Régi zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
Szerző |
Üzenet |
Zoli, MP
|
 Re: Régi zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
[n/a]k!ngp1n írta: Nekem meg ami érdekes, hogy vagy 20 éve mindannyian ismerjük, hallottuk rapperek személyes toplistáján szerepelni, mégis az újkorban realizáljuk, hogy mekkora MC... Kicsit shame on us, neki viszont mindenképp elismerés! en nem 1-2 eve ismertem meg ot, de csak par hete neztem meg a discojat mivel inseges idoket elek ha az en stilusomat nezem es gondoltam ralesek, ujra... mar vagy 20 vagy 20+ eve hallgattam olyan notakat amiben featelt de elijesztett, hogy a legtobb szoloja 80-as 90-es evek eleji cucc. de egyik nagy faovrit trackem tole a a platinum plus big l-lel
|
2022.01.25. 09:03 |
|
 |
[n/a]k!ngp1n
Csatlakozott: 2012.07.13. 21:05 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Puro Losz Ánhelesz
|
Najó, egyre jobban ledöbbenek. Nekem ő alap volt régen a szakmában, és tényleg sok interjúban hallani lehetett a nevét, ha kérdezték egy menő rappernek a kedvenceit. Ez olyan nekem, mintha azt mondanátok, hogy nem hallottatok EPDM, Eric B, Rakim, BIZ, Das EFX, meg stb mittoménről. Semmi gáz, no offense, csak erre egy forintot nem tettem volna, hogy így van 
_________________ I'm the freaker, the one who freaks the funk!
|
2022.01.25. 18:42 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15404 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
nem azt írtam, hogy nem ismertem, hanem, hogy megvolt a neve, a slágerei, oszt kb ennyi. Zoli is pont ezt írta, hogy imserte, csak sosem szerette.  Black Thought a másik ilyen nekem. Jó (volt) a Roots, elmentem Sopronba is, mikor a Volton voltak, koncertélménynek a valah volt top 3ban benne van ahogy hangszerrel játszanak hiphoppot, de a 2017es flexes freestyleig nem volt benne a személyes top 10emben. Na azóta viszont megvan lassan minden lemezük. 2pac: live at the house of blues . pac egyik utolsó fellépése, "otthon" LA-ben a Dogg Pound-dal, Snoop-pal. Mekkora buli lehetett, eddigre eladott vagy 6 millió lemezt, Snoop debütáló lemezéből elment első héten 4 8ezzel rekorder volt ugye majd 10 évig vagy, hogy), a Dogg pound is platina volt, és ők így eggyütt adtak egy koncertet. Kb Up in The Smoke 96-ban. Jó lett volna ottlenni rajta! Jay Z: live from Glastonbury . Jay pályája csúcsán, a black album után első rapelőadóként került headline-ként a fesztiválra, köztudottan utálta a rappet a szervező, megálmodó. Zenekarral, néhol jó rockossan tol egy best ofot hallani, hogy akkora közönség előtt ami előtt ritkán. és hiába fesztivál, hiába rockfaok ismerik, éneklik a nótákat amiket előad. Ezért is kár, hogy kimaradt.
|
2022.01.25. 18:45 |
|
 |
Dogg-Pound
|
2pac: live at the house of blues na azon én is ott lettem volna! Amúgy jó pár éve kiadták Dvd-n, és úgy megcsinálták hogy 3-4 kamera állást tudsz váltogatni koncert közben, hogy még élvezetesebb legyen!! De a Live at Club 662-is megnéztem volna élőben!!
|
2022.01.25. 19:06 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
2Pac & Snoop Live at the House of Blues-t jó sokszor láttam én is: egy haveromnak megvolt eredetiben DVD-n, még azt másoltam le valamikor nagyon régen, de fogalmam sincs, hol lehet a másolat, valahol elkevertem...
A show azért nem volt akkora, mint az Up In Smoke Tour-on, de a lineup majdnem, nagyon komoly koncert. Az a kár egyedül, hogy Dr. Dre már nem volt a Death Row-nál a koncert idején, ezért ő kimaradt.
|
2022.01.26. 16:44 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Napoleon - Have Mercy
Napoleon az Outlawz egyik tagja volt 2005-ig, amikor is megtért az iszlám hitre, és felhagyott a reppeléssel. Mielőtt ez történt volna, 2Pac legendás producerével, Johnny J-el dolgozott a Have Mercy című szólólemezén, ám időközben megtért, és úgy érezte, hogy a rapperként kifejtett tevékenysége nem kompatibilis a hitével, ezért nem látott napvilágot a majdnem kész album. Johnny J 2008-ban meghalt, Napoleon pedig napjainkban is az iszlám jegyében éli az életét, a Have Mercy című album (egy része) valahogy mégis napvilágot látott most 2021 végén. És nagyon örülök neki, hogy hallhatjuk végre.
Tipikus Johnny J zenék szólnak végig a lemezen, egy az egyben hozza az All Eyez on Me feelinget. Némelyik dalban érezhető némi fejlődés, hiszen mégiscsak eltelt majdnem 10 év az All Eyez on Me óta, amikor ez az album készült: leginkább a nyitószámban, az Oh No!-ban fedezhetők fel a 2000-es évek közepének a trendjei az erős "hit"-ek révén. Ezzel együtt is azt kell mondjam, hogy picit megragadt Johnny J a múltban: 1996-ban top színvonalnak számított volna az ilyen zene, 2004-5 környékén viszont már egy picit elavult volt szerintem. Csábító lenne azt mondani, hogy ha 2Pac élt volna 2005-ben, akkor ilyen lemezt csinált volna. Nem is zárható ki, hogy ez így lett volna, de 2Pac szerintem úttörőbb személyiség volt, ezért vagy rákényszerítette volna Johnny J-t, hogy újuljon meg, vagy más, frissebb producerekkel dolgozott volna.
Így is kiváló az album nosztalgiázásnak, nem sok Johnny J zene maradt ránk (főleg azokon kívül, amik 2Pac lemezein hallhatók), ezért nagy öröm volt olyat hallani tőle, amit korábban nem ismertünk. Napoleon-ról nem sok szót ejtenék: az Outlawz tagjai nem rossz rapperek, de mindig B kategóriának éreztem őket 2Pac mellett, akiknek a legfőbb funkcióját abban láttam, hogy legyen valami crew 2Pac körül. Ehhez illeszkedik Napoleon teljesítménye ezen a lemezen is: jó, de semmi extra. Kiemelném viszont a közreműködők közül Big Syke-ot, aki Mussolini néven Outlawz tag is volt, és neki azért karakteresebb flowja volt, mint a többieknek, ez itt is megmutatkozik. Továbbá kiemelendő Val Young a Never Forget című 2Pac Tribute szám refrénjében: ő énekelte a To Live & Die in LA refrénjét is, és szerintem nagyon különleges hangja van, furcsa, hogy nem vitte többre.
(A YoungLife által megosztott link két lemezt is tartalmaz: az egyik Have Mercy már 2017 óta nyilvános, de az szerintem nem a tényleges lemez, hanem Napoleon bootleg trackeket és közreműködéseket tartalmaz innen-onnan, ezért arról nem is ejtettem szót. A másik viszont tényleg a 2021 végén napvilágot látott Have Mercy album, ami azt gondolom, hogy az eredeti. Pontosabban annak egy része, hiszen csak 10 szám, és ott van a cím mögött zárójelben, hogy "Part One". Nagyon bízom benne, hogy lesz majd Part Two is, hiszen az album duplalemeznek készült.)
|
2022.01.30. 15:10 |
|
 |
Reggie
|
Yodaragorn írta: Napoleon - Have Mercy
Napoleon az Outlawz egyik tagja volt 2005-ig, amikor is megtért az iszlám hitre, és felhagyott a reppeléssel. Mielőtt ez történt volna, 2Pac legendás producerével, Johnny J-el dolgozott a Have Mercy című szólólemezén, ám időközben megtért, és úgy érezte, hogy a rapperként kifejtett tevékenysége nem kompatibilis a hitével, ezért nem látott napvilágot a majdnem kész album. Johnny J 2008-ban meghalt, Napoleon pedig napjainkban is az iszlám jegyében éli az életét, a Have Mercy című album (egy része) valahogy mégis napvilágot látott most 2021 végén. És nagyon örülök neki, hogy hallhatjuk végre.
Tipikus Johnny J zenék szólnak végig a lemezen, egy az egyben hozza az All Eyez on Me feelinget. Némelyik dalban érezhető némi fejlődés, hiszen mégiscsak eltelt majdnem 10 év az All Eyez on Me óta, amikor ez az album készült: leginkább a nyitószámban, az Oh No!-ban fedezhetők fel a 2000-es évek közepének a trendjei az erős "hit"-ek révén. Ezzel együtt is azt kell mondjam, hogy picit megragadt Johnny J a múltban: 1996-ban top színvonalnak számított volna az ilyen zene, 2004-5 környékén viszont már egy picit elavult volt szerintem. Csábító lenne azt mondani, hogy ha 2Pac élt volna 2005-ben, akkor ilyen lemezt csinált volna. Nem is zárható ki, hogy ez így lett volna, de 2Pac szerintem úttörőbb személyiség volt, ezért vagy rákényszerítette volna Johnny J-t, hogy újuljon meg, vagy más, frissebb producerekkel dolgozott volna.
Így is kiváló az album nosztalgiázásnak, nem sok Johnny J zene maradt ránk (főleg azokon kívül, amik 2Pac lemezein hallhatók), ezért nagy öröm volt olyat hallani tőle, amit korábban nem ismertünk. Napoleon-ról nem sok szót ejtenék: az Outlawz tagjai nem rossz rapperek, de mindig B kategóriának éreztem őket 2Pac mellett, akiknek a legfőbb funkcióját abban láttam, hogy legyen valami crew 2Pac körül. Ehhez illeszkedik Napoleon teljesítménye ezen a lemezen is: jó, de semmi extra. Kiemelném viszont a közreműködők közül Big Syke-ot, aki Mussolini néven Outlawz tag is volt, és neki azért karakteresebb flowja volt, mint a többieknek, ez itt is megmutatkozik. Továbbá kiemelendő Val Young a Never Forget című 2Pac Tribute szám refrénjében: ő énekelte a To Live & Die in LA refrénjét is, és szerintem nagyon különleges hangja van, furcsa, hogy nem vitte többre.
(A YoungLife által megosztott link két lemezt is tartalmaz: az egyik Have Mercy már 2017 óta nyilvános, de az szerintem nem a tényleges lemez, hanem Napoleon bootleg trackeket és közreműködéseket tartalmaz innen-onnan, ezért arról nem is ejtettem szót. A másik viszont tényleg a 2021 végén napvilágot látott Have Mercy album, ami azt gondolom, hogy az eredeti. Pontosabban annak egy része, hiszen csak 10 szám, és ott van a cím mögött zárójelben, hogy "Part One". Nagyon bízom benne, hogy lesz majd Part Two is, hiszen az album duplalemeznek készült.) Elsősorban Johnny J miatt repültem rá én is, de sajnos egyet kell értsek veled. Az alapok jók, de az MC-ből hiányzik az a karizma, lendület,egyediség ami megtöltötte volna a zenéket élettel. Pac-nál, Syke-nál ez a kémia megvolt...Napóleon nem ilyen tag. Azért érdekességnek jó volt. 
|
2022.02.03. 14:54 |
|
 |
Yodaragorn
|
Pacsi.  Azért a zenék miatt ezzel együtt is bőven megéri szerintem meghallgatni azoknak, akik bírták 2Pac és Johnny J közös produkcióit.
|
2022.02.03. 17:35 |
|
 |
Zoli, MP
|
kb vegig neptunes 2000-es evek eleje philly's most wanted elso lemeze Album: Get Down or Lay Down (2001) https://www.youtube.com/watch?v=uwzZPP5pcXIPhilly's Most Wanted - Please Don't Mind (Album Version) tipikus. pofatlan h ugyanazokkal a hangokkal operaltak minden notaban 
|
2022.02.19. 00:14 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Zoli, MP írta: kb vegig neptunes 2000-es evek eleje philly's most wanted elso lemeze Album: Get Down or Lay Down (2001) https://www.youtube.com/watch?v=uwzZPP5pcXIPhilly's Most Wanted - Please Don't Mind (Album Version) tipikus. pofatlan h ugyanazokkal a hangokkal operaltak minden notaban  Snoop Dogg - Beautiful (Official Music Video) ft. Pharrell Williams Slágercsinálós gimmick. Persze fontos az egyéni stílusteremtés, hogy felismerhető legyen a producer kézjegye, de néha azért ja.
|
2022.02.19. 03:38 |
|
 |
Yodaragorn
|
Igen, ez tipikus slágernagyüzem, viszont annyira eltalálták ezt a hangzásvilágot akkoriban, hogy mindegy, hány számban hallom, mindegyikben tetszik.  Egyébként Dr. Dre-nek is számos ezredforduló körüli számában szinte tök ugyanaz a dallamvezetés, csak kicsit más a hangszín: Xzibit - X Mary J. Blige - Family Affair Eve feat. Gwen Stefani - Let Me Blow Ya Mind Dr. Dre, Snoop Dogg, Hittman & Six-Two - Bitch Niggaz Dr. Dre, Knoc-Turn'al & Hittman - Bang Bang Kis variációkkal ugyanaz a dallamvezetés köszön vissza mindegyikben, bár a Neptunes-hoz képest ő jobban variálta a hangszíneket.
|
2022.02.19. 17:01 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15404 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
De La Soul Is Dead . Ehhez is meg kellett érjek. Nem szerettem ezt a lemezt sose, szétesik, nincs benne elég önálló szám, sláger, sok a jammelgetés, a skit. De mostanra, mára, megértettem a zsenijét a koherenciáját a különböző skitek, snippetek, töredékszámok jammek egybenlévőségét. Full érthető miért kapott elsőként 5 mikrofont a source magazintól, miért van ott kb minden "lemezek amiket hallanod kell mielőtt meghalsz" listán. Zeneileg, szövegileg is olyan alternatív univerzumba lépünk be ami em sokszor történhet meg egy zenekar/album esetén. Nem lehet nem figyelni rá, ha háttérzenének szól akkor is majdnem minden számhoz fel kell kapni a fejem, hogy mit is hallotta, jól hallottam, hínnye ez a melódia, amaz a ritmus, a szövegek itt, vagy ott. Aki nem szereti a rappet annak is meg kell hallgatnia. Ha a stílust nem is, de ezt tuti fogja szeretni.
|
2022.02.21. 10:25 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Igen, ez tipikus slágernagyüzem, viszont annyira eltalálták ezt a hangzásvilágot akkoriban, hogy mindegy, hány számban hallom, mindegyikben tetszik.  Egyébként Dr. Dre-nek is számos ezredforduló körüli számában szinte tök ugyanaz a dallamvezetés, csak kicsit más a hangszín: Xzibit - X Mary J. Blige - Family Affair Eve feat. Gwen Stefani - Let Me Blow Ya Mind Dr. Dre, Snoop Dogg, Hittman & Six-Two - Bitch Niggaz Dr. Dre, Knoc-Turn'al & Hittman - Bang Bang Kis variációkkal ugyanaz a dallamvezetés köszön vissza mindegyikben, bár a Neptunes-hoz képest ő jobban variálta a hangszíneket. Igen, dre zenei nem annyira markansan egyformak essssssss atporgetve a philly's lemezt....a pofatlan az, hogy egymasutani notakban ugyanaz a gitar/dob kombo  , olyan ez a lemez, mintha itt probalgattak volna a dolgokat bar nem tudom, hogy a tobbi nota ami masokkal jottek ki es megaslagerek lettek, mikoriak teny premier is kb egy cinnel tolta vegig a moment of truth albumot, de azert az mas.
|
2022.02.21. 16:40 |
|
 |
doggfather
|
miért más? de komolyan. mert premier?
|
2022.02.21. 16:57 |
|
 |
Zoli, MP
|
doggfather írta: miért más? de komolyan. mert premier? nem,azert, hanem ,mert ugyanaz a cin hang az mas mintha ugyanazokat a hangokat hasznalod egy albumon vegig. A cin nem annyira kiemelkedo, mint egy gitarriff, pergo, labdob stb egyszerre.
|
2022.02.21. 17:27 |
|
 |
|