Régi zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
Szerző |
Üzenet |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15407 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
 Re: Régi zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
Kendrick Lamar: Section.80 . Hiába adott ki mixtape-et többet is, hiába a GKMC a híresebb, mégis ez a lemeze volt a debütáló lemeze. Tiszta TDE kiadvány, Aftermath, Dre sehol, de nem is hiányzik. Egy hamisítatlan CPT ízű konceptlemez lett, ahol Dot már nagyon jó verzéket tol, és különlegesen választ hozzá, alá zenéket. A producerei már itt is azok akik később is lesznek, és a zenei összhang már megvan minden közreműködővel is. Szerintem ez a lemez veri a GKMC-t, de nálam legalábbis előrébb van. (azé a TPAB-tól mérföldekre van, de olyan lemez egy van kb egy(-két??) generációban.)
|
2023.01.23. 16:12 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8708 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
doggfather írta: Kendrick Lamar: Section.80 . Hiába adott ki mixtape-et többet is, hiába a GKMC a híresebb, mégis ez a lemeze volt a debütáló lemeze. Tiszta TDE kiadvány, Aftermath, Dre sehol, de nem is hiányzik. Egy hamisítatlan CPT ízű konceptlemez lett, ahol Dot már nagyon jó verzéket tol, és különlegesen választ hozzá, alá zenéket. A producerei már itt is azok akik később is lesznek, és a zenei összhang már megvan minden közreműködővel is. Szerintem ez a lemez veri a GKMC-t, de nálam legalábbis előrébb van. (azé a TPAB-tól mérföldekre van, de olyan lemez egy van kb egy(-két??) generációban.) Az kemény, hogy nálad veri a GKMC-t.  Nálam nem, de nálam se olyan nagy a különbség szerintem, mint a közvéleménynél. Csak kisebb részben a zenék miatt teszem előrébb a GKMC-t, a nagyobb előnye, hogy flow-ban szerintem nagyon sokat fejlődött Kendrick a két lemez között. A GKMC-re alakult ki a kiforrott a flowja, a Section.80-n még bizonytalanabb vagy "kevésbé felnőtt" volt, nem is tudom, hogy lehetne jól megfogalmazni.
|
2023.01.23. 22:02 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15407 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
nekem a gkmc valahogy messze nem olyan jó, kedvelt lemez, mint másoknak.
TPAB>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>damn.>section.80>gkmc
a legújabbat még ki kell találnom hova tenném, teszem.
|
2023.01.23. 22:29 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8708 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
doggfather írta: nekem a gkmc valahogy messze nem olyan jó, kedvelt lemez, mint másoknak.
TPAB>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>damn.>section.80>gkmc
a legújabbat még ki kell találnom hova tenném, teszem. Oké, elfogadom. A GKMC meg a TPAB nálam közel egy szint, előbbit egy hajszálnyival előrébb tenném. De a DAMN-t is beszámítva itt 3 olyan lemezről beszélünk, amelyek közül mindhárom benne volt a 2010-es évekre vonatkozó évtizedes top 10-emben, szóval ilyen magasságokban már nem sokat számít a sorrend. 
|
2023.01.24. 18:52 |
|
 |
Zoli, MP
|
amugy yoda ha mar hi tek rawkus records cuccokkal hogy allsz? mos def , kweli elso lemez, pharoahe monch lyricst lounge stb..?
|
2023.01.25. 21:27 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: amugy yoda ha mar hi tek rawkus records cuccokkal hogy allsz? mos def , kweli elso lemez, pharoahe monch lyricst lounge stb..? Sehogy, de most már ne küldj többet egy ideig, mert túl sok van betárazva, és nem győzöm. 
|
2023.01.25. 21:39 |
|
 |
doggfather
|
Rasco & Cali Agents - Presents Hip Hop Classics Vol 1 . Hiába válogatás korábbi lemezek, b oldala, remixe, intrója innen onnan, hiába van a címnek, illetve a borítónak olyan félbootleg érzése ez egy nagyon erős albumnak is összeáll a végére. És nem is Rasco, hanem Cali Agents. Hiába a sok producer, a többféle remix, hiába nincs minden számban Asia mégis egy nagyon komplex, kiforrott CA album ahogy hallgatom. Igazából nem ismerem Rasco munkásságát mélységében, Planet Asia volt nekem mindig az erősebb, akire figyeltem a csapatból, de ezután rá fogok menni a Rasco anyagokra is. Melyikre érdemes?
|
2023.01.26. 11:36 |
|
 |
Zoli, MP
|
doggfather írta: Rasco & Cali Agents - Presents Hip Hop Classics Vol 1 . Hiába válogatás korábbi lemezek, b oldala, remixe, intrója innen onnan, hiába van a címnek, illetve a borítónak olyan félbootleg érzése ez egy nagyon erős albumnak is összeáll a végére. És nem is Rasco, hanem Cali Agents. Hiába a sok producer, a többféle remix, hiába nincs minden számban Asia mégis egy nagyon komplex, kiforrott CA album ahogy hallgatom. Igazából nem ismerem Rasco munkásságát mélységében, Planet Asia volt nekem mindig az erősebb, akire figyeltem a csapatból, de ezután rá fogok menni a Rasco anyagokra is. Melyikre érdemes? nekem rasco volt a kedvencem a duobol, bar technikailag nem eros mc. kezd sorrendben. az elso ugyebar meg stone throws es talan az elso megjelent albuma a kiadonak. nekem a 3. lemeze a kedvencem az escape from alcatraz. 2012 utan mar nem olyan aktiv nekem ki is esett az a par kiadvanya. ez is egy jo kiadvany tole, valogatas https://www.discogs.com/release/1180056 ... t-Volume-Iszerk ahogy latom ezen az altalad belinkelt cuccon vannak zenek a korai lemezeirol es ha azok bejottek akkor az egesz albumok tetszeni fognak.
|
2023.01.26. 14:44 |
|
 |
doggfather
|
az a válogatás megvan nekem is! 
|
2023.01.26. 15:19 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
doggfather írta: Rasco & Cali Agents - Presents Hip Hop Classics Vol 1 . Hiába válogatás korábbi lemezek, b oldala, remixe, intrója innen onnan, hiába van a címnek, illetve a borítónak olyan félbootleg érzése ez egy nagyon erős albumnak is összeáll a végére. És nem is Rasco, hanem Cali Agents. Hiába a sok producer, a többféle remix, hiába nincs minden számban Asia mégis egy nagyon komplex, kiforrott CA album ahogy hallgatom. Igazából nem ismerem Rasco munkásságát mélységében, Planet Asia volt nekem mindig az erősebb, akire figyeltem a csapatból, de ezután rá fogok menni a Rasco anyagokra is. Melyikre érdemes? Mind jó! Mondjuk én elfogult vagyok. Kábé ugyanazt hozza, amit Planet Asia, nem akarja megújítani a hip-hopot, csak hozza a jóreppet folyamatosan. Annó az ughh, accesshiphop, sandboxautomatic fénykorában elég jó áron lehetett beszerezni tőlük mindent, ma már sajnos nem olyan egyszerű (=olcsó).
|
2023.01.27. 19:13 |
|
 |
doggfather
|
The Notorius BIG: born again . Az első poszthumusz lemeze, ami szövegében az is, de zenéjében inkább egy tribute lemez lett ez. A mobb deep-es nóta simán mehetne az ő lemezükre, a cash moneys tiszta mannie fresh, a busta rhymes-os lehetne busta lemezen, a craig mack-es tiszta craig mack... mintha a zenéket úgy írták volna, hogy a közreműködőkhöz passzoljön, ne feltétlenül Biggie-hez. Ez nem baj, ettől nem rossz a lemez, csak kicsit fura. A duets előtt hagyok magamnak időt mindenesetre...
|
2023.01.28. 19:29 |
|
 |
doggfather
|
Boogie Down Production: man & his music . Remixek, demók összeszedve Scott La Rock emlékére 87-ből. Nagyon nyersek, nagyon uccai bronxi zenék, rajongóknak gyűjtőknek csemege, de mezei hallgatóknak, ismerkedőknek lehet sok mindez 70 percben. KRS még nem találta meg a flow-ját, erősen kialakulóban van.
|
2023.01.29. 19:21 |
|
 |
Yodaragorn
|
Reflection Eternal - Train of ThoughtZoli már több mint 1 éve küldte ezt a lemezt, most sikerült végre sort kerítenem rá. Hú, hát ez baromi jó!  Ez is Hi-Teknek a "régi" stílusa, de nekem határozottan jobban tetszik, mint a Hi-Teknology. Pedig az is egy nagyon jó lemez, de ez ütősebb, azt is megkockáztatom, hogy bulizósabb. Persze nem partylemez összességében, de vannak rajta számok, amiket el tudok képzelni egy rapbuliban is. Bár nem westcoast, mégis egy az egyben megvan benne az az ezredforduló körüli feeling, amit én nagyon szeretek. Mit nem adnék érte, ha ma is tömegével születnének ilyen stílusú zenék... Ha ma jelenne meg ez az album, gondolkodás nélkül top 5-ös, de akár top 3-as is lehetne. Viszont 2000-ben jelent meg, és 2000-ben még abban se vagyok biztos, hogy bekerült volna a top 10-embe.  2000 ugyanis számomra talán a hip-hop történelem legerősebb éve volt. Olyan albumokkal, mint pl. Eminem - The Marshall Mathers LP, Xzibit - Restless, Ice Cube - War & Peace 2, Snoop Dogg - Tha Last Meal, 2Pac - Until the End of Time, Jay-Z - The Dynasty: Roc La Familia. Ezek csak azok, amik kapásból eszembe jutottak, ha utánanéznék jobban, valószínűleg lenne több is. Ebből a listából 3 album az all-time top 10-emben is benne van.  Szóval még a kiemelkedő albumoknak sem egyszerű top 10-be férniük egy ilyen évben. Azért írtam csak ezt le, mert ma könnyű nagyon nagyra értékelni egy ilyen albumot, és félreértés ne essék, akkor is nagyon jó lett volna, de talán kevésbé tűnt volna kimagaslónak az akkori hip-hop közeget átélve. Azzal együtt, hogy tényleg odavoltam a lemezért, itt is meg kell említeni, hogy ez még nem a kiforrott, csúcsformában lévő Hi-Tek szerintem. Továbbra is azt gondolom, hogy nem volt még annyira karakteres a stílusa ekkoriban. Top minőségű eastcoast alapok szólnak a lemezen, de ha random meghallanám őket, nem biztos, hogy megmondanám, hogy ezek Hi-Tek zenék. A Move Somethin'-ra és még jónéhány más zenére azt tippelném, hogy Rockwilder. Ezek azokra a zenékre emlékeztetnek, amikre Method Man és Redman reppeltek akkoriban. A jazzesebb számokban továbbra is erős a Pete Rock behatás, de volt egy szám, amin kicsit Neptunes-os beütést éreztem. Sőt, a Ghetto Afterlife esetén nem lepődtem volna meg, ha valaki azt mondta volna, hogy ez egy Dr. Dre produkció. Hi-Tek később abban alkotott szerintem egyedit, hogy behozta ezt a nagyon magas, néha csilingelős dallamvilágot, amivel ki tudott alakítani magának egy olyan védjegyet, aminek köszönhetően simán meg lehet mondani egy Hi-Tek zenéről, hogy azt ő csinálta. De ez itt még nem igazán volt meg, max. nyomokban. A Too Late és a Name of the Game az a két olyan szám, amiben érzem ennek a Hi-Tek stílusnak az előzményeit. Ami aztán olyan számokban teljesedett ki, mint pl.: Young Buck - Don't Need No Help: https://www.youtube.com/watch?v=csbBGjFxLaE50 Cent - Get In My Car: https://www.youtube.com/watch?v=5yD4Rjpz0WoThe Game - Ol' English: https://www.youtube.com/watch?v=w2i9wzaI1ToBizarre (D12) - Just Like U: https://www.youtube.com/watch?v=CBQT3D7L6U4Snoop Dogg, Fabolous, Dave East - Make Some Money: https://www.youtube.com/watch?v=VBHugPuZC2cEzekben villan meg teljes harci díszben Hi-Tek hangzása számomra. De félreértés ne essék, a Reflection Eternal albumon is brutál dolgokat művelt már. A legjobb számok szerintem: Move Somethin', Down for the Count (feat. Rah Digga & Xzibit), Ghetto Afterlife (feat. Kool G Rap), Name of the Game. De egyenletesen magas a színvonal végig, nincs gyenge szám. Úgyhogy nagyon köszi, Zoli! Mondom, ez jobban megfogott, mint a (szintén nagyon jó) Hi-Teknology.
|
2023.01.29. 23:11 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Reflection Eternal - Train of ThoughtZoli már több mint 1 éve küldte ezt a lemezt, most sikerült végre sort kerítenem rá. Hú, hát ez baromi jó!  Ez is Hi-Teknek a "régi" stílusa, de nekem határozottan jobban tetszik, mint a Hi-Teknology. Pedig az is egy nagyon jó lemez, de ez ütősebb, azt is megkockáztatom, hogy bulizósabb. Persze nem partylemez összességében, de vannak rajta számok, amiket el tudok képzelni egy rapbuliban is. Bár nem westcoast, mégis egy az egyben megvan benne az az ezredforduló körüli feeling, amit én nagyon szeretek. Mit nem adnék érte, ha ma is tömegével születnének ilyen stílusú zenék... Ha ma jelenne meg ez az album, gondolkodás nélkül top 5-ös, de akár top 3-as is lehetne. Viszont 2000-ben jelent meg, és 2000-ben még abban se vagyok biztos, hogy bekerült volna a top 10-embe.  2000 ugyanis számomra talán a hip-hop történelem legerősebb éve volt. Olyan albumokkal, mint pl. Eminem - The Marshall Mathers LP, Xzibit - Restless, Ice Cube - War & Peace 2, Snoop Dogg - Tha Last Meal, 2Pac - Until the End of Time, Jay-Z - The Dynasty: Roc La Familia. Ezek csak azok, amik kapásból eszembe jutottak, ha utánanéznék jobban, valószínűleg lenne több is. Ebből a listából 3 album az all-time top 10-emben is benne van.  Szóval még a kiemelkedő albumoknak sem egyszerű top 10-be férniük egy ilyen évben. Azért írtam csak ezt le, mert ma könnyű nagyon nagyra értékelni egy ilyen albumot, és félreértés ne essék, akkor is nagyon jó lett volna, de talán kevésbé tűnt volna kimagaslónak az akkori hip-hop közeget átélve. Azzal együtt, hogy tényleg odavoltam a lemezért, itt is meg kell említeni, hogy ez még nem a kiforrott, csúcsformában lévő Hi-Tek szerintem. Továbbra is azt gondolom, hogy nem volt még annyira karakteres a stílusa ekkoriban. Top minőségű eastcoast alapok szólnak a lemezen, de ha random meghallanám őket, nem biztos, hogy megmondanám, hogy ezek Hi-Tek zenék. A Move Somethin'-ra és még jónéhány más zenére azt tippelném, hogy Rockwilder. Ezek azokra a zenékre emlékeztetnek, amikre Method Man és Redman reppeltek akkoriban. A jazzesebb számokban továbbra is erős a Pete Rock behatás, de volt egy szám, amin kicsit Neptunes-os beütést éreztem. Sőt, a Ghetto Afterlife esetén nem lepődtem volna meg, ha valaki azt mondta volna, hogy ez egy Dr. Dre produkció. Hi-Tek később abban alkotott szerintem egyedit, hogy behozta ezt a nagyon magas, néha csilingelős dallamvilágot, amivel ki tudott alakítani magának egy olyan védjegyet, aminek köszönhetően simán meg lehet mondani egy Hi-Tek zenéről, hogy azt ő csinálta. De ez itt még nem igazán volt meg, max. nyomokban. A Too Late és a Name of the Game az a két olyan szám, amiben érzem ennek a Hi-Tek stílusnak az előzményeit. Ami aztán olyan számokban teljesedett ki, mint pl.: Young Buck - Don't Need No Help: https://www.youtube.com/watch?v=csbBGjFxLaE50 Cent - Get In My Car: https://www.youtube.com/watch?v=5yD4Rjpz0WoThe Game - Ol' English: https://www.youtube.com/watch?v=w2i9wzaI1ToBizarre (D12) - Just Like U: https://www.youtube.com/watch?v=CBQT3D7L6U4Snoop Dogg, Fabolous, Dave East - Make Some Money: https://www.youtube.com/watch?v=VBHugPuZC2cEzekben villan meg teljes harci díszben Hi-Tek hangzása számomra. De félreértés ne essék, a Reflection Eternal albumon is brutál dolgokat művelt már. A legjobb számok szerintem: Move Somethin', Down for the Count (feat. Rah Digga & Xzibit), Ghetto Afterlife (feat. Kool G Rap), Name of the Game. De egyenletesen magas a színvonal végig, nincs gyenge szám. Úgyhogy nagyon köszi, Zoli! Mondom, ez jobban megfogott, mint a (szintén nagyon jó) Hi-Teknology. Szivesen. Durva h full mas notak jonnek be nekem a lemezrol, de pl a down for the count full x-es alap szoval ertem h miert. Nalam ez a lemez lassan indul be talan a a 6. Notatol szinte megorulok. Amugy kivancsi lennek h a 2. Lemezukre mint mondanal.
|
2023.01.29. 23:58 |
|
 |
doggfather
|
Scarface: The World Is Yours . A második szólója, ami nem marad el az előzőtől, és semmivel se rosszabb anyag, mint a későbbi lemezei, mégis valamiért "under the radar". Egyszerűen nem jókor jött ki. Abban az évben már volt egy Geto Boys lemez, erősen tart, elindul a chronic féle új trend (ll cool, j Masta Ace is elmegy g funk zenék felé egy egy friss lemezzel), Jön a wu és hozza az új koszos ny hangzásukat (később, de a single-k már kinn, a hype elindult), az Onyx-ot éppen berobbantotta Chyskillz, alighogy kijött a második Cypress Hill lemez és így érkeztünk el novemberre, hogy snoop zenetörténelmet írjon. És akkor a személyes kedvenceimet (előadók és/vagy albumok) még el se kezdtem sorolni (Alkaholiks, Too Short, E-40, ice T, ice Cube) Ezekkel versenyezve kb esélytelen volt, hogy egy szimpla sorlemez, egy olyan ami követi az első album vonalát robbanjon! Mindezektől függetlenül NO Joe marha jó alapokat tolt, jó választás volt producernek, érzik annyira egymást, hogy a következő 3-4 scarface lemezen is, sőt geto boys lemezen is dolgoznak majd együtt. Scarface szövegei ülnek, és ütnek itt is, mint korábban, és ahogy fognak is máig is.
|
2023.01.30. 11:33 |
|
 |
|