapperekkel.
|
2024.01.19. 22:47 |
|
 |
Yodaragorn
|
Fivio Foreign, Meek Mill - Same 24 (Official Video)https://www.youtube.com/watch?v=Fd9DPWD ... oreignVEVOMeglepő, hogy nem drillt csinált Fivio, de kiemelkedően jó szám ez is, és illeszkedik ennek is a stílusa a napjainkra jellemző mainstream hangzásvilágba. Egyedül egy refrént hiányolok belőle, de még ezzel együtt is azt mondom, hogy 2024 januárjában több top színvonalú zene jött ki eddig, mint 2023-ban harmad-fél év alatt.
|
2024.01.21. 15:29 |
|
 |
|