Szerző |
Üzenet |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
 Re: Griselda Records
Komoly nóta lett, köszi, nagyon ütős az alap.
|
2020.09.17. 20:32 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15403 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Ma jött szembe egy asap ferg-es hír, és beugrott, hogy a brand mint olyan az asap brigádnál is nagyon erős.
|
2020.09.22. 08:27 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
doggfather írta: Ma jött szembe egy asap ferg-es hír, és beugrott, hogy a brand mint olyan az asap brigádnál is nagyon erős. Én nem vagyok velük képben, mert sose fogott meg igazán, amit csinálnak, de úgy érzékelem, hogy az utóbbi időben kicsit háttérbe szorultak. Meg ők divatosabb hangzást képviseltek, mint a Griselda, nem ezt a nyers UG stílust.
|
2020.09.22. 18:18 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15403 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
ők most csak arra voltak példa, hogy brand-del jöttek ki.
|
2020.09.22. 21:49 |
|
 |
Yodaragorn
|
doggfather írta: ők most csak arra voltak példa, hogy brand-del jöttek ki. Ja értem. Mint brand, a TDE-t is mindenképp érdemes megemlíteni, talán ők vitték a legtöbbre az elmúlt évtizedben.
|
2020.09.23. 19:01 |
|
 |
Yodaragorn
|
Conway The Machine: Tiny Desk (Home) Concerthttps://www.youtube.com/watch?v=xctyRJC3bZQ
|
2020.09.25. 15:26 |
|
 |
doggfather
|
|
2020.10.17. 19:23 |
|
 |
Yodaragorn
|
És Benny nem csak ezt egy számot csinálta Hit-Boy-al, hanem egy komplett albumot "Burden of Proof" címmel! http://www.dubcnn.com/connect/index.php ... 646.0.htmlLinket szokás szerint megköszönök.  Ez egyébként elég meglepő húzás, hogy Benny egy ennyire populáris producerrel csinál lemezt, mint Hit-Boy: teljesen más hangzásra számítok, mint ami a Griselda-tól megszokott.
|
2020.10.18. 14:34 |
|
 |
Yodaragorn
|
Conway the Machine - From King to a GodNagyon ajánlom ezt a lemezt annak, aki még nem hallotta! Conway számomra eddig az év legkellemesebb meglepetése: több EP-je is kijött már idén, mindegyik jó volt, de eddig egyértelműen ez a fő projektje 2020-ra (bár állítólag készül ő is egy Shady Records alatt kiadásra kerülő lemezzel), én úgy érzem, szintet lépett. Két olyan lemez jelent meg eddig a Griselda-nál, ami tényleg úgy nagyon-nagyon bejött: az egyik a Benny tavalyi lemeze volt, a másik ez. Az tetszik benne, hogy az alapvető Griselda stílusjegyek megőrzése mellett sikerült kicsit változatosabbá, populárisabbá válni, így befogadhatóbbak a számok, számomra ütősebbek is, és közben nem kellett szembeköpnie magát Conway-nek. A produkció gerincéért most is a Daringer - Beat Butcha duó felel, akik a megszokott nyers hangzást hozzák, de most valahogy jobban tetszik, mint régebben: lehet, hogy az én fülem is hozzászokott, de szerintem az is benne van, hogy ők is kiforrottabbak, letisztultabbak lettek, és persze sokat segít, hogy van a számokban refrén.  A Daringer - Beat Butcha alapok közül egyértelműen a Method Man feat-et tartalmazó Lemon című nótát emelném ki. Az ő produceri munkáikat színesítik kitűnő "vendégproducerek", akik gondoskodtak az izgalmasabb, "populárisabb" (ezt nagyon relatíve kell érteni) részéről az albumnak. Conway is csinált egy nótát Hit-Boy-al (Fear of God, Dej Loaf feat-el benne), ami szerintem a legjobb az egész lemezen. The Alchemist megtöri a monotonitást a Dough & Damani első felében (aztán Daringer vissza is hozzá a második felében  ), Havoc viszont szintén a nyersebb vonalat hozzá a Juvenville Hell-ben (amiben kiemelném Lloyd Banks-et, aki sokáig le volt nézve a G-Unit tagjaként, de szerintem bőven tartja a lépést ebben a számban Conway-el és Havoc-al). Erick Sermon és Rockwilder egy igényes, dallamosabb alappal álltak elő a Forever Droppin' Tears-ben, DJ Premier pedig a tőle elvárható magas színvonalon zár a Nothin' Less-ben. A szövegekre meg nyilván nem lehet panasz, Conway eddig is 2. helyen volt nálam a csapatból Benny mögött, de egyre inkább kezd kiegyenlíteni. Ha ezt a vonalat folytatja a Griselda, bekerülhetnek a kedvenceim közé.
|
2020.10.18. 17:36 |
|
 |
doggfather
|
Yodaragorn írta: És Benny nem csak ezt egy számot csinálta Hit-Boy-al, hanem egy komplett albumot "Burden of Proof" címmel! http://www.dubcnn.com/connect/index.php ... 646.0.htmlLinket szokás szerint megköszönök.  Ez egyébként elég meglepő húzás, hogy Benny egy ennyire populáris producerrel csinál lemezt, mint Hit-Boy: teljesen más hangzásra számítok, mint ami a Griselda-tól megszokott. parancsolj: https://www11.zippyshare.com/v/96NcK8U2/file.html
|
2020.10.18. 18:02 |
|
 |
Yodaragorn
|
Hálás köszönet! 
|
2020.10.19. 13:52 |
|
 |
Zoli, MP
|
vot man'? https://www.youtube.com/watch?v=YRtAh_CL8cUScott Storch Previews New Music With Benny The Butcher
|
2020.11.27. 21:23 |
|
 |
Yodaragorn
|
Nem volt, köszi! Király, hogy együtt dolgoznak. Bár már augusztusi a felvétel, de remélem, azért kisült belőle valami olyasmi, amit hallhatunk is majd egyszer.
|
2020.11.28. 15:48 |
|
 |
Yodaragorn
|
Benny the Butcher - Burden of ProofSrácok, erről miért nem volt eddig szó eddig ebben a topikban? Csak én hallgattam meg? (És én is csak most.  ) Ha más nem tette, sürgősen javaslom pótolni, ugyanis szerintem ez a legjobb Griselda kiavány ever! Más hangzás, mint amit megszoktunk a Griseldától, de még ahhoz képest is más, amit Benny-től szoktunk meg, mégsem megy szembe a gyökereikkel. A kiadó egyik "házi" producerétől sincs rajta zene, se Daringer-től, se Beat Butcha-tól. Helyettük Hit-Boy a lemez producere teljes egészében, aki idén nagyon pörög: Big Sean és Nas idei albumainak is ő volt a vezető producere. Én kedvelem őt, de a populárisabb, újvonalasabb ütemek a jellemzők rá, ezért féltem tőle, hogy fog működni Benny-vel. Alaptalan volt az aggodalmam, ugyanis Hit-Boy maximálisan alkalmazkodott Benny-hez: visszatért a bólogatósabb, boombapesebb alapok irányába, de azért megtartott annyit a saját stílusából, a dallamosságból, a korszerű hangzásból, ami hiányzott ahhoz, hogy a Griselda emészthetővé, bárki számára befogadható váljon, ugyanakkor ne kelljen szembe köpnie se saját magát. Persze nem biztos, hogy szerencsés, ha általánosítok a teljes Griselda-ra, mert Westside Gunn és Conway nem biztos, hogy alkalmasak lettek volna erre, de Benny az volt. Ő hozza a szokásos flowt, azt kapjuk, amit várni lehet tőle, csak most kiderült, hogy egy fokkal populárisabb zenei világ mellett is működik, így az én szívemhez is közelebb tudott kerülni. A legjobb szám az Over the Limit szerintem: azon konkrétan libabőröztem. Kiemelendő még a Burden of Proof és a Famous, de amúgy minden szám jó, nagyon kiegyensúlyozott a színvonal. Ja, és nincs az albumon brrrr meg tututu, csak abban a számban, amiben Westside Gunn és Conway feat-elnek (War Paint).  Szívem szerint ezt is beraknám a top 10-be, de nem tudom, befér-e. Én úgy vagyok az idei top 10-el, hogy az első 3 hely tök egyértelmű, azokon semennyit sem kell gondolkodnom, de a 4.-től kezdve kegyetlen nehéz lesz sorrendet felállítani...
|
2020.12.06. 22:06 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Nekem olyan 2-3 hallgatás kellett, ami után azt mondom én is, hogy tényleg egy jól sikerült album lett. Nálam van ez így, hogy első hallgatásra "nem jön át" igazán. Amit leírtál teljesen egyetértek, hogy ez a "fogyaszthatóbb" hangzás is teljesen jól működik. Ezért szeretem az egy lemez/egy producer lemezeket, ott megvan az idő, hogy egymásra hangolódjanak, jó esetben kihozzák egymásból a legjobbat (kémia vagy mijafasz...). Itt is ez történt.
|
2020.12.09. 17:53 |
|
 |
|