Szerző |
Üzenet |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15431 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
 Re: Hírek a nagyvilágból
A Game sztori arra jó, hogy a világ tudja, hogy pesten is ACAB...
|
2020.03.04. 10:40 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8745 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Ábrahám Robi lespanolt The Game-el: https://www.youtube.com/watch?v=rR3aBSAbTkANem tudom, mennyire kamu a sztorija így, hogy csak egy nagyon rövidke felvétel készült róla. Az biztos, hogy találkoztak, hiszen arra mutat bizonyítékot, de hogy tényleg annyit beszélgettek-e, mint mondja, az jó kérdés.
|
2020.03.05. 19:11 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Ábrahám Robi lespanolt The Game-el: https://www.youtube.com/watch?v=rR3aBSAbTkANem tudom, mennyire kamu a sztorija így, hogy csak egy nagyon rövidke felvétel készült róla. Az biztos, hogy találkoztak, hiszen arra mutat bizonyítékot, de hogy tényleg annyit beszélgettek-e, mint mondja, az jó kérdés. Amugy The Game tenyleg akkora nyugati-parti eloado? o az utolso mohikan onnan? Ha jol tudom az elso lemezen kivul kb mind kuka ahogy olvasgattam toletek a kritikakat. De ott is a produceri lista es a featek dobjak meg nem?Szoval egy jol felepitett marketing van/volt mogotte nem? Csak kerdezem Amugy lehet hogy beszelgettek. nem minden nagy sztar elerhetetlen. teny nekem nem sikerult ekkora kalibirrel dumcsizni, de anno Azad es tarsai akik nemetben elegge szamitanak. Anno a koncert utan kint dzsemeltek a nezokkel.
|
2020.03.09. 10:35 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15431 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Mikor kijött 2004ben volt akkora termék ő is, mint a kitalálója 50 cent...
tehetsége nem több, nem kisebb.
szerintem.
És tény, hogy utána akik jöttek nem tudtak áttörni ilyen "gengszter vagyok" cuccal. Kendrick már pont ennek a fordítottja volt, lett, és ő lett nagyobb csak. A TDE-ből akik ilyen game-es "gengszter" stílt hoznak (jay rock, schoolboy q) nem is lettek olyan nagy ikonok. nipsey csak halála után lett ekkora sztár (sajnos).
|
2020.03.09. 10:39 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8745 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Ja, annyit tennék hozzá ahhoz, amit a dogg írt, hogy abból a szempontból igaza van az Ábrahám Robinak, hogy The Game első lemeze volt az utolsó nagy klasszikus westcoast album. Tudom, az se volt már olyan, mint a '90-es években, meg akkora klasszikusnak azért én se mondanám, mint pl. a Doggystyle, de azért elég nagy hatású lemez volt, és stílusában szerintem még belefér a régi westcoast vonalba. A mai napig születnek klasszikus westcoast albumok, de The Game volt az utolsó ezen a vonalon belül, aki ekkora hatású lemezt tudott kiadni. És persze vannak olyan nyugati előadók, akik sikeresebbek tudtak lenni, mint The Game (pl. Kendrick), de amit a TDE csinál, az már egy másfajta stílus még azzal is együtt, hogy érezhetők rajta a nyugati parti gyökerek.
The Game szerintem annyiban jobb, mint 50 Cent, hogy a flowja erősebb, de amúgy én is kb. egy szintre tenném őket. A The Documentary is valóban inkább a produceri munka miatt lett klasszikus, nem a rap miatt. Szerintem azért a második lemeze (Doctor's Advocate) még nagyon erős meg a The Documentary 2-2.5 is (főleg a 2.5), de azok is egy szinttel lejjebb vannak az első lemezéhez képest.
|
2020.03.09. 19:01 |
|
 |
Zoli, MP
|
https://offmedia.hu/hiphop/19-produceri ... -hangzasatjo osszeallitas. en 9th wonderrel nem tudtam megbaratkozni jo 20 ev alatt Sajnalom, hogy Hi-tek nem futott be nagyobb karriert, pedig jo volt a 2000-es evek elejen. Portert nem tudtam, hogy ennyire termekeny es meghatarozo. Rick Rubin irta a classic notat? nem preemo? nalam, sorrend nelkul. ALC, Premier a deli beat makerek kilove nalam..nem is tudom, oket hova rakni
|
2020.03.26. 14:26 |
|
 |
doggfather
|
Neptunes nálam a #1 nem csak ebből a listából, ők all time is nagyon durvák szerintem.
Just blaze, scott storch, swizz beats is bejön a listáról.
j dilla, madlib nekem akkor nem volt meg, nem ütöttek akkorát, mint amennyire mostanra felfedezem őket, és csípem.
a shady, g unit istálló nem fog meg, sose tette. vannak slágereik, de tisztes iparos sztem az összes max.
|
2020.03.26. 14:31 |
|
 |
Zoli, MP
|
doggfather írta: Neptunes nálam a #1 nem csak ebből a listából, ők all time is nagyon durvák szerintem.
j dilla, madlib nekem akkor nem volt meg, nem ütöttek akkorát, mint amennyire mostanra felfedezem őket, és csípem.
a shady, g unit istálló nem fog meg, sose tette. vannak slágereik, de tisztes iparos sztem az összes max. Az teny a neptunes hatalmas es kb az egyetlenek akiket nem tudtak/akartak lemasolni. nekem just blaze, swizz is teljesen kiesett, nem ilyen zenekre porogtem. Timbaland meg inkabb pop-ban lett meghatarozo, 
|
2020.03.26. 14:36 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: https://offmedia.hu/hiphop/19-produceri-zseni-akik-meghataroztak-a-2000-es-evek-kezdetenek-hangzasat jo osszeallitas. en 9th wonderrel nem tudtam megbaratkozni jo 20 ev alatt Sajnalom, hogy Hi-tek nem futott be nagyobb karriert, pedig jo volt a 2000-es evek elejen. Portert nem tudtam, hogy ennyire termekeny es meghatarozo. Rick Rubin irta a classic notat? nem preemo? nalam, sorrend nelkul. ALC, Premier a deli beat makerek kilove nalam..nem is tudom, oket hova rakni Nagyon jó összeállítás, köszi! A Classic-ról én is úgy tudtam, hogy Premo, de van még pár hiba a listában. Pl. a 50 Cent - Wanksta az nem Sha Money XL, hanem egy J-Praize nevű producer munkája. Nálam Dr. Dre, Scott Storch, Kanye West, Timbaland, The Neptunes, DJ Premier, Just Blaze, DJ Khalil (ő nincs a listán), nagyjából ebben a sorrendben. Swizz Beatz meghatározó, nagyon egyedi, de nálam számomra valahogy második vonalban van csak. Aztán vannak ilyenek a listán, mint Mr. Porter vagy Sha Money XL, akik ugye Shady/G-Unit producerek, ezért sok számot szeretek tőlük, de nem gondolnám, hogy olyan meghatározóak lettek volna, semmiképp se voltak annyira egyediek és igényesek, mint a fent felsorolt élvonal.
|
2020.03.26. 16:41 |
|
 |
Yodaragorn
|
|
2020.03.28. 00:12 |
|
 |
Zoli, MP
|
Zoli, MP írta: doggfather írta: Neptunes nálam a #1 nem csak ebből a listából, ők all time is nagyon durvák szerintem.
a shady, g unit istálló nem fog meg, sose tette. vannak slágereik, de tisztes iparos sztem az összes max. Az teny a neptunes hatalmas es kb az egyetlenek akiket nem tudtak/akartak lemasolni. nekem just blaze, swizz is teljesen kiesett, nem ilyen zenekre porogtem. Timbaland meg inkabb pop-ban lett meghatarozo,  A listamrol lemaradt J Dilla, szoval preemo, alc es jay dilla. A tobbit vagy nem ismerem behatoan vagy nem jonnek be: pl madlib is ment egy nagyot anno, de nekem tul "zajos volt" mindig, bar a quasimoto 1-es lemeze kedvencem.
|
2020.03.28. 10:09 |
|
 |
Yodaragorn
|
Házi rapversenyt hirdetett a Petőfi TV https://www.origo.hu/kultura/20200331-h ... gD6oUDLYSgFantasztikus ötlet karantén idejére... 
|
2020.03.31. 23:23 |
|
 |
Zoli, MP
|
|
2020.04.22. 14:27 |
|
 |
doggfather
|
wow!
|
2020.04.22. 15:31 |
|
 |
rapguruz88
|
|
2020.04.23. 20:54 |