Szerző |
Üzenet |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
 Re: Yay Area
Richie Rich | "Prolific" | [Official Video]https://www.youtube.com/watch?v=_d5wPquWHoUVisszaolvasva az albumértékelőmet: nem értem, miért nem emeltem ki ezt a nótát a Richard-ról, tök jó pedig...
|
2025.03.14. 22:45 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Új Too Short feat: How We Do It - Sally Green, Too $hort [Official] prod. by Mofakhttps://www.youtube.com/watch?v=stp4qxOkdZwNagyon jó kis funky westcoast zene. Az énekesnő fehér, ennek ellenére tök jól passzol egy ilyen fekete zenére.
|
2025.03.22. 22:20 |
|
 |
Reggie
|
Yodaragorn írta: Spice 1- Platinum O.G. 2
Spice 1 munkássága nagy hiányosságom, így a Platinum O.G. 1-hez se tudom viszonyítani ezt az albumot. De azért meghallgattam, mert felkeltette az érdeklődésemet a feat-lista, és mert tetszettek a single trackek. Jól is tettem, nagyon jó kis lemez lett ez! Nem top 10-es szint, de szerintem jobb, mint egy tipikus klasszik westcoast album, amit pl. MC Eiht, Kurupt szólóban, Tha Chill, Cold187um vagy Kokane szokott kiadni mostanában. Igényesebbek a zenék, jobban szól, jobban ki van találva az albumkoncepció. A producerek Ace 1, Elder és N.O. Joe, akik frissen és igényesen kidolgozva tudják hozni a klasszik westcoast hangzást. A How Long (feat. Nawfside) zenéje pl. zseniális, ezzel a Hammond-orgonás dallamával még egyedi is, és újat tud mutatni a klasszikus stíluson belül is. Kiemelném még a Thriller (feat. Nawfside, Q Bosilini & Tela), a Real G's 2 (feat. B-Legit, Domino & KXNG Crooked) és a Yesterday (feat. Fiend, Mac, Mr. Serv-On & Q Bosilini) zenéjét is. Spice 1-ban is van még bőven energia. A sok közreműködő kicsit elveszi tőle az érvényesülési lehetőséget, de mivel 18 számos az album (skitekkel) együtt, ezért így is jut ideje bőven reppelni. Apropó skitek: Sway Colloway "tanításai" adják az album keretét, amelyek keretében a Bay Area hip-hop és konkrétan Spice-1 karrierjének fő állomásait, jelentőségét ismerteti. A nagyobb nevű feat-ek közül érdemes kiemelni a következőket: DJ Premier, Snoop Dogg, Rick Ross, Treach, Conway the Machine, KXNG Crooked, MC Eiht, Devin the Dude, Bushwick Bill, Paul Wall. Utóbbi a Houston to the Bay című számban reppel, aminek a zenéje tök jól ötvözi a Bay Area és Houston hangzásvilágát.
A világot nem lehet már megváltani egy ilyen lemezzel, de a régi westcoast fanoknak nagyon erősen ajánlott anyag. Spie 1-ból nekem is vannak hiányosságaim, de az ajánlásod miatt és mert volt egy szabad órám, melóból hazafelé, bepróbáltam a cuccot. Nem tudom, hogy a napsütés és jó idő miatt-e, de nekem nagyon bejött. Mármint így elsőre nem tudok róla dalt kímélni, de egy számot sem nyomtam el róla. Kellemes az egész úgy ahogy van. Olyan mintha egy nagy tribute cucc lenne, a 90-es és 2000-es évek Bay area hip hop-jához, sőt magához Spice 1-hoz is. Ha most amúgy az említett korszakban lennénk és nem lenne ekkora dömping, akkor akár a kedvenc lemezeim közé is befért volna. Csak hát...2025 van. Amúgy valahol olvastam, hogy a Bay Area hangzás annyira nem áll közel hozzád, (hozzám se) és ezért nem hallgatsz/halgattál pl Too Shortot se, akkor ajánlanám figyelmedbe tőle a Can't Stay Away lemezét. Szerintem az a legjobb cucca, elég jó közreműködőkkel.(Jay-Z, Scarface, Daz, 8Ball, MJG...stb.)
|
2025.03.26. 22:43 |
|
 |
Yodaragorn
|
Reggie írta: Yodaragorn írta: Spice 1- Platinum O.G. 2
Spice 1 munkássága nagy hiányosságom, így a Platinum O.G. 1-hez se tudom viszonyítani ezt az albumot. De azért meghallgattam, mert felkeltette az érdeklődésemet a feat-lista, és mert tetszettek a single trackek. Jól is tettem, nagyon jó kis lemez lett ez! Nem top 10-es szint, de szerintem jobb, mint egy tipikus klasszik westcoast album, amit pl. MC Eiht, Kurupt szólóban, Tha Chill, Cold187um vagy Kokane szokott kiadni mostanában. Igényesebbek a zenék, jobban szól, jobban ki van találva az albumkoncepció. A producerek Ace 1, Elder és N.O. Joe, akik frissen és igényesen kidolgozva tudják hozni a klasszik westcoast hangzást. A How Long (feat. Nawfside) zenéje pl. zseniális, ezzel a Hammond-orgonás dallamával még egyedi is, és újat tud mutatni a klasszikus stíluson belül is. Kiemelném még a Thriller (feat. Nawfside, Q Bosilini & Tela), a Real G's 2 (feat. B-Legit, Domino & KXNG Crooked) és a Yesterday (feat. Fiend, Mac, Mr. Serv-On & Q Bosilini) zenéjét is. Spice 1-ban is van még bőven energia. A sok közreműködő kicsit elveszi tőle az érvényesülési lehetőséget, de mivel 18 számos az album (skitekkel) együtt, ezért így is jut ideje bőven reppelni. Apropó skitek: Sway Colloway "tanításai" adják az album keretét, amelyek keretében a Bay Area hip-hop és konkrétan Spice-1 karrierjének fő állomásait, jelentőségét ismerteti. A nagyobb nevű feat-ek közül érdemes kiemelni a következőket: DJ Premier, Snoop Dogg, Rick Ross, Treach, Conway the Machine, KXNG Crooked, MC Eiht, Devin the Dude, Bushwick Bill, Paul Wall. Utóbbi a Houston to the Bay című számban reppel, aminek a zenéje tök jól ötvözi a Bay Area és Houston hangzásvilágát.
A világot nem lehet már megváltani egy ilyen lemezzel, de a régi westcoast fanoknak nagyon erősen ajánlott anyag. Spie 1-ból nekem is vannak hiányosságaim, de az ajánlásod miatt és mert volt egy szabad órám, melóból hazafelé, bepróbáltam a cuccot. Nem tudom, hogy a napsütés és jó idő miatt-e, de nekem nagyon bejött. Mármint így elsőre nem tudok róla dalt kímélni, de egy számot sem nyomtam el róla. Kellemes az egész úgy ahogy van. Olyan mintha egy nagy tribute cucc lenne, a 90-es és 2000-es évek Bay area hip hop-jához, sőt magához Spice 1-hoz is. Ha most amúgy az említett korszakban lennénk és nem lenne ekkora dömping, akkor akár a kedvenc lemezeim közé is befért volna. Csak hát...2025 van. Amúgy valahol olvastam, hogy a Bay Area hangzás annyira nem áll közel hozzád, (hozzám se) és ezért nem hallgatsz/halgattál pl Too Shortot se, akkor ajánlanám figyelmedbe tőle a Can't Stay Away lemezét. Szerintem az a legjobb cucca, elég jó közreműködőkkel.(Jay-Z, Scarface, Daz, 8Ball, MJG...stb.) Na, örülök, hogy ennyire rákattantál az ajánlóimra: csak lehet még találni jó zenéket!  A Bay Area hangzása valóban nem annyira az én világom a westcoaston belül, a dobhangjaik meg ezek "vartyogós" szintidallamok (nem tudom jobban megfogalmazni...), amiket rájuk pakolnak valahogy nem tetszenek. De pl. ez a Spice 1 lemez kevésbé tipikus Bay Area szerintem, jónéhány szám inkább Los Angeles hangzásában. Magamtól valóban nem hallgatnék meg egy teljes Too Short albumot, de akkor ezt a Can't Stay Away-t igyekszem észben tartani, köszi!
|
2025.03.26. 22:58 |
|
 |
Yodaragorn
|
Újabb klip a Richard albumról: Richie Rich | "Squirrel" | (Official Video)https://www.youtube.com/watch?v=_5Xb2Oa ... RichieRich
|
2025.05.30. 19:25 |
|
 |
Yodaragorn
|
E-40 x JasonMartin - Too Much (Music Video)https://www.youtube.com/watch?v=JDL_zxw ... nnel=E40TVProblem miatt hallgattam meg, mielőtt még azt hinné valaki, hogy E-40 fan lettem. 
|
2025.06.06. 21:23 |
|
 |
Yodaragorn
|
Spice 1 - West Side (Prod By AC3Beats)https://www.youtube.com/watch?v=FXZ1AQ9 ... raldino213Ez nagyon ütős! Azért postolom a Yay Area topikba, mert Spice 1 egy Bay Area rapper, de a hangzás egyáltalán nem Bay Area, sokkal inkább Los Angeles, ezért is tetszik nekem nagyon!
|
2025.06.15. 19:48 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15401 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
tényleg jó! 
|
2025.06.16. 11:16 |
|
 |
Yodaragorn
|
doggfather írta: tényleg jó!  Gondoltam, hogy neked való lesz. 
|
2025.06.16. 20:38 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15401 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
természetesen! 
|
2025.06.17. 09:54 |
|
 |
|