Szerző |
Üzenet |
Zoli, MP
|
 Re: Hírek a nagyvilágból
Na latjatok  , Maris izlesrol beszelgetunk, Dub szerint inkabb ilyet ,de Sixfeet meg menne a masik iranyba. Nehez ez, de attol fuggetlenul szerintem van olyan, hogy objektiv jo, szuk a skala, de amig leginkabb a tv es radio es kulonbozo influencerek alakitjak az iranyt addig...... Mert lehet egy Ante up szintu nota, ha a kutya nem ismeri akkor nem jon az a libaborozes ami a refren orditasanal lenne.. Biaccs 
|
2019.02.09. 17:05 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Zoli, MP írta: Na latjatok  , Maris izlesrol beszelgetunk, Dub szerint inkabb ilyet ,de Sixfeet meg menne a masik iranyba. Pont nem. 
|
2019.02.09. 17:41 |
|
 |
Sixfeet
|
Pont azt akartam írni, hogy dub teljesen jó példát hozott, igen. 
|
2019.02.09. 17:42 |
|
 |
Zoli, MP
|
igaz,rosszul fogalmaztam sorry. szoval mindenkinek van egy izlese en pl dub es a sixfeet fele vonalat sem elveznem.neutem par boiker roomot es untattak ezek a zenek. szoval nehez.
|
2019.02.09. 17:55 |
|
 |
rapguruz88
|
Na ez egy nagyon jó cikk, az első helyen nem lepődtem meg https://offmedia.hu/hiphop/a-nagy-hipho ... kossagbang
|
2019.02.09. 23:06 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Jó a cikk, bár ezek a kutatások már nem annyira újak. Aesop Rockot pár éve már így tartják nyilván. Ő tényleg sokkal nagyobb tehetség, mint amekkora figyelmet kap. Az utóbbi 4-5 évben nagyon sokat hallgatom a cuccait. A tavalyi Klutz is a hip-hop magasiskolája. Bár a véleményem mégis az, hogy egy szöveg nem attól lesz jó, hogy hány szóval fejezzük ki magunkat. A szövegírás matekja nem ilyen egyszerű szerintem. Az csak egy faktor a sok közül. Lehet kisebb szókinccsel is zseniális szöveget írni, ez múlik a szóválasztás képességén, a változatos szintaxison stb..., + ne felejtsük el, hogy a legjobb szöveget is agyon lehet vágni egy gyenge előadói képességgel.
|
2019.02.10. 06:25 |
|
 |
rapguruz88
|
Egyetértek dub.. Ami most így beugrik és meglepő az az hogy emlékeim szerint CanIbus nincs rajta a listán... Pedig ő is top kategória ilyen téren
|
2019.02.10. 09:09 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8717 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Canibus ott van a lista elején, nézd csak meg a 2. ábrát.  Tényleg nagyon jó a cikk amúgy! Ugyanakkor én is egyetértek dubbal: a szókincs fontos, de önmagában torz mérő száma annak, hogy mennyire intelligens szövegíró valaki. Ott van pl. Eminem, aki szókincs tekintetében ezek szerint a középmezőnyben található (ez reálisnak is tűnik), de a ritmika és a rímelés tekintetében ezt az átlagos szókincset kreatívabban kombinálja, mint jónéhányan a nála gazdagabb szókinccsel rendelkezők közül. Most ezzel nem Eminemet akarom isteníteni, csak ő volt a legkézenfekvőbb példa, aki eszembe jutott.
|
2019.02.10. 23:32 |
|
 |
adamban
|
dub7 írta: Bár a véleményem mégis az, hogy egy szöveg nem attól lesz jó, hogy hány szóval fejezzük ki magunkat. A szövegírás matekja nem ilyen egyszerű szerintem. Az csak egy faktor a sok közül. Lehet kisebb szókinccsel is zseniális szöveget írni, ez múlik a szóválasztás képességén, a változatos szintaxison stb..., + ne felejtsük el, hogy a legjobb szöveget is agyon lehet vágni egy gyenge előadói képességgel. Pontosan. Túlértékeltek ezek a statisztikák, aki a legalján van, az nyilván gyenge, de ennél több következtetést nem lehet levonni belőlük. Én se lennék jó rappper csak attól, hogy minden szövegbe belecsempésznék egy-egy ritkán használt, tehát egyedi kifejezést, mint pl.: kredenc. 
|
2019.02.11. 00:15 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8717 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Na, megvolt a Grammy! https://offmedia.hu/hiphop/eloszor-nyer ... JpurV5jVIoBest Rap album: Cardi B - Invasion of Privacy  (Meglep amúgy, hogy nem a Mac Miller. Azt hittem, a szenzáció miatt neki adják.) További hip-hop vonatkozású díjak: (lásd itt: https://www.grammy.com/grammys/awards/6 ... mmy-awards) Best Rap Performance (megosztva): Jay Rock, Kendrick Lamar, Future & James Blake - King's Dead és Anderson .Paak - Bubblin' (itt szerintem mindkettő nagyon megérdemelt, sokkal jobbakat én se tudtam volna) Best Rap/Sung Performance: Childish Gambino - This Is America Best Rap Song: Drake - God's Plan Továbbá szintén érdekes lehet nekünk: Best Urban Contemporary Album: The Carters - Everything Is Love Érdekes, hogy Jay-Z és Beyoncé közös lemezét nem is rap, nem is R&B, nem is pop kategóriában jelölték. Viszont ezt a díjat maximálisan megérdemeltnek tartom, hiszen ez az album az én éves listámon is 2. helyezett volt. Sőt, ha figyelembe vesszük, hogy az 1. helyezettem (Anderson .Paak - Oxnard) nem lehetett még jelölt a Grammy-n, mert túl későn jelent, akkor Jay-Z-ék a listám 1. helyére ugranak, és ezzel összhangban szerencsére kaptak is egy Grammy-t. Úgyhogy összességében szokás szerint gázosak a díjazottak, de van egy-kettő, ami nekem tetszik.
|
2019.02.11. 22:32 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Na, megvolt a Grammy! https://offmedia.hu/hiphop/eloszor-nyer ... JpurV5jVIoBest Rap album: Cardi B - Invasion of Privacy  (Meglep amúgy, hogy nem a Mac Miller. Azt hittem, a szenzáció miatt neki adják.) További hip-hop vonatkozású díjak: (lásd itt: https://www.grammy.com/grammys/awards/6 ... mmy-awards) Best Rap Performance (megosztva): Jay Rock, Kendrick Lamar, Future & James Blake - King's Dead és Anderson .Paak - Bubblin' (itt szerintem mindkettő nagyon megérdemelt, sokkal jobbakat én se tudtam volna) Best Rap/Sung Performance: Childish Gambino - This Is America Best Rap Song: Drake - God's Plan Továbbá szintén érdekes lehet nekünk: Best Urban Contemporary Album: The Carters - Everything Is Love Érdekes, hogy Jay-Z és Beyoncé közös lemezét nem is rap, nem is R&B, nem is pop kategóriában jelölték. Viszont ezt a díjat maximálisan megérdemeltnek tartom, hiszen ez az album az én éves listámon is 2. helyezett volt. Sőt, ha figyelembe vesszük, hogy az 1. helyezettem (Anderson .Paak - Oxnard) nem lehetett még jelölt a Grammy-n, mert túl későn jelent, akkor Jay-Z-ék a listám 1. helyére ugranak, és ezzel összhangban szerencsére kaptak is egy Grammy-t. Úgyhogy összességében szokás szerint gázosak a díjazottak, de van egy-kettő, ami nekem tetszik. Haat a grammy-vel ugy vagyok, mint az oscarral. Tojok ra  Azt sem tudom mikor vannak. Amugy volt anno egy ilyen kazim. A tracklist nem olyan rossz 1999 Grammy Rap Nominees 1. Dangerous - Busta Rhymes 2. The Lost Ones - Lauryn Hill 3. Gone Till November - Wyclef Jean 4. Gettin Jiggy With It - Will Smith 5. Intergalactic - Beastie Boys 6. Money Ain't A Thang - Jermaine Dupri 7. Deja Ve (Uptown Baby) - Lord Tario & Peter Gunz 8. Rosa Parks - Outkast 9. Ghetto Supastar - Pras Michel 10. You Came Up - Big Punisher 11. Sweetheart - Jermaine Dupri & Mariah Carey 12. Lookin' At Me - Mase 13. Find Away - A Tribe Called Quest hatha erdekel vkit https://mega.nz/#!OtUmWTYQ!2f4wyK9ex2rq ... FEHRHuCnM4es meg volt ebbol 2 kiadas 2000-es https://florenfile.com/xmyqigvd1ool2001-es https://mega.nz/#!wAckTQrA!rSta6YUklYNs ... WikoZ6Q5hk
|
2019.02.12. 18:52 |
|
 |
rapguruz88
|
|
2019.02.12. 22:21 |
|
 |
adamban
|
Snoop Protocol c. számában van egy félreérthetetlen utalás arra, hogy pl. a BET award-ot pénzért meg lehet venni. A Grammy kapcsán sincsenek illúzióim. Szerintem a nagy kiadók a háttérben elosztogatják maguk között függetlenül attól, hogy hivatalosan ki szavazza meg.
Meglepne, ha pont ezen a területen nem lenne brutális korrupció, de legalábbis külső ráhatás.
|
2019.02.13. 08:21 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15414 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
ha nem is megveszik, de ahogy az oscart is ezt is lehet manipulálni.
nem mindegy mikor adják ki (régi lemezre nem emlékszik a szavazó), nem mindegy mekkora kiadó, reklám van mögötte.
Ez csak 2 tényező így hirtelen ami nagyon befolyásolja, hogy ki kap bármilyen díjat.
|
2019.02.13. 10:02 |
|
 |
Zoli, MP
|
ez az egesz oscar, grammy szubjektiv, mint minden idok lemeze vagy a 2001 a jobb vagy a soul survivor. Persze szar es jo kozott nagyjabol lehet objektiven donteni, de egy szint utan mar.... Soha nem adtam a grammy oscar stb listara.
|
2019.02.13. 16:36 |
|
 |
|