Original Breaks & Samples - ki honnan mintázott?
Szerző |
Üzenet |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
 Re: Original Breaks & Samples - ki honnan mintázott?
dub7 írta: A Belehalok számot jónak tartottam. Eddig. Most hallottam először az eredeti verziót, Majkáék jó magyar szokás szerint magyarítottak egy nálunk kevésbé ismert slágert. Ugyanúgy felépítve, ugyanaz a hangulat, kiállások, ívek satöbbi... Ez nem alkotás, nekem ez értéktelen koppintás innentől. Ez a magyar popzene rákfenéje. A nagy klasszikusaink is ezt csinálták, csak akkor még nem volt net, hogy könnyen bebukjanak vele. Köszi a véleményt: tehát hiába nem lopás hivatalos értelemben (mert rendesen megvette a mintát, és nem is titkolja, hogy minta), művészi értelemben mégis lopás, mert nincs benne elegendő saját hozzáadott érték. Ez így korrekt szerintem. 
|
2022.01.10. 21:17 |
|
 |
kz funkadelic
|
Sample Breakdown:Mobb Deep - Shook Ones Pt II https://youtu.be/Eh0kdRVH9m8
2022.07.17. 09:53 |
|
 |
Zoli, MP
|
nekem neha annyira csalodas hogy meg a dobkeplet/program is 1-1-ben van mintazva. az, hogy kiveszed a hangokat es felutsz vmit veluk ok...
|
2022.07.17. 10:03 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: nekem neha annyira csalodas hogy meg a dobkeplet/program is 1-1-ben van mintazva. az, hogy kiveszed a hangokat es felutsz vmit veluk ok... A Herbie Hancock sample azért meg van bolondítva kellőképpen, szerintem én nem ismertem volna meg az eredeti alapján, hogy ebből van a Shook Ones II dallama. A dobképlettel tényleg nem sokat dolgoztak.
|
2022.07.17. 16:26 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: nekem neha annyira csalodas hogy meg a dobkeplet/program is 1-1-ben van mintazva. az, hogy kiveszed a hangokat es felutsz vmit veluk ok... A Herbie Hancock sample azért meg van bolondítva kellőképpen, szerintem én nem ismertem volna meg az eredeti alapján, hogy ebből van a Shook Ones II dallama. A dobképlettel tényleg nem sokat dolgoztak. Igen, sokáig ment az agyalás annó, hogy miből van a minta. Akkoriban a sampling tényleg sokszor egy az egybe kivágott részekről szólt, Havoc már legalább variált kicsit.
|
2022.07.18. 06:33 |
|
 |
Zoli, MP
|
dub7 írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: nekem neha annyira csalodas hogy meg a dobkeplet/program is 1-1-ben van mintazva. az, hogy kiveszed a hangokat es felutsz vmit veluk ok... A Herbie Hancock sample azért meg van bolondítva kellőképpen, szerintem én nem ismertem volna meg az eredeti alapján, hogy ebből van a Shook Ones II dallama. A dobképlettel tényleg nem sokat dolgoztak. Igen, sokáig ment az agyalás annó, hogy miből van a minta. Akkoriban a sampling tényleg sokszor egy az egybe kivágott részekről szólt, Havoc már legalább variált kicsit. pedig milyen egyszeru is. kicsit allitott a tempon es a hangon 
|
2022.07.18. 07:22 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Zoli, MP írta: dub7 írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: nekem neha annyira csalodas hogy meg a dobkeplet/program is 1-1-ben van mintazva. az, hogy kiveszed a hangokat es felutsz vmit veluk ok... A Herbie Hancock sample azért meg van bolondítva kellőképpen, szerintem én nem ismertem volna meg az eredeti alapján, hogy ebből van a Shook Ones II dallama. A dobképlettel tényleg nem sokat dolgoztak. Igen, sokáig ment az agyalás annó, hogy miből van a minta. Akkoriban a sampling tényleg sokszor egy az egybe kivágott részekről szólt, Havoc már legalább variált kicsit. pedig milyen egyszeru is. kicsit allitott a tempon es a hangon  Persze, mai szemmel már ez se túl bonyolult, de akkoriban pl sok ilyen volt.
|
2022.07.18. 08:25 |
|
 |
Zoli, MP
|
dub7 írta: Zoli, MP írta: dub7 írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: nekem neha annyira csalodas hogy meg a dobkeplet/program is 1-1-ben van mintazva. az, hogy kiveszed a hangokat es felutsz vmit veluk ok... A Herbie Hancock sample azért meg van bolondítva kellőképpen, szerintem én nem ismertem volna meg az eredeti alapján, hogy ebből van a Shook Ones II dallama. A dobképlettel tényleg nem sokat dolgoztak. Igen, sokáig ment az agyalás annó, hogy miből van a minta. Akkoriban a sampling tényleg sokszor egy az egybe kivágott részekről szólt, Havoc már legalább variált kicsit. pedig milyen egyszeru is. kicsit allitott a tempon es a hangon  Persze, mai szemmel már ez se túl bonyolult, de akkoriban pl sok ilyen volt. vagom, kb mindenkit ezt csinalta. preemo, pete rock. 1-1-ben minta ki majd egy dob ra.
|
2022.07.18. 09:12 |
|
 |
[n/a]k!ngp1n
Csatlakozott: 2012.07.13. 21:05 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Puro Losz Ánhelesz
|
Zoli, MP írta: vagom, kb mindenkit ezt csinalta. preemo, pete rock. 1-1-ben minta ki majd egy dob ra.
(nekem azok is tetszenek)
_________________ I'm the freaker, the one who freaks the funk!
|
2022.07.19. 09:37 |
|
 |
Zoli, MP
|
[n/a]k!ngp1n írta: Zoli, MP írta: vagom, kb mindenkit ezt csinalta. preemo, pete rock. 1-1-ben minta ki majd egy dob ra.
(nekem azok is tetszenek)Ez nem is volt kerdes h tetszik-e vagy nem. Maga a technika h mikent keszult. Jay dilla komyvben irtak sokat a samplerekrol dobgepekrol. Szoval maga minta megtalalasa es felhasznalasa is igenyel fulet mert hany es hany pelda van h egy mintat megcsinaltak masok es nem egyforma a minoseg. Lasd dre dre last episode amitol leszakad a fejed de pl a MIA valtozat szar. Itt havoc kb time streching es pitchcselessel varialt. Persze felvagdosta a mintat es elkezdte nyomkodni a padokat vegul ralelt erre a kombora.nem tudom min keszult. December ota van egy mpc studio cuccom.el sem tudom mondani h milyen egyszeru ez a vagdosas es meglelni kulonbozo variaciokat.teny ettol nem lettem preemo de akinek ilyen kutyuje van rajon par turpissagra.
|
2022.07.19. 12:13 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: December ota van egy mpc studio cuccom.el sem tudom mondani h milyen egyszeru ez a vagdosas es meglelni kulonbozo variaciokat.teny ettol nem lettem preemo de akinek ilyen kutyuje van rajon par turpissagra. Majd publikáld légyszi, ha valami komolyabb eredményre jutsz vele! 
|
2022.07.19. 13:08 |
|
 |
[n/a]k!ngp1n
Csatlakozott: 2012.07.13. 21:05 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Puro Losz Ánhelesz
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: December ota van egy mpc studio cuccom.el sem tudom mondani h milyen egyszeru ez a vagdosas es meglelni kulonbozo variaciokat.teny ettol nem lettem preemo de akinek ilyen kutyuje van rajon par turpissagra. Majd publikáld légyszi, ha valami komolyabb eredményre jutsz vele!  Zsíííííír, majd "élőben" is tolj videót róla! 
_________________ I'm the freaker, the one who freaks the funk!
|
2022.07.20. 07:59 |
|
 |
Zoli, MP
|
[n/a]k!ngp1n írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: December ota van egy mpc studio cuccom.el sem tudom mondani h milyen egyszeru ez a vagdosas es meglelni kulonbozo variaciokat.teny ettol nem lettem preemo de akinek ilyen kutyuje van rajon par turpissagra. Majd publikáld légyszi, ha valami komolyabb eredményre jutsz vele!  Zsíííííír, majd "élőben" is tolj videót róla!  tul sok dolgot neztek ki belolem, megtisztelo. igaz h december ota van meg, de nem tudok odaulni mindennap sajna, szoval meg a program is tanulas alatt van. persze pattintottam ossze 3-4 alapot. https://www.youtube.com/watch?v=fmKLERyDUFY&t=279sdaringer ritmus rulett mpc studion tolja itt.igaz ez ezust, nekem fekete van es azon masok a tekergetok. amugy meg az utolso megosztasa a zeneimre egy komment sem jott szoval elkonyveltem h szarok 
|
2022.07.20. 09:53 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: tul sok dolgot neztek ki belolem, megtisztelo. igaz h december ota van meg, de nem tudok odaulni mindennap sajna, szoval meg a program is tanulas alatt van. persze pattintottam ossze 3-4 alapot.
Nem csodát várok, nyugi, csak kíváncsi vagyok, mit tudsz kihozni belőle. 
|
2022.07.20. 20:57 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Utolsó pakkomba jött Truth Hurts feat. Rakim – Addictive maxi. Ilyenkor néha rákeresek részletesebben a trekkre, ennek is van sztorija. A minta innen van. Ezt kimintázták, felhasználták, kurva jó trekk lett. És ahogy az lenni szokott, úgy voltak vele, hogy nem Amerika, akkor engedély se kell a felhasználásához. Aztán természetesen jött a jogtulajdonos és a jogi huzavona, 500 millió $-os per stb... A készítéséről DJ Quik azt nyilatkozta, hogy egy reggel meghallotta a tv-ben a dalt, megtetszett neki, felvette gyorsan videóra(!) és innen a minta. Nyilvánvaló pofátlan lopás, főleg tizenévvel azután, hogy a jogi alapjait is rendezték a mintázásnak. Meg hát nagy meló ez se volt...
|
2022.10.31. 07:59 |
|
 |
|