Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.28. 17:54

Hozzászólás a témához  [ 1255 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 84  Következő
 TOP 10 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: TOP 10
dub7 írta:
Ennek a "minden idők 10 legjobb lemeze" listának többször nekikezdtem. Én képtelen vagyok összeállítani.
Egyszerűbb lesz reflektálni a tiétekre...

csodálkoztam volna, ha nem így lett volna. :lol: :mrgreen:

Yodaragorn írta:
rapguruz88 írta:
Lehetne akkor majd olyan is hogy TOP 5 Előadó... :)

Na, abban meg az lenne bitang nehéz, hogy milyen szempontból? Akinek a legjobbak a szövegei? Akinek a legjobb a flowja? Akinek zeneileg a legjobbak a számai? Akinek a legegyedibb a stílusa? Aki a legjobb koncerteket csinálja? Vagy ha ezek mind komplexen, akkor hogyan súlyozod be a különböző szempontokat?
Nem lenne egyszerű az se... :)

na ez nekem könnyebb.

Személyes kedvencek, nem?

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2017.02.06. 10:22

Dub: Köszi a reakciókat! Néhány dologra válaszolok.
Cube-nak a 4 '90-es évek eleji albuma közül pont azt az egyet nem írtad, amit szerintem a legtöbben írnának, sőt magának Cube-nak is az a kedvence magától: AmeriKKKa'z Most Wanted. :)
Jay-Z: Én arra gondoltam, hogy szerintem a komolyabb hip-hop fanok többsége a Reasonable Doubt-ot mondaná tőle. Ami tényleg eszméletlen jó lemez, de szerintem sokan csináltak olyat abban az időben. A Blueprint-et viszont stílusteremtőnek érzem, bár valóban, a Dynasty-n már megvoltak a csírái annak a hangzásnak. És azt is adom, hogy aki nem a Reasonable Doubt-ot mondja, annak a többsége valószínűleg a Blueprint-et.

AKPH: Nekem azért nem volt sok a duplalemez, mert a két CD tök más jellegű, így nem unom meg, nálam nem fullad ki. Ugye az első a klasszikusabb hip-hop, mint az Akkezdet album volt, a második meg a kísérletezőbb, jazzesebb, "slam poetrysebb". Valakinek az első CD tetszik jobban, valakinek a második, én nem tudok sorrendet felállítani. :) Pont ezért zseniális az AKPH, mert ha egy kőkemény rapszámot kell összerakni, abban is mesteriek, de ha egy költőibb szöveget valami jazzes zenére, abban is. Ráadásul én nagyon szeretem a kísérletezést, és azt, amikor a rapet és a költészetet megpróbálják vegyíteni, tehát nekem az a része is nagyon bejött a Kottazűrnek. Attól, hogy Újoncról kiderült, hogy kitűnő költő, szerintem még nem lesz kevésbé MC, attól még ugyanolyan jó marad rapben is: nem zárja ki egymást a kettő. Épp novemberben voltam a koncertjükön, és aközben jutott eszembe, hogy basszus, Újonc lehet, hogy pár napja még valami ultraértelmiségi verses eseten olvasott fel, most meg annyira ízig-vérig MC a színpadon, hogy azt sok magyar rapper megirigyelné.

2017.02.06. 16:31

Na ime az en TOP 5 eloadom.

Picit csalni fogok.

Common
O mar tobb, mint egy evtizede kedvenc. Az elso lemezet nem csiptem,de a resurrection-tol egeszen a finding forever-ig jo cuccokat hozott ossze. Zeneileg es szogevileg is magas szintet hoz.Az utolso 3-4 lemeze mar nem az igazi, de ha megjelenik tole vmi, mindig ranzek.
Egyik legjobb trackje:
https://www.youtube.com/watch?v=BHNBA2SUcgk

Defari
Vmiert nagyon csipem. Tudom igazabol atlagos eloadonak mondanam, de vele is ugy vagyok , hogy figyelek ra. 12 ev nem volt igazi lemeze. Iden jon majd egy uj prod by Evidence vegig.Mas ketegoria, mint Common. O rappessebb:)
Egyik kedvenc:
https://www.youtube.com/watch?v=EHd7bONHLpk

Triple Darkness crew.
Elso csalas. Mondanam, hogy az angol WU. foleg harom eloadot csipek nagyon a csoportusalasbol: Ray vendetta, Cyrus Malachi, M9. Tokos utemek, ertelmes elgondolkodtato szovegek.
https://www.youtube.com/watch?v=-9RE8dCgDSc

High focus records
Masodik csalas.
Evek ota minoseget hoznak. FLiptrix es Verb T a ket kedvencem a kiadotol. Ahogy elozoleg irtam Verb T-t csipem jobban.Ebben notaban oriasi a valtas.
https://www.youtube.com/watch?v=D0Q1NX4rTEQ

Mobb Deep
Regiek es nagyon termekenyek. Sok klasszikust keszitettek. Mernek uj dolgokhoz nyulni, tehat mondhatnam, hogy frissek tudnak maradni. Egyutt es kulon-kulon is maradandot tudnak alkotni.
Havoc - get busy
https://www.youtube.com/watch?v=MtwTgQNdY80

2017.02.06. 17:36
Adminisztrátor

doggfather írta:
Mc Ren: kizz my black azz (1992); a legjobb NWA kiadvány. Hiába csak egy ep, simán veri a csapatlemezeket, de bármelyik szólót is (igen, a chronicot is). Érezni, hogy bizonyítani akar, hogy megy ez egyedül is, érezni, hogy dühös az őt elhagyókra (igen, dre és cube). Később Ren megtalálta a vallást, ami az ő szemszögéből jó, de a zenéi sajnos nem tudtak felnőni hozzá, illetve sokat változtak. A ruthless for life album volt egy erős visszatérése még, de az meg szerencsétlenségére rosszkor jött ki 1998-ban elhomályosult mások mellett.

Nekem MC Ren volt a kedvencem az NWA-ből, úgyhogy abszolút értem. Mondjuk nekem lehet, hogy a Shock Of The Hour az első számú, de ilyen szintű lemezeknél már felesleges a sorrend.

doggfather írta:
Comptons Most Wanted: music to driveby (1992); hiába az NWA a klasszikus, nekem mégis ez a lemez, ami a mai napig a tökéletes nyugati parti gengszter lemez. Nem g-funk, nem lazulás, sima gengszterség. Meghallgatod, és tényleg ott vagy a 90es évek eleji south central, comptoni gettókban.

Hatalmas ez is és az előzőjük is. Nálam is kihagyhatatlan ennek a korszaknak a nyugati parti cuccai közül.

doggfather írta:
Westside Connection: bow down (1996) Cube, Mack 10, WC karrierjének csúcsa. Mind a hárman itt voltak a legjobbak. Odavertek keletnek, nyugatnak, a „háború” csúcsán jelent meg, szerintem egyértelműen a legjobb album, ami akkor kijött. Ez a kelet vs nyugat később is visszatér érvelésemben, ekkor voltam tinédzser na, én ebbe „születtem”, mint hip hop rajongó.

Igen, ezt tartják sokan klassziknak, de szerintem a második simán utolérte. Sőt én többet is hallgattam a másodikat.

doggfather írta:
Onyx: shut em down (1998)... A mai szupersztár 50 Cent is szerepel, de olyan szinten semmilyen, a nagyon fasza hokis videó ellenére, hogy mikor sztár lett és olvastam, hogy ő is rajta van le kellett csekkoljam a bookletet.

Na ezzel én is ugyanígy voltam. :lol:

doggfather írta:
Tha Liks: X.O. Experience (2001) nagyon nagy buli zene, a legjobb lemezük. Érezni rajta a 2001 hatását, ugye a turnéhoz is csatlakoztak pár állomás erejéig, mégse annyira „egyenzene, egyenhangzás”, mint a többi (restless, no limit top dogg, 2001, stb.)

Emlékszem, amikor kijött nagyon sokan húzták a szájukat, hogy mi ez (lehet, hogy én is...?), de abszolút Liks ez. Nálam is később ért be, de imádom ezt a lemezt is.

doggfather írta:
La Coka Nostra: a brand you can trust (2009) az utolsó klasszikus hip hop lemez, ami készült. 2000 után, mint oly sokan én is lemondtam a rapről, de Danny Boy bebizonyította, hogy lehet igazi albumot összerakni mostanában is.

A That's Coke után azt mondtam, hogy ha az összes többi szám szar lesz, akkor is megveszem a lemezt. De ugye nem volt az, és abszolút klasszik nálam is. Azért van még jó pár 2000 utáni album, ami szintén lehetne a top10 listámon. (ha lenne ilyen lista :lol: )

doggfather írta:
2. Ice-T: O.G. Original Gangster ez volt nekem az első. Az első raplemez, amit az elejétől a végéig hallgattam meg, és nagyon odavert, sőt odaver a mai napig. Ice-T első 5 lemeze nagyon nagy személyes klasszikus nálam. Azok a tört szinti minimál zenék, a szövegek fúúú.

Rengeteget hallgattam. Szerintem ez volt az általam legtöbbet hallgatott Ice-T lemez. Emlékeim szerint a New Jack Hustler volt az első szám, amit hallottam tőle. Rádióból vettem fel (igen, akkor még így ment), rongyosra hallgattam + magyar tv-ben leadták a klipet. Ez akkor nagy dolog volt. A mai napig imádom.

doggfather írta:
1. Snoop Doggy Dogg: Doggystyle ez a lemez a nagybetűs NYUGATI part, kemény g-funk, dre még nagyon tudott, Snoop úgy teker, ahogy senki (nem csak szövegeket). Minden közreműködő, minden skit nagyon a helyén van, a mai napig képes vagyok végtelenítve is hallgatni.

Erről a lemezről már nagyon sokszor, nagyon sokféle megközelítésben beszéltünk. Klasszik.

2017.02.06. 18:04

Zoli, MP írta:
Na ime az en TOP 5 eloadom.

Picit csalni fogok.

Common
O mar tobb, mint egy evtizede kedvenc. Az elso lemezet nem csiptem,de a resurrection-tol egeszen a finding forever-ig jo cuccokat hozott ossze. Zeneileg es szogevileg is magas szintet hoz.Az utolso 3-4 lemeze mar nem az igazi, de ha megjelenik tole vmi, mindig ranzek.
Egyik legjobb trackje:
https://www.youtube.com/watch?v=BHNBA2SUcgk

Defari
Vmiert nagyon csipem. Tudom igazabol atlagos eloadonak mondanam, de vele is ugy vagyok , hogy figyelek ra. 12 ev nem volt igazi lemeze. Iden jon majd egy uj prod by Evidence vegig.Mas ketegoria, mint Common. O rappessebb:)
Egyik kedvenc:
https://www.youtube.com/watch?v=EHd7bONHLpk

Triple Darkness crew.
Elso csalas. Mondanam, hogy az angol WU. foleg harom eloadot csipek nagyon a csoportusalasbol: Ray vendetta, Cyrus Malachi, M9. Tokos utemek, ertelmes elgondolkodtato szovegek.
https://www.youtube.com/watch?v=-9RE8dCgDSc

High focus records
Masodik csalas.
Evek ota minoseget hoznak. FLiptrix es Verb T a ket kedvencem a kiadotol. Ahogy elozoleg irtam Verb T-t csipem jobban.Ebben notaban oriasi a valtas.
https://www.youtube.com/watch?v=D0Q1NX4rTEQ

Mobb Deep
Regiek es nagyon termekenyek. Sok klasszikust keszitettek. Mernek uj dolgokhoz nyulni, tehat mondhatnam, hogy frissek tudnak maradni. Egyutt es kulon-kulon is maradandot tudnak alkotni.
Havoc - get busy
https://www.youtube.com/watch?v=MtwTgQNdY80

Tenyleg csalok. 1-et lehagytam, szoval 5+1 :?

Dizzy Wright
Egy eves listan talaltam ra meg kb 4 eve. Leszedtem a cuccait es nagy kedvencem lett rogton. Zeneileg nem o a legerosebb eloado. Szovegileg viszont korrekt, az ertelmes hip hop-ot koveti. Fiatal, szoval meg lehet benne jo par ev. A tavalyi eve nekem picit langyos viz volt, rault a erre trap vagy milyen vonalra. demrickes kozoset sem jott be de a legutolso klippje ujra hozza a szintet:Van egy huzasa!
https://www.youtube.com/watch?v=mh_1W2idMRQ

2017.02.07. 09:40

dub7 írta:
doggfather írta:
Westside Connection: bow down (1996) Cube, Mack 10, WC karrierjének csúcsa. Mind a hárman itt voltak a legjobbak. Odavertek keletnek, nyugatnak, a „háború” csúcsán jelent meg, szerintem egyértelműen a legjobb album, ami akkor kijött. Ez a kelet vs nyugat később is visszatér érvelésemben, ekkor voltam tinédzser na, én ebbe „születtem”, mint hip hop rajongó.

Igen, ezt tartják sokan klassziknak, de szerintem a második simán utolérte. Sőt én többet is hallgattam a másodikat.

Nem mintha a Bow Down rossz lenne, de nekem is jobban tetszik a Terrorist Threats. Nem akartam beírni, mert gondoltam, ez is csak az én sajátos ízlésem miatt van, hogy az ezredforduló környéki stílus jobban bejön. :) (Ugye a Terrorist Threats 2002-es.)

Az 5 kedvenc előadóm pedig a 10 kedvenc albumom listája után szerintem nem meglepő, nagyjából összhangban van vele.

1. Dr. Dre
2. Eminem
3. 2Pac
4. Kendrick Lamar
5. Ice Cube

Nem fűznék hozzá komolyabb magyarázatot, csak annyit, hogy komplex módon értékeltem, tehát az összbenyomást vettem alapul, ami a zenék, szövegek, stílus, egyediség, flow, koncertfelvételek, stb. alapján kialakult bennem.
Az album toplistához képest az egyetlen különbség, hogy az 5. helyen nem Snoop, hanem Ice Cube szerepel. (Aki az album toplistára éppen hogy ráfért 10.-ként.) Ennek az oka az, hogy Snoop ugyan egyszer nagyon betalált a Doggystyle-al, de azóta minimum hullámzó a színvonal. Cube-nak szerintem nincs olyan szólóalbuma, amit egy szintre tennék az első 4 helyen szereplő előadó legjobb lemezeivel, vagy akár a Doggystyle-al, viszont az összes albuma egyenletesen baromi erős. Nincs köztük gyenge, de még közepes se. És hát a flow, a stílus, a tartalom magáért beszél.

2017.02.07. 19:27

25 Best Guest Verses In Hip Hop History
http://hiphopgoldenage.com/list/25-best ... p-history/

Ez egy elég jó kis lista lett, érdemes átböngészni.

2017.02.07. 19:36

akkor top 5:

Az 5. gyakorlatilag már mindenki volt, éppen az aktuális kedvenc, az év lemezének előadója, akit frissen fedezek fel bárki lehet és volt is már, szóval 5. helyezettem nincs, nem is volt sose.

A négy "lovasom" szigorúan sorrend nélkül ábécében, hogy ne legyen variálható, mert azt viszont nem tudnék a következő:

Mack 10
Mc Eiht
Sticky Fingaz
Tash

flow, szövegek, technika ennél a 4 rappernél olyan, hogy bárhol bármikor jöhetnek.

Nagyon örülök, hogy 2őt már láttam élőben, sőt Stickyt többször is.

Kép

2017.02.08. 11:34

Yodaragorn írta:
25 Best Guest Verses In Hip Hop History
http://hiphopgoldenage.com/list/25-best ... p-history/

Ez egy elég jó kis lista lett, érdemes átböngészni.

Rászántam 1 órácskát. Jó volt hallgatni őket úgy, hogy közben olvastam a szövegeket. Nekem az összesből még mindig PUN viszi a prímet, hihetetlen egy fazon volt.

2017.02.08. 11:52

a top album listámat kiegészíteném, mert közben eszembe jutott, hogy kihagytam.

Az Onyx Shut em down lemezének van egy "korai verziója":

http://www.imgrum.net/media/13314111516 ... 1761250923

Nah ez még jobb.

Kép

2017.02.08. 12:57
Adminisztrátor

rapguruz88 írta:
El is készült a TOP 20-asom természetesen sorrend nélkül!! :)
NWA Straight Outta Compton
2Pac All Eyez on me
Nas Stillmatic
Gang Starr Moment Of Truth
Eminem Marshall Mathers Lp
Wu Tang Clan 36 Chambers
DR. Dre The Chronic 1992
Kendrick Lamar To Pimp A Butterfly
Notorious BiG Life After Death
DMX Grand Champ
BIG L The Lifestylez ov da poor and Dangerous
Big Pun Capital Punishment
Immortal Technique The Revolutionary VOL 2
Snoop Dogg Doggystyle
Game The Documentary
Rakim Paid IN Full
Lil Wayne THE Carter 3
KRS 1 and Marley Marl Hip Hop Lives
50 Cent Get Rich Or Die Tryin'
Jay Z The Black AlBum

Tudom fura hogy Lil Wayne meg 50 rajta van a listán de ez a két album szerintem mindenképpen helyet követel a listamon... Nastol a Stillmatic mindig jobban bejott mint az Illmatic pedig tudom hogy azt tartják klasszikusnak..

Ezek azok a lemezek, amelyek általában rajta vannak az ilyen jellegű listákon és a nagy részével egyetértek, mégha nem is tartoznak az első számú személyes kedvenceim közé. És igen, Lil Wayne a kakukktojás nálam is. Soha nem értettem az ő jelenségét, sikerét.

2017.02.08. 20:09

dub7 írta:
rapguruz88 írta:
El is készült a TOP 20-asom természetesen sorrend nélkül!! :)
NWA Straight Outta Compton
2Pac All Eyez on me
Nas Stillmatic
Gang Starr Moment Of Truth
Eminem Marshall Mathers Lp
Wu Tang Clan 36 Chambers
DR. Dre The Chronic 1992
Kendrick Lamar To Pimp A Butterfly
Notorious BiG Life After Death
DMX Grand Champ
BIG L The Lifestylez ov da poor and Dangerous
Big Pun Capital Punishment
Immortal Technique The Revolutionary VOL 2
Snoop Dogg Doggystyle
Game The Documentary
Rakim Paid IN Full
Lil Wayne THE Carter 3
KRS 1 and Marley Marl Hip Hop Lives
50 Cent Get Rich Or Die Tryin'
Jay Z The Black AlBum

Tudom fura hogy Lil Wayne meg 50 rajta van a listán de ez a két album szerintem mindenképpen helyet követel a listamon... Nastol a Stillmatic mindig jobban bejott mint az Illmatic pedig tudom hogy azt tartják klasszikusnak..

Ezek azok a lemezek, amelyek általában rajta vannak az ilyen jellegű listákon és a nagy részével egyetértek, mégha nem is tartoznak az első számú személyes kedvenceim közé. És igen, Lil Wayne a kakukktojás nálam is. Soha nem értettem az ő jelenségét, sikerét.

Hát egyetertek veled de szerintem a Carter 3 az zseniális lett akármilyen is maga Lil Wayne mint jelenség illetve a zenéje.. . Nagyon Nagyon egyben van az az album... A zenék, a szövegek, a kozremukodok, egyszerűen minden..

2017.02.08. 21:33
Adminisztrátor

Reggie írta:
... Nem volt még ekkora zenedömping, mint most. Minden a baráti kör kiterjedtségén és a szűkös anyagiakon múlott. Volt, hogy 2 új lemezt tudtam csak beszerezni nyáron...akkor azokat hallgattuk rommá. Valahogy közelebb is álltak hozzám az előadók, mint a mostaniak....
Kábé ugyanez. + másolt kazetták... :D

Reggie írta:
2. Dr. Dre - Chronic: Ennek a lemeznek nincs akkora története számomra. Az említett unokabátyámtól kaptam egy oridzsi 92-es Chronic CD-t, az egyik szülinapomra. Akkor az szólt éjjel-nappal. Bár Dre mint tudjuk, nem nagy lirikus, mégis a hangja és az előadásmódja tökéletes. A zenék tökösek, mégis fülbemászóak. Nem vagyok Snoop rajongó, de Dre-vel ők a tökéletes kombó(meg Warren G. És Nate). A gimiben, mikor info órán lehetett netezni(az még ilyen világ volt), le is szedtem a szövegeket. A Let me rideo-ot a mai napig el tudom rappelni, ha kell. :D
Ez a lemez korszakalkotó volt. Hiába volt előtte már meg ez a hangzás, mégis Drehez kötik az új irányvonal megteremtését. Tény, hogy a Chronic volt a nagy durranás és kihagyhatatlan/megkerülhetetlen alkotás, akár west coast, akár globál hip-hop szempontjából.

Reggie írta:
4. Everlast - Whitey Ford Sings The Blues: What is like. Amikor azt a számot meghallottam...egy életre nyomot hagyott bennem. Aki kicsit is foglalkozott a zenei múltammal, felfedezhette, hogy előszeretettel csinálunk blues-os alapú, gitárra épülő dalokat. (Vannak napok, Gitárom...stb.) Szintén kazettán vettem meg, imádtam és imádom a mai napig. A kettősség,- ami a blues-os alapú számok lágyságában van és a keménység, amikor Schrody hip hop alapokra darál, a reszelős hangján - számomra szokatlan volt. Se nem rap, se nem blues, de mégis egy egész. Akkor tudatosult bennem, hogy nem kell csak egy stílusba úgymond belezárni magam, nyugodtan lehetek "mindenevő".
A What is like nekem is betalált. A lemezben viszont pont a kettősség zavart. Ha készített volna egy hiphop ep-t meg egy éneklős ep-t, az szerintem szerencsésebb lett volna. Ugyanez az Eat at Whitey's-ra is.

2017.02.12. 12:41

doggfather írta:
Mack 10
Mc Eiht
Sticky Fingaz
Tash

flow, szövegek, technika ennél a 4 rappernél olyan, hogy bárhol bármikor jöhetnek.

Stickyvel kapcsolatban nagyon egyetértek. A későbbi dolgait kevésbé bírom, de amit az All We Got Iz Us-on hozott pl., az hihetetlen kemény. Szerintem a csapatban Sticky volt az akinél kihangsúlyozódott hogy próbált tényleg színes koncepciókat vinni a zenéibe, meg belenyomni a lelkét is a cuccba, ami sikerült is, és emiatt kedvenc nekem is. Nem hiába volt ő Eminemnek az MMLP-jén.

MC Eiht-nél a szöveg rész szerintem nem teljesen helytálló. És ez nem vesz el semmit abból hogy milyen MC, mert ettől függetlenül a tartalmak amikről rappelnek teljesen frankók, de nem feltétlen bonyolult meg komplex formula amit hoz. Ami nála segít sokat az tényleg inkább az hogy milyen lazasággal meg flowval rappel, ez az ami miatt ő jó MC lesz inkább. Értve ez alatt, hogy ha az utóbbi nem lenne, akkor nem biztos hogy egy ugyanilyen rapper labdába rúghatna, ez inkább adottság - ami viszont kétségkívül kiemelkedővé teszi.

2017.02.12. 16:32

nagyon leállt ez a top 5 kedvenc előadó lista...

Kép

2017.02.16. 16:11
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 1255 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 84  Következő