Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.28. 01:08

Hozzászólás a témához  [ 1296 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 87  Következő
 Régi zenék - amiket feltétlen ajánlanál. 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Régi zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
Nem rossz ötlet!

Holnap lehet elő is veszem!

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2023.11.01. 17:50

Yodaragorn írta:
Köszi ezt a postot! Engem sose vitt rá a lélek, hogy meghallgassam ezeket a lemezeket, úgyhogy nem ártott kicsit informálódni róluk, de a kedvemet nem hoztad meg hozzájuk. :)

Annyit tennék hozzá, hogy ebben a 2000-es évek eleji Death Row időszakban jelent meg két poszthumusz 2Pac album is a kiadónál:
Until the End of Time (2000)
Better Dayz (2002)

Ez szerintem a két legjobb poszthumusz 2Pac album, úgyhogy azért írjuk fel Suge-nak pluszpontként, hogy ezeket kihozta az általad ismertetett időszakban. Persze ezek se olyan szintűek, mint az utolsó három, még 2Pac életében született album, és közel se lettek olyan sikeresek, de minőségüket illetően szerintem bőven vállalható anyagok lettek volna 2Pac életében is.

Hát azért vitatnom kell pár pontotad. :lol:

Igen, ekkor jött ki az until, de messze nem annyira death row, mint a korábbi anyagai... Ahogy hallgattam, olvastam Suge-ot nem nagyon engedték a közelébe, illetve Pac-on nem akart ő bosszút állni, mint a többieken...
Nem hozott ő be ebbe semmi újat, illetve annyit, hogy Cold 187um lett a zenei felelős, és Crooked I kapott egy produceri kreditet egy fél számban mondjuk...
Nem friss lemez, legalábbis a szövegek még pac életében lettek írva, felvéve.
Ez ehogy nézem szerecsnére egy death row-amaru közös kiadás, nem tiszta suge.

Szóval igen, időben akkor jött ki, mint az általam részletezett 3 lemez, de se azokat nem árnyalja, se a death row próbálkozását, erőlködését nem menti. Mintha 2 külön ág lenne egy fán, egyenesen.

Egyébként pedig:

2Pac - Until the End of Time
.
Ez simán lehetett volna két lemez is. Az egyik egy still i rise 2 annyi outlawz közreműködés van rajta. A másik kb r u still down leftoverek hangzásra. Szerencsére nem került bele new death row erőszakosan. Igen, Cold 187um csinált egy fél lemeznyi zenét, de a maradékot a szokásos Pac-death row producerek (johnny J, QDIII) csinálták, a szövegek meg még életében készültek. A két lemez kb egyenlően erős szerintem, és tényleg egy minimum tisztességes poszthumusz cucc.

Kép

2023.11.04. 18:11

Das EFX: Generation EFX
.
A negyedik lemez 3 évre érkezett, és 2 újítást is hozott. Egyrészt új producerek, PMD, és Agallah csinálta az anyag jó részét, illetve a másik, hogy sok a közreműködő, gyakorlatilag minden második számban van vendég, holott ez korábban nem volt szokásuk! A rap scholar akkora single volt, hogy ma is előveszik legalább itthon bulikban! Az utolsó szám a single másik verziója, ezt az előző albumról hozták át ami szerintem egy jó ötlet, folytonossá teszi a diszkográfiájukat!

Kép

2023.11.04. 18:35

doggfather írta:
.
A negyedik lemez 3 évre érkezett, és 2 újítást is hozott. Egyrészt új producerek, PMD, és Agallah csinálta az anyag jó részét, illetve a másik, hogy sok a közreműködő, gyakorlatilag minden második számban van vendég, holott ez korábban nem volt szokásuk! A rap scholar akkora single volt, hogy ma is előveszik legalább itthon bulikban! Az utolsó szám a single másik verziója, ezt az előző albumról hozták át ami szerintem egy jó ötlet, folytonossá teszi a diszkográfiájukat!

En most porgettem vegig az elso 4 lemezuket.
Az elso ketto nekem erotlen hangzas szempontjabol.marmint nem utnek a dobok, de nem meglepo, 90es evek eleje.
A 2. Mar jobb de nekem uncsi.
Leporgettem a kb 30 trackes 3.lemezuket.ez a legkopogosabb, reppesebb de a 4. Marad a nagy kedvencem, mivel
Az elso kazik egyike volt amit megvettem anno meg a ballagasi penzbol a duna palazaban ,virgin.
Itt nem annyire figidigiznek.
A zenek emeszthetoen reppesek.
Es a nemi old school athallas is jo par szambab
Pmd?kb mindenki elsiklik a felett h az elso epmdkre o irt inkabb zeneket.

2023.11.04. 19:37

Igen, kevesebb a digidy.

Tudom ők a digidy, de nem ugrottam érte sose.

Kép

2023.11.04. 20:40

Eric B & Rakim: paid in full
.
Rakim szövegelő zsenije már megmutatkozik itt is. A zene tipikusan a kor zenéje amit mára a műkedvelők, illetve az OGk tudnak értékenli igazából. Ekkor még nem albumokat készítettek, hanem a korábban kiadott single-ket szedték össze és ezt azért lehet hallani, érezni is a komplett anyagon!

Kép

2023.11.04. 22:25
Adminisztrátor

Zoli, MP írta:
doggfather írta:
.

Az elso ketto nekem erotlen hangzas szempontjabol.marmint nem utnek a dobok, de nem meglepo, 90es evek eleje.
Leporgettem a kb 30 trackes 3.lemezuket.ez a legkopogosabb, reppesebb de a 4. Marad a nagy kedvencem, mivel
Az elso kazik egyike volt amit megvettem anno meg a ballagasi penzbol a duna palazaban ,virgin.

Nekem az első három a klasszik, az alapmű, az etalon. :D
A Generation EFX-et pár hete hallgattam, elgondolkodtam, hogy érdemes-e megtartani... :)
A How We Do-t a megjelenésekor megvettem, majd pár hét múlva elcseréltem.
Nekem az első 3 volt "real", utána valami elveszett belőlük. Valahogy elfogyott a stílus, az energia. Mondjuk a csatornarap tényleg addig érdekes, ameddig csatornaszagú.

2023.11.04. 22:32

doggfather írta:
Yodaragorn írta:
Köszi ezt a postot! Engem sose vitt rá a lélek, hogy meghallgassam ezeket a lemezeket, úgyhogy nem ártott kicsit informálódni róluk, de a kedvemet nem hoztad meg hozzájuk. :)

Annyit tennék hozzá, hogy ebben a 2000-es évek eleji Death Row időszakban jelent meg két poszthumusz 2Pac album is a kiadónál:
Until the End of Time (2000)
Better Dayz (2002)

Ez szerintem a két legjobb poszthumusz 2Pac album, úgyhogy azért írjuk fel Suge-nak pluszpontként, hogy ezeket kihozta az általad ismertetett időszakban. Persze ezek se olyan szintűek, mint az utolsó három, még 2Pac életében született album, és közel se lettek olyan sikeresek, de minőségüket illetően szerintem bőven vállalható anyagok lettek volna 2Pac életében is.

Hát azért vitatnom kell pár pontotad. :lol:

Igen, ekkor jött ki az until, de messze nem annyira death row, mint a korábbi anyagai... Ahogy hallgattam, olvastam Suge-ot nem nagyon engedték a közelébe, illetve Pac-on nem akart ő bosszút állni, mint a többieken...
Nem hozott ő be ebbe semmi újat, illetve annyit, hogy Cold 187um lett a zenei felelős, és Crooked I kapott egy produceri kreditet egy fél számban mondjuk...
Nem friss lemez, legalábbis a szövegek még pac életében lettek írva, felvéve.
Ez ehogy nézem szerecsnére egy death row-amaru közös kiadás, nem tiszta suge.

Szóval igen, időben akkor jött ki, mint az általam részletezett 3 lemez, de se azokat nem árnyalja, se a death row próbálkozását, erőlködését nem menti. Mintha 2 külön ág lenne egy fán, egyenesen.

Egyébként pedig:

2Pac - Until the End of Time
.
Ez simán lehetett volna két lemez is. Az egyik egy still i rise 2 annyi outlawz közreműködés van rajta. A másik kb r u still down leftoverek hangzásra. Szerencsére nem került bele new death row erőszakosan. Igen, Cold 187um csinált egy fél lemeznyi zenét, de a maradékot a szokásos Pac-death row producerek (johnny J, QDIII) csinálták, a szövegek meg még életében készültek. A két lemez kb egyenlően erős szerintem, és tényleg egy minimum tisztességes poszthumusz cucc.

Nincs köztünk vita. :) Idéznék saját magam előző postjából: "Persze jó kérdés, hogy mennyire összevethetők, mert ez a két 2Pac album (pontosabban a rajtuk lévő számok) azért részben kész volt már 1996-ban is, csak befejezni kellett őket."
Szóval számomra se egyértelmű, hogy egy kalap alá vehető-e ez a két 2Pac album a 2000-es évek elején megjelent többi Death Row kiadvánnyal - éppen az általad említett okból. De hát a 2000-es évek elején jelentek meg Death Row alatt, szóval... :) Talán érdemes ezt a két piros pontot behúzni a kiadónak: nem is feltétlenül Suge-nak, de a kiadónak igen.

Örülök, hogy tetszett az album, egyezik a véleményünk róla. Ezek szerint ez egyértelműen jobb, mint a többi akkori DR cucc.

2023.11.05. 14:58

dub7 írta:
Zoli, MP írta:
doggfather írta:
.

Nekem az első három a klasszik, az alapmű, az etalon. :D
A Generation EFX-et pár hete hallgattam, elgondolkodtam, hogy érdemes-e megtartani... :)
A How We Do-t a megjelenésekor megvettem, majd pár hét múlva elcseréltem.
Nekem az első 3 volt "real", utána valami elveszett belőlük. Valahogy elfogyott a stílus, az energia. Mondjuk a csatornarap tényleg addig érdekes, ameddig csatornaszagú.

Abszolut ertem.
En 97 nyaran kezdtem el jobban reppet hallgatni minden mtv yo rap meg mas igazi repp musor nelkul.raultam az akkori vagonra.igy hallottamm eloszor az it was writtent es nem az illmaticot.a wu forever lett meg hamarabb es nem a 36chambers. Kb 2000 korul 7 ev kesessel lett meg a 36.
A das efx-szel es igy vagyok es az elso benyomas sokunknal nagyon meghatarozo.

2023.11.06. 09:19

Ice-T Presents The West Coast Rydaz – What Really Goes On
.
Nem ismerem azt a triót, de Ice-T ajánlja őket, rosszak nem lehetnek. És tényleg nem. 20 perces 4 számos ep, de az az igazi uccai óckúl gengszterrap. Van rajta Kokane feat is az Ice-T mellé.

Kép

2023.11.12. 19:20

Pete Rock & CL Smooth: Mecca and the Soul Brother
.
A golden age esszencsiája ez a lemez amiben a jazz rap vonalat keresgéli, kóstolgatja Pete Rock és ezzel nemhogy hozzájárul, de aktívan alakítja is a new yorki hangzást ami aztán a 90-es éveket meghatározza. Ha olvasod, hogy akkora a hatása, mint a Chronic-nak, szintén 92-ből akkor nem hazugságot olvasol, ennek oka, alapja van!

Kép

2023.11.20. 12:08

ras kass elso lemeze eleg eros, de lehetne jobb is.
ami nagyon banto az a legnagyobb track a nature of threat zeneileg nem nott fel a szoveghez.

ha mar pete rock.
nem is tudom mikor volt utoljara olyan h kirazott a hideg egy notatol, itt tessek pozitivan erteni.
pete rock - take your time
mindig is szerettem, de most vmiert libaboros lettem

2023.11.25. 20:12

Zoli, MP írta:
ha mar pete rock.
nem is tudom mikor volt utoljara olyan h kirazott a hideg egy notatol, itt tessek pozitivan erteni.

Engem ugyan nem rázott ki a hideg tőle, de szerintem is topigényes nóta, legmagasabb színvonal!

2023.11.25. 21:11

Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:
ha mar pete rock.

Engem ugyan nem rázott ki a hideg tőle, de szerintem is topigényes nóta, legmagasabb színvonal!

egyszeruen csak olyan pillanatban szolalt meg munka kozben h ezt a reakciot valtotta ki :D

2023.11.26. 14:12

Illa J: illa j
.
Saját hang, az aktuális slum village hangzás, a kései j dilla behatás kellemes mixe aminek jót tesz a moka only erős közreműködés. Pont elég a 40 perces anyag egy esős, ködös benn ülős, bólogatós zanahallgatásra.

Kép

2023.11.28. 10:32
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 1296 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 87  Következő