Régi zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
Szerző |
Üzenet |
dub7
Adminisztrátor
|
 Re: Régi zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
Zoli, MP írta: nekem ez uj volt https://www.youtube.com/watch?v=g1N7-pp2C3sWorld Renown - How Nice I Am (Produced by K-Def) "Duo consisting of Seven Shawn (Cousin of K-Def) and John Doe (Cousin of Marley Marl). Their 1995 album "World Renown" got shelved by Warner Brothers, even though it received a 3.5 mics review in The Source. The album is said to be reissued some time in 2009." World Renown - Complete Album (1995) 1. World Renown 2. How Nice I Am 3. Drama Intermission 4. Don't Trust Your Man [Marley Mix] 5. Roll Wit' It 6. Shoowa 7. Long Jev 2 8. Ez on the Tweeter 9. My Mello 10. Definition of a MC 11. Come Take a Ride [Extra Ride] 12. Butta Love 13. Ez Connect 14. Don't Trust Your Man [Mix #2] 15. Mind Over Math 16. Supreme Math 17. State of Mind https://mega.nz/file/b8RXTAwA#gfxAHc3WX ... NH9plkL4l4Ez nekem is kimaradt. Teljesen jó így első körön. Elég nagy szívás volt egy ilyen kiadó által visszatartott lemez. A munka benne volt, a nagy álom beteljesülni látszott, a kiadó vélt/valós stratégiai elképzelésein meg elmegy az egész. Jártak így sajnos sokan.
|
2022.12.15. 09:20 |
|
 |
Zoli, MP
|
dub7 írta: Zoli, MP írta: nekem ez uj volt https://www.youtube.com/watch?v=g1N7-pp2C3sWorld Renown - How Nice I Am (Produced by K-Def) "Duo consisting of Seven Shawn (Cousin of K-Def) and John Doe (Cousin of Marley Marl). Their 1995 album "World Renown" got shelved by Warner Brothers, even though it received a 3.5 mics review in The Source. The album is said to be reissued some time in 2009." World Renown - Complete Album (1995) 1. World Renown 2. How Nice I Am 3. Drama Intermission 4. Don't Trust Your Man [Marley Mix] 5. Roll Wit' It 6. Shoowa 7. Long Jev 2 8. Ez on the Tweeter 9. My Mello 10. Definition of a MC 11. Come Take a Ride [Extra Ride] 12. Butta Love 13. Ez Connect 14. Don't Trust Your Man [Mix #2] 15. Mind Over Math 16. Supreme Math 17. State of Mind https://mega.nz/file/b8RXTAwA#gfxAHc3WX ... NH9plkL4l4Ez nekem is kimaradt. Teljesen jó így első körön. Elég nagy szívás volt egy ilyen kiadó által visszatartott lemez. A munka benne volt, a nagy álom beteljesülni látszott, a kiadó vélt/valós stratégiai elképzelésein meg elmegy az egész. Jártak így sajnos sokan. Preemo meselte h a digitalis vilag elott milyen draga volt rogziteni a felveteleket.nem a studio hanem maga a hangrogzitesre szolgalo cucc. Ha van mogotted egy kiado akkor nekik nem tul bonyolult van penz de ha nincs akkor ahigy te is mondtad nem erte meg nem kiadni cuccokat.
|
2022.12.15. 10:53 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15407 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
The Snoop Doggy Dogg star profile . Nemhivatalos (bootleg) audio documentary 99-ből. Mellé egy 100 oldalas színes képes könyv. A net előtt készült, olyan, mint egy youtuber videója ma kb. Egy újságíró összeszedte az életet, karrierjét, megírta, elmondta, cdn kiadta. Egy brit adja elő,az oxford english szájával hallani az amcsi szlenget valami mámorító! Csak ajánlani tudom, szerintem sokkal érdekesebb, izgalmasabb, minta podcastok, youtube videók 90%a hasonló témákból.
Tricky with DJ Muggs and Grease: Juxtapose . Minimum becsapós, illetve trükkös a lemez címe, előadói. Muggs összesen 3 számban segédkezik, szóval miatta nem kötelező a lemez. Egyébként egy szimpla tricky album akit nem igazán ismerek, de az egész napos esős időkre kiváló volt.
|
2022.12.17. 19:13 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15407 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Ice-T: cold as ever . 96-ban kiadott bootleg, de vastagon a 90-es évek előtt kijött zenéi vannak rajta. Olyan brutális techno rapbe való időutazás, hogy eldobod az agyad. Már történelmi tanulásnak is beillő, honnan indult a westcoast hiphop. Zseniális zenék vannak rajta, de nem mindenkinek, pontosabban keveseknek fog tetszeni, de mindenképpen ajánlom,és nem csak azért, mert T ugye az egyik nagy kedvencem.
|
2022.12.18. 13:57 |
|
 |
doggfather
|
UGK: Too Hard to Swallow . 4 számban is The Isley Brothers-t samplingeltek ami a lemez negyede és elszórva az albumon, így kb ez a fajta zene meg is határozza az anyagot és mivel debutáló lemezük így az irányukat is kijelölte a jövőre. A többi alap is ad egyfajta 60-70-es évek vibe-ot a zenéknek. Pimp C már jó producer, de Bun B flowja még nem kiforrott, messze nem az amit később ismerünk meg, amitől unikális lesz. Texasi, elvileg dirty south, mégis, lehet a jive kiadó miatt, a korai e-40 lemezek ugrottak be, mikor hallgattam, hallgatom.
|
2022.12.20. 14:38 |
|
 |
doggfather
|
SCC feat LV: the gangstas in south central . LV nekem a gangstas paradise óta van meg, de ott akkorát énekelt, hogy azóta is hideg kiráz tőle. Megvan az első két lemeze, ezt a válogatást is miatta vettem meg. Ugye ő nem szólóben kezdte, hanem a south central cartel tagjaként, és ez a cd is a csapat korai munkásságát mutatja be. Vannak olyan jók a számok, hogy gyorsan watchlistre került 2 SCC lemez is, mert tőlük is csak kettő van, holott azért adtak ki ők is többet is.
|
2022.12.22. 19:44 |
|
 |
doggfather
|
Essential underground hip hop 1 . Bitang erős válogatás, nagyon jó line uppal, és se nem biztonsági számokkal, se nem alibikkel amik erre készültek. 50Cent még a pofánlövése előtt van, más a flow-ja tökre. Amiért kár az a King T-s szám ami szarul lett keverve vagy mi, mert sokkal halkabb, mint a lemez többi része.
|
2022.12.23. 18:57 |
|
 |
doggfather
|
The Notorious B.I.G.: Life After Death . Hatalmas ötlet, hogy a lemez intrója egy az egyben ott veszi fel a fonalat ahol a debütálása véget ért. Ugyanekkor ez egy veszélyes húzás, mert így nemhogy adja magát, de majdnem kötelező is lesz az ahhoz való hasonlítgatás is, a viszonyí. A lemezen kiválóan megmutatkozik a kevesebb több elve, ahogy egyébként Pac All Eyez on Me esetén itt is sok volt a két lemez, és a 2 óra, simán lehetne lehúzni a számok közül, és van olyan vendégelőadó is aki nem kéne rá (r.kelly pl, vagy lil kim nagyon nem való nekem a lemezre). Tudom, hogy kordivat volt az rnb-s énekelgetős refrén, de a 112, carl thomas, r. kelly helyett jobb lett volna ha ő csinálja a refréneket is, sokkal HC-bb lett volna szerintem. Az egyes disc sokkal erősebb, lehet csak a két single és azok videói miatt, de a második disc elmarad tőle és nem is kicsivel számomra. Míg a ready to die-t főleg easy mo bee csinálta, addig ezt a lemezt sokan, túl sokan is, majdnem minden számot más producerelt és ez nem tett jót az anyagnak szerintem. Ugyanekkora, ennek nem kicsit ellentmondva azt kell mondjam, hogy megértem, hogy minden listán rajta van, és majd mindenki isteníti az anyagot, mert bitang erős második lemez lett, sőt! Sokkal jobb, mint Snoop második lemeze például, de messze van Eminem második lemezétől.
|
2022.12.28. 15:29 |
|
 |
Zoli, MP
|
micsoda kincsre bukkantam Akon - Operations Of Nature https://www.youtube.com/watch?v=cg-dFFuQNw01996! ugyebar o a the score lemezen featel egyet az egyik remixben 
|
2022.12.28. 22:25 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8707 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Az, kemény, köszi! Nem gondoltam, hogy ő 96-ban ilyen klipet csinált már. És jó is a szám! Egyébként eléggé el van tűnve Akon most már jónéhány éve. Ahhoz képest, hogy a 2000-es évek második felében és 2010 körül a csapból is ő folyt.
|
2022.12.29. 18:36 |
|
 |
doggfather
|
Eminem presents the re-up . Mixtape-nek indult, de Em-nek akkora eladásai voltak a d12, illetve 50-vel is, hogy inkább lemezt csináltak ebből is, de ez a végeredményen nem hallatszik igazán. Vannak félkész nóták (Proof), vannak mixtape remixek, ha saját számok, akkor is újak rappelnek slágerekre, némelyik nóta vége kurtán furcsán vágott. Bobby Creekwater, Cashis, Stat Quo méltán merült a hiphopvilág feledésébe, vagyis nem volt minden shady tag olyan sikeres, illetve megfelelően menedzselve talán ez a jobb kifejezés. Vannak rajta jó számok is, meg rappek is, de simán kihagyható, illetve szerintem a shady xv továbbra is köröket ver erre.
|
2022.12.29. 20:23 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Az, kemény, köszi! Nem gondoltam, hogy ő 96-ban ilyen klipet csinált már. És jó is a szám! Egyébként eléggé el van tűnve Akon most már jónéhány éve. Ahhoz képest, hogy a 2000-es évek második felében és 2010 körül a csapból is ő folyt. lejart, mas lepet a helyere. kb minden nev aki fut van 3-5 ev aztan jon mas , fiatalabb. ezert volt durva a faitheless. lasd: missy elliot, busta rhymes ok is mentek a "tv"-ben aztan csa timbo is eltunt 2 szolo utan.
|
2022.12.29. 20:53 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8707 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Az, kemény, köszi! Nem gondoltam, hogy ő 96-ban ilyen klipet csinált már. És jó is a szám! Egyébként eléggé el van tűnve Akon most már jónéhány éve. Ahhoz képest, hogy a 2000-es évek második felében és 2010 körül a csapból is ő folyt. lejart, mas lepet a helyere. kb minden nev aki fut van 3-5 ev aztan jon mas , fiatalabb. ezert volt durva a faitheless. lasd: missy elliot, busta rhymes ok is mentek a "tv"-ben aztan csa timbo is eltunt 2 szolo utan. Hát, azért Busta Rhymes elég komoly albumot tett le az asztalra 2 éve, és idén is kijött egy frankó EP-je. Lehet, hogy a TV már nem adja, de kb. semmilyen rapet nem adnak ma már a zenetévék, újakat se. Hip-hop körökben viszont nagyot megy Busta Rhymes a mai napig. Timbo is felbukkan a mai napig menőbb előadók lemezein producerként (pl. Joyner Lucas, Kanye West). Vagy ott van Eminem és Jay-Z, akik 25 éve töretlenül népszerűek. Persze az ő példájuk ritka, de akinek leáldozik a csillaga, azok közül is sokan folytatják a zenélést, csak kisebb közönségnek, mint korábban. (Pl. Mobb Deep, Dogg Pound, Ice Cube - csak hogy a hip-hop műfajból hozzak néhány példát). A lényeg: nem lett volna törvényszerű, hogy ennyire eltűnjön Akon. Persze lehet, hogy kisebb közönségnek ő is aktív a mai napig, csak hozzám nem jut el a híre. (Most látom wikipedián, hogy 2019-ben jelent meg lemeze.) @dogg: Igen, a Re-Up egyértelműen a leggyengébb Eminemhez köthető kiadvány, érződik rajta, hogy mixtape-nek készült. Illetve Eminem ekkor volt a legmélyebben: már Proof halála után, de még a túladagolás előtt. Nem csoda, hogy nem tudott minőséget produkálni. Az említett "felejthető" Shady előadókat illetően egyetértek a véleményeddel, bár Stat Quo szerintem jobb volt, mint a másik kettő, ő ugye az Aftermath-hez is le volt szerződve, és a mai napig fel-felbukkan Dre környékén. Persze ő se kimagasló rapper. A Statlanta című albumának eredeti verzióját (ami 2007-ben jelent volna meg) ennek ellenére nagyon meghallgatnám. Nem Stat Quo miatt, hanem a producerek miatt: tele volt Dre és Eminem produkciókkal. Emlékszem, kihozták a végleges tracklistet a release date előtt, sőt még lemezkritikát is olvastam róla valami újságírótól, aki a megjelenés előtt 1-2 héttel meghallgathatta az albumot. Aztán az utolsó pillanatban nem adták ki mégse, és nem hallhattuk azóta se...
|
2022.12.30. 17:42 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Az, kemény, köszi! Nem gondoltam, hogy ő 96-ban ilyen klipet csinált már. És jó is a szám! Egyébként eléggé el van tűnve Akon most már jónéhány éve. Ahhoz képest, hogy a 2000-es évek második felében és 2010 körül a csapból is ő folyt. lejart, mas lepet a helyere. kb minden nev aki fut van 3-5 ev aztan jon mas , fiatalabb. ezert volt durva a faitheless. lasd: missy elliot, busta rhymes ok is mentek a "tv"-ben aztan csa timbo is eltunt 2 szolo utan. Hát, azért Busta Rhymes elég komoly albumot tett le az asztalra 2 éve, és idén is kijött egy frankó EP-je. Lehet, hogy a TV már nem adja, de kb. semmilyen rapet nem adnak ma már a zenetévék, újakat se. Hip-hop körökben viszont nagyot megy Busta Rhymes a mai napig. Timbo is felbukkan a mai napig menőbb előadók lemezein producerként (pl. Joyner Lucas, Kanye West). Vagy ott van Eminem és Jay-Z, akik 25 éve töretlenül népszerűek. Persze az ő példájuk ritka, de akinek leáldozik a csillaga, azok közül is sokan folytatják a zenélést, csak kisebb közönségnek, mint korábban. (Pl. Mobb Deep, Dogg Pound, Ice Cube - csak hogy a hip-hop műfajból hozzak néhány példát). A lényeg: nem lett volna törvényszerű, hogy ennyire eltűnjön Akon. Persze lehet, hogy kisebb közönségnek ő is aktív a mai napig, csak hozzám nem jut el a híre. (Most látom wikipedián, hogy 2019-ben jelent meg lemeze.) .. A mainstreamre ertettem.kikopnak.kidobjak oket attol meg jelenik meg lemezuk...
|
2022.12.30. 18:34 |
|
 |
Yodaragorn
|
Ja, így oké. Bocs, igazából csak én voltam tájékozatlan, mert azt hittem, hogy Akon teljesen eltűnt, és mire megírtam a postot, akkor néztem csak utána, hogy valójában jelent meg albuma 3 éve, csak én nem tudtam róla... Ezért hittem azt, hogy a teljes eltűnésre célzol.
De Busta Rhymes szerintem amúgy a mainstreamből se tűnt el. A zenetévékből igen, de a zenetévékből a komplett hip-hop műfaj eltűnt (a klasszikus formája mindenképp, a trap lehet, hogy nem), ezért nem mérvadó az. De a 2020-as ELE2 album szerintem ettől még egy mainstream hip-hop siker volt. (Szórakoztató TV műsorokban is feltűnik néha Busta Rhymes.)
|
2022.12.30. 18:45 |
|
 |
|