Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.27. 13:30

Hozzászólás a témához  [ 175 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Következő
 Német hip-hop 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Német hip-hop
Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:
https://www.youtube.com/watch?v=KagComSN8WM
KC Da Rookee - Emcee (prod. by DJ Desue) (Official Video)

Romma hallgattam anno. DJ Desue sem volt olyan trendi beatmaker anno. Igazi nyers cumo.

Ez valóban kiváló, köszi! :) Desue amúgy szerintem ma se csinál trendi, újvonalas zenéket, ő néhány kivételtől eltekintve mindig ezen a boombap alapú vonalon mozgott. Ezért is nagy szó, hogy a mai napig ilyen sikeres tud lenni.

Felult erre a az agro berlin vagy milyen vonatra anno :)

Igen, de ott se ő csinálta a legpopulárisabb, legslágeresebb Aggro Berlin nóták zenéit: azoknak a többsége Paul NZA nevéhez fűződött, esetleg Djorkaeff vagy Tai Jason voltak még azok, akik a populárisabb Aggro zenéket csinálták. (Hozzáteszem, szerintem azok is jók voltak. :) ) Nem mondom, hogy Desue nem csinált slágert (főleg Fler-nek, pl. Papa ist zurück), de az Aggro-n belül ő a viszonylag boombapesebb vonalat képviselte. Ráadásul az Aggro Berlin idején pl. Sido-val még nem sokat dolgozott együtt Desue, ők inkább az Aggro megszűnése után találtak egymásra.

Koszi az infot ;)

2019.03.01. 21:07

Zoli, MP írta:
Koszi az infot ;)

Nincsmit. :) Ezt a részét még vágom is, aztán az Aggro megszűnése után már időm se volt jobban elmélyedni a német hip-hopban, szóval sokkal tovább nem terjed a tudásom...
Kicsit offtopik, viszont egy-két régi francia rapszámot meghallgattam az utóbbi időben... A francia vonalban sose voltam otthon, csak annyit tudtam, hogy az a néhány zene, amit hallottam, baromi jó volt. De most, hogy sorban hallgatom vissza a YouTube-ra felkerült régi Saláta adásokat, elég sok francia előadó kerül bennük szóba, akik akkor, a 2000-es években menők voltak. Pl. NTM, Kool Shen, Freeman. Nekem ezek teljesen ismeretlen nevek voltak mostanáig, de belehallgattam egy-két számukba, és tényleg nagyon jók.
Zoli, ha esetleg tudsz hasonlókat javasolni, azt megköszönöm, hátha valamikor meg tudok hallgatni egy-egy számot, neadjisten albumot. :)

2019.03.02. 16:45

Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:
Koszi az infot ;)

Nincsmit. :) Ezt a részét még vágom is, aztán az Aggro megszűnése után már időm se volt jobban elmélyedni a német hip-hopban, szóval sokkal tovább nem terjed a tudásom...
Kicsit offtopik, viszont egy-két régi francia rapszámot meghallgattam az utóbbi időben... A francia vonalban sose voltam otthon, csak annyit tudtam, hogy az a néhány zene, amit hallottam, baromi jó volt. De most, hogy sorban hallgatom vissza a YouTube-ra felkerült régi Saláta adásokat, elég sok francia előadó kerül bennük szóba, akik akkor, a 2000-es években menők voltak. Pl. NTM, Kool Shen, Freeman. Nekem ezek teljesen ismeretlen nevek voltak mostanáig, de belehallgattam egy-két számukba, és tényleg nagyon jók.
Zoli, ha esetleg tudsz hasonlókat javasolni, azt megköszönöm, hátha valamikor meg tudok hallgatni egy-egy számot, neadjisten albumot. :)

Kuldok egy privit.

2019.03.04. 18:25

Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:
Koszi az infot ;)

Kuldok egy privit.

Megkaptam, nagyon köszi itt is! :)

2019.03.04. 21:44

SnoWgoons - - Infantry

https://filecandy.net/9rsx5cqhocrp

2019.03.29. 09:07

rapguruz88 írta:

ezen van diggieman aka deego feat csak elirtak a nevet.ha jol tudom

2019.03.29. 10:49

Zoli, MP írta:
rapguruz88 írta:

17.track Bad Generals

2019.03.29. 10:57

Zoli, MP írta:
rapguruz88 írta:

Az komoly, nagy tisztelet érte Deego-nak!

2019.03.29. 17:47

Beleszaladtam egy nagyon jó kis német nótába:

Axel Voss / Artikel 13 - Disstrack by Raportagen (prod. by MVXIMUM | Black Rose | Legendary & Co)
https://www.youtube.com/watch?v=05hzPFj ... kdyWTmKVa4

Egy disstrack Axel Voss-nak, aki beterjesztette a többek közt a YouTube-ot is potenciálisan erősen korlátozó EU-s szabályozásra, a 13. cikkelyre vonatkozó javaslatot. Ilyen jellegű politikai hip-hopot Magyarországon nagyítóval keresni. Ami van, az is jellemzően ilyen általános beszólogatás a kormánynak (ami szintén tud jó lenni), ilyenre nem nagyon emlékszem, ami egy konkrét ügy kapcsán született volna meg.

2019.04.17. 23:32

Az ünnepek alatt igyekszem legalább valamit behozni a lemaradásomból német hip-hop frontján. Beleszaladtam egy nagyon érdekes anyagba tavalyról, amire talán felkapja még valaki a fejét rajtam kívül.
Szóval tavaly jött ki B-Tight "A.i.d.S. Royal" című albuma, ami már a címében is a régi Royal TS / A.i.d.S. időket idézi meg, de ami a legérdekesebb, hogy a Premium Edition vége tartalmaz egy 6 számos új A.i.d.S. EP-t! :o

Az A.i.d.S. (Alles ist die Sekte) ugyebár a Sido és B-Tight alkotta rapduó, aminek keretében mindketten ismertté váltak még a szólókarrierjük előtt. Az utolsó A.i.d.S. cucc 2003-ban jelent meg Gar nich' so schlimm címmel, utána indult 2004-ben Sido szólókarrierje a Maske albummal. Ugyan voltak azóta is közös Sido - B-Tight számok, de A.i.d.S. EP vagy LP 15 éve nem készült.

Na, most 2018-ban megjelent egy új! És az a hihetetlen, hogy ott folytatják, ahol abbahagyták. Zenei hangzásvilágában, a szövegek stílusában, a feelingjében, minden 100%-ig ugyanolyan, mint a régi A.i.d.S. anyagoknál volt. Az egyetlen különbség annyi, hogy lényegesen jobban szól, mert azért 15 év alatt fejlődött a technológia, meg azért a szövegek is valamivel kevésbé vadak, de így is igyekeztek a szövegvilágban is undergroundak lenni.
Ezt egyfelől nagyon pozitívnak tartom - főleg Sido-tól, akiből 2003 óta tényleg szupersztár lett, és rengeteg populáris hangzású nótát csinált azóta. Ezek szerint nem okoz gondot neki visszatérni a korai Aggro Berlin hangzáshoz.
Másfelől van egy kis hiányérzetem: ugyanolyan zenét csinálni, mint amilyet 15 évvel ezelőtt is csinált az ember, nem nagy mutatvány. Értem én, hogy ott a nosztaligafaktor meg a régi fanok kiszolgálása, ami becsülendő is, de akkor lett volna igazán nagy durranás ez az EP, ha egyszerre jelenik meg benne a régi és az új. Ha úgy tudnak visszatérni a régi A.i.d.S. feelinghez, hogy közben "2018-as" az anyag. Tehát azt vártam, hogy majd egy modernizált változatban fogom hallani a régi hangzást, és eldobom tőle az agyam. Ehhez képest ugyanolyan formában hallottam, ahogy már 15 éve is csinálták: ami szintén nagy élmény volt, de azért nem forradalmi.

Ha valaki esetleg hozzám hasonlóan régi Aggro fan, és felkapta a fejét, az mindenképp füleljen rá. :)

szerk.: Meghallgattam magát a B-Tight albumot is, amihez csatolták az A.i.d.S. EP-t. Arra is egy az egyben ugyanez mondható el. Visszatért a 2001-2003 közötti Aggro Berlin / A.i.d.S. hangzás, csak jobban szól. Viszont lényeges különbség, hogy míg egy EP hosszússágban ez kifejezetten szórakoztató, addig egy LP hosszúságban kicsit unalmassá válik így 2019-ben.

2019.04.21. 18:02

Sido - Wie Papa ( prod. by DJ Desue & X-plosive )
https://www.youtube.com/watch?v=FQGk4HvV5GU

A szeptemberben érkező Ich und keine Maske albumról.

2019.05.14. 18:37

Yodaragorn írta:
Sido - Wie Papa ( prod. by DJ Desue & X-plosive )
https://www.youtube.com/watch?v=FQGk4HvV5GU

A szeptemberben érkező Ich und keine Maske albumról.

Abszolut korrekt :!:

ez se semmi :arrow:
https://www.youtube.com/watch?v=FHct3EG21pA
AZAD - DIESER WEG (OFFICIAL VIDEO)

2019.05.15. 18:43

Tényleg nagyon jó ez is! Azad se fáradt el még mindig. Nem sokan vállalnak be manapság egy ilyen hosszú scratch betétet, mint ami ebben a számban van.

2019.05.15. 20:21

Yodaragorn írta:
Tényleg nagyon jó ez is! Azad se fáradt el még mindig. Nem sokan vállalnak be manapság egy ilyen hosszú scratch betétet, mint ami ebben a számban van.

nem is ertem miert tunik el a szkreccs a mai zenekbol.
hallgattam a notat mondom a vegere betehetnenk szkreccset..erre :D.

2019.05.18. 13:40

Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:

nem is ertem miert tunik el a szkreccs a mai zenekbol.
hallgattam a notat mondom a vegere betehetnenk szkreccset..erre :D.

Én se értem, miért tűnt el. Kicsit offtopik, de szerintem az újvonalas, trapes zenékben is tök jól hangzik a scratch. Mégse használják.
Egy példa itthonról (Luke Benz): https://www.youtube.com/watch?v=sqzWkrNkhBI
Egy példa külföldről (Yelawolf): https://www.youtube.com/watch?v=8mzl1tLJPtU
Mindkettőben a szám végén van a scratch.

2019.05.18. 18:33
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 175 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Következő