Új zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
Szerző |
Üzenet |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
 Re: Új zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
rapguruz88 írta: https://offmedia.hu/drake-torolte-a-kendrick-lamar-diss-trekkjet-miutan-2pac-orokosei-megfenyegettek/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3hQfZoWpqE506CZbAzRen8x7rRrMFGbKs8AWi1RmH1SnjL3xVVganyYig_aem_AZlGryN5n92GBXTGEi_lfgtP5OMlVpg91gIJbrDogQAtIYuS4pzIG5K4O5NEf1xSSn-OwCdsTJuPDhUU_Xcoabiz Lásd két posttal feljebb, csak más forrásból. 
|
2024.04.27. 15:17 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15405 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Flee Lord & Crisis – Full Court Press The Musalini & John Dutch – Gentlemen Of Leisure 2 . Ez két unalmas, jellegtelen albumocska lett... Simán kihagyható...
|
2024.04.29. 15:10 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Kendrick Lamar - euphoria (Drake diss)https://www.youtube.com/watch?v=NPqDIwW ... drickLamarNa, itt van Kendrick válasza, és oda is tette magát, nem okoz csalódást! Ez az egész Drake-Cole-Kendrick(-Kanye) beef nagyon színvonalas, ritkán lehet már ennyire igényes disseket hallani, és szerintem ez az a pont, ahol szépen be lehet fejezni. Kendrick kezdte, mindenki megcsillogtathatta, hogy mit tud, és most ez egy szép zárás lenne Kendrick-től. Csak Drake lehet, hogy nem fogja kibírni, hogy ne hagyja szó nélkül, akkor viszont már félek, hogy elkezdene unalmassá válni.
|
2024.04.30. 22:22 |
|
 |
rapguruz88
|
Yodaragorn írta: Kendrick Lamar - euphoria (Drake diss)https://www.youtube.com/watch?v=NPqDIwW ... drickLamarNa, itt van Kendrick válasza, és oda is tette magát, nem okoz csalódást! Ez az egész Drake-Cole-Kendrick(-Kanye) beef nagyon színvonalas, ritkán lehet már ennyire igényes disseket hallani, és szerintem ez az a pont, ahol szépen be lehet fejezni. Kendrick kezdte, mindenki megcsillogtathatta, hogy mit tud, és most ez egy szép zárás lenne Kendrick-től. Csak Drake lehet, hogy nem fogja kibírni, hogy ne hagyja szó nélkül, akkor viszont már félek, hogy elkezdene unalmassá válni. Jó track lett, jó kis utalgatasokkal Kendricktol, de én ebben a mai diss dologban nem hiszek.. Úgy gondolom hogy ez mindannyiuk részéről csak egy kis csipkelodes ami valójában jót tesz mindegyikuknek, jó kis reklám (kérdés hogy mekkora szükségük van valójában erre, vagy csak egyszerű ego - simogatás e az egész?) Szerintem ennek a sztorinak ez a vége kb,
|
2024.05.02. 12:26 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15405 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
miről szólt égen:
mert a nagy gyilok east west előtt után azért nem volt ennél komolyabb sose.
track ide, oda, oszt kész is.
|
2024.05.02. 15:33 |
|
 |
Yodaragorn
|
doggfather írta: miről szólt égen:
mert a nagy gyilok east west előtt után azért nem volt ennél komolyabb sose.
track ide, oda, oszt kész is. Igen, én is így gondolom: a beef a hip-hop műfaján belül alapvetően sport. (És a mainstreamen belül marketing.) Tudunk persze olyan beefekről, amik mögött volt valódi személyes sérelem, pl. az emlegetett east-west háború ilyen lehetett, bár egy idő után szerintem azt is főleg a marketing vitte tovább. De ettől függetlenül is azt gondolom, hogy a beefek többsége mögött nincs valódi sérelem. A hip-hop mindig is kompetitív műfaj volt, a battle rap pedig egy jó eszköz volt a fekete fiataloknak Amerikában a feszültség erőszakmentes levezetésére. Ebből aztán lett egyfajta "sport", ami segít a rapskillek fejlesztésében, és abban, hogy egyre jobb és jobb szövegeket hozzanak ki magukból az ellenfelek. A freestyle battle műfaja is ilyen: általában egy freestyle csatában sincs semmi problémája egymással az ellenfeleknek, mégis kiosztják egymást, és ez szórakoztatja a közönséget. Szóval egyetértek rapguruzzal, hogy nincs valódi sérelem, de nem is erről szól a legtöbb beef, hanem arról, hogy csináljunk egy kis tüzet, emeljük egymást magasabb szintre, szórakoztassuk a közönséget, és persze ahogy írtad is, csináljunk reklámot magunknak. Ez a beef se kivétel, de ez nem változtat azon, hogy nagyon színvonalas disstrackeket kaptunk szerintem.
|
2024.05.02. 20:20 |
|
 |
Zoli, MP
|
Ras Kass, RJ Payne & Havoc – GUTTR (2024)  01. Roll Call (Feat. Method Man, Lil Fame & Sway Calloway) 02. Nostalgia 03. Everything Is…GUTTR (Feat. Kurupt & KXNG Crooked) 04. Skit: RNR Ep1 (Feat. Watts Homie Quan) 05. Once Again It’s On (Feat. Twista) 06. Different 07. Skit: RNR Ep2 (Feat. KD Aubert, Watts Homie Quan & DJ EFN) 08. Lo-Fi 09. Stop Playin (Feat. Raekwon & Philly Freeway) 10. Skit: RNR Ep3 (Feat. Kid Capri & Wallo) 11. Old Soul https://mega.nz/file/v2BlGIIb#AungcnuQy ... a6WTOATRw0https://youtu.be/zNTRF6RZUAs
|
2024.05.02. 22:39 |
|
 |
Yodaragorn
|
Oh, már kint is van! Köszi szépen!  Visszatérve a Kendrick-Drake beefre: van folytatás, de nem Drake válaszolt, hanem Kendrick jött még eggyel! Kendrick Lamar - 6:16 in LA (Lyrics) (Drake Diss)https://www.youtube.com/watch?v=MabjUIU ... =VibesOnlyEz kevésbé komplex, mint az előző, de ez is nagyon színvonalas szöveg.
|
2024.05.03. 21:11 |
|
 |
YoungLife
|
Yodaragorn írta: Oh, már kint is van! Köszi szépen!  Visszatérve a Kendrick-Drake beefre: van folytatás, de nem Drake válaszolt, hanem Kendrick jött még eggyel! Kendrick Lamar - 6:16 in LA (Lyrics) (Drake Diss)https://www.youtube.com/watch?v=MabjUIU ... =VibesOnlyEz kevésbé komplex, mint az előző, de ez is nagyon színvonalas szöveg. Egy hosszabb cikk is erről: https://telex.hu/after/2024/05/03/rapha ... -rick-ross
|
2024.05.04. 05:38 |
|
 |
rapguruz88
|
Drake válaszolt rá Family Matters https://youtu.be/ZkXG3ZrXlbc?si=1wtvcNW9qT4Dh-sS1oraja rakta ki Drake, 36perce jött Kendrick újabb válasza... Újabb Kendrick....  Meet the grahams https://youtu.be/2QiFl9Dc7D0?si=U0wRPVD_t2lGU5ci
|
2024.05.04. 06:37 |
|
 |
doggfather
|
Lassan elég egy albumra...
|
2024.05.04. 07:35 |
|
 |
rapguruz88
|
doggfather írta: Lassan elég egy albumra... Igen, de ez amúgy sztem rekord reakció idő, nem hiszem hogy volt már ilyen hogy dissre 57percre rá jött a válasz.. Kielemeztem nagyjából a két tracket, vannak érdekes dolgok benne.. Kendrick az EuphoriaBan mondja hogy ne hazudjon róla Drake és akkor ő nem fogja elmondani Drakerol az igazat, a Family MattersBen Drake: "They hired a crisis management team to clean up the fact that you beat on your queen The picture you painted, it ain't what it seems Ya dead" A Meet the grahamsban pedig igazából ez az utolsó sor ut Kendricktol : Fuck a rap battle, this a long life battle with yourself Nem tudom hol lesz ennek a vége, de volt egy jó komment erről! : Kendrick elérte hogy Drake újra rappeljen, Drake pedig hogy Kendrick alkosson..
|
2024.05.04. 08:28 |
|
 |
Yodaragorn
|
rapguruz88 írta: Nem tudom hol lesz ennek a vége, de volt egy jó komment erről! : Kendrick elérte hogy Drake újra rappeljen, Drake pedig hogy Kendrick alkosson.. Ez nagyon jó megfogalmazás! Ha csak ennyi haszna volt ennek a beef-nek, már megérte. Az szerintem példátlan a hip-hop történelemben, hogy valaki pár napon belül három disstracket adjon ki valakiről, ráadásul három nem akármilyen színvonalat. Ez gyakorlatilag szőnyegbombázás, szerintem már az első padlóra vitte a Drake-et, erre Kendrick rúg még kettőt a haldoklóba. Ha egyik oldalról nézzük, akkor tényleg történelmet írt, ha másik oldalról, akkor nekem ez már kicsit sok. A "beefelés etikett" úgy kívánja, hogy ha disselünk valakit, akkor utána megvárjuk, hogy válaszoljon, majd ha azután szeretnénk még reagálni, akkor reagálunk. Itt Kendrick felrúgta ezt a szokást, nem várta meg a reakciót, hanem sorozatban kiadott három disstracket. Amik kivétel nélkül nagyon jó, de emésztgetem magamban, hogy ez így mennyire korrekt.  Persze Drake-nek is ebben a Family Matters című számában három különböző zenei alap van 7 és fél percen keresztül, szóval akár ezt is felfoghatják három rövid disstrack-ként egymásba fűzve... És a dissek szokásos mércéjével mérve ezek is nagyon jók ám. De míg Drake a klasszikus játékot játssza, vagyis próbálja minél fantáziadúsabban leoltani az ellenfelét, addig Kendrick más ligában játszik, ő a beef műfaját is egy magasabb szintre emelte. Ez a meet the grahams egész más hangnemű, mint egy standard disstrack: egyáltalán nem hangzik keménynek, sokkal inkább olyan, mint egy pszichológiai szembesítés Drake számára jellemgyengeségeivel, de ez tulajdonképpen még kegyetlenebb is, mint egy sima oltogotás. Ambivalens vagyok tehát: mindkét fél részéről olyan dolgokat hallunk, amik forradalmasíthatják a beefelést a hip-hopban (Drake részéről ugye az AI használata volt ilyen), de mindketten nagyon feszegetik a játékszabályok határait. Persze pont ettől lesz forradalmi, amit hallunk. Ugyanakkor ez a mennyiség már kicsit sok.
|
2024.05.04. 21:01 |
|
 |
rapguruz88
|
Yodaragorn írta: rapguruz88 írta: Nem tudom hol lesz ennek a vége, de volt egy jó komment erről! : Kendrick elérte hogy Drake újra rappeljen, Drake pedig hogy Kendrick alkosson.. Ez nagyon jó megfogalmazás! Ha csak ennyi haszna volt ennek a beef-nek, már megérte. Az szerintem példátlan a hip-hop történelemben, hogy valaki pár napon belül három disstracket adjon ki valakiről, ráadásul három nem akármilyen színvonalat. Ez gyakorlatilag szőnyegbombázás, szerintem már az első padlóra vitte a Drake-et, erre Kendrick rúg még kettőt a haldoklóba. Ha egyik oldalról nézzük, akkor tényleg történelmet írt, ha másik oldalról, akkor nekem ez már kicsit sok. A "beefelés etikett" úgy kívánja, hogy ha disselünk valakit, akkor utána megvárjuk, hogy válaszoljon, majd ha azután szeretnénk még reagálni, akkor reagálunk. Itt Kendrick felrúgta ezt a szokást, nem várta meg a reakciót, hanem sorozatban kiadott három disstracket. Amik kivétel nélkül nagyon jó, de emésztgetem magamban, hogy ez így mennyire korrekt.  Persze Drake-nek is ebben a Family Matters című számában három különböző zenei alap van 7 és fél percen keresztül, szóval akár ezt is felfoghatják három rövid disstrack-ként egymásba fűzve... És a dissek szokásos mércéjével mérve ezek is nagyon jók ám. De míg Drake a klasszikus játékot játssza, vagyis próbálja minél fantáziadúsabban leoltani az ellenfelét, addig Kendrick más ligában játszik, ő a beef műfaját is egy magasabb szintre emelte. Ez a meet the grahams egész más hangnemű, mint egy standard disstrack: egyáltalán nem hangzik keménynek, sokkal inkább olyan, mint egy pszichológiai szembesítés Drake számára jellemgyengeségeivel, de ez tulajdonképpen még kegyetlenebb is, mint egy sima oltogotás. Ambivalens vagyok tehát: mindkét fél részéről olyan dolgokat hallunk, amik forradalmasíthatják a beefelést a hip-hopban (Drake részéről ugye az AI használata volt ilyen), de mindketten nagyon feszegetik a játékszabályok határait. Persze pont ettől lesz forradalmi, amit hallunk. Ugyanakkor ez a mennyiség már kicsit sok. Egyetertek veled, ahhoz mit szólsz hogy Kendrick 1oran belül válaszolt a Family Mattersre?
|
2024.05.04. 22:59 |
|
 |
rapguruz88
|
|
2024.05.05. 08:02 |
|
 |
|