Régi zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
Szerző |
Üzenet |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15404 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
 Re: Régi zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
Jay-Z & Kanye West: Watch the Throne . Tökéletes pop-rap vagy még inkább pop-rock lemez. Inkább Kanye, mint Jay-Z. Csalódás. Hiába szól jól, meg mászik fülbe túl populáris nekem. Illetve nem Kanye csinálta az egészet, nem csak ő producerelte amit nem is értek?! Kanye ilyen, ilyen rágógumi rap majdnem pop, de Jay sokkal street-ebb, rílebb ennél, hogy ilyet kiadjon szerintem.
|
2023.11.30. 11:00 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
doggfather írta: Jay-Z & Kanye West: Watch the Throne . Tökéletes pop-rap vagy még inkább pop-rock lemez. Inkább Kanye, mint Jay-Z. Csalódás. Hiába szól jól, meg mászik fülbe túl populáris nekem. Illetve nem Kanye csinálta az egészet, nem csak ő producerelte amit nem is értek?! Kanye ilyen, ilyen rágógumi rap majdnem pop, de Jay sokkal street-ebb, rílebb ennél, hogy ilyet kiadjon szerintem. Hát, szerintem azért Jay-Z 2010/20-as évekbeli munkássága közel sem annyira street már, mint a korábbi. Elment populárisabb és kísérletezőbb irányba is. Lehet, hogy 2011-ben ez még furcsa volt tőle, de a későbbi munkásságát elnézve nekem már nem lóg ki annyira a Watch the Throne. Ami nálam ott volt a 2010-es évek 10 legjobb albuma között, szerintem zseniális album.  De meg tudom érteni, hogy miért nem tetszik azoknak, akik nálam kevésbé vevők a populárisabb rapre, illetve Kanye zenei csapongásaira. (Amik itt nem is feltétlenül Kanye nevéhez fűződnek, ahogy írtad is.) Egyébként annak ellenére, hogy te is poprapnek titulálod, a Niggas in Paris-en kívül nem nagyon volt rajta olyan szám, amiből mainstream sláger vált volna. Talán még az Otis, de az meg ponthogy a kevésbé pop számok közé tartozik a lemezen.
|
2023.11.30. 21:20 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15404 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Rev. Run: Distortion . Hát ez egy kapuzárási pánikban vásárolt sportkocsi lett sajnos. Egy legenda aprópénzre váltotta a saját örökségét, bizonyítási vágyból, vagy anyagi kényszerből azt nem tudom, de kiadott egy 25 perces anyagot aminek azok a részei működnek amik nosztalgiára, saját örökségének felzabálására épülnek, de azok sem kiemelkedőek. Mintha a crown royal demói, leftoverjei lennének. Kár érte.
J Dilla: Donuts . Bitang erős instrumentális anyag az egyik részről, ugyanakkor a számok rövidsége miatt (1-2) amolyan félkész demó érzete is van nekem. Így a rappek is hiányoznak, mintha egyfajta beattape lenne vagy nem is tudom mi.
|
2023.12.13. 12:22 |
|
 |
Zoli, MP
|
doggfather írta: Rev. Run: Distortion . Hát ez egy kapuzárási pánikban vásárolt sportkocsi lett sajnos. Egy legenda aprópénzre váltotta a saját örökségét, bizonyítási vágyból, vagy anyagi kényszerből azt nem tudom, de kiadott egy 25 perces anyagot aminek azok a részei működnek amik nosztalgiára, saját örökségének felzabálására épülnek, de azok sem kiemelkedőek. Mintha a crown royal demói, leftoverjei lennének. Kár érte.
J Dilla: Donuts . Bitang erős instrumentális anyag az egyik részről, ugyanakkor a számok rövidsége miatt (1-2) amolyan félkész demó érzete is van nekem. Így a rappek is hiányoznak, mintha egyfajta beattape lenne vagy nem is tudom mi. Dilla konkretan a halalos agyan a korhazban dolgozott rajta..
|
2023.12.14. 18:54 |
|
 |
doggfather
|
Dow Jones: play your position volume 2 hosted by Krondon . Volt a 2000-es éveknek egy nagyon fun, nagyon kellemes időszaka, mikor 50 Cent mixtape-ből szupersztár lett, és ennek (is) hatására kb boldog boldogtalan mixtape-eket kezdett kiadni. Na ennek a kornak a terméke ez is, rajta egy csomó jó számmal, minimális kelettel, sok nyugattal, likwit crew, SAS, Dilated vagyis a haverok főleg. Krondon meg magát reklámozza, mint host ahogy kell, ahogy egy party mc is csinálja.
Loud Rocks . Hajlamosak vagyunk/vagyok ezt a judgment night kvázi folytatásának, szellemi örökösének tekinteni, de maximum felerészben igaz ez az állítás gondolat. tényleg rock és rapbandák lemeze, de míg a judgment-re új számok készültek közösen a csapatokkal, addig itt, a Loud összeszedett rock, metál, nu-metal bandákat és összeeresztette a sját istálós rappereivel, pontosabban azok slágereivel. A lemez így feldolgozás, coverek, tribte számok csokra, előfordul, hogy az eredeti előadó nélkül. Van akinek nagyon jót tesz ez a rock íz (wu-tang) van akinek van ennél erősebb száma is (Xzibit year 2000 vagy az x rock remixe jobb,mnt amik ide kerültek). összességében egy remek lemez szerintem, de azért messze van az igazitól, a judgment night-tól.
Best of Defari mixed by DJ Revolution . Ez is egy kellemes tape, albumpromónak tökéletes. Van rajta pár snippet, pár ide készült freestyle, illetve más bandák számairól Defari verzék a saját számok mellett is.
|
2023.12.19. 12:24 |
|
 |
doggfather
|
Fabolous – Loso's Way: Rise To Power . Egy nagyon erős felvezető a lemezhez, jó közreműködőkkel, és pattogós, gyors trackekkel.
Fabolous: Loso's Way . A bookletet olvasgatva a lemez legnagyobb csodája, hogy mennyire egyben van, és egynek hangzik. Sokproduceres, sok közreműködős mégsem érezni, hogy compilation lenne, és azt se, hogy Fab-ot elnyomná bárki. A lemez a tökéletes bemutatója annak, hogy mire is való egy exec producer, vagy ebben az esetben producerek!
|
2023.12.20. 10:40 |
|
 |
doggfather
|
Strong Arm Steady: Arms & Hammers . Valamiért van egy olyan emlékem, hogy valakinél itt a fórumon ez volt az év lemeze 2011-ben. Nem? Teljes joggal, mert nagyon erős, nagyon profi, nagyon durván westcoast album, így 12 év távlatából is. Nagyon nagy kár, hogy nem futottak be rendesen, hogy szétmentek. Nagy kár a rapnek is, nem csak nekünk!
Ha a nagy futásukat nézem (3 év alatt 3 lemez) akkor ez a közepe, elüt a másik kettőtől, mert nem egyproduceres mégis valahogy a "trilógia" csúcsa. Az In Search of Stoney Jackson és a Stereo Type is egyben voltak, de ez egyszerre tudott úgy erős lenni, hogy több producerrel csinálták! Terrace Martin, Khalil, Blaqthoven, 1500 or nutin mind csúcson voltak ekkor kb.
Ha a másik trilógiát nézem (saját beosztás), akkor viszont remekül keretbe foglalja, és pontot tesz a lemezek végére. Kezdődött Xzibit Weapon of mass distruction albummal (ami egy SAS album, dont @ me) picit leült a deep hearted-del, és zárult ezzel. Nézd meg, mindegyiket több producer csinálta, de főleg ugyanazok mind a hármat, sok a vendég, de mégis valahogy crew-beliek.
Nagyon kár, hogy se Krondon, se Phil nem túl aktívak szólóban. Mitchy meg átment UG-be, sőt inhouse producerekhez, kiadásokhoz és ő se tud elérni elég hallgatót.
|
2023.12.20. 13:21 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
doggfather írta: Terrace Martin, Khalil, Blaqthoven, 1500 or nutin mind csúcson voltak ekkor kb.
Terrace Martin szerintem most van a csúcson.  Nem tudom, mennyire hallgattad az idei lemezeit, de szerintem a Fine Tune és az Alex Isley-val közös album is csúcskategória. Persze ezek nem raplemezek, míg tény, hogy 2011-ben még sokkal jobban mozgott a rapműfajon belül. (Bocs, hogy nem a lényegi részére reagáltam a postnak, de a Strong Arm Steady albumok számomra fájó hiányosságok, amiket nagyon be kéne pótolni valamikor. Ami számot hallottam tőlük, az mind nagyon-nagyon az én világom, Khalilt ugye nem kell részleteznem, hogy mekkora kedvenc, valamiért mégse jutottam el soha egy teljes albumukig.)
|
2023.12.20. 16:31 |
|
 |
doggfather
|
Igazad van. Korai terrace martin!
|
2023.12.20. 18:33 |
|
 |
Yodaragorn
|
doggfather írta: Igazad van. Korai terrace martin! Igen. Ő is abba a kategóriába került, aminek tagjai kinőtték a hip-hopot. Csak ő máshogy nőtte ki, mint pl. André 3000.
|
2023.12.21. 15:14 |
|
 |
Zoli, MP
|
foleg dubnak ug valogatas Various - This Is What You Want! (1997)  1. E-Life - Stacked With Honors (Remix) 2. Kay L - One Flow 3. Nicotine - Snap Out Of It 4. Who That - 3rd Eye Blues (Feat. Melcrun) 5. C.J. - In Charge (Original) 6. Rollarocka & Precise - Queen Ebony 7. Two Outta Millions - Supremacy 8. The Status - Seven Suns 9. Ley Da Natural - Mindstate 10. PNPPPP - Oldschool Hiphop Makes The Newschool Hiphop 11. Pswiph & Psyclone - Mindswitch 12. Postmen - Docks Documents 13. Cousin Steve - Movin' On 14. Empress - This Is What You Want https://mega.nz/file/z3ZBFDrR#QzBrEiiRy ... KfIz7AnrXIhttps://youtu.be/kHlDEpxSFm8
|
2023.12.26. 20:29 |
|
 |
doggfather
|
Planet Asia – Dirty Planet . Fél mixtape, fél album, amolyan rádióműsorosan felvezetve az egyik korai Dirty Diggs és Asia közös anyag. Én csípem ezt a producerduót minden közös albumukat várom Asia-val, ez is tetszett!
Phil The Agony: steady aromatic 3 . Sörömzenélés a köbön! Ohil aki a likwit crew-ból érkezett a SAS-ba ezen egyszerre hozza mind a két oldalát. Sok közreműködő, annyira, hogy inkább SAS anyag semmint szóló, de minden számon érezni, hogy buli volt az elkészülte kb.
Overnite encore: Lyircs Born live! . Ez a koncertlemez valami brutálisan jól szól! Ha nem olvasom a booklet-ből, hogy 2 koncert van összevágva simán azt hittem volna, hogy a törés a visszataps, mert annyira jól sikerült összekeverni! A 3 bónusz szám is beleillik, nem sterilebb, nem idegen az addigi koncertfelvételekhez képest.
Charge it to The Game the mixtape . Ennek a mixtape-nek az elkészültét semmi sem indokolja. Mire kijött, Game-nek volt kinn 2 lemeze, erre jött 50, aki ezt a megoldást ismeri, és kiadott neki, vele egy mixtape-et. Miért?! Nem rosszak a zenék, csak meglepő, hogy egy 2 lemezes, és nagykiadó előtt álló előadó miért ad ki olyan cucot amiben mások régebbi, újabba alapjaira szövegel.
|
2023.12.27. 07:32 |
|
 |
Zoli, MP
|
zion i - mind over matter. eddig vmiert ignoraltam ezt a csapatot, igaz a true and livin-t csipem... Ez az album magasan jobb sztem. 2000-es, a legjobb repp ev  es ahogy van benne par jungle/dnb csavar egyszeruen parades, ugy hogy a klasszik hangzas is megvan de a ketto megfer egymas mellett.
|
2023.12.28. 22:32 |
|
 |
doggfather
|
Nas & The Game: qb 2 compton . Ez is egy olyan korai Game kiadvány ami neki jó, JT The Bigga Figga okos producernként adta ki, de Nas vajh miért adta a nevét, és a számait hozzá azt nem egészen értem. Válogatás a két előadó számai vannak rajta fele fele arányban, egy innen egy onnan, szóval jól van összerakva, de Game nagyon kezdő még, Nas pedig nem a slágereit adta hozzá.
Streets is watching ost . Elvileg filmzene, de inkább Roc-A-Fella válogatás amit erősen Jay-Z dominál! És őszintén szólva az ő számai amik érnek is valamit! Noreaga, vagy az MOP nem túl kiemelkedőek, a többi saját istállós meg mindig gyenge volt szerintem.
Abb records presents Always bigger and better vol. 1 . Joey Chavez, mint producer fogta az összes 2000-ben az ABB records környékén lévő rappert és csinált egy nagyon kellemes, nagyon westcoast válogatást velük. Rendesen Dilated crew dominálja, minimális Likwit crew-val fűszerezve és pár számomra ismeretlen arc van még rajta.
|
2024.01.02. 07:37 |
|
 |
doggfather
|
Mitchy Slick – Urban Survival Syndrome . Nagyon kompakt, nagyon sajátos, mégis univerzális SAS ízű szólólemez san diegóból. Nincs sok vendég, ők se nyomják el, WC, Xzibit nagyon bejött rajta, de Mitchy egyedül is simán elviszi az anyagot, mert jó flow-val tolja a clack clack clack-ot. Igazi utca, gangsta rap végig!
|
2024.01.03. 10:37 |
|
 |
|