Szerző |
Üzenet |
[n/a]k!ngp1n
Csatlakozott: 2012.07.13. 21:05 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Puro Losz Ánhelesz
|
 Re: West Coast Muzsika
Hát nem tudom. Olvasva a kommenteiteket, ha nem Dre csinálta volna, már arra sem emlékeznétek mikor ürítettétek a lomtárt. Magatokra erőszakoljátok, mert nem érzitek, de tudjátok, hogy biztos jó  (szerk.: persze én is ilyen elfogult vagyok a kedvenceimmel)
_________________ I'm the freaker, the one who freaks the funk!
|
2015.08.08. 16:02 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15415 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Neeem. Nekem ő messze nem kedvencem. 2001 se klasszikus sztem.
|
2015.08.08. 18:01 |
|
 |
rapguruz88
|
Nekem az abszolut kedvenceim kozott van es durva hogy milyen zeneket pakol a mai napig is...
|
2015.08.08. 19:39 |
|
 |
Zoli, MP
|
A 2001 mitol lett etalon?Uj irany? Jo lemez, de zeneileg semmit nem hozott, max bitang jol szol (igazi mintazos rap lemez) az uj cuccra ralesek majd.
|
2015.08.08. 19:45 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15415 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Zoli, MP írta: A 2001 mitol lett etalon?Uj irany? Jo lemez, de zeneileg semmit nem hozott, max bitang jol szol (igazi mintazos rap lemez) az uj cuccra ralesek majd. onnan, hogy utána vagy 5 évig mindenki olyan lemezt akart készíteni.
|
2015.08.08. 19:51 |
|
 |
Zoli, MP
|
Az teny h eleg nagy siker lett. De ahogy irtam zeneileg semmi extra vagyis jo dobok jo mintak es featek.
|
2015.08.08. 20:12 |
|
 |
doggfather
|
attól még új irány ha évekig meghatározó, és mindenki másolni akarja, nem?
|
2015.08.08. 20:22 |
|
 |
Zoli, MP
|
nem kukacoskodni akarok...  Szoval nem tudok ujat hozzatenni ehhez. Ha a sikeresseget akarjak masolni akkor ertem, de a lemez "tobbi"resze... Nem egy olyan lemez ami barmi ujat hozott volna.  mast tenyleg nem tudok irni. BEEF:D
|
2015.08.08. 21:18 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
[n/a]k!ngp1n írta: Hát nem tudom. Olvasva a kommenteiteket, ha nem Dre csinálta volna, már arra sem emlékeznétek mikor ürítettétek a lomtárt. Ma végre meghallgatom normálisan! Eddig letölt, kicsomagol, végigpötyög, nem nagy szám. De valóban párszor végig kell hallgatni egy lemezt, hogy megismerd annyira, hogy valós véleményed legyen. Zoli, MP írta: A 2001 mitol lett etalon?Uj irany? Jo lemez, de zeneileg semmit nem hozott, max bitang jol szol.... Jaja, zeneileg minden megtörtént már addig, ami azon a lemezen volt. pl ezek és kábé ezen a vonalon ment a 2001 is: Dr. Dre - Been There Done ThatRas Kass Ft. Dr.Dre & Mack 10 - Ghetto FabulousSnoop Dogg Feat. Nate Dogg & Xzibit - Bitch PleaseDr. Dre Featuring LL Cool J - ZoomThe Lady Of Rage - Afro PuffsTha Dogg Pound - What Would You DoNas - Nas is comingThe Firm ft. Dr.Dre - Phone TapScarface - Game Over (feat. Too-Short, Dr. Dre & Ice Cube)Snoop Dogg & Dr. Dre "Just Dippin' "És még lehetne sorolni... Ezeknél már felismerhető egy rakás hang, amit a 2001-en is ellőtt. Nem fikázni akarom a 2001-et, mert nagyon sokat hallgattam és még ennyi idő távlatából is nagyon jó lemeznek tartom, csak tényleg nem hozott semmi újat, ahhoz képest, hogy mekkora korszakalkotónak lett kikiáltva.
|
2015.08.09. 08:12 |
|
 |
[n/a]k!ngp1n
Csatlakozott: 2012.07.13. 21:05 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Puro Losz Ánhelesz
|
Nekem trenírozás közben végigment, természetesen nem tudtam odafigyelni 100%ban rá. Egyszer kaptam oda a fejem, de azt is csak azért, mert Mos Def egyik számának alapjával indult, aztán annyi is volt.
Nem álszenteskedem, az igazi kedvencekkel én is ezt csinálom. Pl most a Hopsin lemezről átpötyögve vagy 2-3 szám keltette volna föl a figyelmet, de teljesen végighallgattam, mert neki a szövege kifejezetten érdekel.
Zene engem egyből megfog, fehér holló számba megy, amikor utólag kedvelek meg valamit (pl. GZA - General Principles), a szöveghez meg végig kell hallgatni egy-két versszakot. Itt is inkább a produceri részről beszélünk, szóval nekem ez már elúszott valószínűleg...
Sokadjára emlegetem példának, de érdekes, hogy a számomra full ismeretlen Mellow-s cuccokban rendre űberkirály zenéket találok. Sokszor ismeretleneket is letöltök randomban, egyedül néha a tracklist a szűrőm... (lehetőleg már a számok címe se utaljon bicsiz, blingbling, ámdösit, húdgengsztadrájvbájbuumded stílusú klisékre...)
_________________ I'm the freaker, the one who freaks the funk!
|
2015.08.09. 08:49 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
[n/a]k!ngp1n írta: Sokadjára emlegetem példának, de érdekes, hogy a számomra full ismeretlen Mellow-s cuccokban rendre űberkirály zenéket találok. Sokszor ismeretleneket is letöltök randomban, egyedül néha a tracklist a szűrőm... (lehetőleg már a számok címe se utaljon bicsiz, blingbling, ámdösit, húdgengsztadrájvbájbuumded stílusú klisékre...) lájk
|
2015.08.09. 08:54 |
|
 |
doggfather
|
Zoli, MP írta: nem kukacoskodni akarok...  Szoval nem tudok ujat hozzatenni ehhez. Ha a sikeresseget akarjak masolni akkor ertem, de a lemez "tobbi"resze... Nem egy olyan lemez ami barmi ujat hozott volna.  mast tenyleg nem tudok irni. BEEF:D Nem kukacoskodás. Csak nem tudom jobban, mással elmagyarázni, mint, hogy miután kijött egy csomó producer mondta, hogy az előadók úgy mennek oda, hogy olyan lemezt akarnak, mint a 2001.
|
2015.08.09. 09:32 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8726 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
A 2001 biztos nem volt annyira korszakalkotó, mint a Chronic, de azért az volt szerintem is. Azzal egyetértek, hogy már előtte is voltak hasonló jellegű számok (Just Dippin, Bitch Please, Ghetto Fabulous, stb.), de azon a lemezen állt össze egy koherens egésszé az, ami addig csak nyomokban volt meg. Nyilván nem egyik pillanatról a másikra jön létre egy új stílus, van egy átmeneti időszaka neki. A Chronic által megteremtett stílus se volt előzmény nélküli, pl. az utolsó NWA lemezen már többszörösen felfedezhető volt. (Elég csak az Alwayz Into Somethin'-t említeni.) Tehát nem azt lehet megmondani, hogy pontosan mikor kezdődött egy bizonyos stílus, hanem azt, hogy melyik album lett az a vonatkoztatási pont, amiből kiindulva után pár évig egy csomó előadó próbálta csinálni a saját zenéit. És ilyen szempontból a 2001 egyértelműen vonatkoztatási pont. Nyilván majd az idő dönti el, hogy a Compton ilyen vonatkoztatási pont lesz-e, én most azt mondom, hogy nem. Az elfogultság vádja amúgy nyilván teljesen jogos velem szemben, elég valószínű, hogy befolyásolja a véleményem, kár lenne tagadni. Viszont most már 3 hallgatáson vagyok túl, amiből a második kettő olyan volt, hogy nem csináltam semmit, csak leültem egy órára, és figyeltem a zenét. A véleményem ezután se nagyon változott, sőt bejött az, hogy ahogy szokom a lemezt, egyre jobban tetszik. Amivel szerintem kb. mindenki egyetért: ez a lemez kurvajól szól, eszméletlen a keverés. Talán a valaha volt legjobban mixelt-masterelt raplemez. És függetlenül attól, hogy kinek mennyire tetszik, minden szám óriási igényességgel van összerakva, nincs olyan másodperc, ami ne lenne átgondolva zeneileg. Pl. nekem a Deep Water alapból nem lenne a stílusom (Kendrick-től azért jobban elfogadom, mint Dre-től), de annyira igényesen össze van rakva, hogy nem lehet nem értékelni. Ez az oka annak, hogy így 3. hallgatás után már nagyobb esélyt adok rá, hogy klasszikus lesz a lemezből, de ha tippelnem kell, továbbra is azt mondom, hogy nem lesz az. A Complex magazin kritikája jól összefoglalja a lényeget: "Compton is his third-best album, but that's hardly an insult." Közben azért Game is készül, ha végre egyszer beváltja a hozzá fűzött reményeket, akkor ez egy nagyon erős év lesz a nyugati parton! (Új Kendrick, új Dre, új Game lemezek, NWA film: lehet, hogy az az NWA reunion tour valami Up In Smoke jellegű nagy show lesz?  ) Game Mixing & Mastering “Documentary 2″ With DJ Quik & Brian “Big Bass” Gardnerhttp://www.dubcnn.com/2015/08/08/game-m ... s-gardner/
|
2015.08.09. 14:18 |
|
 |
Zoli, MP
|
Tultargyaltuk;)
|
2015.08.09. 19:18 |
|
 |