Régi zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
Szerző |
Üzenet |
dub7
Adminisztrátor
|
 Re: Régi zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
Yodaragorn írta: Igen, ez tipikus slágernagyüzem, viszont annyira eltalálták ezt a hangzásvilágot akkoriban, hogy mindegy, hány számban hallom, mindegyikben tetszik.  Egyébként Dr. Dre-nek is számos ezredforduló körüli számában szinte tök ugyanaz a dallamvezetés, csak kicsit más a hangszín: Xzibit - X Mary J. Blige - Family Affair Eve feat. Gwen Stefani - Let Me Blow Ya Mind Dr. Dre, Snoop Dogg, Hittman & Six-Two - Bitch Niggaz Dr. Dre, Knoc-Turn'al & Hittman - Bang Bang Kis variációkkal ugyanaz a dallamvezetés köszön vissza mindegyikben, bár a Neptunes-hoz képest ő jobban variálta a hangszíneket. Jaja, és igen pont az ezredforduló hip-hopjára alakult ki, hogy a producer sok esetben túlnőtte az előadót. Neptunes, Timbaland, Dre, Scott Storch... Itt a mainstreamet nem lehetett nem szeretni.
|
2022.02.21. 20:55 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
doggfather írta: De La Soul Is Dead . Ehhez is meg kellett érjek. Nem szerettem ezt a lemezt sose, szétesik, nincs benne elég önálló szám, sláger, sok a jammelgetés, a skit. De mostanra, mára, megértettem a zsenijét a koherenciáját a különböző skitek, snippetek, töredékszámok jammek egybenlévőségét. Full érthető miért kapott elsőként 5 mikrofont a source magazintól, miért van ott kb minden "lemezek amiket hallanod kell mielőtt meghalsz" listán. Zeneileg, szövegileg is olyan alternatív univerzumba lépünk be ami em sokszor történhet meg egy zenekar/album esetén. Nem lehet nem figyelni rá, ha háttérzenének szól akkor is majdnem minden számhoz fel kell kapni a fejem, hogy mit is hallotta, jól hallottam, hínnye ez a melódia, amaz a ritmus, a szövegek itt, vagy ott. Aki nem szereti a rappet annak is meg kell hallgatnia. Ha a stílust nem is, de ezt tuti fogja szeretni. Igen, ezt a lemezt egyben kell hallgatni. Mestermű! Az egész lemez egy felépített műsornak tűnik.
|
2022.02.21. 21:01 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
dub7 írta: Yodaragorn írta: Itt a mainstreamet nem lehetett nem szeretni. Érdekes, hogy ezt írod, mert nekem mindig az volt a benyomásom, hogy a keményebb UG arcok oltották az akkori mainstream-et (Dre, Storch, Neptunes, stb.). Azt hiszem, Zoli írta egyszer, hogy ő se hallgatta akkoriban a 2000-es évek első felének mainstream zenéit, mert ciki volt, és utólag jött rá, hogy azért voltak azok közt is jók. (Javíts ki Zoli, ha rosszul idézlek.) És általában is azt veszem észre, hogy ezeket a zenéket az utóbbi pár évben kezdte el jobban értékelni a keményebb raphallgató közönség. Talán azért is, mert ezek még mindig közelebb vannak az általuk szeretett hip-hophoz, mint a mumble rap.  @doggfather: Köszi az ajánlót, felkeltetted az érdeklődésem a De La Soul iránt, be kell valljam, ők nagy hiányosságaim.
|
2022.02.21. 22:26 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: dub7 írta: Yodaragorn írta: Itt a mainstreamet nem lehetett nem szeretni. Érdekes, hogy ezt írod, mert nekem mindig az volt a benyomásom, hogy a keményebb UG arcok oltották az akkori mainstream-et (Dre, Storch, Neptunes, stb.). Azt hiszem, Zoli írta egyszer, hogy ő se hallgatta akkoriban a 2000-es évek első felének mainstream zenéit, mert ciki volt, és utólag jött rá, hogy azért voltak azok közt is jók. (Javíts ki Zoli, ha rosszul idézlek.) És általában is azt veszem észre, hogy ezeket a zenéket az utóbbi pár évben kezdte el jobban értékelni a keményebb raphallgató közönség. Talán azért is, mert ezek még mindig közelebb vannak az általuk szeretett hip-hophoz, mint a mumble rap.  @doggfather: Köszi az ajánlót, felkeltetted az érdeklődésem a De La Soul iránt, be kell valljam, ők nagy hiányosságaim. ilyet nem írtam...na jó ,de  amugy igazad van. anno 50 centet hallgatgattam, de dre 2. lemezét hanyagoltam és igen évek után nyultam vissza eloadokhoz/albumokhoz akkor a hype nem tetszett, én kő UG voltam es east coastos nekem az utolso a kedvenc de la albumom.
|
2022.02.21. 23:29 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: dub7 írta: Yodaragorn írta: Itt a mainstreamet nem lehetett nem szeretni. Érdekes, hogy ezt írod, mert nekem mindig az volt a benyomásom, hogy a keményebb UG arcok oltották az akkori mainstream-et (Dre, Storch, Neptunes, stb.). Azt hiszem, Zoli írta egyszer, hogy ő se hallgatta akkoriban a 2000-es évek első felének mainstream zenéit, mert ciki volt, és utólag jött rá, hogy azért voltak azok közt is jók. (Javíts ki Zoli, ha rosszul idézlek.) És általában is azt veszem észre, hogy ezeket a zenéket az utóbbi pár évben kezdte el jobban értékelni a keményebb raphallgató közönség. Talán azért is, mert ezek még mindig közelebb vannak az általuk szeretett hip-hophoz, mint a mumble rap.  @doggfather: Köszi az ajánlót, felkeltetted az érdeklődésem a De La Soul iránt, be kell valljam, ők nagy hiányosságaim. ilyet nem írtam...na jó ,de  amugy igazad van. anno 50 centet hallgatgattam, de dre 2. lemezét hanyagoltam és igen évek után nyultam vissza eloadokhoz/albumokhoz akkor a hype nem tetszett, én kő UG voltam es east coastos nekem az utolso a kedvenc de la albumom. A G-Unitra írtad emlékeim szerint, de úgy tűnik, Dre-re is releváns. 
|
2022.02.21. 23:51 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: dub7 írta: Yodaragorn írta: Itt a mainstreamet nem lehetett nem szeretni. Érdekes, hogy ezt írod, mert nekem mindig az volt a benyomásom, hogy a keményebb UG arcok oltották az akkori mainstream-et (Dre, Storch, Neptunes, stb.). Azt hiszem, Zoli írta egyszer, hogy ő se hallgatta akkoriban a 2000-es évek első felének mainstream zenéit, mert ciki volt, és utólag jött rá, hogy azért voltak azok közt is jók. (Javíts ki Zoli, ha rosszul idézlek.) És általában is azt veszem észre, hogy ezeket a zenéket az utóbbi pár évben kezdte el jobban értékelni a keményebb raphallgató közönség. Talán azért is, mert ezek még mindig közelebb vannak az általuk szeretett hip-hophoz, mint a mumble rap.  @doggfather: Köszi az ajánlót, felkeltetted az érdeklődésem a De La Soul iránt, be kell valljam, ők nagy hiányosságaim. ilyet nem írtam...na jó ,de  amugy igazad van. anno 50 centet hallgatgattam, de dre 2. lemezét hanyagoltam és igen évek után nyultam vissza eloadokhoz/albumokhoz akkor a hype nem tetszett, én kő UG voltam es east coastos nekem az utolso a kedvenc de la albumom. A G-Unitra írtad emlékeim szerint, de úgy tűnik, Dre-re is releváns.  Igen, a 2001-et kb 10-15 evvel kesobb kezdtem el hallgatni, elvezni. The az outcastet is kb 7 eve fedeztem fel.teny csak az elso 3 lemezuket csipem, de na hat akkor is.
|
2022.02.22. 10:31 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Yodaragorn írta: dub7 írta: Itt a mainstreamet nem lehetett nem szeretni. Érdekes, hogy ezt írod, mert nekem mindig az volt a benyomásom, hogy a keményebb UG arcok oltották az akkori mainstream-et (Dre, Storch, Neptunes, stb.). Azt hiszem, Zoli írta egyszer, hogy ő se hallgatta akkoriban a 2000-es évek első felének mainstream zenéit, mert ciki volt, és utólag jött rá, hogy azért voltak azok közt is jók. (Javíts ki Zoli, ha rosszul idézlek.) És általában is azt veszem észre, hogy ezeket a zenéket az utóbbi pár évben kezdte el jobban értékelni a keményebb raphallgató közönség. Talán azért is, mert ezek még mindig közelebb vannak az általuk szeretett hip-hophoz, mint a mumble rap.  Nálam is megvolt az, hogy nem hallgattam egy csomó mindent, mert az már kommersz. Ugye a '90-es évek végén vált ez nagyon ketté. Mondjuk Dre az nekem mindig érték volt, a 2001-et is megjelenésekor vettem meg. 50 Cent, Jay-Z + az egész Rocafella + sok más viszont csak a koruk után kezdett érdekelni. Mondjuk annak idején is, amikor "klubboltunk" egy zenegépben megtalálható zenékre buliztunk, az pont ez a korszak volt + voltak olyan haverjaim, akik seggre voltak esve 50 Centtől és így eljutott ez akkor is hozzám. Timbaland beatjei már az elején nagyon beütöttek, amit Missy Eliottal csináltak az a mai napig klasszik + Pharrell szintén. A tavalyi évben vettem egy csomó maxit ilyesmi zenékből. Szóval nekem ezeknek a zenéknek a nagy része - pláne amiket példaként hoztál fel - a maguk korában is értéket jelentettek, nekem a mainstream legjobb időszaka volt ez a korszak (de lehet, hogy az ug-é is).
|
2022.02.22. 18:39 |
|
 |
Yodaragorn
|
dub7 írta: Yodaragorn írta: dub7 írta: Itt a mainstreamet nem lehetett nem szeretni. Érdekes, hogy ezt írod, mert nekem mindig az volt a benyomásom, hogy a keményebb UG arcok oltották az akkori mainstream-et (Dre, Storch, Neptunes, stb.). Azt hiszem, Zoli írta egyszer, hogy ő se hallgatta akkoriban a 2000-es évek első felének mainstream zenéit, mert ciki volt, és utólag jött rá, hogy azért voltak azok közt is jók. (Javíts ki Zoli, ha rosszul idézlek.) És általában is azt veszem észre, hogy ezeket a zenéket az utóbbi pár évben kezdte el jobban értékelni a keményebb raphallgató közönség. Talán azért is, mert ezek még mindig közelebb vannak az általuk szeretett hip-hophoz, mint a mumble rap.  Nálam is megvolt az, hogy nem hallgattam egy csomó mindent, mert az már kommersz. Ugye a '90-es évek végén vált ez nagyon ketté. Mondjuk Dre az nekem mindig érték volt, a 2001-et is megjelenésekor vettem meg. 50 Cent, Jay-Z + az egész Rocafella + sok más viszont csak a koruk után kezdett érdekelni. Mondjuk annak idején is, amikor "klubboltunk" egy zenegépben megtalálható zenékre buliztunk, az pont ez a korszak volt + voltak olyan haverjaim, akik seggre voltak esve 50 Centtől és így eljutott ez akkor is hozzám. Timbaland beatjei már az elején nagyon beütöttek, amit Missy Eliottal csináltak az a mai napig klasszik + Pharrell szintén. A tavalyi évben vettem egy csomó maxit ilyesmi zenékből. Szóval nekem ezeknek a zenéknek a nagy része - pláne amiket példaként hoztál fel - a maguk korában is értéket jelentettek, nekem a mainstream legjobb időszaka volt ez a korszak (de lehet, hogy az ug-é is). Örülök, hogy ezt írod úgy, hogy te azért inkább az UG felé szoktál orientálódni.  Ezek szerint rád nem vonatkozott az, amit írtam, hogy sokan csak 15-20 év késéssel kezdik elismerni ezeket a zenéket.
|
2022.02.22. 21:03 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15404 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Run-DMC: raising hell . A klasszikus lemez ami megmentette az aerosmith karrierjét is. És az a lemez amin rajta volt az a kislemez ami 98-ban, 10 évvel az album kiadása után, Jason Nevins remixe nyomán újra a köztudatba hozta a bandát ami akkorra már régen túlvolt mindenen kb. Ez volt az első platiina, sőt multiplatina lemez a hiphop történetében. A hip hop golden age korának koronaékszere. Kb csak szuperlatívuszban lehet róla beszélni. 12 szám, és mind frissnek hat ma is, és élvezhető ma is.
|
2022.02.22. 21:54 |
|
 |
[n/a]k!ngp1n
Csatlakozott: 2012.07.13. 21:05 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Puro Losz Ánhelesz
|
Szerintem is nagyon jó.
_________________ I'm the freaker, the one who freaks the funk!
|
2022.02.23. 05:53 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15404 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Dead Prez: Let's Get Free . A témák miatt végig Public Enemy érzésem volt, csak míg a PE amolyan tüntetésen buzdító, üvöltöző jogokat követelő, addig a DP inkább olyan egyetemi klubokban, esetleg fekete párduc rendezvényeken tanító bandának hangzik. Nem rosszabb semmivel, az üzenete is ugyanaz, csak a formája, előadásmódja tér el valamennyire. Talán közelebb áll hozzám a PE, de a DP-t is csípem, ez a lemez is marha jó.
|
2022.02.23. 12:32 |
|
 |
Zoli, MP
|
doggfather írta: Run-DMC: raising hell . A klasszikus lemez ami megmentette az aerosmith karrierjét is. És az a lemez amin rajta volt az a kislemez ami 98-ban, 10 évvel az album kiadása után, Jason Nevins remixe nyomán újra a köztudatba hozta a bandát ami akkorra már régen túlvolt mindenen kb. Ez volt az első platiina, sőt multiplatina lemez a hiphop történetében. A hip hop golden age korának koronaékszere. Kb csak szuperlatívuszban lehet róla beszélni. 12 szám, és mind frissnek hat ma is, és élvezhető ma is. par hete szemezek a run dmc discoval. vegigpotyogtem oket. erdekes az elso 3 lemezuk az ami tetszik nekem. annyira minimal az egesz zeneileg h durva. amugy az it's like that volt a nagy come back jason nevins altal 97-ben es az eredeti a debut lemezukon volt 84-ben. az it's tricky remix 98-ban jott ki es az nem is ment nagyot ha jol emlekszem.
|
2022.02.26. 00:01 |
|
 |
YoungLife
|
doggfather írta: Dead Prez: Let's Get Free . A témák miatt végig Public Enemy érzésem volt, csak míg a PE amolyan tüntetésen buzdító, üvöltöző jogokat követelő, addig a DP inkább olyan egyetemi klubokban, esetleg fekete párduc rendezvényeken tanító bandának hangzik. Nem rosszabb semmivel, az üzenete is ugyanaz, csak a formája, előadásmódja tér el valamennyire. Talán közelebb áll hozzám a PE, de a DP-t is csípem, ez a lemez is marha jó. Óriási album végig, komoly tartalommal. Eredeti CD-n is megvan. Nem mellesleg a borító is erősre sikeredett.
|
2022.02.28. 06:43 |
|
 |
Zoli, MP
|
YoungLife írta: doggfather írta: Dead Prez: Let's Get Free . A témák miatt végig Public Enemy érzésem volt, csak míg a PE amolyan tüntetésen buzdító, üvöltöző jogokat követelő, addig a DP inkább olyan egyetemi klubokban, esetleg fekete párduc rendezvényeken tanító bandának hangzik. Nem rosszabb semmivel, az üzenete is ugyanaz, csak a formája, előadásmódja tér el valamennyire. Talán közelebb áll hozzám a PE, de a DP-t is csípem, ez a lemez is marha jó. Óriási album végig, komoly tartalommal. Eredeti CD-n is megvan. Nem mellesleg a borító is erősre sikeredett. ugyanigy vagyok vele. top lemez. anno az ironman cdmet csereltem el erre. 
|
2022.02.28. 09:52 |
|
 |
doggfather
|
The Game: The Documentary . Sose volt nagy kedvencem ez a lemez, igazából sose tartottam lemeznek, hanem egy aftermath/nwa/g-unit/west reklámnak inkább. Nagyon fura, hogy a West reneszánszát 50 Cent hozta el, mint exec, mint kiadó a legnagyobb slágereket ő (is) írta, és benne is van. Ahogy az is, hogy a két legjobb szám a mai napig, a dreams amit kanye west csinált, illetve a Timbaland producerelte Put You on the Game. És Dr. Dre "alig" van rajta igazából. El kell ismerjem, hogy jól öregedett, a zenék ma is okésak azonban. Illetve Game is kiforrta magát ezután és mondjuk közepes rapper lett, aki még 20 év után is CPT képviselő, azt felvállaló. Összességében egy olyan lemez aminek a hatása/jelentősége jóval túlmutat a minőségén.
|
2022.02.28. 13:01 |
|
 |
|