Szerző |
Üzenet |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8726 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
 Re: Hírek a nagyvilágból
Azért azon az 1999-es válogatáslemezen elég jó kis nóták vannak, szerintem abban az időben még abszolút komolyan lehetett venni a Grammy-t. Nagyrészt a 2000-es években is, sőt még a 2010-es évek elején is volt egy-két év, amikor a legjobb rap album kategóriában kimondottan komolyan vehető volt szerintem a jelöltek listája. Én az utóbbi kb. 5 évben érzem ezt az elaljasodási tendenciát, ami sajnos évről évre egyre rosszabb lesz... Csak ezeket a poprap-poptrap előadókat tartják számon, mintha a többi nem is létezne.
De pl. az, hogy tavaly az év albuma (nem rap, hanem összességében) a 24K Magic volt Bruno Mars-tól, az maximálisan megérdemelt volt szerintem. Topigényes lemez, és nagyon népszerű is volt. Szóval időnként érthetetlen módon ráhibáznak: de lehet, hogy csak véletlen egybeesik néha a minőség a kereskedelmi érdekekkel...
Oscar szerintem még talán a Grammy-nél is gázabb, de ott is kb. 7-8 éve megy az elaljasodás, előtte szerintem komolyan vehető volt.
|
2019.02.13. 21:10 |
|
 |
Zoli, MP
|
Na Dre dolgozik Busta Rhymes uj lemezen vagyis lassan vegez vele. Mondjuk Bustaval ugy vagyok, hogy altalaban a egy lemezenek kb a fele bejon. a felenek a fele radioknak keszul, majd a fele masik fele egyedi agymenes. Jo lehet tuloztam most. 
|
2019.02.20. 22:17 |
|
 |
rapguruz88
|
Busta Rhymest valamiért sosem szerettem, nyilván leszedem majd az albumot mivel prodByDre de nem lesz a kedvencem a csávó az tuti
|
2019.02.21. 11:05 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8726 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: Na Dre dolgozik Busta Rhymes uj lemezen vagyis lassan vegez vele. Mondjuk Bustaval ugy vagyok, hogy altalaban a egy lemezenek kb a fele bejon. a felenek a fele radioknak keszul, majd a fele masik fele egyedi agymenes. Jo lehet tuloztam most.  Én is pont most olvastam itt: http://www.ezrap.hu/2019/02/dr-dre-az-u ... 9lcCPuNGoANem is tudtam róla, hogy újra együtt dolgoznak, de ez kitűnő hír: csak jó dolgokat csináltak együtt  Én alapvetően bírom Busta Rhymest, szerintem olyan egyedi flowja van, mint senki másnak a világon, elképesztően jól reppel. A gond az, hogy sokszor nem jól találja el az albumainak a zenei világát, nem megfelelő producerekkel dolgozik: ez különösen az utolsó 1-2 lemezén érződik. (Meg az is érződik rajtuk, amit a Zoli írt, bár nekem még a fele se jött be az utolsó kettőnek.) Viszont ha eltalálja, akkor abból nagy dolgok szoktak kisülni. Pl. a Genesis című albuma nagyon komoly, és nem csak a három Dr. Dre alap miatt. Just Blaze-el és a Neptunes-al is nagyon érezték egymást azon a lemezen. És ugye ott van a The Big Bang, ami Aftermath alatt jött ki jó sok Dr. Dre zenével. A közvélemény szerint az egy gyenge album volt, amit én nem is értek. Nálam a 2006-os év albuma úgy, hogy durván erős volt a mezőny: minden egyik legerősebb éve volt 2006. Ha ez az új lemez csak a közelében lesz az említett kettőnek, akkor már nem lehet gond. 
|
2019.02.21. 22:32 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Na Dre dolgozik Busta Rhymes uj lemezen vagyis lassan vegez vele. Mondjuk Bustaval ugy vagyok, hogy altalaban a egy lemezenek kb a fele bejon. a felenek a fele radioknak keszul, majd a fele masik fele egyedi agymenes. Jo lehet tuloztam most.  Én is pont most olvastam itt: http://www.ezrap.hu/2019/02/dr-dre-az-u ... 9lcCPuNGoANem is tudtam róla, hogy újra együtt dolgoznak, de ez kitűnő hír: csak jó dolgokat csináltak együtt  Én alapvetően bírom Busta Rhymest, szerintem olyan egyedi flowja van, mint senki másnak a világon, elképesztően jól reppel. A gond az, hogy sokszor nem jól találja el az albumainak a zenei világát, nem megfelelő producerekkel dolgozik: ez különösen az utolsó 1-2 lemezén érződik. (Meg az is érződik rajtuk, amit a Zoli írt, bár nekem még a fele se jött be az utolsó kettőnek.) Viszont ha eltalálja, akkor abból nagy dolgok szoktak kisülni. Pl. a Genesis című albuma nagyon komoly, és nem csak a három Dr. Dre alap miatt. Just Blaze-el és a Neptunes-al is nagyon érezték egymást azon a lemezen. És ugye ott van a The Big Bang, ami Aftermath alatt jött ki jó sok Dr. Dre zenével. A közvélemény szerint az egy gyenge album volt, amit én nem is értek. Nálam a 2006-os év albuma úgy, hogy durván erős volt a mezőny: minden egyik legerősebb éve volt 2006. Ha ez az új lemez csak a közelében lesz az említett kettőnek, akkor már nem lehet gond.  Altalanosan ertettem a felet. Nem tudom lebontani lemezekre..amugy persze tuloztam mert kb egy "2 cds" best of-ot csinaltam magamnak 2 eve. En a Jay Dillas agymeneseit birtam Bustanak 
|
2019.02.22. 15:45 |
|
 |
Yodaragorn
|
Általánosságban lehet, hogy nálam is kb. a fele, ezt nehezebben tudom megítélni. Az biztos, hogy szerintem nagyon ingadozó az albumainak a színvonala.
|
2019.02.22. 17:57 |
|
 |
Zoli, MP
|
O sztem probal egyensulyozni a mainstream es az ug kozott es emelett egyedi is akar maradni.
|
2019.02.23. 10:10 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: O sztem probal egyensulyozni a mainstream es az ug kozott es emelett egyedi is akar maradni. Jaja, aztán néha összejön, néha nem. 
|
2019.02.23. 18:25 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15415 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
jövő pénteken jön EPMD live lemez. Erick Sermon írta twitteren, amolyan unplugged best of lesz a cucc. ha csak fele olyan jó, mint a január elejei 8ball mjg volt akkor már nyertünk! 
|
2019.03.31. 19:10 |
|
 |
Zoli, MP
|
|
2019.04.01. 05:40 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15415 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Nyugodjék békében!
|
2019.04.01. 06:27 |
|
 |
adamban
|
Na bazmeg. Azt hittem, hogy a komoly rapperek ilyet már nem csinálnak. A mumble és az emo rapperek meg nme érdekelnek, ha hullanak.
Nipsey nem volt rossz, és nyugati parti volt. Sajnálom.
|
2019.04.01. 06:49 |
|
 |
rapguruz88
|
Nyugodjon békében! 
|
2019.04.01. 07:43 |
|
 |
Yodaragorn
|
adamban írta: Na bazmeg. Azt hittem, hogy a komoly rapperek ilyet már nem csinálnak. A mumble és az emo rapperek meg nme érdekelnek, ha hullanak.
Ja, ez ma már tényleg nagyon ritka, hogy lelőnek egy rappert. Hirtelen Proof az utolsó, aki komolyabb név volt, és eszembe jut. Azért is lep meg, mert Nipsey láthatóan megkomolyodott az utóbbi időben: nagyon profin elkezdte felépíteni a szerepléseit, klipjeit, zenéit. Komoly vállalkozásai voltak, a Grammy díjátadón is nagyon szerényen, visszafogottan nyilatkozott a médiának a kislánya társaságában. Szóval tényleg úgy tűnt, hogy maga mögött hagyta a gettót. Ezek szerinte mégsem... Nyugodjon békében!
|
2019.04.01. 21:32 |
|
 |
doggfather
|
Tavaly keak da sneaket lőtték meg, még mindig tolókocsiban van. Idén is halt már meg másik is, de az valami újabb, nekem ismeretlen volt.
|
2019.04.02. 06:31 |
|
 |
|