Chi-Town - Chicago hip-hop
Szerző |
Üzenet |
Zoli, MP
|
 Re: Chi-Town - Chicago hip-hop
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: doggfather írta: ez mondjuk tök jó szám, is videó is. Jó az egész album, nem arról van szó, hogy ne lenne jó. Inkább arról beszélünk Zolival, hogy ha ennyire jó, akkor miért nem fog meg jobban?  mondjuk ennek van huzasa, ez jo track, ugy , mint a herkules vagy mi a part 1-on Ennek van, egyetértek. De ha csak így önmagában meghallom bármelyik számot a lemezről, mindegyik után azt mondanám, hogy "fú, milyen bitang jó lemez lesz ebből". És tényleg nagyon jó is a lemez, de mégsincs az az érzésem utána, hogy újra meg akarom hallgatni. Egyébként a When We Move húzásán azért Black Thought is sokat dob, tegyük hozzá.  ma jutott eszembe az a szo hogy nem "teltek" a zenek.
|
2021.10.02. 21:38 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: ma jutott eszembe az a szo hogy nem "teltek" a zenek. Nem tudom, pontosan mit értesz ezalatt, de érzésre egyetértek.  A bólogatós ütemek, kemény basszusok, amik elvisznek magukkal egy rapszámban, azok hiányoznak, vagy legalábbis nem dominánsak.
|
2021.10.02. 21:50 |
|
 |
Zoli, MP
|
common es pete rock hatalmas promot toltak vegig..late talkshow stb.. ingyen koncertet is adnak.. ja es lesz pt2 tutti
|
2024.07.14. 09:56 |
|
 |
Zoli, MP
|
live from brooklyn common X pete rock https://www.youtube.com/watch?v=78YFG3WqGWwdurva, hogy dj dummy min 21 eve tolja commonnal. a vegen jo kis best of van
|
2024.07.18. 21:28 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Jó, hogy már élőben is nyomják! Nyomtak a Vevo-n is egy live sessiont: Common, Pete Rock - All Kind Of Ideas (Live Session | Vevo ctrl)https://www.youtube.com/watch?v=fjUSnRGCCa8
|
2024.07.18. 21:43 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15403 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Common, Pete Rock - Fortunate (Live Session) | Vevo ctrl https://www.youtube.com/watch?v=TsCBTk_XiTY
|
2024.08.08. 21:10 |
|
 |
Zoli, MP
|
lement parszor az uj common cucc nalam. siman top 10 es azert nem instant top 1, mert kituno prodoktum, de nem vaooo. pete rock beatjeit kb 15 eve hanyagolom igy uj volt h milyen jol pakolja oket ossze. nem talaltam meg azt a hangzast amire ra tudok mutatni es megismerem akar a pergorol, de parades. sztem premiernel jobban ratalalt az o uj stilusra. es meghallgattam common elso lemezet amit 24 eve halogatok, mert ugy voltam vele hadaros pattogos repp es vhol az, de a beatek ha levennenk rola a dobokat es mondjuk uj dobok lennenek rapakolva pl 96 es 2004 kozottre re gondolok akkor iszonyat jo cucc lenne. szoval a loopok telitalalat. common meg keresi onmagat.
|
2024.08.13. 13:29 |
|
 |
Zoli, MP
|
https://www.youtube.com/watch?v=x03T8GiB8a0Common, Pete Rock - Dreamin' (Official Music Video)
|
2024.08.27. 15:47 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: https://www.youtube.com/watch?v=x03T8GiB8a0 Common, Pete Rock - Dreamin' (Official Music Video) Nem hibáznak, hozza itt is a szintet a nóta és a klip is!
|
2024.08.28. 20:48 |
|
 |
Yodaragorn
|
Common & Pete Rock - The Auditorium, Vol. 1Egyetértek azzal, amit Zoli írt - annyival enyhébb formában, hogy az instant top 1 bennem azért nem merült fel. De az biztos, hogy top 10-esnek kell lennie - lehet, hogy az is lesz, de egy ilyen erős évben biztos lesz több top 10-es szintű anyag is, ami nem fog beférni nálam. Remélem, nem ez lesz az. És osztom azt az érzést is, hogy bár topigényes munka, nagyon tetszett, de nem "vaooo". Ezt egyébként determinálja az album stílusa szerintem: egy 1990-es évek hangzását idéző albummal nem lehet 2024-ben lenyűgözni a hallgatót még akkor sem, ha tökéletesen van összerakva. Egyszerűen azért nem, mert hallottunk már több remekművet is hasonló stílusban. De ezzel nagyjából véget is ért a negatívumok sora. Elképesztő, hogy lehet a '90-es évek jazzes eastcoast stílusában kiadni 2024-ben egy albumot úgy, hogy ennyire frissnek és ötletekkel telinek hasson. Ez még azért nem elég a "vaooo" élményhez, de már önmagában nagyon nagy szó a sok ugyanolyan, fáradtnak ható boombap mellett. Pete Rock tényleg tökélyre fejlesztette ezt a jazzmintákon alapuló boombapet, és magasabb szinten alkot így 2024-ben, mint DJ Premier. Common pedig hozza a tőle megszokott intelligens, életigenlő, tanító szövegeket. Az utóbbi albumain is rá jellemző higgadt, nyugodt stílusban - annyira már biztos nem tudna harapni, amennyire a '90-es években haraptak a kortársai a hasonló boombap alapokra. De nem is baj, a mai Common-tól ez az, ami hitelesen jön. Feat nagyon kevés van, csak énekesek, akik közül Bilalt én ugyebár sose kedveltem, de elismert énekes a jazz és az R&B határán, szóval objektíven nézve abszolút van helye egy ilyen albumon. Nehéz számokat kiemelni, hiszen az egyproduceres jelleg miatt nagyon egységes az anyag, ráadásul egyenletesen magas színvonalat is hoz. Az is egy nagy pozitívum, hogy bár hasonló számok követik, mégse folynak egybe, mégis meg tudtak maradni bennem az egyedi számok is, amik összeállnak egy nagy szerves egységgé. Ha mégis ki kell emelnem számokat, akkor a következőket emelném ki: Dreamin', A God (There Is) (feat. Jennifer Hudson), Stellar, All Kind of Ideas, Everything's So Grand (feat. PJ). Utóbbi a több mint 6 perces terjedelmével és a viszonylag nagyívűségével igazi tetőpontja a lemeznek. Ennek kapcsán emelném ki azt is, hogy 3:40-nél rövidebb szám nincs a lemezen, de a számok többsége 4 percnél hosszabb. Összesen 15 track, majdnem 63 perc. Ebből a szempontból is a '90-es éveket idézi az album: nem a mai zenehallgatókra lett kitalálva, hanem azokra, akik rendes hosszúságú számokhoz és albumokhoz vannak szokva, amiket ki lehet tölteni bővebben tartalommal, és amiket emiatt hosszabb ideig tart emésztgetni. Én ezt már önmagában is nagyra értékelem. Remélem, itt nem úgy fog jönni a Vol. 2, mint a Black Eyed Peas Masters of the Sun albuma esetén... 
|
2024.09.22. 20:51 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Common & Pete Rock - The Auditorium, Vol. 1Egyetértek azzal, amit Zoli írt - annyival enyhébb formában, hogy az instant top 1 bennem azért nem merült fel. De az biztos, hogy top 10-esnek kell lennie - lehet, hogy az is lesz, de egy ilyen erős évben biztos lesz több top 10-es szintű anyag is, ami nem fog beférni nálam. Remélem, nem ez lesz az. És osztom azt az érzést is, hogy bár topigényes munka, nagyon tetszett, de nem "vaooo". Ezt egyébként determinálja az album stílusa szerintem: egy 1990-es évek hangzását idéző albummal nem lehet 2024-ben lenyűgözni a hallgatót még akkor sem, ha tökéletesen van összerakva. Egyszerűen azért nem, mert hallottunk már több remekművet is hasonló stílusban. De ezzel nagyjából véget is ért a negatívumok sora. Elképesztő, hogy lehet a '90-es évek jazzes eastcoast stílusában kiadni 2024-ben egy albumot úgy, hogy ennyire frissnek és ötletekkel telinek hasson. Ez még azért nem elég a "vaooo" élményhez, de már önmagában nagyon nagy szó a sok ugyanolyan, fáradtnak ható boombap mellett. Pete Rock tényleg tökélyre fejlesztette ezt a jazzmintákon alapuló boombapet, és magasabb szinten alkot így 2024-ben, mint DJ Premier. Common pedig hozza a tőle megszokott intelligens, életigenlő, tanító szövegeket. Az utóbbi albumain is rá jellemző higgadt, nyugodt stílusban - annyira már biztos nem tudna harapni, amennyire a '90-es években haraptak a kortársai a hasonló boombap alapokra. De nem is baj, a mai Common-tól ez az, ami hitelesen jön. Feat nagyon kevés van, csak énekesek, akik közül Bilalt én ugyebár sose kedveltem, de elismert énekes a jazz és az R&B határán, szóval objektíven nézve abszolút van helye egy ilyen albumon. Nehéz számokat kiemelni, hiszen az egyproduceres jelleg miatt nagyon egységes az anyag, ráadásul egyenletesen magas színvonalat is hoz. Az is egy nagy pozitívum, hogy bár hasonló számok követik, mégse folynak egybe, mégis meg tudtak maradni bennem az egyedi számok is, amik összeállnak egy nagy szerves egységgé. Ha mégis ki kell emelnem számokat, akkor a következőket emelném ki: Dreamin', A God (There Is) (feat. Jennifer Hudson), Stellar, All Kind of Ideas, Everything's So Grand (feat. PJ). Utóbbi a több mint 6 perces terjedelmével és a viszonylag nagyívűségével igazi tetőpontja a lemeznek. Ennek kapcsán emelném ki azt is, hogy 3:40-nél rövidebb szám nincs a lemezen, de a számok többsége 4 percnél hosszabb. Összesen 15 track, majdnem 63 perc. Ebből a szempontból is a '90-es éveket idézi az album: nem a mai zenehallgatókra lett kitalálva, hanem azokra, akik rendes hosszúságú számokhoz és albumokhoz vannak szokva, amiket ki lehet tölteni bővebben tartalommal, és amiket emiatt hosszabb ideig tart emésztgetni. Én ezt már önmagában is nagyra értékelem. Remélem, itt nem úgy fog jönni a Vol. 2, mint a Black Eyed Peas Masters of the Sun albuma esetén...  common es pr egy talk showban mondta h mar kesz a 2. es jonni fog. meg linkeltem is. amugy common az elso lemezet leszamitva soha sem volt agressziv,ordibalos mc.az volt feltuno mikor nem az.inkabb az energikussaga jott vissza neki.
|
2024.09.22. 22:43 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Common & Pete Rock - The Auditorium, Vol. 1Egyetértek azzal, amit Zoli írt - annyival enyhébb formában, hogy az instant top 1 bennem azért nem merült fel. De az biztos, hogy top 10-esnek kell lennie - lehet, hogy az is lesz, de egy ilyen erős évben biztos lesz több top 10-es szintű anyag is, ami nem fog beférni nálam. Remélem, nem ez lesz az. És osztom azt az érzést is, hogy bár topigényes munka, nagyon tetszett, de nem "vaooo". Ezt egyébként determinálja az album stílusa szerintem: egy 1990-es évek hangzását idéző albummal nem lehet 2024-ben lenyűgözni a hallgatót még akkor sem, ha tökéletesen van összerakva. Egyszerűen azért nem, mert hallottunk már több remekművet is hasonló stílusban. De ezzel nagyjából véget is ért a negatívumok sora. Elképesztő, hogy lehet a '90-es évek jazzes eastcoast stílusában kiadni 2024-ben egy albumot úgy, hogy ennyire frissnek és ötletekkel telinek hasson. Ez még azért nem elég a "vaooo" élményhez, de már önmagában nagyon nagy szó a sok ugyanolyan, fáradtnak ható boombap mellett. Pete Rock tényleg tökélyre fejlesztette ezt a jazzmintákon alapuló boombapet, és magasabb szinten alkot így 2024-ben, mint DJ Premier. Common pedig hozza a tőle megszokott intelligens, életigenlő, tanító szövegeket. Az utóbbi albumain is rá jellemző higgadt, nyugodt stílusban - annyira már biztos nem tudna harapni, amennyire a '90-es években haraptak a kortársai a hasonló boombap alapokra. De nem is baj, a mai Common-tól ez az, ami hitelesen jön. Feat nagyon kevés van, csak énekesek, akik közül Bilalt én ugyebár sose kedveltem, de elismert énekes a jazz és az R&B határán, szóval objektíven nézve abszolút van helye egy ilyen albumon. Nehéz számokat kiemelni, hiszen az egyproduceres jelleg miatt nagyon egységes az anyag, ráadásul egyenletesen magas színvonalat is hoz. Az is egy nagy pozitívum, hogy bár hasonló számok követik, mégse folynak egybe, mégis meg tudtak maradni bennem az egyedi számok is, amik összeállnak egy nagy szerves egységgé. Ha mégis ki kell emelnem számokat, akkor a következőket emelném ki: Dreamin', A God (There Is) (feat. Jennifer Hudson), Stellar, All Kind of Ideas, Everything's So Grand (feat. PJ). Utóbbi a több mint 6 perces terjedelmével és a viszonylag nagyívűségével igazi tetőpontja a lemeznek. Ennek kapcsán emelném ki azt is, hogy 3:40-nél rövidebb szám nincs a lemezen, de a számok többsége 4 percnél hosszabb. Összesen 15 track, majdnem 63 perc. Ebből a szempontból is a '90-es éveket idézi az album: nem a mai zenehallgatókra lett kitalálva, hanem azokra, akik rendes hosszúságú számokhoz és albumokhoz vannak szokva, amiket ki lehet tölteni bővebben tartalommal, és amiket emiatt hosszabb ideig tart emésztgetni. Én ezt már önmagában is nagyra értékelem. Remélem, itt nem úgy fog jönni a Vol. 2, mint a Black Eyed Peas Masters of the Sun albuma esetén...  common es pr egy talk showban mondta h mar kesz a 2. es jonni fog. meg linkeltem is. amugy common az elso lemezet leszamitva soha sem volt agressziv,ordibalos mc.az volt feltuno mikor nem az.inkabb az energikussaga jott vissza neki. Ja, inkább az energikusságra próbáltam célozni, nem agresszivitásra. A 2. lemezzel kapcsolatos info felett vagy elsiklottam, vagy elfelejtettem, úgyhogy köszi, ez jó hír!
|
2024.09.23. 18:23 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Yodaragorn írta: Common & Pete Rock - The Auditorium, Vol. 1... Feat nagyon kevés van, csak énekesek, akik közül Bilalt én ugyebár sose kedveltem, de elismert énekes a jazz és az R&B határán, szóval objektíven nézve abszolút van helye egy ilyen albumon. ... Nekem pont az énekelt refrének vágják agyon a lemezt. A Fortunate, So Many People refrén kifejezetten idegesítő, de pl az ilyen gospel hangulatúkra se tudok igazán ráhangolódni mostanában, mint a Lonesome, GOD, Now&Then. Ha ezeket az elemeket hanyagolták volna, akkor talán jobban nekem szólna a lemez. Pedig ameddig csak az első trekkeket, az All Kind Of Ideas-t meg a Wise Up-ot hallottam, azt mondtam, hogy ez lesz a top 1-em. A Stellar, Everything's So Grand szerintem is erősek, de sajnos kevés ahhoz, hogy az album akár toptíz legyen nálam. Értékelem meg igényes anyag, de nekem jobban feküdt volna, ha inkább a rílhiphop irány marad.
|
2024.09.23. 19:16 |
|
 |
Zoli, MP
|
dub7 írta: Yodaragorn írta: Common & Pete Rock - The Auditorium, Vol. 1... Feat nagyon kevés van, csak énekesek, akik közül Bilalt én ugyebár sose kedveltem, de elismert énekes a jazz és az R&B határán, szóval objektíven nézve abszolút van helye egy ilyen albumon. ... Nekem pont az énekelt refrének vágják agyon a lemezt. A Fortunate, So Many People refrén kifejezetten idegesítő, de pl az ilyen gospel hangulatúkra se tudok igazán ráhangolódni mostanában, mint a Lonesome, GOD, Now&Then. Ha ezeket az elemeket hanyagolták volna, akkor talán jobban nekem szólna a lemez. Pedig ameddig csak az első trekkeket, az All Kind Of Ideas-t meg a Wise Up-ot hallottam, azt mondtam, hogy ez lesz a top 1-em. A Stellar, Everything's So Grand szerintem is erősek, de sajnos kevés ahhoz, hogy az album akár toptíz legyen nálam. Értékelem meg igényes anyag, de nekem jobban feküdt volna, ha inkább a rílhiphop irány marad. jajj dub tavolodunk pont a vokalok adjak meg nekem az extrat a lemezen de az tudom h top1 nem lesz
|
2024.09.24. 12:27 |
|
 |
Yodaragorn
|
dub7 írta: Yodaragorn írta: Common & Pete Rock - The Auditorium, Vol. 1... Feat nagyon kevés van, csak énekesek, akik közül Bilalt én ugyebár sose kedveltem, de elismert énekes a jazz és az R&B határán, szóval objektíven nézve abszolút van helye egy ilyen albumon. ... Nekem pont az énekelt refrének vágják agyon a lemezt. A Fortunate, So Many People refrén kifejezetten idegesítő, de pl az ilyen gospel hangulatúkra se tudok igazán ráhangolódni mostanában, mint a Lonesome, GOD, Now&Then. Ha ezeket az elemeket hanyagolták volna, akkor talán jobban nekem szólna a lemez. Pedig ameddig csak az első trekkeket, az All Kind Of Ideas-t meg a Wise Up-ot hallottam, azt mondtam, hogy ez lesz a top 1-em. A Stellar, Everything's So Grand szerintem is erősek, de sajnos kevés ahhoz, hogy az album akár toptíz legyen nálam. Értékelem meg igényes anyag, de nekem jobban feküdt volna, ha inkább a rílhiphop irány marad. Top 10 se?  Ez meglepett, azt hittem, ez a te albumod lesz. Mondjuk lehet, hogy nálam se lesz top 10, de ha nem lesz, akkor csak az erős konkurencia miatt. Saját jogán az kéne, hogy legyen. Értem amúgy, hogy mire gondolsz a refrének kapcsán. A So Many People-ra utaltam is, hogy nekem se jön be a refrén, mert nem kedvelem Bilal hangját. A Fortunate refrénjét illetően is egyetértünk, nekem se tetszik, de azt azért nem érzem, hogy tönkre vágná a lemezt. Ugyanakkor az A God (There Is), az Everything's So Grand és a Now & Then refrénjei nekem nagyon adják, és szerintem dobnak a lemez színvonalán. Szóval én vegyesen ítélem meg ezeket a refréneket, valahol félúton érzem magam közted és Zoli közt.
|
2024.09.24. 21:01 |
|
 |
|