Szerző |
Üzenet |
YoungLife
|
 Re: Top Dawg Entertainment
Kendirck Lamar's Apple Music Super Bowl Halftime Showhttps://youtu.be/KDorKy-13ak?si=G2dG99KUZhecbgO9
|
2025.02.10. 06:23 |
|
 |
Zoli, MP
|
ahogy olvastam jol lehuztak..en csak beletekertem mert kendriket elismerem dehallgatni az utolso 4-5lemezet nem tudom es nem is erdekelt. mar mikor kihirdettek ot mar mondam h o nem valo ide.de lil wayne sem.ilyen koncertre korszakos "objektiv" sztarok kellenek. dre snoop eminem cucc pl az volt siman. generaciokon ativelo. kendrick viszont ul muveszi....
|
2025.02.10. 14:48 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15397 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
szerintem jó volt!
|
2025.02.10. 15:03 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8689 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: ahogy olvastam jol lehuztak..en csak beletekertem mert kendriket elismerem dehallgatni az utolso 4-5lemezet nem tudom es nem is erdekelt. mar mikor kihirdettek ot mar mondam h o nem valo ide.de lil wayne sem.ilyen koncertre korszakos "objektiv" sztarok kellenek. dre snoop eminem cucc pl az volt siman. generaciokon ativelo. kendrick viszont ul muveszi.... Kendrick szerintem "korszakos objektív sztár": lassan 15 éve az egyik legnépszerűbb, ha nem a legnépszerűbb hip-hop előadó. A Not Like Us a tavaly évben minden nézettségi/hallgatottsági rekordot megdöntött: nem csak a hip-hop műfajon belül, hanem minden műfajt tekintve. Ezzel szerintem nem volt baj, max. abból a szempontból értek egyet veled, hogy talán érdemes lett volna még 10 évet várni ezzel a produkcióval: akkor már tényleg generációkon átívelő lesz Kendrick, most a 45 felettiek még nem annyira vágják. Illetve talán abból a szempontból nem passzolt, hogy az NFL törzsközönsége valószínűleg inkább a fehér zenei műfajokat preferálja. Na de tekintsük a showt önmagában! Nekem is tetszett, de értem, miért van többeknek hiányérzete. Egyrészt Kendrick egy szokatlan megoldást választott: a Superbowl Halftime Show fellépői általában egyfajta életmű-áttekintést szoktak csinálni: ha van is éppen aktuálisan új lemezük, akkor se feltétlenül arról adnak elő (max. egy kis ízélítőt), hanem a pályafutásuk legnagyobb slágereit próbálják összezanzásítani 13 percbe. Kendrick nem ezt csinálta, ő szinte teljes egészében az új albumára koncentrált. Olyan számokat is előadott róla, amik (még) nem olyan nagy slágerek, ezért értelemszerűen nem is váltottak ki akkora hatást. Nem volt az Alright, a Bitch Don't Kill My Vibe, a King Kunta, a Money Trees, egy csomó régi sláger kimaradt. Nekem Kendrick fanként ezzel nincs bajom, sőt, örültem is neki, hogy ilyen bátran bevállalta, hogy ő az aktuális Kendrick Lamart akarja bemutatni, de meg tudom érteni, hogy azoknak, akik csak felületesen ismerik Kendrick munkásságát, ez így nem annyira adta. Egyébként ha már ennyire az új lemezt állította középpontba, akkor én nem adtam volna elő a HUMBLE-t, a DNA-t meg az All the Stars-t se: kilógtak a sorból régebbi számokként. Másrészt Kendrick nagyon önmagát állította a műsor középpontjába: más fellépők sokkal több vendéget szoktak hívni, és beépítenek egy-egy nagyobb showelemet, amik Kendrick műsorából nagyrészt hiányoztak. Itt rap volt, tánc, meg szimbólumok: Samuel Jackson mint Uncle Sam, amerikai zászlót formáló táncosok, a Buick GNX kocsi, amivel az apja hazavitte újszülöttként a kórházból, és ami az új album címét is adta. Aztán kb. ennyi. Én értem Kendrick szándékát, hogy nem a szokásos csillogást-villogást, hanem színtisztán a művészetet akarta a műsor középpontjába állítani, és nekem tetszett is. De megértem azt is, hogy az átlagnézőnek ez kevés volt mint show. Az a tippem azért bejött, hogy SZA lesz vendégként, de rajta kívül más nem volt (már aki reppelt/énekelt is volna). Még a Black Hippy se, pedig rájuk számítottam. Gondoltam rá, hogy ha nagyvonalú, akkor New Orleans-ben kihívja Lil' Wayne-t a színpadra, de jobban belegondolva egyáltalán nem passzolt volna egy Kendrick Lamar műsorba. Szóval én is nagyobb showra számítottam, és ebből a szempontból nekem is kicsit elmaradt a várakozásaimtól, ugyanakkor örülök, hogy egy ilyen letisztultabb produkciót kaptunk, nem vagyok elégedetlen. De megértem, hogy aki nem olyan nagy Kendrick fan, mint én, annak ez kevés volt.
|
2025.02.10. 19:22 |
|
 |
Sixfeet
|
Hiphop és kultúra ünneplés volt ez: hiszen a GNX és a tavalyi év előtt a 2010 utáni nyugati parti feltörekvő előadók hangzása eléggé háttérbe szorult.
Kendrick a tavalyi év előtt 15 éve egy olyan előadó volt, akinek minden albuma nemcsak produceri szempontból összefüggő, hanem tematikailag és lírailag is erősen koncepciózus volt, de gyakran kritizálták azért, mert nem készít "bulizós" számokat ami a helyi hangzással átfedésben lenne, és földijei is számon kérték rajta, hogy a legnagyobb slágerei eltérnek ettől.
Most viszont hatalmasat megy a nyugati parton: épp azért, mert egy olyan kulturális pillanatot teremtett, amely az ő közegéből származó hangzást helyezi középpontba, a nyilvánvaló Drake disstrack hátán meglovagolva valami olyasmi kapcsán ami ráadásul egyike az általa készített legcizelláltabb diss zenék sorozatának egy olyan ponton amikor kb. mindenki elásta volna ezt a "sportágat" (és tényleg nem is születtek nagyon sokáig jók belőle), erre olyannal jött ahol minden egyes szó és utalás számított, majd ráhúzott egy slágert.
Az eredmény, hogy a számonkért hangzás pálfordulását hozta el és aranykorát vissza, rekordokat dönt, Grammyket nyer, megszólal a Superbowl-on.
Kijelentés értékű a szettlista is: a nagyobb slágerek minimálisra vannak szorítva, szorosan a műsor ívébe ágyazta, eléggé egyértelmű kikacsintásokkal. A beefre való utaláson felül az egész műsornak "játék" tematikája van, Sam Jackson Uncle Sam-jével pedig megy a civakodás azzal kapcsolatban, hogy "nem úgy játssza a játékot ahogy kéne", illetve Kendrick részéről hogy a játékot megbundázták. "40 acres and a mule this is bigger than rap": konkrétan a feketék felé be nem tartott reparation ígéreteiről van áthallás.
Vaskosan az amerikai rendszer, illetve az amerikai álom kamujának kritikája.
A Not Like Us, és a GNX-ről az újhullámos nyugati parti rap számok legalább ennyire fontosak: nem szeretik sokan, és messze áll attól a fehérek által appropriált, mára fiatalsági kultúrától elszakadt Snoop-Dre-féle vígjátékokban parodizált "fuck the police thug life gangsta weed" képtől, ami a rap kapcsán kiüresített alapmű mintsem olyan aminek ugyanakkora éle lenne Amerika specifikus kultúrszociológiai szempontból mint a kiadás idején.
Egyszerre kiszólás, és egyszerre az alulról építkező lokális kultúra egyértelmű ünneplése: nem mindenáron alkalmazkodik, nem enged az üzenetéből, emiatt sokkal "hiphopabb", mint a műfaj 50 éves jubileumi nosztalgiája, az öt elem romantikája vagy a baseballsapkás-bőgatyás esztétika.
Büszke arra, hogy olyat alkot, ami nem az uralkodó ideológiák ízléséhez igazodik, hanem mer merész aktuális dalokkal jönni, de a slágert is jól meg tudja csinálni, és akár még vegyíti is az egészet. Ahelyett, hogy egy olyan sztár akarna lenni, aki a 30 évvel ezelőtti slágerével turnézna amihez már köze sincs, szemben olyasmivel, ami igenis aktuális.
Mindezt markánsan, beleállva abba, hogyha esetleg nem értenéd? Hát akkor bocs: "nem vagy olyan mint mi".
|
2025.02.11. 00:07 |
|
 |
Zoli, MP
|
Sixfeet írta: Hiphop és kultúra ünneplés volt ez: hiszen a GNX és a tavalyi év előtt a 2010 utáni nyugati parti feltörekvő előadók hangzása eléggé háttérbe szorult.
Kendrick a tavalyi év előtt 15 éve egy olyan előadó volt, akinek minden albuma nemcsak produceri szempontból összefüggő, hanem tematikailag és lírailag is erősen koncepciózus volt, de gyakran kritizálták azért, mert nem készít "bulizós" számokat ami a helyi hangzással átfedésben lenne, és földijei is számon kérték rajta, hogy a legnagyobb slágerei eltérnek ettől.
Most viszont hatalmasat megy a nyugati parton: épp azért, mert egy olyan kulturális pillanatot teremtett, amely az ő közegéből származó hangzást helyezi középpontba, a nyilvánvaló Drake disstrack hátán meglovagolva valami olyasmi kapcsán ami ráadásul egyike az általa készített legcizelláltabb diss zenék sorozatának egy olyan ponton amikor kb. mindenki elásta volna ezt a "sportágat" (és tényleg nem is születtek nagyon sokáig jók belőle), erre olyannal jött ahol minden egyes szó és utalás számított, majd ráhúzott egy slágert.
Az eredmény, hogy a számonkért hangzás pálfordulását hozta el és aranykorát vissza, rekordokat dönt, Grammyket nyer, megszólal a Superbowl-on.
Kijelentés értékű a szettlista is: a nagyobb slágerek minimálisra vannak szorítva, szorosan a műsor ívébe ágyazta, eléggé egyértelmű kikacsintásokkal. A beefre való utaláson felül az egész műsornak "játék" tematikája van, Sam Jackson Uncle Sam-jével pedig megy a civakodás azzal kapcsolatban, hogy "nem úgy játssza a játékot ahogy kéne", illetve Kendrick részéről hogy a játékot megbundázták. "40 acres and a mule this is bigger than rap": konkrétan a feketék felé be nem tartott reparation ígéreteiről van áthallás.
A Not Like Us, és a GNX-ről az újhullámos nyugati parti rap számok legalább ennyire fontosak: nem szeretik sokan, és messze áll attól a fehérek által appropriált, mára fiatalsági kultúrától elszakadt Snoop-Dre-féle vígjátékokban parodizált "fuck the police thug life gangsta weed" képtől, ami a rap kapcsán kiüresített alapmű mintsem olyan aminek ugyanakkora éle lenne Amerika specifikus kultúrszociológiai szempontból mint a kiadás idején.
Egyszerre kiszólás, és egyszerre az alulról építkező lokális kultúra egyértelmű ünneplése: nem mindenáron alkalmazkodik, nem enged az üzenetéből, emiatt sokkal "hiphopabb", mint a műfaj 50 éves jubileumi nosztalgiája, az öt elem romantikája vagy a baseballsapkás-bőgatyás esztétika.
Büszke arra, hogy olyat alkot, ami nem az uralkodó ideológiák ízléséhez igazodik, hanem mer merész aktuális dalokkal jönni, de a slágert is jól meg tudja csinálni, és akár még vegyíti is az egészet. Ahelyett, hogy egy olyan sztár akarna lenni, aki a 30 évvel ezelőtti slágerével turnézna amihez már köze sincs, szemben olyasmivel, ami igenis aktuális.
Mindezt markánsan, beleállva abba, hogyha esetleg nem értenéd? Hát akkor bocs: "nem vagy olyan mint mi". en nem vitatom el az "eredmenyeit" ahogy irtam de sztem o nem ide valo volt ha a not like us hatalmasat is megy/ment!
|
2025.02.11. 10:35 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8689 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Sixfeet írta: Hiphop és kultúra ünneplés volt ez: hiszen a GNX és a tavalyi év előtt a 2010 utáni nyugati parti feltörekvő előadók hangzása eléggé háttérbe szorult.
Mindezt markánsan, beleállva abba, hogyha esetleg nem értenéd? Hát akkor bocs: "nem vagy olyan mint mi". Nagyon adom, amit írtál! Pont ezért tetszett nekem, csak nem tudtam ilyen jól megfogalmazni. Ugyanakkor ez az oka annak is, hogy az átlag Superbowl nézőnek, aki nem kimondottan hip-hop fan, nem tetszett. Ő showt akart, mindenki által ismert világslágerekkel. szerk.: Egy korrekt és pozitív telexes kritika a show-ról: https://telex.hu/after/2025/02/10/kendr ... lidei-show
|
2025.02.11. 21:45 |
|
 |
Zoli, MP
|
|
2025.02.20. 15:12 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: https://www.youtube.com/watch?v=t1NFev9oLBw not like us remake magyarul 5perc Milyen jó kis video ez, köszi! És a csatorna is tök jó lenne, csak sajnos főként olyan újhullámos magyar zenéket remake-el, amik nem annyira érdekelnek. Amúgy mondtam mindig, hogy a legegyszerűbb zenék a legnagyszerűbbek (ha jól el vannak találva): nem véletlen, hogy a 2001 a kedvenc albumom, azon se sokkal komplikáltabbak a zenék.
|
2025.02.20. 18:54 |
|
 |
Yodaragorn
|
Doechii káprázatos fellépése a Grammy gálán: Doechii - CATFISH / DENIAL IS A RIVER (Live From The 67th Grammy Awards/2025)https://www.youtube.com/watch?v=2Kgxqlt8DsgItt pedig egy új feat tőle: JENNIE, Doechii - ExtraL (Official Video)https://www.youtube.com/watch?v=eWAdpUyzCkIEz Jennie egy ázsiai származású (de valószínűleg amerikai) csajrapper. Nem feltétlenül rossz, de Doechii nagyon lereppeli, elég nagy a kontraszt kettejük közt. Ezzel együtt is tök jó szám, a klip pedig topszínvonal, Cole Bennett rendezte.
|
2025.02.22. 22:49 |
|
 |
YoungLife
|
|
2025.02.27. 17:59 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15397 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
köszi!
|
2025.02.27. 19:06 |
|
 |
Yodaragorn
|
Doechii - Anxiety (Visualizer)https://www.youtube.com/watch?v=egemoVK0IKYFeldolgozás, de bőven van benne saját hozzáadott érték is.
|
2025.03.08. 21:00 |
|
 |
Yodaragorn
|
Új Ab-Soul feat: a trapesebb vonalról, de nem rossz. Coyote & Ab-Soul - Runnin' All Fades (official video)https://www.youtube.com/watch?v=nEK-pxe5nM8
|
2025.03.15. 22:00 |
|
 |
rapguruz88
|
Kinnt is van Ray Vaughn új projektje, a kritikusok el vannak tőle ájulva! Ray Vaughn The Good The Bad The Dollar Menu [03:49] 01. Flocker's Remorse [03:18] 02. XXXL Tee [04:25] 03. Dollar Menu [04:48] 04. Flat Shasta feat. Ash Leone [02:45] 05. 3PM @ Dairy's feat. Sydney Leona [02:37] 06. East Chatt feat. Isaiah Rashad [03:20] 07. Klown Dance feat. Jay Rock [03:39] 08. Look @ God feat. LaRussell [05:10] 09. Janky Moral Compass feat. Samara Cyn & Sydney Leona [03:20] 10. Miles Away from Heaven [04:57] 11. Suburban Kidz https://turbobit.net/826hjh6gl23d.html? ... _version=1
|
2025.04.26. 08:04 |
|
 |
|