Original Breaks & Samples - ki honnan mintázott?
Szerző |
Üzenet |
Zoli, MP
|
 Re: Original Breaks & Samples - ki honnan mintázott?
https://www.youtube.com/watch?v=T2MzxlEsjekSPNFRE Radio | Dj Shuriken | 70 perc lett, maradhat? | 02.21.2021
|
2021.02.22. 23:56 |
|
 |
Zoli, MP
|
https://www.youtube.com/c/tracklib/videosUG, Mainstream hip hop, pop mintak kb 1 percben, hogyan es mi lett megvagva.
|
2021.07.25. 10:10 |
|
 |
[n/a]k!ngp1n
Csatlakozott: 2012.07.13. 21:05 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Puro Losz Ánhelesz
|
Nagyon jók!
_________________ I'm the freaker, the one who freaks the funk!
|
2021.07.27. 04:39 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: https://www.youtube.com/c/tracklib/videos
UG, Mainstream hip hop, pop mintak kb 1 percben, hogyan es mi lett megvagva. Köszi, tényleg nagyon jók, van mit szemezgetni a videokból.
|
2021.07.27. 09:53 |
|
 |
rapguruz88
|
|
2021.08.03. 18:18 |
|
 |
Zoli, MP
|
https://www.youtube.com/watch?v=hEsEeYyNwEoDave East breaks down his favorite samples & talks Nas, Sade and Wiz Khalifa
|
2021.12.29. 22:32 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Ehhez mit szóltok? https://www.youtube.com/watch?v=XpcbItm ... taParadiseEz valami rajongói mashup track, viszont a zenéje kísértetiesen olyan, mint a Majka, Curtis, BLR - Belehalok zenéje. Nem vagyok benne biztos, hogy a BLR lenyúlta-e ezt a zenét, vagy csak ugyanazt a sample-t használta. Ti mit mondtok? Illetve fogalmam sincs, hogy honnan lehet az eredeti zene, mert ugye ez csak egy mashup. 
|
2022.01.06. 22:31 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Ehhez mit szóltok? https://www.youtube.com/watch?v=XpcbItm ... taParadiseEz valami rajongói mashup track, viszont a zenéje kísértetiesen olyan, mint a Majka, Curtis, BLR - Belehalok zenéje. Nem vagyok benne biztos, hogy a BLR lenyúlta-e ezt a zenét, vagy csak ugyanazt a sample-t használta. Ti mit mondtok? Illetve fogalmam sincs, hogy honnan lehet az eredeti zene, mert ugye ez csak egy mashup.  ha jol tudom a belehalok is kb free beat volt vagy csak mintha. Ahogy dub is mondta nekem a zenekeszitok topikban, hogy nagyon sok ingyenes sample pack van aztan csak toled fugg hogy "flippeled" meg, de konnyen belefutsz a "sajat" mintadban. de az is lehet hogy ujra dolgoztak majkaek. vhol olvastam vmi ujhullamos magyarnal is szarra fikaztak es mondta h ugy mukodik ma a zenekeszites, hogy csomo free beatet meghallgatnak akar ytubeon aztan lekapjak es lehet mas is reppelt ra monjduk franciaorszagban, de nem lett aranyaiban olyan sikeres, mint az MO-s cucc. de hallottam olyat is vmit hallanak nagy nevek, megveszik mondjuk egy ukran zenesztol es ragyurnak meg a meglevo rapbeatre. szerk: itt is ez tortent ?! "Majka ugyanis már három évvel ezelőtt közölte, hogy megvették a zenei alapot és azóta is tartja a kapcsolatot az eredeti szerzővel. “Szoktam is beszélni Nikolával, az alap szerzőjével. Mi megegyeztünk ezzel a sráccal, ő örült a dalnak, nagyon tetszett is neki a verzió” – nyilatkozta korábban Majka." https://24.hu/szorakozas/2015/10/14/bot ... -slageret/de hogy idekeverjek mas dolgot is. pl sp is egyazegyben nyult kulfoldi cuccokat. meg van ilyen yutbe video ahol osszegyujtottek, hogy a meno pop reppesek mint es honnan nyultak kb egy az egyben. meg1 kavaras. burai jokat rak ossze, de olyan, mintha a 20 evvel ezelotti timba neptunes dolgokat tolna magyarosan. az inspiracio soha sem baj, de ha mar kurvara hajaz vmi vmire es ramodndo ez olyan, mint az ...mar gaz.
|
2022.01.06. 23:13 |
|
 |
Yodaragorn
|
Köszi az infókat, ezért tettem fel itt a kérdést, mert ilyen kimerítő válaszra számítottam.  A mintázás egyáltalán nem baj, sőt! De ha beatmakerek ilyen free mintákra alapozzák a karrierjüket, amiket bárki felhasználhat, vagy szándékosan olyan mintákat használnak, amiket már más is felhasznált, az szerintem gáz, mert az egyediség és a kreativitás hiányára utal. Vagy ha már ugyanazt használod, mint mások, akkor legalább vagdosd szét olyan innovatív módon, hogy ne legyen összehasonlítható a többi feldolgozással. Viszont ez a Majka-féle sztori szerintem alapvetően korrekt. Ezek szerint egy török számból származik a minta, amit a Majkáék rendesen kifizettek, és felhasználtak. Az meg simán lehet véletlen, hogy én beleszaladtam egy másik számba, ami ugyanezt a mintát használta. Nem mondom, hogy a Belehalok zenéje a lehető legfantáziadúsabb feldolgozása ennek a mintának, de ez benne van a hip-hopban, nincs vele semmi gond szerintem.
|
2022.01.07. 21:12 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Köszi az infókat, ezért tettem fel itt a kérdést, mert ilyen kimerítő válaszra számítottam.  A mintázás egyáltalán nem baj, sőt! De ha beatmakerek ilyen free mintákra alapozzák a karrierjüket, amiket bárki felhasználhat, vagy szándékosan olyan mintákat használnak, amiket már más is felhasznált, az szerintem gáz, mert az egyediség és a kreativitás hiányára utal. Vagy ha már ugyanazt használod, mint mások, akkor legalább vagdosd szét olyan innovatív módon, hogy ne legyen összehasonlítható a többi feldolgozással. Viszont ez a Majka-féle sztori szerintem alapvetően korrekt. Ezek szerint egy török számból származik a minta, amit a Majkáék rendesen kifizettek, és felhasználtak. Az meg simán lehet véletlen, hogy én beleszaladtam egy másik számba, ami ugyanezt a mintát használta. Nem mondom, hogy a Belehalok zenéje a lehető legfantáziadúsabb feldolgozása ennek a mintának, de ez benne van a hip-hopban, nincs vele semmi gond szerintem. erre azert jobb valaszt tud adni sixfeet vagy dub
|
2022.01.08. 11:20 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Köszi az infókat, ezért tettem fel itt a kérdést, mert ilyen kimerítő válaszra számítottam.  A mintázás egyáltalán nem baj, sőt! De ha beatmakerek ilyen free mintákra alapozzák a karrierjüket, amiket bárki felhasználhat, vagy szándékosan olyan mintákat használnak, amiket már más is felhasznált, az szerintem gáz, mert az egyediség és a kreativitás hiányára utal. Vagy ha már ugyanazt használod, mint mások, akkor legalább vagdosd szét olyan innovatív módon, hogy ne legyen összehasonlítható a többi feldolgozással. Viszont ez a Majka-féle sztori szerintem alapvetően korrekt. Ezek szerint egy török számból származik a minta, amit a Majkáék rendesen kifizettek, és felhasználtak. Az meg simán lehet véletlen, hogy én beleszaladtam egy másik számba, ami ugyanezt a mintát használta. Nem mondom, hogy a Belehalok zenéje a lehető legfantáziadúsabb feldolgozása ennek a mintának, de ez benne van a hip-hopban, nincs vele semmi gond szerintem. erre azert jobb valaszt tud adni sixfeet vagy dub Kíváncsi vagyok más véleményekre is természetesen.  (Ha vannak.)
|
2022.01.08. 22:59 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Yodaragorn írta: A mintázás egyáltalán nem baj, sőt! De ha beatmakerek ilyen free mintákra alapozzák a karrierjüket, amiket bárki felhasználhat, vagy szándékosan olyan mintákat használnak, amiket már más is felhasznált, az szerintem gáz, mert az egyediség és a kreativitás hiányára utal. Vagy ha már ugyanazt használod, mint mások, akkor legalább vagdosd szét olyan innovatív módon, hogy ne legyen összehasonlítható a többi feldolgozással. A lehető legjobb megfogalmazás. Ugyanez a véleményem. Üzleti szempontból biztosabb befektetés olyat ellőni, ami valahol már működött, a nagyobb tömeg ezt ugyanúgy enni fogja, ők nem merülnek olyan hallgatói mélységekbe/magasságokba mint pl mi itt a fórumon. Ha a zene mint érték, önkifejezési, művészi produktum oldalát nézzük, akkor ezek a koppintások értéktelen kacatok. Az érték az hosszútávon is működőképes, erre jó példa GZA - Liquid Swords albuma, ami a megjelenése után 20 évvel érte el a platina státuszt. Ki vesz ma Puff Daddy lemezt?
|
2022.01.09. 16:36 |
|
 |
Yodaragorn
|
dub7 írta: Yodaragorn írta: A mintázás egyáltalán nem baj, sőt! De ha beatmakerek ilyen free mintákra alapozzák a karrierjüket, amiket bárki felhasználhat, vagy szándékosan olyan mintákat használnak, amiket már más is felhasznált, az szerintem gáz, mert az egyediség és a kreativitás hiányára utal. Vagy ha már ugyanazt használod, mint mások, akkor legalább vagdosd szét olyan innovatív módon, hogy ne legyen összehasonlítható a többi feldolgozással. A lehető legjobb megfogalmazás. Ugyanez a véleményem. Üzleti szempontból biztosabb befektetés olyat ellőni, ami valahol már működött, a nagyobb tömeg ezt ugyanúgy enni fogja, ők nem merülnek olyan hallgatói mélységekbe/magasságokba mint pl mi itt a fórumon. Ha a zene mint érték, önkifejezési, művészi produktum oldalát nézzük, akkor ezek a koppintások értéktelen kacatok. Az érték az hosszútávon is működőképes, erre jó példa GZA - Liquid Swords albuma, ami a megjelenése után 20 évvel érte el a platina státuszt. Ki vesz ma Puff Daddy lemezt? Hm, ez is egy érdekes kérdés, hogy mi a jobb: ha hatalmas azonnali siker egy album sok eladással, de utána gyorsan lecseng, vagy ha nincs egy olyan időpont se, amikor kimagaslóan sokan vennék, mégis hosszú ideig produkált egy stabil eladást. Hosszú távon biztos az utóbbi, de megnéznék erről egy statisztikát: a sejtésem nekem is az, hogy a Puff Daddy szerű mainstream produkció közt sok olyan van, amelyek kezdetben sokat adnak el, aztán semmit, és inkább az UG, vagy az UG és a mainstream határán vannak olyan lemezek, amelyek sokáig produkálnak stabil (de nem kimagasló) eladásokat. De visszatérve az eredeti kérdésre: mindannak fényében, amiben megerősítettél dub a sampling kapcsán, mi a véleményed a Majka - Belehalok című számáról? (Aminek kapcsán felmerült ez az egész kérdés.) Történt egy tiszta, hivatalosan lepapírozott mintázás, és bár találtam olyan számot, ami ugyanazt a mintát használja, mégsem agyonhasznált mintáról van szó. Ugyanakkor a minta felhasználása elég fantáziátlan: a dallam gyakorlatilag változatlan, csak alátettek egy fokkal ütősebb beatet. Ez így oké vagy lopás? Igénytelen feldolgozása a mintának, de elviekben oké?
|
2022.01.09. 20:51 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
A Belehalok számot jónak tartottam. Eddig. Most hallottam először az eredeti verziót, Majkáék jó magyar szokás szerint magyarítottak egy nálunk kevésbé ismert slágert. Ugyanúgy felépítve, ugyanaz a hangulat, kiállások, ívek satöbbi... Ez nem alkotás, nekem ez értéktelen koppintás innentől. Ez a magyar popzene rákfenéje. A nagy klasszikusaink is ezt csinálták, csak akkor még nem volt net, hogy könnyen bebukjanak vele.
|
2022.01.09. 21:26 |
|
 |
Zoli, MP
|
dub7 írta: A Belehalok számot jónak tartottam. Eddig. Most hallottam először az eredeti verziót, Majkáék jó magyar szokás szerint magyarítottak egy nálunk kevésbé ismert slágert. Ugyanúgy felépítve, ugyanaz a hangulat, kiállások, ívek satöbbi... Ez nem alkotás, nekem ez értéktelen koppintás innentől. Ez a magyar popzene rákfenéje. A nagy klasszikusaink is ezt csinálták, csak akkor még nem volt net, hogy könnyen bebukjanak vele. kb minden nagyobb magyar slager kopintas sajnos.
|
2022.01.09. 22:05 |
|
 |
|