Szerző |
Üzenet |
Zoli, MP
|
 Re: TOP 10
Kezdek en is osszegezni..mondjuk messze vagyok meg attol h megirjam a listamat. Eloszor atporgetem majd ujra azokat amiket erdemesnek tartok a top 10-re KB januar kozepere igerem a vegleges listamat.
|
2020.11.26. 14:30 |
|
 |
YoungLife
|
Annyi megjelenés volt idén is, hogy egy rakattal el vagyok maradva, de nagyjából vannak már listásak.. Idő kérdése, aminek híján állok, de valamikor majd hozom. 
|
2020.11.26. 18:13 |
|
 |
Zoli, MP
|
YoungLife írta: Annyi megjelenés volt idén is, hogy egy rakattal el vagyok maradva, de nagyjából vannak már listásak.. Idő kérdése, aminek híján állok, de valamikor majd hozom.  ez az ev erosnek tunik. eddig 16 kiadvanyt jegyeztem fel 
|
2020.11.27. 22:37 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Sok jó lemez született idén, meglesz a tíz. Sőt lehet, hogy idén is "csalok", lesz vagy húsz...
|
2020.12.03. 18:50 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15409 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
idén 130 idei lemezt hallgattam meg. 40 még várat magára letöltve. de mielőtt nekiállok az idei listának a tavalyiért kell elnézést kérnem. Vicc, de az a része komoly, hogy van nem egy tavalyi lemez amire csak idén jutott időm tavalyról, és jók voltak! Az idei listám is ilyen lesz valószínű, hogy lesz ami kimarad, lemarad PUSZTÁN azért, mert nincs időm meghallgatni. Ilyen szempontból mindegy, hogy most csinálom meg, vagy január közepén. Folyamatos lemaradásban vagyok. Az első 4-5 helyemmár tuti, az 5-10ik helyekért véres csata lesz az tuti.
|
2020.12.15. 09:28 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15409 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
december közepe:
Defari: 1UP Eminem: Music to be murdered by Big Twins x DirtyDiggs: QUEENSBRIDGE Sounds of Crenshaw & Jammcard present: Terrace Martin’s Gray Area Live at the JammJam Royce Da 5'9 The AlleGory BP & Tragedy – Immortal Titans on HBO SHABAAM SAHDEEQ x J57 - Precious Stones Body Count: carnivore Black Geez x Eto Flour City Street Bible R.A. the Rugged Man: All My Heroes Are Dead B-Real and Berner Los Meros Stove God Cook$ & Roc Marciano – Reasonable Drought Rasheed Chappell x 38 Spesh: Ways & Means Casual – Big Head Science Joell Ortiz and Kxng Crooked - H. A. R.D. RTJ4 Lord Finesse – Motown State Of Mind Marlow Digs – Listen Blu & Exile – Miles Crimapple – If I Don’t See You In Paradise Public Enemy – What You Gonna Do When The Grid Goes Down Problem - Coffee & Kush, Vol. 1. Problem - Coffee & Kush, Vol. 2. Xzibit x B-Real & Demrick – Serial Killers Presents: Summer of Sam Black Thought – Streams of Thought Vol. 3: Cane and Abel A-One - Life After Prison DJ Muggs x Al Divino KILOGRAM Bootsy Collins-The Power of the One Goodie Mob: Survival Kit DJ Enyoutee Presents Starvin B – Code Of Ethics
és csináltam egy likwit crew listát is, ha már idén ilyen aktívak, ez sorrend is nálam, nem csak felsorolás, mint a felső lista:
6. Phil The Agony x DirtyDiggs: Steady Strains Sampler 5. Defari: Truth Serum 4. Defari: The Shift 3. Styliztik Jones x DirtyDiggs: The Legend of Zelzah 2. Stylz & Wells: Vibes 1. Defari: 1 up
Az első 4-5 helyem megvan, de a többiért nagy a verseny!
|
2020.12.18. 11:05 |
|
 |
doggfather
|
2020 top 10
Szerintem, több mint 10 éve csinálok ilyen listákat (2012-es az első, ami megvan még online, amit vissza tudtam keresni), de most volt először olyan, hogy a végén ránézve a fejemhez kaptam, hogy a lista nagyobbik fele még sose volt rajta év végi listámon.
Ez jelentheti azt, hogy változik, fejlődik a zenei ízlésem, hogy merek újakat kipróbálni, meghallgatni. Jelentheti azt is, hogy igyekszem objektív lenni, talán túl is, nehogy csak az én személyes kedvenceim legyenek rajta, hanem egyfajta „nevelő”, ismeretterjesztő célja is lehessen a listának. Úgy értem, egyszerre legyen az én kedvenc lemezeim az évből, és a legjobb lemezek az évből. Ez kicsit kusza, ugye a legjobb is nekem az, de lehet másnak más az.
148 lemezt hallgattam meg, legalább 30 vár még rám, de húzni nem akartam a listát. Minek is? A tapasztalat az, ami igazán fontos volt nekem, amire kíváncsi vagyok azt meghallgattam, ami valamiért nem tűnt fel, azt majd valamikor jövőre, vagy 2-3 év múlva fogom felfedezni, akkor már úgyis késő, a lista addigra régen készen van.
Szóval először is a majdnem felkerültek listája:
Defari: 1UP Big Twins x DirtyDiggs: QUEENSBRIDGE Sounds of Crenshaw & Jammcard present: Terrace Martin’s Gray Area Live at the JammJam Royce Da 5'9 The Allegory BP & Tragedy – Immortal Titans on HBO SHABAAM SAHDEEQ x J57 - Precious Stones Body Count: carnivore Black Geez x Eto Flour City Street Bible Stove God Cook$ & Roc Marciano – Reasonable Drought Rasheed Chappell x 38 Spesh: Ways & Means Casual – Big Head Science Joell Ortiz & Kxng Crooked - H.A.R.D. Lord Finesse – Motown State Of Mind Marlow Digs – Listen Blu & Exile – Miles Problem - Coffee & Kush, Vol. 1. Problem - Coffee & Kush, Vol. 2. Bootsy Collins-The Power of the One Goodie Mob: Survival Kit
Most pedig a top 10:
10. B-Real & Berner - Los Meros Ha lett volna idén nyár a világon (úgy értem nyugodt, igazi nem ilyen vírusos izé) akkor ez a lemez lett volna a tökéletes lazulós soundtrack hozzá. A két fűpróféta összeszedte a haverjait, és azt csinálják, amiben a legjobbak, amit már 3 közös mixtape-ben csiszoltak kiválóra. Kalifornia, napsütés, fű, medence, és hozzá a „talpalávaló”.
9. A-One - Life After Prison Fiatal, nem túl igazán előadó a bay area-ból, aki nagyon jó füllel választott zenéket, és komoly szövegeket pakolt rájuk.
8. DJ Muggs x Al Divino - KILOGRAM Ez olyan súlyos anyag lett, hogy miközben hallgattam leizzadtam. De komolyan. Lehet a nap sütötte meg az arcomat közben az ablakon keresztül, de igazából, tényleg leizzadtam. Olyan kemény ütemek, beat-ek vannak alatta, hogy besza-behu. És a flow, meg a szövegek is betyárosak. Írtam már korábbam, hogy Muggs volt aki kellő publicitást jelentett először meyhem lauren-nek, majd tavaly tha god fahim, crime apple-nek, lil etonak, csupa olyan fiatalnak, akik előtte is adtak ki cuccokatcsak engem azonban elkerültek, vagy nem kaptam fel a fejemet rájuk. Al. Divino is egy ilyen arc, aktív (idén ezen kívül megjelent másik 2 cucca is, ha minden igaz) mégis nekem kellett egy Soul Assassins-os kiadványa, hogy felfigyeljek rá, de a jövőben érdemes lesz azt hiszem.
7. Public Enemy – What You Gonna Do When The Grid Goes Down Választási év van amerikában, elnököt ráadásul, szóval itt az ideje egy PE lemeznek. Ráadásul 22 év után ismét a defjam-nél jöttek ki vele, szóval mindneképpen figyelni kell rá. Az üzenet még mindig erős, sőt a BLM évében még erősebb, hogy Chuck D kvázi ugyanazt mondja a 80as évek vége óta és még mindig AKTUÁLIS! Erős a nosztalgikus hangulata (dal újra a lemezen, mint a fight the power, sok régi céges társ, beastie boys, run dmc, mint a régi szép időkben), illetve végig olyan érzésem volt, mintha ezzel búcsúznának el a labeltől, amolyan defjames idők lezárása hangulata van. Ezek azonban nem válnak kárára, sőt legalábbis az utolsó évtized legjobb PE lemeze lett, ha nem még régebb óta. Nagyon „egyben van” a lemez, a dalok erősek, a közreműködőek illenek (egyedül YG-t furcsálltam kicsit, de őt el tudom fogadni a def jam okán, illetve jó is volt a dalban), egyáltalán nem érezni, hogy 40 éves csapat adja ki sokadik lemezét.
6. Xzibit x B-Real & Demrick – Serial Killers Presents: Summer of Sam Ez is egy nagyon aktuális anyag lett, de nem annyira trump, a választások, vagy a BLM miatt, hanem a korona, és az azzal kapcsolatos dolgok köszönnek vissza többször is. A link neve (amit letöltöttem, ugye ez digital only lemez, sajnos a banda még semmit nem adott ki hanghordozón, pedig ez már a negyedik albumuk) nagyon találó, miszerint Xzibit x B-Real... Erősen X aki tolja a cuccot, majdnem minden számot ő kezd, soknak a refrénjében őt lehet hallani vagy csak, vagy a legjobban. Simán illeszkedik a korábbi cuccaik közé, nem mondanám erősebbnek, de gyengébbnek se. Remélem így 4 lemez után, illetve negyedik lemeznél pontosabban, már eljutnak odáig, hogy cdn is kijön.
5. Crimapple – If I Don’t See You In Paradise Őt is csak tavaly ismertem meg, mikor Dj Muggs kijött egy közös lemezzel, és azóta figyelem, az egyébként 4-5 éve aktív, de azóta nagyon, amcsi/kolumbiai MC-t, és az idei két anyaga közül ez volt az, ami erősebb volt nekem, és ez annyira erős volt, hogy még a listára is felkerült.
4. Black Thought – Streams of Thought Vol. 3: Cane and Abel Ahogy vártam, vártuk nagyon súlyos egy anyag lett. A szövegei is egyben vannak, tényleg albumosabb, mint a két előző EP, bár még ez is csak épphogy valami 35 perc. Nagyon jók a km-ek, és nem sok egyáltalán. Ami meglepett, hogy a zene nagyon "élőnek" hangzik. Olyan majdnem hangszeres némelyik szám, sőt.
3. Eminem - Music to be murdered by Az MMLP óta nem tetszett ennyire Eminem lemez. Rajongója sose voltam, a technikáját mindig elismertem, szövegelni nagyon tud, producernek, kiadónak se rossz éppen, de valahogy nem igazán az én világom a csávó. De ez a lemeze! Lehet a koncepciója, lehet a közreműködők sora, vagy én értem meg rá végre, nagyon betalált. Fontos, hogy nem a feldúsított „side b”amit itt említek, az nem hozott lázba igazán, hosszú is, repetitív is, monoton is már nekem.
2. R.A. the Rugged Man - All My Heroes Are Dead Olyan alázattal, rajongással, szeretettel nyúlt a stílushoz, saját kedvenceihez, hőseihez, a zenéhez, magához ezzel az albummal R.A., hogy már ezért is imádni kell a végeredményt. Ezen felül tényleg jó is lett. Vannak rajta slágerek, kiemelkedő közreműködések, bólogatós, kreatív alapok is.
1. RTJ4 Először is egy vallomás, nekem a Run The Jewels csak idéntől együttes, a korábbi lemezekkel elkerültük egymást, nem hallottam őket. Twitteren meglehetősen aktív mind a két tag ott lettem kíváncsi rájuk, és a „várt” negyedik lemezre, és pótoltam a korábbi megjelent anyagaikat. Azóta nagy kedvencek, a „jelenlegi” (utóbbi 10 év mondjuk) legjobb, legkreatívabb karrierfeltámadás, megújulás az övék (a Czarface, és a Jamo Gang mellett egyébként). Erről a lemezről, mikor kijött ezt írtam: lehet csak a frissessége miatt, meg a jelenlegi amcsi helyzet miatt, de a legjobb lemezük lett ever. Rockos, mint állat, rappes, mint állat, marha jó szövegek, slágeres dallamok. Killer Mike és El-P is olyanokat rappel, hogy a fal adja a másikat. A közreműködők nagyon passzolnak.
Plussznak a likwit crew lista:
6. Phil The Agony x DirtyDiggs: Steady Strains Sampler 5. Defari: Truth Serum 4. Defari: The Shift 3. Styliztik Jones x DirtyDiggs: The Legend of Zelzah 2. Stylz & Wells: Vibes 1. Defari: 1 up
És egy Planet Asia lista/sorrend:
6. Planet Asia x DirtyDiggs – Arctic Plus Degrees (The Sun Don’t Chill Allah) 5. Planet Asia & A-Plus Tha Kid – Cashmere Corners 4. Yard Massive (Planet Asia, Kubiq, Shake Da Mayor & Demont Demont) – Yard To The Last Song 3. Planet Asia – Bodhidharma 2. Planet Asia & The Musalini – Pharoah Chain 1. Planet Asia x 38 Spesh – Trust The Chain
|
2020.12.28. 10:38 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8713 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Köszi szépen, jó volt olvasni.  Szokásos alaposság, és hát a 148 meghallgatott lemez nagyon komoly merítési alap!  Az alapján már egész reprezentatív listát lehet csinálni, én biztos, hogy nem fogok tudni soha ennyi új lemezt meghallgatni egy évben, nem is bírná szerintem a fülem. Korrekt lista, jónéhány eleme vissza fog köszönni nálam is, bár lesz olyan, ami csak a "futottak még" a kategóriában. Az nagyon durva, hogy eljutottunk odáig, hogy egy Eminem album bekerült a top 10-edbe, és nem csak a 9-10. hely környékére, hanem rögtön a dobogóra!  Pedig amikor januárban kijelentettem, hogy nálam ez az album tuti top 3-as, még leszóltál, hogy hogy lehet ilyet kijelenteni januárban - aztán nálad is top 3-as lett.  Én egy-két anyagot még meg szeretnék hallgatni, de ezen a héten biztosan jön az én listám is, sőt jó eséllyel még idén. Igaz, most dogg listája alapján kedvet kaptam még egy-kettőhöz, de a végtelenségig lehetne húzni, valahol meg kell húzni a határt, úgyhogy azokat már szerintem nem fogom belevenni.
|
2020.12.28. 12:35 |
|
 |
doggfather
|
Yodaragorn írta: Pedig amikor januárban kijelentettem, hogy nálam ez az album tuti top 3-as, még leszóltál, hogy hogy lehet ilyet kijelenteni januárban - aztán nálad is top 3-as lett.  Én egy-két anyagot még meg szeretnék hallgatni, de ezen a héten biztosan jön az én listám is, sőt jó eséllyel még idén. Igaz, most dogg listája alapján kedvet kaptam még egy-kettőhöz, de a végtelenségig lehetne húzni, valahol meg kell húzni a határt, úgyhogy azokat már szerintem nem fogom belevenni. akkor még korai is volt. igen,nem akartam húzni én se. Nekem sokat segít 2-3 éve, hogy minden hónapban listázom, az év végére könnyebb így válogatni. Melóban mindig szól a zene munka közben, az 200 munkanappal számítva azért nem impossible mission. 
|
2020.12.28. 12:45 |
|
 |
YoungLife
|
10. Berner x Cozmo - Respect The Connect 09. Serial Killers - Summer of Sam 08. Courtney Bell - Poverty Stricken 07. Namek - No Dress Code 06. Statik Selektah - The Balancing Act 05. Lil Keke & Paul Wall - Slab Talk 04. The Lox - Living Off Experience 03. Doggystyleeee - No Muttz Allowed Pt .2 Full Breed 02. Kid Abstrakt & Emapea - Jazzy Vibes 01. King Lil G - 90's Kid Pt. 2
+ 2 bónusz:
1xűen nem tudok mellettük elmenni.. Kedvenc női rap bandám az új generációból. City Girls - City On Lock
Ez meg csak EP, de rommá hallgattam: Young Buck - Outbreak
A TOP 10ből kb. csak az első, ami biztos nálam. A mögötte helyet foglaltakat össze-vissza sokat hallgattam, de muszáj volt valami rangsort felállítani. Courtney Bell volt nagy meglepetés idén nálam. Ügyes Mc. Plusz Kid Abstrakt nagyon komoly kis jazzy hip-hop-ot képvisel. Próbáltam úgy válogatni, hogy legyen minden szegmensből előadó. Ug, west, south..stb.
|
2020.12.28. 13:19 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8713 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
doggfather írta: Melóban mindig szól a zene munka közben, az 200 munkanappal számítva azért nem impossible mission.  Igen, akinek olyan munkája van, hogy tud közben zenét hallgatni, annak könnyebb dolga van, ezt elismerem.  (Igaz, én is tudnék, nem tiltja senki, csak zavarna.) YoungLife: Köszi, valóban vegyes, de azért érezhetően westcoast által dominált ez a lista.  (Ami nálam csak pozitívum.) The LOX negyedik, az igen: beszéltünk róla annak idején, hogy nekünk tetszett az a lemez, de nem gondoltam, hogy neked ennyire. Nálam azért a 10-ben nem lesz benne. És itt ragadnám meg az alkalmat, hogy hangsúlyozzam, hogy 2020 legnagyobb hozadéka az volt a fórum számára, hogy te megjelentél, és bármilyen linket leszállítottál, amire szükségünk volt. Nem győzöm a hálámat kifejezni így év végén, és remélem, 2021-ben is megtartod ezt a jó szokásodat. 
|
2020.12.28. 13:27 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: doggfather írta: Melóban mindig szól a zene munka közben, az 200 munkanappal számítva azért nem impossible mission.  Igen, akinek olyan munkája van, hogy tud közben zenét hallgatni, annak könnyebb dolga van, ezt elismerem.  (Igaz, én is tudnék, nem tiltja senki, csak zavarna.) YoungLife: Köszi, valóban vegyes, de azért érezhetően westcoast által dominált ez a lista.  (Ami nálam csak pozitívum.) The LOX negyedik, az igen: beszéltünk róla annak idején, hogy nekünk tetszett az a lemez, de nem gondoltam, hogy neked ennyire. Nálam azért a 10-ben nem lesz benne. És itt ragadnám meg az alkalmat, hogy hangsúlyozzam, hogy 2020 legnagyobb hozadéka az volt a fórum számára, hogy te megjelentél, és bármilyen linket leszállítottál, amire szükségünk volt. Nem győzöm a hálámat kifejezni így év végén, és remélem, 2021-ben is megtartod ezt a jó szokásodat.  Akkor a te listadon is elso younglife? 
|
2020.12.28. 16:34 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Akkor a te listadon is elso younglife?  Nem akartam lelőni a poént... 
|
2020.12.30. 13:52 |
|
 |
Zoli, MP
|
Dogghoz hasonloan en is rengeteg zenet tudtam kb idaig meghallgatni, de november vegetol mar cseleznem kell a ceges gepen mar neccesek a dolgok en ma fejeztem be a listam athallgatasat. jovo ev elejen jon a listam. egy meglepetes lesz rajta vagyis nem. Eminem iden sem erte el az ingerkoszobomet, o lemaradt 
|
2020.12.30. 20:46 |
|
 |
Yodaragorn
|
Az elmúlt 1-1,5 órát a listám összeállítására és a postom megírására szántam. Már a legeslegvégén voltam, az utolsó simításokat végeztem az íráson, amikor lefagyott a gépem, és a nagy része elszállt: most nagyon mérges vagyok... Meglett volna még 2020-ban a listám, de ma már nincs lelkierőm, hogy nekiálljak újra leírni ugyanazt, úgyhogy majd holnap.
|
2020.12.31. 18:09 |
|
 |
|