Szerző |
Üzenet |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8707 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
 Re: TOP 10
Zoli, MP írta: Port kavartam Par eve bukkantam ra, de iden eljutottam oda, hogy ha megjelenik vmi griselda mar meg sem nezem, max egy klippet.  Túl sok kiadványt csinálnak szerintem is, a kevesebb több lenne. Viszont fejlődnek: nem csak Benny lemeze lett az eddigi legjobb szerintem, hanem Conway is jobb anyagokkal jött ki idén, mint valaha. Westside Gunn viszont valóban csak a szokásost hozza, az ő dolgai engem se hoznak különösebben lázba. Bennyt és Conwayt viszont azt gondolom, érdemes követni.
|
2021.01.10. 16:20 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Lassan mindenki megvan a listával. Nagyjából az enyém is megvan, kis rizsa még hozzá és bedobom én is. Yoda részletessége után arra gondoltam, hogy ez tényleg publikálásra érett dolog.
|
2021.01.13. 17:46 |
|
 |
Zoli, MP
|
gyerekek ki kell mondanom, latom ti nem meritek.... szar ez az ev eddig, semmi jo nem jott ki iden 
|
2021.01.13. 18:41 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8707 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: gyerekek ki kell mondanom, latom ti nem meritek.... szar ez az ev eddig, semmi jo nem jott ki iden  Ja, a 2020-as listám 1. helyezettje tavaly január 17-én jelent meg, úgyhogy ha 3 napon belül nem jelenik meg semmi jó, leírhatjuk 2021-et... dub: várós a lista, nem kell ám annyit írni, mint én. 
|
2021.01.14. 15:35 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
2020, mint ahogy 2019 is nálam az "underground reneszánsz" jegyében telt el. Hasonló zenéket hallgattam, szűkült a spektrum is, jóval kevesebb lemezt hallgattam meg, mint mondjuk 10 évvel ezelőtt (de szerintem még így is magasan többet, mint egy átlag zenehallgató  ) Ez a megújulás tényleg nagyon jót tett a hip-hopnak, sok nagyon jó, nagyon kreatív, nagyon éhes előadó jelent meg az elmúlt pár évben, akik jobbnál-jobb hanganyagokkal árasztották el a hallgatókat. A tendencia az volt, ami szintén az elmúlt pár évre alakult ki ilyenre - sűrű jelentkezések, rövidebb anyagokkal. Persze volt kivétel, de a zöm azért így működik. Én teljesen ki vagyok békülve ezzel, szerintem jót tett a lemezeknek ez a fajta adagolása. Végigbeszéltük már többször, de a véleményem nem változott - a rövidebb hanganyag a minőségi javulást hozta, a sűrűbb megjelenés pedig az aktualitás miatt szerencsés. A gyűjtői énem szempontjából a COVID jó hatásának tudom be, hogy a fizikai formátumok megint kicsit fontosabbak lettek az előadóknak (is). 2020 nagyon jó év volt, sok jó lemez volt, amiket első hallgatás után tudtam, hogy nem toptizesek, de mégis kötelező vétel listások. Nagy csalódás nem volt, max nagy várományos megrekedt egy "átlagos lemez" szinten. És akkor a lista: Al.Divino & Futurewave - Kataklizm Estee Nack x Al.Divino - Immortal Kombat DJ Muggs & Al.Divino - KilogramAz első három helyen Al.Divino cucc van (tavaly is ő volt a listám elején), ez nagyjából tükrözi, hogy milyen zenékre voltam ráhangolódva idén is. Nagyon aktív, nagyon kreatív, nem halad trendek után, csinálja azt, amit az ő útjának tart. Vannak nagyon elvont cuccai is, amivel egy mainstream rappet hallgató hip-hop rajongó már szerintem nem nagyon tud mit kezdeni, de nekem azok is teljesen átjönnek. Sok energia, merész beatek, nagyon elborult. Nagyon rajta vagyok és még szerintem idén is így lesz AL.DIVINO & FUTUREWAVE - COINConway & Big Ghost Ltd - No One Mourns The Wicked Conway the Machine and Alchemist x Patta LULUA Griselda kicsit kifulladt 2020-ra, a túl sok megjelenés általában hozza ezt az eredményt. Sok feat, amik nálam már sokszor érdektelenségbe fulladtak, de ez a 2 Conway ep ott van az élen. Conway the Machine & Big Ghost Ltd - Dead FlowersSullynomad - Rooster-GalloTavaly is volt egy lemezzel a toptizembe, idén is sikerült összedobnia egy olyan anyagot, amit rengeteget hallgattam. Zseniális lemez, ez tényleg olyan, hogy leülsz, hátradőlsz és végighallgatod legalább háromszor. SUPER VILLAIN: (OFFICIAL VIDEO) SULLY NOMAD feat./ FALCON OUTLAWMidaZ The BEAST - Where The Sidewalk EndsEz is olyasmi lemez, mint a Rooster Gallo. Ilyen látomásszerű élmény végighallgatni nyugiban. Nem tudom máshogy leírni, nekem ezt adja. Zseniális. MidaZ The BEAST - Midnight SocietyAction Bronson - Only For DolphinsAction Bronsont leírtam az utóbbi időben, nem gondoltam, hogy tud olyan lemezt készíteni még, amire felkapom a fejem. Ez viszont egy nagyon jól sikerült cucc, nagyon szórakoztató, sokszínű, mégis egységesnek ható. Merész beatválasztás és mindegyik működik. Action Bronson - Mongolia (Official Video) ft. Hologram, Meyhem LaurenKing Magnetic & Tone Spliff - Nobody's SafeKing Magnetic hozza a megszokottat, ezt a keménykedős JMT féle utcarappet. Nem akar ő se semmi újat hozni, egyszerűen csak egy jó raplemez. Ez az egy producer/album szintén jó választás volt. King Magnetic & Tone Spliff "Rest Less" ft Tom SavBusta Rhymes - Extinction Level Event 2 - The Wrath of GodTalán az év legkellemesebb meglepetése ez a lemez. Én nem is vártam tőle semmit, sőt nem is vártam, őt is leírtam. És berobban egy olyan lemezzel, ami felforgatott mindent. Volt egy videó, amiben arról beszélt, hogy mennyire meglepte őt is a lemez fogadtatása. Ő tényleg az az előadó, aki egyben "real" és egyben szórakoztató a mainstreamben is. És mindkét területen megállja a helyét és sokszor bizonyított már. És annak ellenére is itt a helye, hogy semmi szükség nem volt az ODB featként feltüntetett "izére" + az ugyanazokból a hangokból összedobott I Know What You Want újrázására. Busta Rhymes - Boomp! (Official Video)Aesop Rock - Spirit World Field GuideAesop Rock szintén hozta a vártat. Ő is kábé ugyanazt hozza albumról albumra, mégsincs az az érzés, hogy egyet hallottál és hallottad az összeset. Nagyon okos, megfejtős szövegek, zeneileg szintén nagyon rá tudok kattanni. Aesop Rock - Pizza Alley (Official Video)Planet Asia x DirtyDiggs - Arctic Plus DegreesPlanet Asia is elmaradhatatlan szereplője az éves listáimnak. Ő tényleg a biztos pont, akiről tudjuk, hogy mindig hozza a vártat. Volt több cucca idén is, nekem ez volt a legerősebb, annak ellenére, hogy Dirty Diggsre inkább azt mondom, hogy kiszámítható, mint, hogy sokadjára is hozza a vártat. (csaltam, csak nagyjából toptizes) És, hogy mik maradtak épp most le: Rome Streetz - Noise Kandy 4Tényleg csak azért, mert valahol abba kell hagyni a listát Mr. Lif & Stu Bangas - Vangarde Recognize Ali & Stu Bangas - Guerilla DynastyStu Bangas zenéi hidegen hagytak mindig is. Nem mozdult meg bennem semmi a beatjeitől. Idén viszont 2 lemezt is összedobott, amik épp hogy kicsúsztak. Vinnie Paz - As Above So BelowJó lemez lett. Ő is épphogy..., Ha tegnap, holnap, egy hét múlva rakom össze a listát lehet, hogy benne van. Tha God Fahim, Jay Nice & Left Lane Didon - Dump LifeHa csak Jay Nice rappelne, akkor ott a toptízben. Trust Army - Army Of Trust IIHa ebból egy EP lett volna az erős trekkekkel, akkor top eleje: https://www.youtube.com/watch?v=Z9rwGyRYfdUhttps://www.youtube.com/watch?v=SGOcR73t_0Ahttps://www.youtube.com/watch?v=xRcjBmhip_Ihttps://www.youtube.com/watch?v=Qb7gwrkw1RsJoell Ortiz & KXNG Crooked - H.A.R.D.Ők is pont azon a határon mozognak, amin még a rílhiphopperek még rílnek tartják őket, de a mainstream füleknek is fogyasztható. Jót tenne a hip-hopnak, ha több ilyen lemez születne. + ezeken kívül is eszembe jut egy csomó jó lemez. De ez tényleg így jó, 2020-at 2019-hez hasonlóan nagyon jó évnek tartom lemezmegjelenés szempontjából. Remélem ezt kapjuk idén is!
|
2021.01.18. 21:51 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15407 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
érdekes, hogy a legerősebb asia nálad az nálam a leggyengébb.
|
2021.01.18. 22:35 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Láttam, hogy nálad a Trust The Chain a legerősebb, ami nálam is talán második helyes. Az is egy nagyon jó album annak ellenére, hogy 38 Spesh beatjeivel kapcsolatosan elég vegyes véleménnyel vagyok. Ő nagyon pörög mindenkivel az elmúlt években. A rá jellemző beatek semmilyen hatást nem váltanak ki nálam. Csinált ő rengeteg jó zenét, ezen a PA-s kombón is van sok, de amiket általában jónak tartok, azok nem azok, amikre tipikusan azt mondjuk, hogy 38 Spesh stílusa. A Trust Army II, amit megemlítettem, az is produced by 38 Spesh és hatalmas, nálam már "klasszik" kategória határát súroló trekkek vannak rajta, de sajnos ez kábé 50% a legjobb lemezeinél is.
|
2021.01.19. 07:09 |
|
 |
Zoli, MP
|
dub7 írta: 2020, mint ahogy 2019 is nálam az "underground reneszánsz" jegyében telt el. Hasonló zenéket hallgattam, szűkült a spektrum is, jóval kevesebb lemezt hallgattam meg, mint mondjuk 10 évvel ezelőtt (de szerintem még így is magasan többet, mint egy átlag zenehallgató  ) Ez a megújulás tényleg nagyon jót tett a hip-hopnak, sok nagyon jó, nagyon kreatív, nagyon éhes előadó jelent meg az elmúlt pár évben, akik jobbnál-jobb hanganyagokkal árasztották el a hallgatókat. A tendencia az volt, ami szintén az elmúlt pár évre alakult ki ilyenre - sűrű jelentkezések, rövidebb anyagokkal. Persze volt kivétel, de a zöm azért így működik. Én teljesen ki vagyok békülve ezzel, szerintem jót tett a lemezeknek ez a fajta adagolása. Végigbeszéltük már többször, de a véleményem nem változott - a rövidebb hanganyag a minőségi javulást hozta, a sűrűbb megjelenés pedig az aktualitás miatt szerencsés. A gyűjtői énem szempontjából a COVID jó hatásának tudom be, hogy a fizikai formátumok megint kicsit fontosabbak lettek az előadóknak (is). 2020 nagyon jó év volt, sok jó lemez volt, amiket első hallgatás után tudtam, hogy nem toptizesek, de mégis kötelező vétel listások. Nagy csalódás nem volt, max nagy várományos megrekedt egy "átlagos lemez" szinten. És akkor a lista: Al.Divino & Futurewave - Kataklizm Estee Nack x Al.Divino - Immortal Kombat DJ Muggs & Al.Divino - KilogramAz első három helyen Al.Divino cucc van (tavaly is ő volt a listám elején), ez nagyjából tükrözi, hogy milyen zenékre voltam ráhangolódva idén is. Nagyon aktív, nagyon kreatív, nem halad trendek után, csinálja azt, amit az ő útjának tart. Vannak nagyon elvont cuccai is, amivel egy mainstream rappet hallgató hip-hop rajongó már szerintem nem nagyon tud mit kezdeni, de nekem azok is teljesen átjönnek. Sok energia, merész beatek, nagyon elborult. Nagyon rajta vagyok és még szerintem idén is így lesz AL.DIVINO & FUTUREWAVE - COINConway & Big Ghost Ltd - No One Mourns The Wicked Conway the Machine and Alchemist x Patta LULUA Griselda kicsit kifulladt 2020-ra, a túl sok megjelenés általában hozza ezt az eredményt. Sok feat, amik nálam már sokszor érdektelenségbe fulladtak, de ez a 2 Conway ep ott van az élen. Conway the Machine & Big Ghost Ltd - Dead FlowersSullynomad - Rooster-GalloTavaly is volt egy lemezzel a toptizembe, idén is sikerült összedobnia egy olyan anyagot, amit rengeteget hallgattam. Zseniális lemez, ez tényleg olyan, hogy leülsz, hátradőlsz és végighallgatod legalább háromszor. SUPER VILLAIN: (OFFICIAL VIDEO) SULLY NOMAD feat./ FALCON OUTLAWMidaZ The BEAST - Where The Sidewalk EndsEz is olyasmi lemez, mint a Rooster Gallo. Ilyen látomásszerű élmény végighallgatni nyugiban. Nem tudom máshogy leírni, nekem ezt adja. Zseniális. MidaZ The BEAST - Midnight SocietyAction Bronson - Only For DolphinsAction Bronsont leírtam az utóbbi időben, nem gondoltam, hogy tud olyan lemezt készíteni még, amire felkapom a fejem. Ez viszont egy nagyon jól sikerült cucc, nagyon szórakoztató, sokszínű, mégis egységesnek ható. Merész beatválasztás és mindegyik működik. Action Bronson - Mongolia (Official Video) ft. Hologram, Meyhem LaurenKing Magnetic & Tone Spliff - Nobody's SafeKing Magnetic hozza a megszokottat, ezt a keménykedős JMT féle utcarappet. Nem akar ő se semmi újat hozni, egyszerűen csak egy jó raplemez. Ez az egy producer/album szintén jó választás volt. King Magnetic & Tone Spliff "Rest Less" ft Tom SavBusta Rhymes - Extinction Level Event 2 - The Wrath of GodTalán az év legkellemesebb meglepetése ez a lemez. Én nem is vártam tőle semmit, sőt nem is vártam, őt is leírtam. És berobban egy olyan lemezzel, ami felforgatott mindent. Volt egy videó, amiben arról beszélt, hogy mennyire meglepte őt is a lemez fogadtatása. Ő tényleg az az előadó, aki egyben "real" és egyben szórakoztató a mainstreamben is. És mindkét területen megállja a helyét és sokszor bizonyított már. És annak ellenére is itt a helye, hogy semmi szükség nem volt az ODB featként feltüntetett "izére" + az ugyanazokból a hangokból összedobott I Know What You Want újrázására. Busta Rhymes - Boomp! (Official Video)Aesop Rock - Spirit World Field GuideAesop Rock szintén hozta a vártat. Ő is kábé ugyanazt hozza albumról albumra, mégsincs az az érzés, hogy egyet hallottál és hallottad az összeset. Nagyon okos, megfejtős szövegek, zeneileg szintén nagyon rá tudok kattanni. Aesop Rock - Pizza Alley (Official Video)Planet Asia x DirtyDiggs - Arctic Plus DegreesPlanet Asia is elmaradhatatlan szereplője az éves listáimnak. Ő tényleg a biztos pont, akiről tudjuk, hogy mindig hozza a vártat. Volt több cucca idén is, nekem ez volt a legerősebb, annak ellenére, hogy Dirty Diggsre inkább azt mondom, hogy kiszámítható, mint, hogy sokadjára is hozza a vártat. (csaltam, csak nagyjából toptizes) És, hogy mik maradtak épp most le: Rome Streetz - Noise Kandy 4Tényleg csak azért, mert valahol abba kell hagyni a listát Mr. Lif & Stu Bangas - Vangarde Recognize Ali & Stu Bangas - Guerilla DynastyStu Bangas zenéi hidegen hagytak mindig is. Nem mozdult meg bennem semmi a beatjeitől. Idén viszont 2 lemezt is összedobott, amik épp hogy kicsúsztak. Vinnie Paz - As Above So BelowJó lemez lett. Ő is épphogy..., Ha tegnap, holnap, egy hét múlva rakom össze a listát lehet, hogy benne van. Tha God Fahim, Jay Nice & Left Lane Didon - Dump LifeHa csak Jay Nice rappelne, akkor ott a toptízben. Trust Army - Army Of Trust IIHa ebból egy EP lett volna az erős trekkekkel, akkor top eleje: https://www.youtube.com/watch?v=Z9rwGyRYfdUhttps://www.youtube.com/watch?v=SGOcR73t_0Ahttps://www.youtube.com/watch?v=xRcjBmhip_Ihttps://www.youtube.com/watch?v=Qb7gwrkw1RsJoell Ortiz & KXNG Crooked - H.A.R.D.Ők is pont azon a határon mozognak, amin még a rílhiphopperek még rílnek tartják őket, de a mainstream füleknek is fogyasztható. Jót tenne a hip-hopnak, ha több ilyen lemez születne. + ezeken kívül is eszembe jut egy csomó jó lemez. De ez tényleg így jó, 2020-at 2019-hez hasonlóan nagyon jó évnek tartom lemezmegjelenés szempontjából. Remélem ezt kapjuk idén is! ezt szepen osszeszedted.
|
2021.01.19. 15:04 |
|
 |
Yodaragorn
|
Alapos, igényes lista, dub, örülök, hogy te is írtál mindhez, jobb így, hogy van egy kis infó a számomra ismeretlen anyagokról is.  Durva, hogy Conway-től pont ezt a két anyagot emelted ki, és a From King to a GOD-ot nem, pedig szerintem az volt a legjobb tőle tavaly. Meg hogy Benny lemeze nálad is lemaradt a listáról.  De nem meglepő, hiszen valószínűleg ez lett a két valaha volt legpopulárisabb Griselda kiadvány, és neked ez már nem annyira a stílusod. Ezek kivételével egyébként egyetértek, hogy a Griselda most már kicsit túltolta. Ja és Busta Rhymes: végre nem csak nálam! 
|
2021.01.19. 15:46 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Benny The Butcher - Burden Of Proof lemezére igaz, amit az elején írtam, hogy nem veszélyeztette a toptizet, de biztos megveszem, ha beleakadok. (De azért a majdnem bejutottak kategóriát is elérheti egy olyan napomon  ) Illetve az is igaz rá, amit a Joell Ortiz & KXNG Crooked lemezre írtam, hogy azon a határon van, ahol "mindkét" irányból talál hallgatókat. És nem tűnik kompromisszumszagúnak. Busta Rhymes-ról meg kábé ugyanazt írtam le, amit előtte már te is. (csak te jóval precízebben  ) A lista összeállításánál sokkal inkább a személyes rész volt a több - mit hallgattam a legtöbbet. Amit Dogg írt, hogy próbál objektív lenni, az nálam most nagyon háttérbe szorult.
|
2021.01.19. 18:13 |
|
 |
Yodaragorn
|
dub7 írta: Benny The Butcher - Burden Of Proof lemezére igaz, amit az elején írtam, hogy nem veszélyeztette a toptizet, de biztos megveszem, ha beleakadok. (De azért a majdnem bejutottak kategóriát is elérheti egy olyan napomon  ) Illetve az is igaz rá, amit a Joell Ortiz & KXNG Crooked lemezre írtam, hogy azon a határon van, ahol "mindkét" irányból talál hallgatókat. És nem tűnik kompromisszumszagúnak. Busta Rhymes-ról meg kábé ugyanazt írtam le, amit előtte már te is. (csak te jóval precízebben  ) A lista összeállításánál sokkal inkább a személyes rész volt a több - mit hallgattam a legtöbbet. Amit Dogg írt, hogy próbál objektív lenni, az nálam most nagyon háttérbe szorult. Tiszta sor, teljesen korrekt ez így. 
|
2021.01.20. 20:14 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15407 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Akkor kezdem a 2021 januárral:
th1rt3en x Pharoahe Monch: A Magnificent Day For An Exorcism
|
2021.01.22. 15:06 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Most hallgatom át a toptizeket tüzetesebben, máris találtam két olyan albumot, amit kár lett volna kihagyni:
Jay Electronica - A Written Testimony - Talán a hülye neve miatt nem klikkeltem rá soha. Kár volt. Nagyon jó lemez. Vevős lesz. Joyner Lucas - ADHD - Öt persze vágtam, de mindig volt más, ami miatt kimaradt. Nem 100% nálam a pár zavaró refrén miatt + a hosszú skitek megakasztják az album dinamikáját, de kétségtelenül nagyon jó munka.
Köszi Yoda!
|
2021.01.31. 19:17 |
|
 |
Yodaragorn
|
dub7 írta: Most hallgatom át a toptizeket tüzetesebben, máris találtam két olyan albumot, amit kár lett volna kihagyni:
Jay Electronica - A Written Testimony - Talán a hülye neve miatt nem klikkeltem rá soha. Kár volt. Nagyon jó lemez. Vevős lesz. Joyner Lucas - ADHD - Öt persze vágtam, de mindig volt más, ami miatt kimaradt. Nem 100% nálam a pár zavaró refrén miatt + a hosszú skitek megakasztják az album dinamikáját, de kétségtelenül nagyon jó munka.
Köszi Yoda! Huh, megtisztelő, hogy miattam hallgattad meg őket, örülök, hogy tetszettek!  Ezek közül mindkettő eléggé formabontó anyag, biztos nem jönnek be mindenkinek, úgyhogy az, hogy 2-ből 1 ennyire megfogott, az nagyon jó arány. Joyner Lucas populárisabb, úgyhogy nem lep meg, hogy az annyira nem a te stílusod. Illene ezek után nekem is belehúzni a top 10-ek szemezgetésének: van egy-két anyag, amit feljegyeztem magamnak a listáitokról, de egyszerűen mindig van valami más, amit még felfedezek 2020-ból, sőt idén is jelent már meg egy-két újdonság, aztán ezek elviszik az időt.
|
2021.02.01. 15:02 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Igazából időtakarékosság is. Itt többnyire olyanok írnak listát, akik sok éve hallgatnak sok zenét, tehát relevánsnak tartom a véleményeket bármelyik irányból is közelítjük meg a hip-hopot. Így itt azért jó eséllyel meg van nevezve minden olyan lemez, ami a kategóriájában jó. Haladok majd sorban mindenkiével! A Joyner Lucas is lehet vevős lesz, sok újvonalas (bár már Joyner Lucas sem a legújabb vonulat) előadó azért marad ki, mert 10X próbálkozol valami újjal és egy sem tetszik, akkor más irányba fülelsz, így sok minden kimarad. Az új zenéktől általában a bugyutaságuk vagy a stílusidegenségük miatt fordulok el. Az ADHD teljesen rendben van (még nálam is  )
|
2021.02.01. 18:03 |
|
 |
|