Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.08.01. 22:56

Hozzászólás a témához  [ 1255 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 84  Következő
 TOP 10 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor

Hozzászólás Re: TOP 10
Összedobtam a listámat, nem 10, de top. A sorrend is csak nagyjából…
Ahogy korábban már párszor írtam nálam ez az underground új hullám teljesen lesöpört szinte mindent 2019-ben. A nagy várományosok (Gang Starr, Black Moon, Ghostface Killah, Skyzoo & Pete Rock, Apollo Brown, Joell Ortiz, Compton’s Most Wanted…), különböző okokból kiestek. Az utolsó szűrő most is a szubjektív „mit van kedvem hallgatni” módszer volt. Ezek maradtak:

Al.Divino & Raticus - Cryptex: Murderous Material
Al.Divino bármelyik idei cucca ideférne, de talán ez az amelyik leginkább „albumszerű”. A Danger!, Fishscale, Headcrack, King Midas, Legacy… ezek mind top10 kategória nálam, úgyhogy nem rendhagyóan az első hely az egész éves munkásság miatt az év előadója helynek felel meg.
Ha Al.Divinora korábban odafigyelek, akkor a tavalyi top10-em elején is ott lenne.
Nagyon jó flow, technika, hang, jól választott beatek, nyers és iszonyat éhes…

Griselda - WWCD (What Would Chine Gunn Do)
Objektíven nézve 2019 a Griselda éve volt a tagok tekintetében is és a csapatra nézve is. Rengeteg project jött ki tőlük, folytatva az utóbbi pár év menetelését. Ez a lemez is hozta a vártat és tényleg jó, hogy nem kanyarodtak más irányba a kiadója ellenére. Akik eddig szerették, azok ezzel a lemezzel is elégedettek.

Benny The Butcher - The Plugs I Met
Külön a tagoknak is helye van a listán, ez a lemez is tökéletes. Talán ezt hallgattam legtöbbet a Griselda szólók közül.

Conway - Look What I Became
Tőle is volt több cucc idén, azok is beférnének, de ez lett talán a legerősebb.

Rick Hyde – Plates
A legkevésbé ismert arc a buffalói brigádból, de simán befér az ő cucca is bármelyik Griselda cucc mellé.

Big Shug – The Diamond Report
Nem feltétlenül a legnagyobb lirikus, énekelni se tud, annak ellenére énekel (valahogy mégis működik), de mindenféleképpen az egyik leghitelesebb, legőszintébb arc az öregek közül. A lemez elején a két sokszor ellőtt minta zavaró nekem, de annyira azért nem, hogy kiszoruljon a listámról. Ezen a lemezen merészebben is választott beateket, de működik a Too much és a Get some is. Big Shug nem tud hibázni.
A kétéves kislányom az első hallgatás után fújta a „nommó”-t.

Sullynomad - Newpack
Év vége felé akadtam rá, 1-2 hallgatás után már egyértelmű volt, hogy a listán a helye. Tökéletes raplemez.

Rome Streetz x Futurewave ‎– Headcrack
Itt is az van, hogy simán beférne az Overdose vagy az év végi Joyeria is. Ő is iszonyatosan nyomul, kivétel nélkül jó cuccokkal.

Nigel (Onry Ozzborn) – Tantrum
A Grayskul ‎– Bloody Radio lemeznél figyeltem fel rá, azt is azért vettem meg először, mert olcsó volt :D . Fogalmam se volt, hogy mi folyik Seattleben :D . Utána, amit csak tudtam beszereztem tőle, a különböző projektekkel 30+-os!!! diszkográfiája van. Mind jó! Az utóbbi években a tradicionálisabb hip-hoptól elindult ilyen kísérletezős, alternatívabb vonalon, de az se ilyesszen el senkit, nagyon igényes cuccok ezek mind. Járja a maga útját, egyszerűen csak ontja cuccokat. Nagyon jó szövegek, flow, érdekes zenék.
Ez a lemez is tökéletes folytatása az eddigi karrierjének.

Daniel Son & Futurewave – Yenaldooshi + Moonshine Mix 2
Itt is 2 lemezt jelölnék meg, nagyjából egy szinten vannak, itt se tudtam dönteni. A kanadai fehér gyerek is lovagolja azt az ug reneszánsz hullámot, amit ezen a listán a túlnyomó többség.
Erős cuccok. (talán azért a Yenaldooshi erősebb)

Elcamino - Elcamino 2, Saint Muerte, Where’s My Pyrex, Don't Eat the Fruit
Itt is inkább egész éves munkásságot jelölnék a 4 anyaggal (volt még több is). Róle se mondható el, hogy elúszkál a Griselda nagyágyúk farvizén, nagyon jó cuccok ezek.

L'Orange & Jeremiah Jae - Complicate Your Life With Violence
L'Orange sem tud hibázni. Jeremiah Jae-vel ez már a második közös lemez, a Dead Battery után tudtam, hogy ez is legalább olyan jó lesz.

Inspectah Deck – Chamber No. 9
Az utóbbi Czarface megmozdulásokat annyira már nem éreztem, viszont ez a szóló meglepően jól sikerült. 2 nóném beatmakerrel jobb lemezt csinált, mint a hangzatos nevű producerekkel operáló kollégák.

Planet Asia
PA is kihagyhatatlan eleme a top10-eimnek. A Milanoval közös, az AGE, a Medallions befér bőven, még talán az Initials On My Jewelry is, bár Dirty Diggs kicsit már elfáradt szerintem

Recognize Ali x Icon Curties - Ghost Protocol
Recognize Alit is fontosnak tartottam idebiggyeszteni, bár az idei albumok nem fértek be (annak ellenére, hogy iszonyat erős trekkek is vannak rajtuk), ez az ep viszont nagyon egyben van. Ha nem idén találok rá a cuccaira, akkor az előző évek top10-eibe biztos lett volna 1-1 albuma

Akrobatik & LX-Beats – AKLX
Ja és év végére ő is becsúszott egy jó lemezzel. Semmi új, egyszerűen jó.

2020.01.24. 17:29

dub7 írta:
Összedobtam a listámat, nem 10, de top. A sorrend is csak nagyjából…
Ahogy korábban már párszor írtam nálam ez az underground új hullám teljesen lesöpört szinte mindent 2019-ben. A nagy várományosok (Gang Starr, Black Moon, Ghostface Killah, Skyzoo & Pete Rock, Apollo Brown, Joell Ortiz, Compton’s Most Wanted…), különböző okokból kiestek. Az utolsó szűrő most is a szubjektív „mit van kedvem hallgatni” módszer volt. Ezek maradtak:

Al.Divino & Raticus - Cryptex: Murderous Material
Al.Divino bármelyik idei cucca ideférne, de talán ez az amelyik leginkább „albumszerű”. A Danger!, Fishscale, Headcrack, King Midas, Legacy… ezek mind top10 kategória nálam, úgyhogy nem rendhagyóan az első hely az egész éves munkásság miatt az év előadója helynek felel meg.
Ha Al.Divinora korábban odafigyelek, akkor a tavalyi top10-em elején is ott lenne.
Nagyon jó flow, technika, hang, jól választott beatek, nyers és iszonyat éhes…

Griselda - WWCD (What Would Chine Gunn Do)
Objektíven nézve 2019 a Griselda éve volt a tagok tekintetében is és a csapatra nézve is. Rengeteg project jött ki tőlük, folytatva az utóbbi pár év menetelését. Ez a lemez is hozta a vártat és tényleg jó, hogy nem kanyarodtak más irányba a kiadója ellenére. Akik eddig szerették, azok ezzel a lemezzel is elégedettek.

Benny The Butcher - The Plugs I Met
Külön a tagoknak is helye van a listán, ez a lemez is tökéletes. Talán ezt hallgattam legtöbbet a Griselda szólók közül.

Conway - Look What I Became
Tőle is volt több cucc idén, azok is beférnének, de ez lett talán a legerősebb.

Rick Hyde – Plates
A legkevésbé ismert arc a buffalói brigádból, de simán befér az ő cucca is bármelyik Griselda cucc mellé.

Big Shug – The Diamond Report
Nem feltétlenül a legnagyobb lirikus, énekelni se tud, annak ellenére énekel (valahogy mégis működik), de mindenféleképpen az egyik leghitelesebb, legőszintébb arc az öregek közül. A lemez elején a két sokszor ellőtt minta zavaró nekem, de annyira azért nem, hogy kiszoruljon a listámról. Ezen a lemezen merészebben is választott beateket, de működik a Too much és a Get some is. Big Shug nem tud hibázni.
A kétéves kislányom az első hallgatás után fújta a „nommó”-t.

Sullynomad - Newpack
Év vége felé akadtam rá, 1-2 hallgatás után már egyértelmű volt, hogy a listán a helye. Tökéletes raplemez.

Rome Streetz x Futurewave ‎– Headcrack
Itt is az van, hogy simán beférne az Overdose vagy az év végi Joyeria is. Ő is iszonyatosan nyomul, kivétel nélkül jó cuccokkal.

Nigel (Onry Ozzborn) – Tantrum
A Grayskul ‎– Bloody Radio lemeznél figyeltem fel rá, azt is azért vettem meg először, mert olcsó volt :D . Fogalmam se volt, hogy mi folyik Seattleben :D . Utána, amit csak tudtam beszereztem tőle, a különböző projektekkel 30+-os!!! diszkográfiája van. Mind jó! Az utóbbi években a tradicionálisabb hip-hoptól elindult ilyen kísérletezős, alternatívabb vonalon, de az se ilyesszen el senkit, nagyon igényes cuccok ezek mind. Járja a maga útját, egyszerűen csak ontja cuccokat. Nagyon jó szövegek, flow, érdekes zenék.
Ez a lemez is tökéletes folytatása az eddigi karrierjének.

Daniel Son & Futurewave – Yenaldooshi + Moonshine Mix 2
Itt is 2 lemezt jelölnék meg, nagyjából egy szinten vannak, itt se tudtam dönteni. A kanadai fehér gyerek is lovagolja azt az ug reneszánsz hullámot, amit ezen a listán a túlnyomó többség.
Erős cuccok. (talán azért a Yenaldooshi erősebb)

Elcamino - Elcamino 2, Saint Muerte, Where’s My Pyrex, Don't Eat the Fruit
Itt is inkább egész éves munkásságot jelölnék a 4 anyaggal (volt még több is). Róle se mondható el, hogy elúszkál a Griselda nagyágyúk farvizén, nagyon jó cuccok ezek.

L'Orange & Jeremiah Jae - Complicate Your Life With Violence
L'Orange sem tud hibázni. Jeremiah Jae-vel ez már a második közös lemez, a Dead Battery után tudtam, hogy ez is legalább olyan jó lesz.

Inspectah Deck – Chamber No. 9
Az utóbbi Czarface megmozdulásokat annyira már nem éreztem, viszont ez a szóló meglepően jól sikerült. 2 nóném beatmakerrel jobb lemezt csinált, mint a hangzatos nevű producerekkel operáló kollégák.

Planet Asia
PA is kihagyhatatlan eleme a top10-eimnek. A Milanoval közös, az AGE, a Medallions befér bőven, még talán az Initials On My Jewelry is, bár Dirty Diggs kicsit már elfáradt szerintem

Recognize Ali x Icon Curties - Ghost Protocol
Recognize Alit is fontosnak tartottam idebiggyeszteni, bár az idei albumok nem fértek be (annak ellenére, hogy iszonyat erős trekkek is vannak rajtuk), ez az ep viszont nagyon egyben van. Ha nem idén találok rá a cuccaira, akkor az előző évek top10-eibe biztos lett volna 1-1 albuma

Dirt Platoon - Get Ya Handz Dirty
Ja és év végére ők is becsúsztak egy jó lemezzel. Semmi új, egyszerűen jó.

Akrobatik & LX-Beats – AKLX
ua, mint a Dirt Platoonnál…

wow, a felet ismerem, mert lattam a lemezeiket kulonbozo blogon, viszont vannak olyan eloadok akikrol fingom nincs :lol: , rajuk lesek.

Big Shug lemeze szerintem ez idaig a legjobb lemeze, egyben van nagyon.
INS cucca sem volt rossz.
A black moon egy ido utan unalmassa valt nekem a DITC meg erosen indult aztan a kozepen befarad, de a vegere megint jo lesz.
En azt is neztem a listamnal, hogy nagyjabol konzisztens legyen az album vegig, vegig figyelni kelljen ra.

Koszi a listat ;)
az evtizedes listat akkor offolod ;) :lol:

2020.01.24. 18:31

te dub a dirt platoon már 2020ban jött ki. ;)

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2020.01.24. 19:56
Adminisztrátor

Tényleg. Az év végi szabi alatt kaptam le, azért érzékeltem úgy, de az már valóban január 3 volt. Javítva.

2020.01.25. 07:09
Adminisztrátor

Zoli, MP írta:

Azt biztosan :lol:
Éves szinten nem tudom tízre szűkíteni, egy évtizedre képtelen lennék megállapítani 10 legjobbat.
Amúgy meg, hogy mit tartok jónak az egy képlékeny dolog (szerintem ez többnyire mindenkinél így van). Természetesen vannak olyanok, amik az elsők között mindig eszembe jutnak, de meghatározó, hogy milyen életszakaszban vagyunk, milyen hatások értek az adott időszakban, milyen környezetben mozogsz stb...
Pl az aktuális belpolitika, elégedett vagy/ki van a tököd az egésszel is rányomja a bélyegét a zenehallgatásra (szerintem).
Megközelíthetjük úgy is, hogy ez csak szórakozás és csak az a szerepe az életünkben, de nálam, ha végiggondolom a több tíz év raprajongólétet ez sokkal spirituálisabb szinten van. (Bár ha szórakozásra használjuk a zenét azt is nevezhetjük spirituális szintnek).

2020.01.25. 09:15

dub7 írta:
Zoli, MP írta:

Azt biztosan :lol:
Éves szinten nem tudom tízre szűkíteni, egy évtizedre képtelen lennék megállapítani 10 legjobbat.
Amúgy meg, hogy mit tartok jónak az egy képlékeny dolog (szerintem ez többnyire mindenkinél így van). Természetesen vannak olyanok, amik az elsők között mindig eszembe jutnak, de meghatározó, hogy milyen életszakaszban vagyunk, milyen hatások értek az adott időszakban, milyen környezetben mozogsz stb...
Pl az aktuális belpolitika, elégedett vagy/ki van a tököd az egésszel is rányomja a bélyegét a zenehallgatásra (szerintem).
Megközelíthetjük úgy is, hogy ez csak szórakozás és csak az a szerepe az életünkben, de nálam, ha végiggondolom a több tíz év raprajongólétet ez sokkal spirituálisabb szinten van. (Bár ha szórakozásra használjuk a zenét azt is nevezhetjük spirituális szintnek).

Jol levezetted.
Vannak olyan lemezek amiket barmikor megemlit az ember, hogy huu bassza meg milyen jo, de amugy tenyleg csak "kedv" kerdese. Nalam vannak/voltak korszakok.
Anno mikor kezdtem csak magyar UG, aztan szinte csak wu, utana nemet/francia, majd UK cuccok. Most ujra szinte csak USA albumok angol kiadasokkal vegyitve.
De ezeken belul is ra tudok kattanni egy-egy eladora. pl par eve rengeteget biggie-t hallgattam aztan csak cyrus malachi-t.

Masik aspektus:
10-19-es top 10 nekem konnyebb volt, mivel ebben az idoszakban sokat valtozott a zenei "fogyaztasom", sajnos negativ iranyba. Tul sok lemez jon ki, ha tudok is hallgatni vmit akkor sem biztos, hogy ugyanugy ahogy tettem azt korabban. Az uj megjelenesek mellett szeretek idot szakitani regi jo lemezekre is, de nincs ido :D
pl slum village . - trinity albumot evek ota nem hallottam, pedig nagy kedvencem...

ha mar evtizedekre osztjuk a lemezeket, 00-09 idoszakbol nem tudnek, csak 10-et emliteni. Akkor fiatalabb voltam, kevesebb zene volt elerheto igy egy-egy lemezre tobb ido jutott, tobb emlek kapcsolodik hozza. pl: ghostface - supreme clientele- rol mindig az jut eszembe, hogy nyar es megyek a srandra. Le tudtak ulepedni.

Manapsag meg nem igy van.
Mindig megfogadom, hogy probalok vhogy szelektalni, hogy miket hallgatok meg vagy miket nem, de aztan behavazok mindig :D :lol:

amugy
a listam amibol az eves tizes keszult , beneztem es 2 lemezt at sem nyalaztam amik eselyesek lettek volna...kesobb megosztom oket

2020.01.25. 11:44

Érdekes dolgokat írtok. Én amikor a 2010-es évek 10 kedvencét összeraktam, a szórakozás kedvéért megpróbáltam magamban végiggondolni a 2000-es évek 10 kedvencét is, és jóval nehezebb volt. (Zoli ugye azt írta, hogy könnyebb.) Ennek egyrészt nyilván oka az, hogy régebben volt a 2000-es évek, de nem csak erről van szó szerintem. Ahogy írta is Zoli, megváltoztak a zenehallgatási szokások: sokkal több lemezt hallgatunk, sokkal felületesebben, mint régen. Viszont számomra pont ezért tűnnek ki könnyebben a gyöngyszemek. Ha egy albumot nem csak egyszer végigpörgetsz gyorsan, hanem késztetést érzel arra, hogy újra és újra meghallgasd, és ugyanolyan alaposan átrágd magad rajta, mint a 2000-es években, akkor az jelzi azt, hogy egy különleges albummal van dolgod. Számomra ezért volt nagyon könnyű a 2010-es évek top 10-ét összerakni: azok az albumok, amiket továbbra is ugyanúgy hallgatok, mint régen, könnyen felidézhetők.
A 2000-es évek top 10-én azért is kell többet gondolkodnom szerintem, mert akkor a közepesen jó albumokat is többször, alaposabban meghallgattam, mint mostanában, ezért nehezebben tűnnek ki a gyöngyszemek. Jóval kevesebb lemezt hallgattam, de azok között sokkal kisebbnek éreztem a különbségeket, ezért nehezebb rangsorolni őket.

2020.01.25. 18:42

Zoli, MP írta:
Akkor fiatalabb voltam, kevesebb zene volt elerheto igy egy-egy lemezre tobb ido jutott, tobb emlek kapcsolodik hozza. pl: ghostface - supreme clientele- rol mindig az jut eszembe, hogy nyar es megyek a srandra. Le tudtak ulepedni.

Tisztán emlékszem a mai napig, mikor Ice-T seventh deadly sin lemezét megvettem hónapokig a lejátszóban volt!
Igen, ez nagyon nagy különbség, régen tényleg addig ment 1-1 lemez mire megtanulta az ember gyakorlatilag, ma meg?! 1-2 napig pörög, és jön a következő, és még így is kimarad, lemarad egy csomó.

sokkal kevesebb jelent meg, és kevesebbhez is jutottam, jutottunk hozzá.

Kép

2020.01.25. 19:51

Az a vicces, hogy sokat dobok ki atporgetes utan, de van amik atmennek atporgetes utan is.
szoval 1 lemez 30-60 perc es szerintem nehez meghallgatni az elejetol a vegeig 2-3 lemezt per nap, mert jonnek olyan dolgok amik erdekelnek, atporgeted oket, ha tetszik megtartod hogy athallgasd/meghallgasd oket ,de......
De lehet en vagyok a megszallott es 3-4 blogot is nezek naponta uj cuccokrol, de vegyuk hozza azt amit irtam, talalsz most vmi regit, mert az ember mindig beleszalad vmi regebbi joba aztan maris nem egy uj albumot fulelsz hanem egy 1994-est :lol:

ahh szar minden :lol: :D

2020.01.25. 20:14

akkor kezdjük meg, kezdjem meg az idei évet.

januárból bejött eddig:

Defari: 1UP
Eminem: Music to be murdered by

Kép

2020.02.10. 12:35

doggfather írta:
akkor kezdjük meg, kezdjem meg az idei évet.

januárból bejött eddig:

Dogg, eddig a listank 50%-ban egyforma.
Nem volt meg ilyen :)

2020.02.11. 20:08

:lol: :lol:

Kép

2020.02.11. 23:04

Nem tudom miert, nem vagyok egy nay de la soul rajongo, de a 2016-os lemezuket csak iden hallgattam meg, de mar vagy 4-szer, nagyon rakattantam :shock:

https://www.youtube.com/watch?v=pFTNjzzeU-8
De La Soul - Memory of… (US) ft. Estelle, Pete Rock

https://www.youtube.com/watch?v=946HNu5YlNM
De La Soul - Greyhounds ft. Usher (Official Audio)
Ez az Usheros :shock:

A tobbi track nem teljesen ilyen, de ajanlom az egeszet :)

playlist
https://www.youtube.com/watch?v=ExtdveI ... 7OlzXpnE8S

2020.02.13. 20:08

március elején az aktuális idei kedvencek:

Big Twins x DirtyDiggs: QUEENSBRIDGE
Sounds of Crenshaw & Jammcard present: Terrace Martin’s Gray Area Live at the JammJam
Royce Da 5'9 The AlleGory
BP & Tragedy – Immortal Titans on HBO

szerk.:
SHABAAM SAHDEEQ x J57 - Precious Stones
Body Count: carnivore
Black Geez x Eto Flour City Street Bible
R.A. the Rugged Man: All My Heroes Are Dead

Kép

2020.03.02. 11:22

április végén az aktuális idei kedvencek:

Big Twins x DirtyDiggs: QUEENSBRIDGE
Sounds of Crenshaw & Jammcard present: Terrace Martin’s Gray Area Live at the JammJam
Royce Da 5'9 The AlleGory
BP & Tragedy – Immortal Titans on HBO
SHABAAM SAHDEEQ x J57 - Precious Stones
Body Count: carnivore
Black Geez x Eto Flour City Street Bible
R.A. the Rugged Man: All My Heroes Are Dead
B-Real and Berner Los Meros

szerk.:

Stove God Cook$ & Roc Marciano – Reasonable Drought

Kép

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára doggfather 2020.04.29. 09:41-kor.

2020.04.23. 11:03
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 1255 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 84  Következő