Szerző |
Üzenet |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8733 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
 Re: Hírek a nagyvilágból
Zoli, MP írta: https://offmedia.hu/aztaaa/a-tenyek-plusz-adasabol-megtudhattuk-hogy-budapesten-van-europaban-a-legtobb-graffiti-de-igaz-ezg Az a kemeny, hogy Athen is szet van tagelve, graffitizve es az allitolagos listan nincs is rajta. Meglep, hogy olasz város nincs a listán. Mikor Milánóban voltam, az volt a benyomásom, hogy több a tag/graffiti, mint Pesten.
|
2020.01.23. 19:16 |
|
 |
Zoli, MP
|
Szerintem Pest mar abszolut nem veszes.
Varosi legenda, hogy anno parizs ugy szet volt bombazva hogy csak na.. Allitolag a rendorsegnek sikerult beepulnie es lecsuktak sok-sok embert
|
2020.01.23. 19:55 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8733 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: Szerintem Pest mar abszolut nem veszes.
Varosi legenda, hogy anno parizs ugy szet volt bombazva hogy csak na.. Allitolag a rendorsegnek sikerult beepulnie es lecsuktak sok-sok embert Szerintem se vészes Pest, azért írtam.  Érdekes, hogy ez a graffitizés azért úgy veszem észre, kiment a divatból. A '90-es években nagyon ment, mint ahogy minden más, ami hirtelen rászabadult a fiatalokra nyugatról a rendszerváltás után, és nem tudták, mit kezdjenek vele, aztán egy idő után eltűnt az illegalitás varázsa, ahogy az lenni szokott. Aki komolyan gondolja, az műveli legálisan. A BP Underground Hip-Hop filmben egyébként nagyon jókat mond erről egy graffitis csávó.
|
2020.01.24. 19:46 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Szerintem Pest mar abszolut nem veszes.
Varosi legenda, hogy anno parizs ugy szet volt bombazva hogy csak na.. Allitolag a rendorsegnek sikerult beepulnie es lecsuktak sok-sok embert Szerintem se vészes Pest, azért írtam.  Érdekes, hogy ez a graffitizés azért úgy veszem észre, kiment a divatból. A '90-es években nagyon ment, mint ahogy minden más, ami hirtelen rászabadult a fiatalokra nyugatról a rendszerváltás után, és nem tudták, mit kezdjenek vele, aztán egy idő után eltűnt az illegalitás varázsa, ahogy az lenni szokott. Aki komolyan gondolja, az műveli legálisan. A BP Underground Hip-Hop filmben egyébként nagyon jókat mond erről egy graffitis csávó. A 2000-es evek elejen es a kozepen meg voltak krime city jammek ahol az adott ev graffity-s filmjet mutattak be ( Sickbusiness 1-2 és a Royaldamage) pl: https://www.youtube.com/watch?v=kLsHEUPqbFsUgy hallottam, hogy videken meg "el" a graffity es vonatokat is bombaznak elegge. Pestnek szerintem betett , hogy kb mindenhol kamera van. Ha mar firkalas, eszembe jutott egy szeged-i mikrofon party, amin nem voltam ott csak hallottam h hatalmas rendori razzia volt, mivel szetfestettek az egesz varost. Meg a rendorseget is ( vagy csak egy rendorautot, na azt nem tudom mar) u.i. Ajanlom h nezz bele egy radom athen tour guide-ba, tageket, firkakat latsz majd mindenhol Londonbol az nem maradt meg h "szines" lenne.
|
2020.01.26. 11:52 |
|
 |
Yodaragorn
|
Köszi a tippeket! Nem vágtam, hogy ilyen filmeket vetítettek a Krime City Jam-eken, érdekes volt belenézni.
Vidéki helyzet: én ugye Pécsett és Baján töltöm az időm nagy részét, de pont múlt héten jártam Szegeden is. Egyik városban se látni ma már különösebben sok graffitit. Néhány olyat fel lehet fedezni, ami már régóta megvan, de újak nem nagyon születnek. Néhány éve volt egy 2-3 éves időszak, ami alatt heti szinten végigvonatoztam a Pécs-Budapest-Baja háromszöget, de a vonatokon se láttam szinte semmit. (Nem csak az IC-ken, a snasszabb járatokon se.)
|
2020.01.26. 15:30 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15419 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
bármi infó arról, hogy az usa partykat miért szedték le innen: http://www.respectrealhiphop.com/hu/partik-es-programoktavaly rajta volt, sőt még a dh, kelis, das efx bulikat is promózták 2019ben, most meg fenéztem és semmi.
|
2020.01.28. 13:27 |
|
 |
Zoli, MP
|
sztem valami erdekosszeferhetetlenseg lehet.
|
2020.01.28. 14:12 |
|
 |
Yodaragorn
|
Tyler the Creator nyerte a legjobb rapalbumnak járó Grammyt: https://offmedia.hu/hiphop/tyler-the-cr ... 2c0icFUYc8Bár nem vagyok egy nagy Tyler fan, számomra túl elborult dolgokat csinál, de a tehetségét elismerem, igényes zenéket szokott csinálni. Az Igor című tavalyi lemezét nem hallottam, de megnéztem a performanszát a Grammy gálán, az ultraprofesszionális volt, Charlie Wilson és a Boyz II Men featelt benne. Úgyhogy szerintem ez most kivételesen egy egész jó helyre került Grammy, sokkal megérdemeltebb, mint tavaly Cardi B díja. Ja és a legjobb R&B album Anderson .Paak - Ventura, a legjobb R&B performance a Come Home című nóta lemezről: ezek meg aztán maximálisan megérdemeltek! (Ugye nálam a Ventura volt a tavalyi év albuma.)
|
2020.01.28. 22:55 |
|
 |
Dogg-Pound
|
|
2020.01.31. 16:31 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15419 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
vagy vett, ezt nem tudni...
(mert lehet, vmi 40ezer dolcsiért lehet venni is csillagot...)
|
2020.01.31. 17:02 |
|
 |
Yodaragorn
|
És ennek kapcsán újra összeállt (legalább néhány fotó erejéig) a legendás Dr. Dre - Eminem - 50 Cent trió: https://www.facebook.com/watch/?v=1934779893332531Itt különösen az a nagy durranás, hogy Dre is megjelent, hiszen volt leginkább hűvös a kapcsolata a kiadóval való szakítása előtt. Itt a linkelt videón is távolságtartónak tűnnek Dre-vel: nincs ölelés, átkarolás, szemkontaktus, semmi. Viszont legalább ott volt Dre, az is valami. Aztán a végén Paul Rosenberg is odaállt negyediknek. Érdekes, hogy Fifty már 6 éve nincs a Shady/Aftermath kötelekébén, mégis ennek a két kiadónak a vezetői vették körül még ezen a rendezvényen is. Itt van egyébként Eminem méltató beszéde: https://www.youtube.com/watch?v=LzI-YJfT6AoEz pedig Fifty-é: https://www.youtube.com/watch?v=PGqd9TGKsJc
|
2020.01.31. 19:58 |
|
 |
rapguruz88
|
doggfather írta: vagy vett, ezt nem tudni...
(mert lehet, vmi 40ezer dolcsiért lehet venni is csillagot...) Osszedobunk egyre dogg? 
|
2020.01.31. 20:13 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Yodaragorn írta: Tyler the Creator nyerte a legjobb rapalbumnak járó Grammyt: https://offmedia.hu/hiphop/tyler-the-cr ... 2c0icFUYc8Bár nem vagyok egy nagy Tyler fan, számomra túl elborult dolgokat csinál, de a tehetségét elismerem, igényes zenéket szokott csinálni. Az Igor című tavalyi lemezét nem hallottam, de megnéztem a performanszát a Grammy gálán, az ultraprofesszionális volt, Charlie Wilson és a Boyz II Men featelt benne. Úgyhogy szerintem ez most kivételesen egy egész jó helyre került Grammy, sokkal megérdemeltebb, mint tavaly Cardi B díja. Ja és a legjobb R&B album Anderson .Paak - Ventura, a legjobb R&B performance a Come Home című nóta lemezről: ezek meg aztán maximálisan megérdemeltek! (Ugye nálam a Ventura volt a tavalyi év albuma.) Nagyon jól látja, nem a hip-hop/rap kategóriában van a helye. Ezt tényleg jó lenne helyre tenni és végre olyanokat látni a kategóriában, akik tényleg odavalók. Az Igort hallgatva abszolút igaz, hogy r&b vagy inkább pop kategóriában kellett volna indítani, nem raplemez.
|
2020.02.01. 08:35 |
|
 |
Yodaragorn
|
dub7 írta: Yodaragorn írta: Tyler the Creator nyerte a legjobb rapalbumnak járó Grammyt: https://offmedia.hu/hiphop/tyler-the-cr ... 2c0icFUYc8Bár nem vagyok egy nagy Tyler fan, számomra túl elborult dolgokat csinál, de a tehetségét elismerem, igényes zenéket szokott csinálni. Az Igor című tavalyi lemezét nem hallottam, de megnéztem a performanszát a Grammy gálán, az ultraprofesszionális volt, Charlie Wilson és a Boyz II Men featelt benne. Úgyhogy szerintem ez most kivételesen egy egész jó helyre került Grammy, sokkal megérdemeltebb, mint tavaly Cardi B díja. Ja és a legjobb R&B album Anderson .Paak - Ventura, a legjobb R&B performance a Come Home című nóta lemezről: ezek meg aztán maximálisan megérdemeltek! (Ugye nálam a Ventura volt a tavalyi év albuma.) Nagyon jól látja, nem a hip-hop/rap kategóriában van a helye. Ezt tényleg jó lenne helyre tenni és végre olyanokat látni a kategóriában, akik tényleg odavalók. Az Igort hallgatva abszolút igaz, hogy r&b vagy inkább pop kategóriában kellett volna indítani, nem raplemez. Igazad van, bár amennyit hallottam belőle, az alapján az R&B-hez vagy pop-hoz túl alternatív. Kb. besorolhatatlan műfajilag. Egyszerűen annyira összemosódtak már a zenei műfajok, annyi a fúzió, hogy a Grammy is szenved, hogy mi melyik kategóriába kerüljön. Nem is feltétlenül van már értelmük ezeknek a műfaji kategóriáknak.
|
2020.02.01. 15:38 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Ott a pont. Sok lemez esetében tényleg teljesen értelmetlen dolog beletuszkolni egy bármilyen kategóriába.
|
2020.02.04. 12:37 |
|
 |
|