Régi zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
Szerző |
Üzenet |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15407 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
 Re: Régi zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
Mostanában egész sok olyan zenét hallgatok amit kanye west producerelt.
csak meg kéne hallgatni egy saját lemezét.
melyik a legjobb?
|
2023.02.23. 11:22 |
|
 |
Zoli, MP
|
doggfather írta: Mostanában egész sok olyan zenét hallgatok amit kanye west producerelt.
melyik a legjobb? Sztem nincs jo lemeze egyben.. De ha reppest akarsz akkor az elso kettot csekkold. Meg evidence is kapott grammyt kanye miatt. Co produced by evidence https://youtu.be/cpbeS15sHZ0
|
2023.02.23. 11:46 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15407 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
na ez az. nekem producernek se egy nagy eresztés ő, a single se mind jön be amiket kiadott, de lemezét sose hallottam rendesen egyet se.
|
2023.02.23. 12:01 |
|
 |
rapguruz88
|
Zoli, MP írta: doggfather írta: Mostanában egész sok olyan zenét hallgatok amit kanye west producerelt.
melyik a legjobb? Sztem nincs jo lemeze egyben.. De ha reppest akarsz akkor az elso kettot csekkold. Meg evidence is kapott grammyt kanye miatt. Co produced by evidence https://youtu.be/cpbeS15sHZ0Nincs jó lemeze egyben?? :O My Beautiful Dark Twisted Fantasy Tökéletes album
|
2023.02.23. 13:28 |
|
 |
Zoli, MP
|
rapguruz88 írta: Zoli, MP írta: doggfather írta: Mostanában egész sok olyan zenét hallgatok amit kanye west producerelt.
melyik a legjobb? Sztem nincs jo lemeze egyben.. De ha reppest akarsz akkor az elso kettot csekkold. Meg evidence is kapott grammyt kanye miatt. Co produced by evidence https://youtu.be/cpbeS15sHZ0Nincs jó lemeze egyben?? :O My Beautiful Dark Twisted Fantasy Tökéletes album ezert irtam, hogy szerintem azt tudtam, hogy neked es yodanak nagy kedvence az a lemez
|
2023.02.23. 16:14 |
|
 |
rapguruz88
|
Zoli, MP írta: rapguruz88 írta: Zoli, MP írta: doggfather írta: Mostanában egész sok olyan zenét hallgatok amit kanye west producerelt.
melyik a legjobb? Sztem nincs jo lemeze egyben.. De ha reppest akarsz akkor az elso kettot csekkold. Meg evidence is kapott grammyt kanye miatt. Co produced by evidence https://youtu.be/cpbeS15sHZ0Nincs jó lemeze egyben?? :O My Beautiful Dark Twisted Fantasy Tökéletes album ezert irtam, hogy szerintem azt tudtam, hogy neked es yodanak nagy kedvence az a lemez Lehet elfogult vagyok vele (kicsit), de én zseninek tartom őt... Kicsit zakkant a csávó, de a zenéje számomra zseniális.. 
|
2023.02.23. 23:11 |
|
 |
Zoli, MP
|
rapguruz88 írta: Zoli, MP írta: rapguruz88 írta: Zoli, MP írta: doggfather írta: Mostanában egész sok olyan zenét hallgatok amit kanye west producerelt.
melyik a legjobb? Sztem nincs jo lemeze egyben.. De ha reppest akarsz akkor az elso kettot csekkold. Meg evidence is kapott grammyt kanye miatt. Co produced by evidence https://youtu.be/cpbeS15sHZ0Nincs jó lemeze egyben?? :O My Beautiful Dark Twisted Fantasy Tökéletes album ezert irtam, hogy szerintem azt tudtam, hogy neked es yodanak nagy kedvence az a lemez Lehet elfogult vagyok vele (kicsit), de én zseninek tartom őt... Kicsit zakkant a csávó, de a zenéje számomra zseniális..  Nem tagadom zseni. Ahogy a kweli konyvben okvastam Mindenki csap priducerkent tekintett ra, de csak nyomta h repp.a fejeben mar megvolt az elso ket lemeze mielott kapott volna reppes szerzodest. Kweli vitte eloszor magaval mint mc. En nem kedvelem a korai soundjat sem pedig a be az egyik kedvenc common lemezem.
|
2023.02.24. 10:51 |
|
 |
doggfather
|
Boo-Yaa T.R.I.B.E. – Godfather's Top Picks . Kellemes válogatás egy szem új számmal, de az úgy odaver, hogy na! Frost, Cube, King T, Ice-T egy számban Ridd-del! Tényleg ünnep ahogy a szám címe is mondja! A másik 10 szám korábbi lemezeiken megjelent best of picit aránytalanul nekem, de ha Godfathernek (RIP) ezek tetszettek legyen! Nagyon sajnálom, hogy nem jött ki csak digitálisan, mert nagyon kéne cd-n!
|
2023.02.24. 12:14 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8707 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
rapguruz88 írta: Zoli, MP írta: doggfather írta: Mostanában egész sok olyan zenét hallgatok amit kanye west producerelt.
melyik a legjobb? Sztem nincs jo lemeze egyben.. De ha reppest akarsz akkor az elso kettot csekkold. Meg evidence is kapott grammyt kanye miatt. Co produced by evidence https://youtu.be/cpbeS15sHZ0Nincs jó lemeze egyben?? :O My Beautiful Dark Twisted Fantasy Tökéletes album Pár napig nem tudtam ránézni a fórumra, de biztos voltam benne, hogy tartani fogod a frontot helyettem ebben a kérdésben!  Így van, a My Beautiful Dark Twisted Fantasy hibátlan elejétől a végéig! A 2010-es évek évtizedes top 10-ében benne volt nálam. Az all time top 10-embe nem valószínű, hogy befér, de a top 20-ban már könnyen lehet, hogy ott lenne. Viszont ahogy Zoli is utalt rá: az első pár lemeze volt a reppesebb, ez már annyira nem az. Félreértés ne essék: egyértelműen raplemez ez is, de már nagyon sok pop elemmel. Többféle műfajból mer meríteni, és pont ettől lesz zseniális az album. A Jay-Z-vel közös Watch the Throne-t is közel egy szintre tenném vele. Az Jay-Z miatt kicsit reppesebb talán (nem sokkal), és valamivel elvontabb, nehezebben emészthető zenei megoldások vannak rajta, ami egyszerre előny és hátrány. Egyébként én se hallottam az összes Kanye albumot. Bár producerként top, rapperként nekem a flowja sose jött be igazán. Annyira azért nem zavar, hogy elrontsa az élményt, de nem is tartozik a kedvenceim közé. Az első két albumába annak idején belehallgattam, és azok tényleg reppesebbek, de igazán nem fogtak meg, mert nem tetszett a flow. Lehet, hogy újra kéne hallgatnom őket, mert nem is emlékszem már rájuk. Pedig akkorra (2004-5 környéke) már csomó topkategóriás zenét csinált Jay-Z-nek, szóval producerként már akkor se volt gond a színvonallal, de egész más, amikor Jay-Z reppel azokra a zenékre, és nem maga Kanye. A harmadik album (Graduation) volt az első, amire felkaptam a fejem: azon hozott először igazán formabontó zenei megoldásokat elektronika, pop és hip-hop ötvözésével. Az 808s & Heartbreak is formabontó, ott már hozza a később védjegyévé vált hangzást, amikor az énekhangot használja hangszerként. Viszont egy album hosszúságban kicsit sok tőle az autotune-os éneklés. Ezután jött a pályafutása két csúcspontja (My Beautiful Dark Twisted Fantasy és Watch the Throne), majd az ezt követő lemezei nagyrészt szarok szerintem. Innentől elszállt vele a ló, és már annyira formabontó akart lenni újra és újra, hogy jellemzően túlerőltette szerintem. Kivétel a Jesus Is King 2019-ből: ott megint sikerült egy nagyot húznia. A Ye, a Kids See Ghosts (Kid Cudi-val) és a Donda 1 pedig meglepően közepesek tőle: ő zseniként inkább vagy a nagyon jó, vagy a nagyon rossz kategóriákban szokott mozogni, de ezeket egyikbe se sorolnám. Összegezve: My Beautiful Dark Twisted Fantasy, másodsorban Watch the Throne. De dogg, neked lehet, hogy a Zoli által javasolt első két reppesebb album jobban tetszene, a fene tudja. (The College Dropout, Late Registration)
|
2023.02.25. 23:23 |
|
 |
doggfather
|
Na, ami már biztos, hogy van egy live lemeze az első két lemezéből az abbey roadon vette fel. Na azt tuti meg fogom hallgatni!
(Ugye én nagyon szeretem a live lemezeket)
Aztán ezt a twistedet is lehet ha már ennyire dicséritek. A jay z-s megvan már ugye nem olyan régen. Az első kettő majd kiderül... Köszi!
|
2023.02.26. 09:19 |
|
 |
Zoli, MP
|
doggfather írta: Na, ami már biztos, hogy van egy live lemeze az első két lemezéből az abbey roadon vette fel. Na azt tuti meg fogom hallgatni!
(Ugye én nagyon szeretem a live lemezeket)
Aztán ezt a twistedet is lehet ha már ennyire dicséritek. A jay z-s megvan már ugye nem olyan régen. Az első kettő majd kiderül... Köszi! az az elo eleg jo. klasszikus/komoly - zeneszekkel lett felveve
|
2023.02.26. 11:24 |
|
 |
doggfather
|
Biz Markie: i need a haircut . Markie harmadik lemeze, ami egy tipikus, és közepes harmadik lemez, egy nagyon jó shout out-os intróval, egy bitang erős rómeó és júlia számmal, de nem emiatt kell, hogy ismerje mindenki, és nem a lemez milyensége miatt korszakalkotó, egész hiphop iparra a mai napig hatással lévő lemez ami majdnem földbe is állította Markia karrierjét. Az a bizonyos szám. Illetve annak a "sampling-je". Innentől kezdve, ettől a számtól kezdve figyelnek oda a kiadók, hogy az összes felhasznált dal, dalrészlet is le legyen tisztázva, mert utólag pereskedni nagyon nem éri meg senkinek. Ugye mi is ismerjük Kanye, Alchemist zenéit, azoknak magyar vonatkozásait, híreit, illetve pont tavaly volt, hogy a friss Game lemez csúszott ezek miatt, aztán kijött, majd vissza is vonták, le is szedték a stream oldalakról, mert nincs minden engedély tisztázva. Na ez ezzel a Biz lemezzel kezdődött, és olyan hatással volt rá magára is, hogy a következő lemezének címe, és borítója is erre a bírósági hercehurcára, és ügyre reagált. A per után a kiadó kiadta újra, az ominózus szám nélkül, és üröm az örömben, hogy ennek kapcsán, de fennmaradt a lemez, mert ha ez nincs mára mindenki elfelejti kb.
|
2023.02.27. 11:59 |
|
 |
doggfather
|
Talib Kweli / 9th Wonder – Indie 500 . Kellemes beatekre okos, politikai, közösségi szövegek, eddigre Talib inkább aktivista, semmint zenész szerintem. A lemezei inkább tanítanak üzenetet közvetítenek, gondolkodtatnak, semmint szórakoztatnak. Nem olyan erőszakosan, mint Paris, nem olyan energikusan, mint a Public Enemy, és nem olyan edukációfókuszáltan, mint Krs-One. Bár elvileg Kweli szóló, mégis inkább a kiadójának (Javotti Media) egy compilation-je, semmint igazi saját album, 4 számban Kweli nem is szerepel. Nem egészen világos, hogy miért 9th wonder lemez is, hiszen alig 4 számot csinált csak?! Akkor szokás producert is szerepeltetni a borítón ha közös lemez, nem?!
|
2023.02.27. 15:28 |
|
 |
Zoli, MP
|
Csipem dogg velemenyeit. Kweli nagy kedvenc, mondjuk ez a lemez nem jon be tole. Es igen idovel kb aktivistanak allt inkabb es a megjelenesevel nem tudok szimptaizalni kicsi tulokosnak tunik. A konyvenek a vegen is kvazi blm-rol irt.common vhogy fogyaszthatobban talalja es o megtalalta az utat a mainstream es az ug kozott.kweli nem pedig lehetosege sztem lett volna ra.
Biz markie lemeze.mintazas..mostanaban belefutottam par erdekes topikba sot be is linkeltem ide 1-et de no reaction. Erdekes mert mar AI nezi copyrightot de erre nicholas craven azt irta h olyat kell mintazni amit nem digiztek meg be.pl kazah nepzene Szoval kb lopj es ne bukj le, bar a hiphop zene alapbol "lopason" alapszik. Akkor ott van a puts producere aki mondta vigan fizetne a szerzonek de ritkan jut el hozza a penz mert mindig vmi ceg bitorolja a zeneket.vagy ugyananyit kernek jay z tol mint egy mezei ug reppcsapattol es ugyebar sok producer havoc preemo neha nem tuntett fel mintat mert nincs rendezve.de a rajongok meg nyomoznak utana es kvazi megosztjak a whosampled oldalon egyfajta gyanusitas.nen hiaba talaltak meg nehany mintat csak most. Stb... Mi a hatar?mintazz de vagd es tekerd ugy h senki ne jojjon ra stb..erdekes kerdes es persze az en tudasom is mas mar mint mikor a minimallal irogattuk a zeneket.minta innen es onnan.
Ghostface 3 lemeze az igazi balfaszkodas a mintak miatt is. A boriton levo tracklist koszono viszonyban sincs a cdn levi trekkekkel. Pl egy slick rickes notaval indulna de a lemezen egy slick rick feat sincs.
|
2023.02.28. 15:20 |
|
 |
Sixfeet
|
Ezt a véleményt mint olyat nem annyira hangoztattam külföldi közegben sem, de nekem ki van már a tököm ezzel a szabályozgatással, mert rengeteg helyen hallom.
A legtöbb sample police/sample snitch/e-dig shaming producer általában mindig valami felső középosztálybeli csávó, aki a szüleik generációs vagyonát használja arra, hogy elitistáskodjon és másokat szidjon azért, ahogyan mintáznak és dokumentálnak dolgokat a zenéről. Ez egy kibaszott drága hobbi ahhoz, hogy csak úgy a szabadidődben random helyeket fedezz fel (ha nincs a környezetedben használható akkor a fél világot körberepülve, a helyi embereknek fizetni hogy ne basszanak át, helyi producerekkel networkölni) és random felfedezetlen lemezeket találj, amiket nem fogsz egy blogspot posztban vagy a Soulseek-re feltöltve berippelve megtalálni, még azt sem feltételezve, hogy jó az amit találsz, vagy egyáltalán bemintázhatóak, vagy ha mégis, hogy nem nyúlt hozzájuk egyetlen egyszer sem senki ezelőtt.
Az anyagi háttér meg nem játszik szerepet a tehetségben: vannak olyanok, mint Alchemist vagy Madlib, akiknek azért ügyesen vannak a mintái is meg a dobjai tekergetve másokhoz képest, de simán lehetsz balfasz producer úgy, hogy a legjobb, melegítős burzsuj köcsögök által jóváhagyott pénzpazarló gyűjtő vagy, amiért meg majd jól megpaskolják a kis válladat, és ugyanúgy kajli lesz minden amit csinálsz mert szar a füled zenéléshez. A hip-hop, mint műfaj történelmileg úgy indult, hogy a rendelkezésre álló, jellemzően kevés dologból csinált valami újat, így ezek a pitiáner Northface-Carhartt-Starter Cap-Dickies munkaruházatot viselő-újgazdag fehér csicskák amikor másokat baszogatnak azért hogy hogyan csinálják a zenéjüket, meg honnan mintáznak, számomra akkora bagatel picsogás hogy valami hihetetlen.
Nicolas Craven meg úgy általában középszerű.
Erre az egész koordináta rendszerre visszakézből olyan kilométereket vernek kis zoomer sample maker gyerekek mint a rohadt isten, VST-kkel DAW-ban crackelt meg warezolt szoftverrel kisujjból rekreálva olyan gitár toneokat Kontakt könyvtárokból bemidizve amiket 70-es évekbeli Piero Piccioni meg Alessandro Alessandroni dalokon hallasz, hogy közben egyetlen lemezt sem vettek életükben, meg Spotifyon szocializálódtak. Nekem az utóbbi nagyobb mesterség mint az előbbi, és amúgy meg jóval közelebb is áll a hip-hophoz mentalitásban.
|
2023.02.28. 16:12 |
|
 |
|