Szerző |
Üzenet |
Zoli, MP
|
 Re: Német hip-hop
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: https://www.youtube.com/watch?v=KagComSN8WM KC Da Rookee - Emcee (prod. by DJ Desue) (Official Video)
Romma hallgattam anno. DJ Desue sem volt olyan trendi beatmaker anno. Igazi nyers cumo. Ez valóban kiváló, köszi!  Desue amúgy szerintem ma se csinál trendi, újvonalas zenéket, ő néhány kivételtől eltekintve mindig ezen a boombap alapú vonalon mozgott. Ezért is nagy szó, hogy a mai napig ilyen sikeres tud lenni. Felult erre a az agro berlin vagy milyen vonatra anno  Igen, de ott se ő csinálta a legpopulárisabb, legslágeresebb Aggro Berlin nóták zenéit: azoknak a többsége Paul NZA nevéhez fűződött, esetleg Djorkaeff vagy Tai Jason voltak még azok, akik a populárisabb Aggro zenéket csinálták. (Hozzáteszem, szerintem azok is jók voltak.  ) Nem mondom, hogy Desue nem csinált slágert (főleg Fler-nek, pl. Papa ist zurück), de az Aggro-n belül ő a viszonylag boombapesebb vonalat képviselte. Ráadásul az Aggro Berlin idején pl. Sido-val még nem sokat dolgozott együtt Desue, ők inkább az Aggro megszűnése után találtak egymásra. Koszi az infot 
|
2019.03.01. 21:07 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: Koszi az infot  Nincsmit.  Ezt a részét még vágom is, aztán az Aggro megszűnése után már időm se volt jobban elmélyedni a német hip-hopban, szóval sokkal tovább nem terjed a tudásom... Kicsit offtopik, viszont egy-két régi francia rapszámot meghallgattam az utóbbi időben... A francia vonalban sose voltam otthon, csak annyit tudtam, hogy az a néhány zene, amit hallottam, baromi jó volt. De most, hogy sorban hallgatom vissza a YouTube-ra felkerült régi Saláta adásokat, elég sok francia előadó kerül bennük szóba, akik akkor, a 2000-es években menők voltak. Pl. NTM, Kool Shen, Freeman. Nekem ezek teljesen ismeretlen nevek voltak mostanáig, de belehallgattam egy-két számukba, és tényleg nagyon jók. Zoli, ha esetleg tudsz hasonlókat javasolni, azt megköszönöm, hátha valamikor meg tudok hallgatni egy-egy számot, neadjisten albumot. 
|
2019.03.02. 16:45 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Koszi az infot  Nincsmit.  Ezt a részét még vágom is, aztán az Aggro megszűnése után már időm se volt jobban elmélyedni a német hip-hopban, szóval sokkal tovább nem terjed a tudásom... Kicsit offtopik, viszont egy-két régi francia rapszámot meghallgattam az utóbbi időben... A francia vonalban sose voltam otthon, csak annyit tudtam, hogy az a néhány zene, amit hallottam, baromi jó volt. De most, hogy sorban hallgatom vissza a YouTube-ra felkerült régi Saláta adásokat, elég sok francia előadó kerül bennük szóba, akik akkor, a 2000-es években menők voltak. Pl. NTM, Kool Shen, Freeman. Nekem ezek teljesen ismeretlen nevek voltak mostanáig, de belehallgattam egy-két számukba, és tényleg nagyon jók. Zoli, ha esetleg tudsz hasonlókat javasolni, azt megköszönöm, hátha valamikor meg tudok hallgatni egy-egy számot, neadjisten albumot.  Kuldok egy privit.
|
2019.03.04. 18:25 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Koszi az infot  Nincsmit.  Ezt a részét még vágom is, aztán az Aggro megszűnése után már időm se volt jobban elmélyedni a német hip-hopban, szóval sokkal tovább nem terjed a tudásom... Kicsit offtopik, viszont egy-két régi francia rapszámot meghallgattam az utóbbi időben... A francia vonalban sose voltam otthon, csak annyit tudtam, hogy az a néhány zene, amit hallottam, baromi jó volt. De most, hogy sorban hallgatom vissza a YouTube-ra felkerült régi Saláta adásokat, elég sok francia előadó kerül bennük szóba, akik akkor, a 2000-es években menők voltak. Pl. NTM, Kool Shen, Freeman. Nekem ezek teljesen ismeretlen nevek voltak mostanáig, de belehallgattam egy-két számukba, és tényleg nagyon jók. Zoli, ha esetleg tudsz hasonlókat javasolni, azt megköszönöm, hátha valamikor meg tudok hallgatni egy-egy számot, neadjisten albumot.  Kuldok egy privit. Megkaptam, nagyon köszi itt is! 
|
2019.03.04. 21:44 |
|
 |
rapguruz88
|
|
2019.03.29. 09:07 |
|
 |
Zoli, MP
|
ezen van diggieman aka deego feat csak elirtak a nevet.ha jol tudom
|
2019.03.29. 10:49 |
|
 |
rapguruz88
|
Zoli, MP írta: ezen van diggieman aka deego feat csak elirtak a nevet.ha jol tudom 17.track Bad Generals
|
2019.03.29. 10:57 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: ezen van diggieman aka deego feat csak elirtak a nevet.ha jol tudom Az komoly, nagy tisztelet érte Deego-nak!
|
2019.03.29. 17:47 |
|
 |
Yodaragorn
|
Beleszaladtam egy nagyon jó kis német nótába: Axel Voss / Artikel 13 - Disstrack by Raportagen (prod. by MVXIMUM | Black Rose | Legendary & Co) https://www.youtube.com/watch?v=05hzPFj ... kdyWTmKVa4Egy disstrack Axel Voss-nak, aki beterjesztette a többek közt a YouTube-ot is potenciálisan erősen korlátozó EU-s szabályozásra, a 13. cikkelyre vonatkozó javaslatot. Ilyen jellegű politikai hip-hopot Magyarországon nagyítóval keresni. Ami van, az is jellemzően ilyen általános beszólogatás a kormánynak (ami szintén tud jó lenni), ilyenre nem nagyon emlékszem, ami egy konkrét ügy kapcsán született volna meg.
|
2019.04.17. 23:32 |
|
 |
Yodaragorn
|
Az ünnepek alatt igyekszem legalább valamit behozni a lemaradásomból német hip-hop frontján. Beleszaladtam egy nagyon érdekes anyagba tavalyról, amire talán felkapja még valaki a fejét rajtam kívül. Szóval tavaly jött ki B-Tight " A.i.d.S. Royal" című albuma, ami már a címében is a régi Royal TS / A.i.d.S. időket idézi meg, de ami a legérdekesebb, hogy a Premium Edition vége tartalmaz egy 6 számos új A.i.d.S. EP-t!  Az A.i.d.S. (Alles ist die Sekte) ugyebár a Sido és B-Tight alkotta rapduó, aminek keretében mindketten ismertté váltak még a szólókarrierjük előtt. Az utolsó A.i.d.S. cucc 2003-ban jelent meg Gar nich' so schlimm címmel, utána indult 2004-ben Sido szólókarrierje a Maske albummal. Ugyan voltak azóta is közös Sido - B-Tight számok, de A.i.d.S. EP vagy LP 15 éve nem készült. Na, most 2018-ban megjelent egy új! És az a hihetetlen, hogy ott folytatják, ahol abbahagyták. Zenei hangzásvilágában, a szövegek stílusában, a feelingjében, minden 100%-ig ugyanolyan, mint a régi A.i.d.S. anyagoknál volt. Az egyetlen különbség annyi, hogy lényegesen jobban szól, mert azért 15 év alatt fejlődött a technológia, meg azért a szövegek is valamivel kevésbé vadak, de így is igyekeztek a szövegvilágban is undergroundak lenni. Ezt egyfelől nagyon pozitívnak tartom - főleg Sido-tól, akiből 2003 óta tényleg szupersztár lett, és rengeteg populáris hangzású nótát csinált azóta. Ezek szerint nem okoz gondot neki visszatérni a korai Aggro Berlin hangzáshoz. Másfelől van egy kis hiányérzetem: ugyanolyan zenét csinálni, mint amilyet 15 évvel ezelőtt is csinált az ember, nem nagy mutatvány. Értem én, hogy ott a nosztaligafaktor meg a régi fanok kiszolgálása, ami becsülendő is, de akkor lett volna igazán nagy durranás ez az EP, ha egyszerre jelenik meg benne a régi és az új. Ha úgy tudnak visszatérni a régi A.i.d.S. feelinghez, hogy közben "2018-as" az anyag. Tehát azt vártam, hogy majd egy modernizált változatban fogom hallani a régi hangzást, és eldobom tőle az agyam. Ehhez képest ugyanolyan formában hallottam, ahogy már 15 éve is csinálták: ami szintén nagy élmény volt, de azért nem forradalmi. Ha valaki esetleg hozzám hasonlóan régi Aggro fan, és felkapta a fejét, az mindenképp füleljen rá.  szerk.: Meghallgattam magát a B-Tight albumot is, amihez csatolták az A.i.d.S. EP-t. Arra is egy az egyben ugyanez mondható el. Visszatért a 2001-2003 közötti Aggro Berlin / A.i.d.S. hangzás, csak jobban szól. Viszont lényeges különbség, hogy míg egy EP hosszússágban ez kifejezetten szórakoztató, addig egy LP hosszúságban kicsit unalmassá válik így 2019-ben.
|
2019.04.21. 18:02 |
|
 |
Yodaragorn
|
Sido - Wie Papa ( prod. by DJ Desue & X-plosive )https://www.youtube.com/watch?v=FQGk4HvV5GUA szeptemberben érkező Ich und keine Maske albumról.
|
2019.05.14. 18:37 |
|
 |
Zoli, MP
|
Abszolut korrekt ez se semmi https://www.youtube.com/watch?v=FHct3EG21pAAZAD - DIESER WEG (OFFICIAL VIDEO)
|
2019.05.15. 18:43 |
|
 |
Yodaragorn
|
Tényleg nagyon jó ez is! Azad se fáradt el még mindig. Nem sokan vállalnak be manapság egy ilyen hosszú scratch betétet, mint ami ebben a számban van.
|
2019.05.15. 20:21 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Tényleg nagyon jó ez is! Azad se fáradt el még mindig. Nem sokan vállalnak be manapság egy ilyen hosszú scratch betétet, mint ami ebben a számban van. nem is ertem miert tunik el a szkreccs a mai zenekbol. hallgattam a notat mondom a vegere betehetnenk szkreccset..erre  .
|
2019.05.18. 13:40 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Tényleg nagyon jó ez is! Azad se fáradt el még mindig. Nem sokan vállalnak be manapság egy ilyen hosszú scratch betétet, mint ami ebben a számban van. nem is ertem miert tunik el a szkreccs a mai zenekbol. hallgattam a notat mondom a vegere betehetnenk szkreccset..erre  . Én se értem, miért tűnt el. Kicsit offtopik, de szerintem az újvonalas, trapes zenékben is tök jól hangzik a scratch. Mégse használják. Egy példa itthonról (Luke Benz): https://www.youtube.com/watch?v=sqzWkrNkhBIEgy példa külföldről (Yelawolf): https://www.youtube.com/watch?v=8mzl1tLJPtUMindkettőben a szám végén van a scratch.
|
2019.05.18. 18:33 |
|
 |
|