Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.28. 01:10

Hozzászólás a témához  [ 1296 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 87  Következő
 Régi zenék - amiket feltétlen ajánlanál. 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Régi zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
Cypress Hill: Stoned Raiders
.
Van itt minden, mint a búcsúban...
Kezdjük ott, hogy az album címe a 3-as lemezük egyik számának címe. Method Man személyében ismét van Wu feat ahogy azon is volt.
Aztán van egy Here Is Something You Can't Understand című nóta ami gyakorlatilag egy How I Could Just Kill a Man DPG remix Kurupt-tal (sose szerettem ezt a tracket, csúnya húzásnak érzem miután a spanyol best ofjuknak is ez volt a klippes nótája így olyan, mintha harmadik bőrt akarnák lehúzni a számról már ide). Aztán a számok stílusa pedig mintha felváltva lennének a skull and bones 2 disc-jéről amitől eklektikus lesz finoman fogalmazva.
A kronologik szám rátesz még egy lapáttal az eddigi önnön nosztalgia, összefoglalás, lezárás(?) érzésre rendesen az elején.
Ezt még leöntik egy kis 2001 hatással a Kokane-es szám szintifütyülésével, illetve az Mc Ren King T-s számmal ami ren intrójával tök olyan, mint a 2001-en a some LA niggaz szám.
Mindezek után fura lesz, de egy jó albumról van szó, csak olyan érzés, mintha na akkor még egyszer toljuk amikben jók vagyunk plussz adjunk egy kis örömzenélést és engedjük el ezt a CH dolgot, hiszen mindent kihoztunk belőle amit lehetett érzésem nekem kb azóta, hogy kijött.

És egészen őszintén nem is tudtam, tudnám őket ezért elítélni. Eddigre amit lehetett ők megcsinálták. Volt sorlemezük, slágerük nem is kevés. Adtak ki remix ep-t, best of-ot (spanyolul, vagyis nem szimpla megúszós kiadványt) egy live lemezt ami szintén marha jól sikerült, illetve a duplával korábban új utakat is kijelöltek az mc-knek is.
Nézhetem rajongóként is, de próbálhatom objektívan is, de Cypressnek van az egyik legjobb, legprofibb és legerősebb diszkográfiája eddigre a rapben! És 2001-et írunk, 10 évvel vagyunk az első lemezüktől!

doggfather írta:
Cypress Hill: Skull & Bones
.
Muggs fogta a banda 2 mc-jét és csinált nekik egy egy anyagot ami hozzájuk passzol. Így B-Real megkapta a kőkemény ug soul assassins raplemezt a skull-t, míg Sen Dog akinek egyébként is volt egy rockbandája (SX-10) megkapta a Bones felét, cd-jét ami rap-rock, rap metal nu-metal (sicc!!). Nem olyan "tiszta fialás" a két lemez, mint az OutKast Speakerboxxx/The Love Below-ja 3 év múlva, de hallani és érezni, hogy az első lemezen Sen Dog még inkább hátralépett, sok számban még side rapper sem, míg a második lemezen van olyan szám amiben a lead rapper B-Real nem is szövegel! Személyesen a másodikat preferálom, ikor kijött, láttam a cant get the best of me videóját azóta az a #1 Cypress Hill számom és videóm!

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2023.09.10. 19:08

Itt a timbalan mix ahogy igeretem
letoltheto
https://naijadjmixtapes.com.ng/foreign- ... songs/2023
eleg jo a tracklist
01 She ’s A Gangsta w/ Ms. Jade
02 Ryde Or Die, Bitch w/ The Lox
03 Try Again w/ Aaliyah
04 I’m So Fly w/ Lloyd Banks
05 Get Your Feak On w/ Missy Elliott
06 More Than A Woman w/ Aaliyah
07 They Ain’t Ready w/ Jadakiss & Bubba Sparxxx
08 Snoopy Track w/ Jay-Z & Juvenile
09 Hola Hovito w/ Jay-Z
10 Come As You Are w/ Brandy
11 Sexual Healing (Oops Pt. 2) w/ Tweet & Ms. Jade
12 Indian Flute (instrumental)
13 Make It Better w/ Ne-Yo & Fabolous
14 Put You On The Game w/ The Game
15 4 A Minute w/ Noreaga & John Doe
16 In The Club w/ Beanie Sigel
17 Ugly w/ Bubba Sparxxx
18 (Oh No) What You Got w/ Justin Timberlake
19 Get A Light w/ Snoop Dogg & Damian Marley
20 Beep Me 911 w/ Missy Elliott & 702
21 Rollout (My Business) w/ Ludacris
22 Nigga What Nigga Who w/ Jay-Z
23 Are You That Somebody w/ Aaliyah
24 Pony w/ Ginuwine
25 Big Pimpin w/ Jay-Z & UGK
26 We Need A Resolution w/ Aaliyah
27 We Need A Revolution w/ Dead Prez
28 Chop Me Up w/ Justin Timberlake
29 What’s So Different w/ Ginuwine
30 Oops (Oh My) w/ Tweet
31 It’s Hot (Some Like It Hot) w/ Jay-Z
32 Dirt Off Your Shoulder w/ Jay-Z
33 Sock It To Me w/ Missy Elliott & Da Brat
34 Work (remix) w/ Missy Elliott & 50 Cent
35 Everybody Get Up w/ Fat Joe
36 Put It Down w/ Redman
37 Head Sprung w/ LL Cool J
38 Nasty Girl w/ Jadakiss & Carl Thomas
39 Hey Now (Mean Muggin) w/ Xzibit & Keri Hilson
40 Summer Love w/ Justin Timberlake
41 You Won’t See Me Tonight w/ Nas & Aaliyah
42 One Minute Man w/ Missy Elliott & Ludacris
43 One Minute Man (remix) w/ Missy Elliott & Jay-Z
44 Get On The Bus w/ Destiny’s Child
45 4 My People w/ Missy Elliott
46 The Way I Are w/ Keri Hilson
47 Give It To Me w/ Nelly Furtado & Justin Timberlake
48 The Jump Off w/ Lil Kim & Mr. Cheeks
49 Call Me w/ Tweet
50 My Love w/ Justin Timberlake & T.I.

2023.09.10. 21:02

Az nagyon komoly összeállítás!

2023.09.11. 20:37

Ice-T: Home Invasion+The Last Temptation of Ice bonus disc
.
Sose szerettem igazán ezt a lemezt. Az előző szólója számomra nemhogy klasszikus, de benne van a legjobb 25 lemezben, sőt a legjobb 10-ben is ever (og original gangster). Ezelőtt a lemez előtt jött ki az első Body Count lemez ami legalább akkora felfordulást okozott a rap/rock/pop zenében, mint az első NWA lemez. Ice-T ekorra már 3 filmen is túl volt, köztük rögtön a legelső a new jack city akkora gengszter/drogos klasszikus, hogy a mai napig emlegetjük. Na mindezek után ez a lemez számomra egy hatalmas visszalépés volt.
Mindezeket az előzményeket próbáltam most félretenni és tényleg csak az albumot hallgatni, és azt kell mondjam, hogy nem olyan rossz ez mégsem. Végig a szokásos gengszter, utcai, bandák, de mellé egy fokozatosan érkező és kifejezett düh a cenzor miatt, a szólásszabadság nyirbálása miatt! A zenéket Ice és Dj Aladdin követték el, mint rendesen, nem is marad el igazából a korábbi 4 lemezétől. Van egy erős, provokatív intrója, majd 1-2 bevezető száma, és jönnek a slágerek, mint az I Ain't New Ta This, Gotta Lotta Love. A 73 perces lemezre ráfér az is, hogy a saját istállóját, kiadóját promózza, Gripsta tol egy szólószámot, és nagyon harap ő is! A 99 Problems közel sem olyan jó szám, mint amit Jay-Z csinált belőle, szóval annak inkább az örökségére lehet büszke Ice szerintem.
Összességében ötödik nagylemeznek minimum tisztességes darab, sokkal jobb, mint amire emlékeztem, amilyennek korábban tartottam.
.
The Last Temptation of Ice bonus disc
.
Na ezért a bónusz lemezért vettem meg a cd-t újra, és hallgattam meg frissen. Ez valami hatalmas anyag azt kell mondjam! Az eredeti 73 perchez még hozzácsaptak 30+ percet amivel a dupla hosszabb, mint egy film!
Rákerült a lemezről lehagyott ricochet és mellé hat olyan remix ami nemhogy alibi, vagy b oldal, vagy kötelező remix, hanem igazi, komoly átértelmezése az eredeti számoknak (az egyiket The beatnuts remixelte egyébként)! Simán kiadhatta volna egy rednes albumnak is így!
Köszi a hollandoknak, hogy csináltak egy ilyen 2 lemezes verziót!

Kép

2023.10.15. 18:46

A heather b az egyetlen olyan lemez ahol a dobok annyira utnek , hogy hihetetlen...
pedig ez egy noi lemez :D

2023.10.16. 21:32

Biggi life after death lemeze, ha nagyon sarkitani akarok...meg west coast lemeznek is elmenne, de egy eros ept siman ki lehetne szemezgetni belole a zenek alapjan.

2023.10.21. 16:54

Zoli, MP írta:
Biggi life after death lemeze, ha nagyon sarkitani akarok...meg west coast lemeznek is elmenne, de egy eros ept siman ki lehetne szemezgetni belole a zenek alapjan.

Ez így van. :) Nem véletlen mondja 2Pac a Hit Em Up-ban, hogy "you copy my style".
Notorious Thugs full westcoast a Bone-Thugs-al. De a Hypnotize is eléggé funky.

Sőt, már a Ready 2 Die-on is a Juicy-ra én azt mondanám, hogy egy westcoast szám, ha nem egy tősgyökeres brooklyni flow reppelne rajta. (Persze azon a lemezen még a többi szám nagyon eastcoast.)

2023.10.21. 21:21
Adminisztrátor

doggfather írta:
Ice-T: Home Invasion
.
Sose szerettem igazán ezt a lemezt.
...

Nekem olyan legerősebb kategória. Jó, az OG tényleg olyan klasszik, hogy nem illik összehasonlítani vele bármit is. Itt ért fel a csúcsra, ekkor minden róla szólt, tényleg a filmek, az elősző lemezek, a BC, szóval sűrű időszak volt ez neki. Nekem a Home Invasion volt a korona a munkásságában. Innentől sajnos már csak lefelé tartott.

2023.10.27. 16:42

igen is, meg nem is.

szólóban sztem (főleg a jól választott és sok közreműködő miatt egyébként) a The Seventh Deadly Sin egy erős lemez.

Csapatban meg SMG: Repossession vagy a duó lemeze A Black ice-os urban legends, vagy a body count bloodlust erős cuccok!

Ezeken túl számai vannak erősek más albumokról is.

Kép

2023.10.27. 18:18

1999-re vége volt nemcsak a nyugati part, de kb az egész raptörténet legsikeresebb független kiadójának, a death row-nak, az aranykorának. Nem az első, de a második generációja az istállónak se volt már ekkor ott. Dre elment sajátba, Snoop new orleansig futott, Pac elhalálozott, Suge pedig először vonult börtönbe...

Mikor kijött csak romokat, és maradékokat talált, de egy több tíz, sőt száz milliós üzletet nem lehet otthagyni parlagon...

Elkezdett újjáalakulni. Nem a legjobb, legelegánsabb húzásokkal, de ugye sose volt úriember. Azzal kezdte, hogy bejelentett egy válogatáslemezt aminek a chronic 2000 címet adta, így dre a saját szólójának már csak a 2001-et adhatta címnek...

Suge Knight Represents: Chronic 2000
.
Szerzett két közepesen tehetségtelen pótlékot (tha realest=Pac, Topp Dogg=Snoop), fogta a még Death Row-nál készült demókat, mastereket, haverokat, lekötelezetteket, lehetőségeket keresőket délről és a bay-ből és kiadta ezt a nagyon gyenge anyagot. Akik érnek valamit azok a csajok, VK, Jewell, Michel'le, de nekik sajnos főleg vokálok, refrének jutttak rajta.

Egy hónap múlva Snoop verte el a port rajtuk eladásokkal, majd fél év múltán kijött a 2001 és akkora történelmet írtak az up in the smoke turnéval, hogy nem volt olyan aki Suge-ot komolyan vette volna ezután...

Ezt érezte is, ebből a dühből keletkezett, ennek lenyomata a:

Too Gangsta for Radio
.
Egy színtiszta diss lemez, minden zenéje, minden szövege kb marás dre, snoop, az eredeti death row tagok felé. Visszavette The Realest-et (alig szerepel az előző lemezhez képest), rájött, hogy kutyaütő. Topp Dogg-ot meg el is felejtette. Helyette megszerezte az UG risen star Crooked I-t akinek több számban is megadatott, hogy bizonyítson! Erre a válogatásra sikerült sokkal nagyobb, és aktuálisabb neveket beszerezni (Lox, Ja Rule), de az előzőn vendégeskedőket (Scarfcae, Treach) is megtartotta. Ezen is van még maradék zene, de inkább csak mutatóba, az anyag nagyobbik részét Cold 187um csinálta frissibe.

Ebben az évben jött ki az MMLP szóval ezt az évet is vastagon Dre nyerte Suge ellenében. Picit lepihent, hogy összeszedje magát és a gondolatait, szétnézett a korábbi katalógusukba Suge, és egészen 2003-ig várt a következő megjelenéssel ami egy filmzenelemez lett!
Logikus, jó választás volt, korábban is adott ki vagy négyet, köztük erőset is (gang related), kultot is (murder was the case), olyat is ami nem tiszta death row (above the rim) olyat is ami saját istállós (gridlockd).

Dysfunktional Family
.
Lehet, hogy jó film, sosem láttam, a zenéjét ismerem csak.
Ami működött a too gangsta válogatáson azt megtartotta. Sok Crooked I, sok aktuálisan nagy név (Jay-Z, Juvenile, Ashanti, Ja Rule), elfelejtette Topp Dogg-ot és The Realestet teljesen, viszont sikerült visszaszereznie Kurupt-ot (és ezzel évekig tartó beefet generálni a dogg pound-ban és éket verni Snoop/Dre és kurupt közé) és behozta a Boo-Yaa TRIBE-ot is! Így ez a mix a három közül messze a legjobb anyagot eredményezte, ez az a lemez ami simán odekerülhet a korábbi death row OST-ok közé!

Ezután azonban Suge kifulladt, válogatásokat tudott kiadni, majd börtönből ki be járkálni, céget, portfóliót elkótyavetyélni...

Bocsi, lehet kicsit hosszú volt, de a hétvégén ezek pörögtek, ezeket ízleltem, ezekről filóztam.

Kép

2023.10.29. 19:38

Köszi ezt a postot! Engem sose vitt rá a lélek, hogy meghallgassam ezeket a lemezeket, úgyhogy nem ártott kicsit informálódni róluk, de a kedvemet nem hoztad meg hozzájuk. :)

Annyit tennék hozzá, hogy ebben a 2000-es évek eleji Death Row időszakban jelent meg két poszthumusz 2Pac album is a kiadónál:
Until the End of Time (2000)
Better Dayz (2002)

Ez szerintem a két legjobb poszthumusz 2Pac album, úgyhogy azért írjuk fel Suge-nak pluszpontként, hogy ezeket kihozta az általad ismertetett időszakban. Persze ezek se olyan szintűek, mint az utolsó három, még 2Pac életében született album, és közel se lettek olyan sikeresek, de minőségüket illetően szerintem bőven vállalható anyagok lettek volna 2Pac életében is.

2023.10.30. 19:14

elfogadom, hogy jók ezek, de sajnos az általam részletezett albumokra egy ilyen minőségű Pac se került fel!

Az utolsót, az OST-ot érdemes csekkolni, az előző kettő kihagyható szerintem is.
Főleg ha nem a 90es évek és a death row volt a kedvenced.

Kép

2023.10.30. 19:45

doggfather írta:
elfogadom, hogy jók ezek, de sajnos az általam részletezett albumokra egy ilyen minőségű Pac se került fel!

Az utolsót, az OST-ot érdemes csekkolni, az előző kettő kihagyható szerintem is.
Főleg ha nem a 90es évek és a death row volt a kedvenced.

Ja, értettem, csak gondoltam, kiegészítem azzal, hogy van, amiért lehet piros pontot is adni a 2000-es évek eleji Death Row-nak. :)
Ezt a két 2Pac albumot egyébként te hallgattad már?

2023.10.31. 15:48

megvettem, de még nem.

pontosabban mikor kijöttek tuti, de utána feledésbe merültek nálam!

Kép

2023.10.31. 19:30

doggfather írta:
megvettem, de még nem.

pontosabban mikor kijöttek tuti, de utána feledésbe merültek nálam!

Csak azért, mert most érdemes lenne hozzácsapni az előzőekhez, hiszen ugyanaz a Death Row időszak. :) Teljesebb lenne a kép azokról az évekről.
Persze jó kérdés, hogy mennyire összevethetők, mert ez a két 2Pac album (pontosabban a rajtuk lévő számok) azért részben kész volt már 1996-ban is, csak befejezni kellett őket.

2023.11.01. 15:20
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 1296 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 87  Következő