Régi zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
Szerző |
Üzenet |
YoungLife
|
 Re: Régi zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
Real_Live-The_Turnaround_A_Long_Awaited_Drama-1996-GCP_INThttps://mirrorace.org/m/36k9u
|
2022.01.15. 06:12 |
|
 |
Zoli, MP
|
klasszik shit. anno volt vita, hogy biggie nyulta -e a stilust vagy biggietol nyultak ok.
|
2022.01.15. 11:05 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Hi-Tek - Hi-TeknologyZoli már ezer éve ajánlotta, most végre meghallgattam - kihasználva az év eleji pangást jelentősebb új megjelenések terén. És nem is csalódtam: Hi-Tek ott van a kedvenc producereim tágabb körében, úgyhogy számítottam is rá, hogy frankó lehet az első produceri lemeze 2001-ből. Abszolút hozza azt az ezredforduló körüli vibe-ot, ami miatt nekem az 1999-2002 közti pár éve a kedvenc időszakom a hip-hop történetében, ez már önmagában megvett kilóra. De ehhez jön még hozzá, hogy nem akármilyen színvonalon jön az a vibe, kitűnő közreműködő MC-kkel (a fő harcostárs Talib Kweli mellett pl. Common, Mos Def, a Slum Village). Negatívumnak azt említeném, hogy érződik, hogy ez még Hi-Tek pályájának az eleje, nem volt még igazán karakteres a saját stílusa. Ha nem tudom, hogy ez kinek a lemeze, akkor is tetszett volna, de nem tudtam volna megmondani, hogy ki csinálta rá a zenéket, sőt még az is lehet, hogy azt mondtam volna, hogy ez egy többproduceres lemez. Némelyik zene olyan, mintha DJ Premier csinálta volna: a Breakin' Bread-re pl. gondolkodás nélkül rávágnám, hogy ez egy Premo beat, ha nem tudnám, hogy Hi-Tek.  De van jónéhány olyan zene is, amire pedig azt mondanám, hogy a Neptunes csinálta. Pár évvel később azért már sokkal jobban kijöttek azok a stílusjegyek, amik karakteresebbé tették Hi-Tek zenéit. Szerintem Hi-Tek védjegyének a nagyon magas, időnként már-már csilingelő, és fülbemászó dallamvezetések számítanak. Ezeknek ezen a lemezen max. csak a kezdeti nyomai fedezhetők fel sporadikusan. Itt még ütősebbek, bólogatósabbak a beatjei. Nem mondanám, hogy a későbbi Hi-Tek zenékre ne lehetne bólogatni, de sokkal kevésbé dominánsak a beatek a zenéiben a magas dallamvezetéshez képest. Néhány példa, hogy mire gondolok, amikor tipikus Hi-Tek zenékről beszélek: D12 - Just Like You, The Game feat. Tony Yayo - Runnin', The Game - Ol' English, 50 Cent - Get In My Car, Young Buck - Don't Need No Help, vagy akár a legutóbbi track Snoop Dogg Algorithm projektjéről, a Make Some Money (Fabolous és Dave East közreműködésével). Ezen a Hi-Teknology albumon még nincs meg az a kiforrott, egyedi Hi-Tek hangzás, ami a fent felsorolt számokban megvan, ezért nálam egy fokkal kevésbé értékes, de így is nagyon jó. Köszi a tippet, Zoli, örülök, hogy meghallgattam. 
|
2022.01.16. 22:11 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Hi-Tek - Hi-TeknologyZoli már ezer éve ajánlotta, most végre meghallgattam - kihasználva az év eleji pangást jelentősebb új megjelenések terén. És nem is csalódtam: Hi-Tek ott van a kedvenc producereim tágabb körében, úgyhogy számítottam is rá, hogy frankó lehet az első produceri lemeze 2001-ből. Abszolút hozza azt az ezredforduló körüli vibe-ot, ami miatt nekem az 1999-2002 közti pár éve a kedvenc időszakom a hip-hop történetében, ez már önmagában megvett kilóra. De ehhez jön még hozzá, hogy nem akármilyen színvonalon jön az a vibe, kitűnő közreműködő MC-kkel (a fő harcostárs Talib Kweli mellett pl. Common, Mos Def, a Slum Village). Negatívumnak azt említeném, hogy érződik, hogy ez még Hi-Tek pályájának az eleje, nem volt még igazán karakteres a saját stílusa. Ha nem tudom, hogy ez kinek a lemeze, akkor is tetszett volna, de nem tudtam volna megmondani, hogy ki csinálta rá a zenéket, sőt még az is lehet, hogy azt mondtam volna, hogy ez egy többproduceres lemez. Némelyik zene olyan, mintha DJ Premier csinálta volna: a Breakin' Bread-re pl. gondolkodás nélkül rávágnám, hogy ez egy Premo beat, ha nem tudnám, hogy Hi-Tek.  De van jónéhány olyan zene is, amire pedig azt mondanám, hogy a Neptunes csinálta. Pár évvel később azért már sokkal jobban kijöttek azok a stílusjegyek, amik karakteresebbé tették Hi-Tek zenéit. Szerintem Hi-Tek védjegyének a nagyon magas, időnként már-már csilingelő, és fülbemászó dallamvezetések számítanak. Ezeknek ezen a lemezen max. csak a kezdeti nyomai fedezhetők fel sporadikusan. Itt még ütősebbek, bólogatósabbak a beatjei. Nem mondanám, hogy a későbbi Hi-Tek zenékre ne lehetne bólogatni, de sokkal kevésbé dominánsak a beatek a zenéiben a magas dallamvezetéshez képest. Néhány példa, hogy mire gondolok, amikor tipikus Hi-Tek zenékről beszélek: D12 - Just Like You, The Game feat. Tony Yayo - Runnin', The Game - Ol' English, 50 Cent - Get In My Car, Young Buck - Don't Need No Help, vagy akár a legutóbbi track Snoop Dogg Algorithm projektjéről, a Make Some Money (Fabolous és Dave East közreműködésével). Ezen a Hi-Teknology albumon még nincs meg az a kiforrott, egyedi Hi-Tek hangzás, ami a fent felsorolt számokban megvan, ezért nálam egy fokkal kevésbé értékes, de így is nagyon jó. Köszi a tippet, Zoli, örülök, hogy meghallgattam.  Orulok, hogy tetszett. vitatkoznek, mert ha hi-teket ugy nezed/hallgatod, hogyan mikent jutott el idaig, tehat az elejetol ismered a palyajat, kezdve a mood lemeztol, soundbombing, black star, reflection eternal lemezek akkor kihallod, hogy ez mar egy kiforrott lemez tole amiben megtalalta a sajat stilusat ami leginkabb jay dilla hatas hozza magaval, A breaking bread abszolut nem preemos hiszen ebben az idoben preemo teljes mas stilusban volt.a klasszik preemo hangzas idoszaka vol:. boom, when i be on the mic , ntogethernow....de a neptunes-szal sem ertek egyet. Viszont ahogy irtad, a hi tek 2 ami nem is igazi 2. mert az eredeti 2-est fiokba raktak, szoval a 2-es lemezen indult el az a stilus amit ma is hallunk tole ahol a dobok nem annyira dominalnak es nem annyira energikusak karakteresek a zenek szamomra. teny hi tek csucspontja nalam a reflection eternal lemez es nem a hiteknology. dj jazzy jeff the magnificent lemezt ajanlottam mar?
|
2022.01.18. 22:36 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Hát nem tudom, nekem a Breakin' Bread totál Premo, még akkor is, ha az akkori Premo-ra gondolunk...  De oké, elfogadom, hogy te másként hallod. A Neptunes beütésre most nem tudok konkrét példát hozni, mert nem emlékszem a számcímekre, de majd visszahallgatok egyet-kettőt, és akkor megírom, mire gondoltam. Az utat valóban nem vágom, amin keresztül eljutott Hi-Tek eddig lemezig: én azt hittem, hogy ez az első komolyabb anyaga. A Reflection Eternal, amire írod, hogy a csúcspont, az korábbi, mint a Hi-Teknology? Miért nem azt ajánlottad, ha szerinted az jobb?  Mindenesetre nekem a Hi-Teknology úgy tűnt, mint az általam ismert és "kiforrottnak" tekintett Hi-Tek-hez vezető út egy állomása. Persze biztos voltak azelőtt is állomások.  DJ Jazzy Jeff-et nem ajánlottad még. Ezek szerint érdemes ráfülelni?  Sose éreztem hozzá motivációt, mert party DJ-ként ugyan nagyon jó Jazzy Jeff, de Will Smith-t sose bírtam, ezért Jazzy Jeff saját alkotásai se hoztak lázba.
|
2022.01.19. 17:38 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Hát nem tudom, nekem a Breakin' Bread totál Premo, még akkor is, ha az akkori Premo-ra gondolunk...  De oké, elfogadom, hogy te másként hallod. A Neptunes beütésre most nem tudok konkrét példát hozni, mert nem emlékszem a számcímekre, de majd visszahallgatok egyet-kettőt, és akkor megírom, mire gondoltam. Az utat valóban nem vágom, amin keresztül eljutott Hi-Tek eddig lemezig: én azt hittem, hogy ez az első komolyabb anyaga. A Reflection Eternal, amire írod, hogy a csúcspont, az korábbi, mint a Hi-Teknology? Miért nem azt ajánlottad, ha szerinted az jobb?  Mindenesetre nekem a Hi-Teknology úgy tűnt, mint az általam ismert és "kiforrottnak" tekintett Hi-Tek-hez vezető út egy állomása. Persze biztos voltak azelőtt is állomások.  DJ Jazzy Jeff-et nem ajánlottad még. Ezek szerint érdemes ráfülelni?  Sose éreztem hozzá motivációt, mert party DJ-ként ugyan nagyon jó Jazzy Jeff, de Will Smith-t sose bírtam, ezért Jazzy Jeff saját alkotásai se hoztak lázba. azt hittem azt ismered, a reflection eternal lemezt itt a link hozza: https://mega.nz/file/L1pTxaxK#etdruEJ2J ... pJSp_lrWUAHi Tek mar a 97-es mood lemezenek a felet csinalta amin van kweli feat is. itt ismerkedtek meg. 21 eves volt akkor es mar hallatszik a sajat dob es cin keszlete es a basszus menetei is oriasiak lasd pl sun god es a round and round vege. az lehet h erzel benne hatasokat innen-onnan ami vhol alapadolog mindenkinel, de h olyan lenne a hangzas amivel osszekeverheto az ellen tiltakozom pete rock, preemo, the neptunes annyira karakteres volt a 2000-es evekben, hogy vakon megmondja az ember 100%-ra hogy ok -e vagy sem. will smith-es dolgait en sem kedvelem, pedig ok az elso grammy dijas repperek party dj-kent parade es jazzy jeff elso lemeze isparades. a 2. es a 3. mar gyengebb, de az elso hallottam pl eloszor kev brown/t chilles, karakteres reppes, rnb cucc, de nem a nyalasbol es melle kurva jo szkreccsek itt a link http://www.mediafire.com/file/u30orxfx2 ... J.rar/file
|
2022.01.19. 18:02 |
|
 |
Yodaragorn
|
Köszi szépen, leszedem mindkettőt, aztán valamikor, ahogy lesz időm, hallgatom is őket. Igaz, a Hi-Teknology esetén is elég sok idő telt el, mire sor került rá... 
|
2022.01.19. 18:11 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15404 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Big Daddy Kane: Long Live the Kane . Éppencsak akkora klasszikus, és alapmű, hogy mindegy mikor kezdtél el rap-pet hallgatni, ha ezt a lemezt meghallod akkor minden számot felismersz, mondván, hogy hallottad már korábban. Komolyan, minden számot, ugyanis az összeset sapmlingelték nem is egyszer később. Vagyis nem azoka miket te, én hallottunk az alapok, hanem ez. Ha nem is minden sláger raplemez alapja ez a lemez, de, hogy az egész lemez, annak minden számán alapulnak más lemezek az biztos. Marley Marl akkora zenéket, beateket tolt Kane alá, hogy ma is megállja mind a helyét. Mire a lemez kijött Kane annyi single-n, és slágeren volt túl, hogy a raw pl rá se került csak remix verzióban a debüt lemezére.
|
2022.01.20. 09:06 |
|
 |
Zoli, MP
|
doggfather írta: Big Daddy Kane: Long Live the Kane . Éppencsak akkora klasszikus, és alapmű, hogy mindegy mikor kezdtél el rap-pet hallgatni, ha ezt a lemezt meghallod akkor minden számot felismersz, mondván, hogy hallottad már korábban. Komolyan, minden számot, ugyanis az összeset sapmlingelték nem is egyszer később. Vagyis nem azoka miket te, én hallottunk az alapok, hanem ez. Ha nem is minden sláger raplemez alapja ez a lemez, de, hogy az egész lemez, annak minden számán alapulnak más lemezek az biztos. Marley Marl akkora zenéket, beateket tolt Kane alá, hogy ma is megállja mind a helyét. Mire a lemez kijött Kane annyi single-n, és slágeren volt túl, hogy a raw pl rá se került csak remix verzióban a debüt lemezére. 1-2 hete potyogtem at BDK cuccait es igaz.kb mindenhol hallhattad ot es par mintat meg is csinaltak ujra masok, ellenben nagyon regi hangzas ez nekem igy nem elveztem annyira.
|
2022.01.20. 10:50 |
|
 |
[n/a]k!ngp1n
Csatlakozott: 2012.07.13. 21:05 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Puro Losz Ánhelesz
|
Nekem nagyon bejött mindig is. Tavaly másodszorra is linkeltem egy élő oroszországi fellépését egy kisebb tornateremszerűségben, ahol főleg erről adott elő, első osztályú.
_________________ I'm the freaker, the one who freaks the funk!
|
2022.01.21. 05:59 |
|
 |
Zoli, MP
|
[n/a]k!ngp1n írta: Nekem nagyon bejött mindig is. Tavaly másodszorra is linkeltem egy élő oroszországi fellépését egy kisebb tornateremszerűségben, ahol főleg erről adott elő, első osztályú. az egy fasza fellepes, ott szerintem jobb eloben a regi cucca, mint a lemezen magan 
|
2022.01.24. 09:48 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15404 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
igen, az nagyon jó buli volt. volt neki egy tiny desk koncertje is, igazából én ott szerettem bele. olyan laza, hogy á. mióta ott láttam azóta top 10es előadóm egyike. ehun van e. https://www.youtube.com/watch?v=p8Uw1cl4xjg
|
2022.01.24. 10:07 |
|
 |
Zoli, MP
|
doggfather írta: igen, az nagyon jó buli volt. volt neki egy tiny desk koncertje is, igazából én ott szerettem bele. olyan laza, hogy á. mióta ott láttam azóta top 10es előadóm egyike. ehun van e. https://www.youtube.com/watch?v=p8Uw1cl4xjgengem az orosz fellepese nyugozott le. egyedul, minden side mc nelkul lenyomta tok lazan ordibalas nelkul a koncertet, DE pont az a bajom vele, hogy a 80-as evek es a 90-es evek eleji hiphop zeneileg nekem unalmas.
|
2022.01.24. 15:34 |
|
 |
[n/a]k!ngp1n
Csatlakozott: 2012.07.13. 21:05 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Puro Losz Ánhelesz
|
Nekem meg ami érdekes, hogy vagy 20 éve mindannyian ismerjük, hallottuk rapperek személyes toplistáján szerepelni, mégis az újkorban realizáljuk, hogy mekkora MC... Kicsit shame on us, neki viszont mindenképp elismerés!
_________________ I'm the freaker, the one who freaks the funk!
|
2022.01.25. 05:54 |
|
 |
doggfather
|
annyi előadó van/volt/lesz, hogy nem tudom magamra venni a shame on met. Még most is van, ma is van olyan előadó akinek a nevét sem ismerem, de lehet később fogom.
|
2022.01.25. 07:50 |
|
 |
|