Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.26. 03:43

Hozzászólás a témához  [ 3989 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 262, 263, 264, 265, 266  Következő
 Új zenék - amiket feltétlen ajánlanál. 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Új zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
ez már okés, köszi!

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2025.07.15. 08:48

Joyner Lucas - NOBODY CARES
https://www.youtube.com/watch?v=sr_XMq9 ... oynerLucas

Disstrack egy UK rappernek, Skepta-nak.

Ez lehet, hogy nem lesz rajta az ADHD 2-n, mindenesetre biztosan nem az ADHD 1 színvonala. De disstracknek erős.

2025.07.15. 20:45

Új Clipset senki sem hallgatta még meg?? :O

2025.07.16. 15:03

de én, folyamatosan!

Kép

2025.07.16. 15:18

rapguruz88 írta:
Új Clipset senki sem hallgatta még meg?? :O

Én hétvégén előre fogom venni a kilométeres várólistámon... :lol:

Hétköznap csak több részletben, félig-meddig odafigyelve tudnám hallgatni, de ennél szerintem többet érdemel. Rendesen végighallgatva, odafigyelve hétvégén tudok csak albumot hallgatni.

2025.07.16. 21:21

Joyner Lucas - ADHD 2

[03:24] 01. Family Therapy
[02:51] 02. I Wish I Knew
[02:52] 03. One of Them
[03:59] 04. Tear Me Down feat. Ava Max
[00:54] 05. Kevin (Skit)
[03:27] 06. The Way That I Am
[03:45] 07. Riot
[03:45] 08. Hate Me feat. T-Pain
[01:05] 09. Denzel (Skit)
[02:51] 10. White Noise
[03:45] 11. Butterfly Effect
[03:26] 12. Anxiety Wins feat. Blackbear
[03:32] 13. New Sofas feat. Ty Dolla $ign
[01:37] 14. Therapy Check Up (Skit)
[03:42] 15. Active feat. Big Sean
[03:19] 16. Time is Money feat. DaBaby, J Balvin & Fireboy DML
[05:05] 17. Listen to My Demo
[04:04] 18. Momma feat. Chris Brown

https://filecrypt.co/Container/C2A35B4931.html

2025.07.17. 21:28

Joyner Lucas ADHD2

Tracklist:

https://new.turbobit.net/b9uo3zgdzwed.h ... redirect=1

2025.07.17. 21:29

rapguruz88 írta:
Joyner Lucas ADHD2

Tracklist:

Azért legalább az utolsó postot megnézhetnéd a topikban, mielőtt postolsz. :P A segítő szándékért nyilván köszi! :)

Más:

will.i.am + Taboo - East LA (Official Music Video)
https://www.youtube.com/watch?v=i7nHRpX ... el=william

Ez most hip-hop! Igaz, hogy nem annyira old school, mint a Masters of the Sun (amiből még mindig várom a Vol 2-t... :) ), ez populárisabb fajta, de nekem így is bejön. A Santana sample-t különösen nagyra értékelem!
Arra kíváncsi lennék, miért hagyták ki belőle apl-t: remélem, nincs vele gond...

2025.07.18. 18:58

Yodaragorn írta:
rapguruz88 írta:
Joyner Lucas ADHD2

Tracklist:

Azért legalább az utolsó postot megnézhetnéd a topikban, mielőtt postolsz. :P A segítő szándékért nyilván köszi! :)

Más:

will.i.am + Taboo - East LA (Official Music Video)
https://www.youtube.com/watch?v=i7nHRpX ... el=william

Ez most hip-hop! Igaz, hogy nem annyira old school, mint a Masters of the Sun (amiből még mindig várom a Vol 2-t... :) ), ez populárisabb fajta, de nekem így is bejön. A Santana sample-t különösen nagyra értékelem!
Arra kíváncsi lennék, miért hagyták ki belőle apl-t: remélem, nincs vele gond...

Na menj már, kb egyszerre posztoltuk!!!! :D

2025.07.19. 07:26

rapguruz88 írta:
Na menj már, kb egyszerre posztoltuk!!!! :D

Akkor bocs, ezt meg én nem figyeltem. :oops: :)

Más:

Lazarus & Rakim - "Not To Be Defined" (Prod by Dem Jointz) - OFFICIAL MUSIC VIDEO
https://www.youtube.com/watch?v=et1IEh8 ... el=Lazarus

A leírás szerint: "This song is the lead single from Rakim's new album, "The Re-Up," which drops on August 29th."

Az pedig kellemes meglepetés, hogy Dem Jointz a producer, akit Aftermath producerként túl mainstreamnek gondoltam Rakim-hoz. Aztán persze eszembe jutott, hogy végülis maga Rakim is volt Aftermath tag egy rövid ideig, szóval miért ne? :)
Hozzáteszem rögtön: Dem Jointz saját mércéjéhez képest ez egy nagyon klasszik boombap alapnak számít, szépen alkalmazkodott az MC-khez.

2025.07.19. 21:00

Clipse - Let God Sort Em Out

Valóban ez az év albuma: eddig mindenképp, és jó eséllyel ezt fogom mondani december 31-én is. Pedig szívesen odaadtam volna Xzibit-nek... :) De ez a Clipse album annyira brutál erős lett, hogy még a tavalyi kimagaslóan erős évben is jó lehetett volna egy 3-4. helyre a listámon.

A produceri munka ugyebár teljes egészében Pharrell: a Chad Hugo-val való konfliktusa miatt sajnos nem Neptunes, de így is tekinthetjük egyfajta visszatérésnek az albumot a gyökerekhez egy megújult formában. Abban az értelemben visszatérés, hogy az utóbbi 15 évben inkább pop produkciókon dolgozott Pharrell, mint hip-hopon. 2022-ben a legutóbbi Pusha T album felét ugye ő csinálta, de azon nem tudott ennyire kibontakozni, mert a másik feléért Kanye West felelt. Úgyhogy ez hosszú idő után Pharrell első teljes albumos hip-hop projektje, és milyen jó, hogy ennyire beleállt újra a hip-hopba!
A 2010-es évek első felében volt neki egy másodvirágzása a Happy és a Daft Punk-os Get Lucky kapcsán, aminek során már határozottan különbözött a hangzása a Neptunes soundtól, majd a 2010-es évek második felében kicsit eltűnt, és amikor felbukkant, az se volt igazán siker. Pl. Justin Timberlake 2018-as Man of the Woods albumán úgy éreztem, nem találja Pharrell az utat, amin haladnia kéne.
Most viszont úgy érzem, megvan! Hogy lesz-e ebből harmadvirágzás, azt majd meglátjuk, attól függ, továbbviszi-e ezt, de most egyértelműen kirajzolódott egy új Pharrell hangzás, ami drasztikusabban különbözik a Neptunes hangzástól, mint amit a 2010-es évek első felében csinált, de ez is tök egyedi, és ha lehet ilyet mondani, talán még igényesebb zeneileg. A hangzás általános jellemzői: nagyon erősen ütő kickek, nagyon hangsúlyos, már-már kirívó basszus, és ezekhez képest viszonylag háttérbe húzódó pergő. Ennek az eredője egy sajátos ritmika, ami se nem boombap, se nem trap: némelyik számban elhajlik a boombap felé, másikban a trap felé, de az album egészét tekintve azt mondanám, hogy egyik se. Jó nehéz lehet erre a ritmikára jól reppelni, Pusha T mondja is a Complex-es interjúban, hogy némelyik alappal rendesen feladta nekik a leckét Pharrell, de jól mutatja mennyire topkategóriás rapperek, hogy megoldották. A dallamokat illetően pedig egy sötétebb, futurisztikus effektekkel, elektronikával fűszerezett, telt dallamvilág a jellemző. Talán csak az EBITDA-ban köszön vissza kicsit a régi Pharrell-re jellemző funky-s gitár.
Összegezve az album zenei oldalát: Pharrell újradefiniálta a hip-hopot a maga módján. Egy olyan új, progresszív hip-hop hangzást hozott létre, amit én előtte senki mástól nem hallottam, és baromi jó! A 2022-es Pusha T albumon egyébként voltak már ennek nyomai bőven, de azon még nem voltam ennyire alaposan kiérlelve. Illeszkedik egyébként abba a sötétebb, légies, szellős hangzásvilágba, mit Hit-Boy is hoz, vagy ami a drillre is jellemző, de csak hangulatában vonok párhuzamot, a zenei részleteket tök máshogy dolgozta ki Pharrell, és szerintem igényesebben.

A rapre áttérve: nem tudom, mi vezette rá arra Malice-t, hogy a keresztény megtérése után 15 évvel mégis visszatérjen a Clipse-hez, de jól tette. Pusha T szólóban is topkategóriás MC, de így a testvérével kiegészülve van egy olyan kémiájuk, ami megdobja a színvonalat egy Pusha T szólóhoz képest. Ritka erős flow, a technika és tartalom egyaránt elit, utóbbit illetően az benyomásom, mintha ilyen impresszionista képeket festenének a szövegeikben (itthon Beton Hofi csinálja ezt hasonlóan), amikből mégis összeáll valami mondanivaló. És ahogy már írtam: ezekre az egyedi ritmikájú, progresszív Pharrell zenékre nem lehet egyszerű technikailag szöveget írni és reppelni, de kifogástalanul megoldják.
Annyira süt belőlük egyébként még mindig ez utcai díler attitűd, hogy ha Pharrell zenéi néhol elhajlanának túlságosan populárisba, a két MC rapjei garantáltan visszarángatják az utcára. :)

Feat-ek: Pharrell működik a legtöbbet közre énekkel, de nem nyomja el a két testvért, mindig csak annyira ékeli be magát közéjük, hogy kellemesen fűszerezze a dalokat. Kiemelendő még Kendrick Lamar és Nas feat-je, valamint John Legend éneke, ami feldobja az érzelmesebb nyitószámot. Optimális a közreműködések száma: van elég ahhoz, hogy feldobja a lemezt, de nem túl sok, nem nyomja el a fő előadókat.

rapguruz azt írta, hogy nincs igazán kiemelkedő szám, egyben működik jól az album. Én ezt annyiban újrafogalmaznám, hogy szerintem rengeteg kiemelkedő szám, szinte az összes. :) Azért nem tudok igazán kiemelni külön én se semmit, mert az album többi száma közül egyik se emelkedik ki látványosan, miközben némi túlzással bármelyik másik albumról magasan kiemelkednének. :) Ezzel együtt van egy-két dal, ami különösen megfogott, de inkább szubjektív benyomások alapján, objektíve hasonlóan igényes mind.
Leginkább a Chains & Whips (feat. Kendrick Lamar) ragadt meg bennem, amiben zseniális a blues / rock n roll basszus (elvileg nem minta, a credits szerint kizárólag a So Be It-ben mintázott Pharrell, sehol máshol! :o ), ami diktál egy különleges lüktetést a számnak, és ezt spékeli meg Pharrel hatásos, futurisztikus effektekkel. A három MC pedig hasonlóan zseniálisan reppeli meg: nem csak technikailag, tartalmilag is. Pharrell éneke meg már csak hab a tortán benne.
Az Ace Trumpets és a So Be It is kiváló választások voltak single-nek, utóbbi kicsit kilóg a lemezről az arabos hangzásával. De nagyon megragadt még bennem a Let God Sort Em Out / Chandeliers (feat. Nas) a különösen futurisztikus hangzásával, valamint a nyitó- és a zárószám az érzelmességükkel, mélyebb mondanivalójukkal: The Birds Don't Sing (feat. John Legend & Voices of Fire), By the Grace of God (feat. Pharrell Williams).

Összegezve: nemhogy beváltotta az album a hozzá fűzött várakozásokat, még többet is kaptam tőle! Én nem tudok róla, hogy várható lenne még 2025-re olyan album, ami veszélyeztetné a Clipse év albuma címét nálam, de meglátjuk, meglepetések mindig jöhetnek. :)

2025.07.20. 21:41

hát tanárúr székfoglalója után nem is írok semmit. :lol: :lol:

De komolyan, mindent leírt amit én is írtam volna.

Nekem is volt komoly félelmem megjelenés előtt, legalább akkora, mint a várás maga.

De szerencsére fölösleges volt a félelmem.

Kép

2025.07.21. 09:41

az uj clipse ennyire brutal.

sehol nem talaltam megfelelo linket magamnak.
elismerem oket, de vhogy egyik lemezuk sem tetszett nekem teljesen.

meglassuk ezt ha odakerulok

2025.07.21. 16:03
Adminisztrátor

Első átpötyögésre tényleg jó lett az új Clipse.
A Neptunes-ra Noreaga Superthug-jánál figyeltem fel először. Annyira szokatlan volt a maga korában, annyira nem passzolt semmihez, nem tudtad meghatározni, hogy ez most mainstream vagy úgé, hogy már azért is trendteremtő volt. Pharrel tényleg egy űrlény, annyira más dimenzióban kezdett el gondolkozni és kitartani az mellett, hogy tényleg rászolgált minden elismerésre.
A Clipse első nagyobb slágere a Grindin is ugyanolyan beteg agymenés és szintén merész húzás volt. És bejött! 1-2 kivétel azért van, de elmondható, hogy Pharrel mindig telibetalál.
Ez az új Clipse album is szépen beilleszkedik a képbe, ha nem is 100% nálam, de megértem, hogy az év végi toptizekbe mindenhol benne lesz.

2025.07.21. 18:47

doggfather írta:
hát tanárúr székfoglalója után nem is írok semmit. :lol: :lol:

Azért reagálhatsz, ha van valami. :D

Egyébként jól jelzi az is egy album minőségét, hogy mennyit írok róla. Az igazán nagy lemezek sok gondolatot ébresztenek, ezért hosszú lesz az albumértékelő. A gyengébbekről viszont nem lehet néhány mondatnál többet írni.

Durva, hogy egyébként, hogy a legkülönbözőbb ízlésű fórumozóknak egyaránt nagyon bejön: ez jól jelzi, hogy mekkora lemez született!

@Zoli: jó kérdés, hogy neked tetszene-e. Annyira sajátos stílusa van a lemeznek, hogy nehéz megmondani. Én rapguruz linkjéről szedtem, nem kell sokat visszapörgetni a topikban, hogy meglegyen.

Az jutott még eszembe, hogy a 2000-es évek szuperproducerei közül szerintem egyértelműen Pharrell tartja magát a legjobban. Ha sorba vesszük az akkori sztárokat: Dr. Dre, Pharrell, Timbaland, Scott Storch, akkor Dr. Dre nem tud a régi sikerei közelébe érni, sokak szerint el is romlott, szerintem is nagyon színvonalas, de azt én is elismerem, hogy jócskán túl van a prime-ján. Timbaland nem mondom, hogy szar, de nagyon messze van a csúcsformájától. Scott Storch viszont gyakran szar is, ha néha-néha egyáltalán előjön valamivel.
Na, hozzájuk képest Pharrell ma is brutál! :o Pedig ő se olyan egyáltalán, mint 25 éve, de többször is sikeresen meg tudott újulni. Azt nála se mondanám feltétlenül, hogy olyan szinten van, mint a Neptunes aranykorában, de közel van hozzá szerintem. Illetve ez nagymértékben szubjektív: ha választanom kell, akkor a régi Neptunes zenék azért közelebb álltak hozzám, de objektíven tekintve ez az új Clipse lemez nem kevésbé színvonalas zeneileg. Sőt, még amellett is lehet érvelni, hogy még igényesebb, összetettebb.
Hihetetlen, hogy nem fárad el ez az ember.

2025.07.21. 20:16
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 3989 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 262, 263, 264, 265, 266  Következő