Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.27. 18:58

Hozzászólás a témához  [ 483 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 33  Következő
 A Hip Hop és Te #2 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: A Hip Hop és Te #2
Nekem speciel Run-DMCből egy kitudjamilyen válogatás albumom volt csak nagyon sokáig, a számok címét se tudtam, de szinte minden száma bejött. Később albumokat is meghallgattam, de maradtam annál a best ofnál. 1-2 éve megvettem egyet belőle, de csak 90%ban ugyanazok a számok :(
Én amúgy nagyon komállom a THPS és GTA válogatásokat is, bár szerintem azokat nem adták ki.

2019.06.19. 15:22

Nekem nincs best of lemezem, nem kedvelem oket, mert eleg nagy szazalekban lemaradnak olyan trackek is amiket kedvelek , ezert en csinalok magamnak Best of cuccokat. Hala az internetnek.
Sok olyan eloado van, akiket csipek, de egy teljes lemezt nem tartok olyan jonak , hogy megtartsam.Ket valtozat jon:
1 - A teljes discot leszedem es abbol csinalok egy sajat best of-ot, pl ket "cd"s Onyxom megabrutal
2: 1 -2 lemez bejon piszkosul, de a tobbi nem akkor a maradekbol csinalok egy best of -ot es a nekem bejovos albumrol egy tracket sem "rakok ra" pl Cypress Hill: A temple of boom sztem megbrutal, a tobbibol meg osszeraktad egy "cd"s packot.

Sok ilyenem van: Bahamadiatol egeszen Kanye westig.
Jol el tudok ezekkel szorakozni :D

2019.06.19. 16:32

Akkor te jobb vagy nálam, mert én amit nem albumként tartok meg, betolom mind egy mappába... Pár éve már évszám szerint, mert kezelhetetlen. Szóval nekem legjobb esetben is best of 2018 stb :D

2019.06.19. 17:54

[n/a]k!ngp1n írta:
Akkor te jobb vagy nálam, mert én amit nem albumként tartok meg, betolom mind egy mappába... Pár éve már évszám szerint, mert kezelhetetlen. Szóval nekem legjobb esetben is best of 2018 stb :D

Egy idoben csinaltam olyat, hogy amibol nem tudok best of-ot csinalni bearaktam egy mappaba amit aztan szetoosztottam 60perces "valogatoskra" kb 30 ilyenig jutottam, de evek ota hanyagolom ezt a fajta dolgot, szoval mar van atfedes nemely best of-fal mint pl onyx :D

2019.06.19. 18:19

tolj már egy ilyen általad csinált best of tracklistet legalább.
de mehetne dl link is, simán csekkolnám!

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2019.06.19. 18:33

doggfather írta:
tolj már egy ilyen általad csinált best of tracklistet legalább.
de mehetne dl link is, simán csekkolnám!

Egyszerubb linket adnom. Sztem szepen lassan megosztom majd az osszeset a regi zenek topikban
;)

2019.06.19. 19:35

Múlt héten külföldön voltam, nem volt időm netezni, de ez tök érdekes téma, úgyhogy kis késéssel azért hozzászólnék. :)
Szerintem dogg tök jól leírta a lényeget, teljesen egyetértek. Én nem vagyok egy nagy best of hallgató, szerintem nem is ismerek sokat, de a kedvenc előadóimtól megvannak azért a best ofok, mert 1. így teljes a diszkográfia, 2. egy jól összerakott best of lemez a borítóval, külcsínnyel együtt önmagában egy értékes produktum, amiért érdemes pénzt kiadni.

Pl. nekem a legnagyobb kedvencem a 2Pac - Greatest Hits, ami dupla CD, ebből adódóan szerintem eléggé teljeskörű képet ad 2Pac halála előtti karrierjéről. Rajta vannak a jelentős slágerek, de azok mellett még jónéhány plusz nóta is, amik nem voltak ugyan kommersz slágerek, de a rajongók nagyon szeretik őket. Vagy pl. Eminem-től a Curtain Call: The Hits is tök jó, amin rajta van az összes populáris sláger, a deluxe verzióhoz pedig járt egy bonus disc, amin a kevésbé populáris közönségkedvencek (pl. Kill You) voltak rajta. (Azt a lemezt egyedül a Fack című förmedvénnyel cseszte el, ami a 3 új dal egyike az albumon...)
Snoop best ofjait viszont én se szeretem: valahol az ezredforduló plusz/mínusz 2 éves intervallumban jött ki neki egy best of, amit egyszer hallgattam, de nagyon gáz volt: egy csomó, akkor viszonylag frissnek számító dal volt rajta, amikre ma már senki se emlékszik, az igazán fontosak közül pedig csomó lemaradt. Szóval ezt is lehet jól és rosszul csinálni.

Egy másik érdekes kérdés az OST-k műfaja, amit szinten ki lehetne vesézni hasonlóan. :) Az azért annyiban más, hogy egy OST-re jellemzően exkluzív számok kerülnek fel, amik máshol nem hallhatók, a best ofok viszont korábban már megjelent dalokat gyűjtenek össze.

2019.06.24. 16:40

Az ost-kel egy bajom van, hogy tul "vegyes" pop rap rock vagy reppen belul vegyes.

pl bad boys 1 ost megvolt amin 2pac me against tge world tol call o da wilden at eljutottunk vmi mn8 pop cucchoz.

pl2 sunset park - klasszikus east coast west coast cuccok amikbol a klasszik west coast kiborit mint tudjatok

kb 4 ostem van.

soul in the hole-wu tang, xzibit, dead prez, oc, mobb deep.
nem kell magyaraznom

how high ost- de itt vegyes cuccok van, mint pl korabbi method man es redman szamok par exkluzivval higitva

osztaly vigyazz ,(nem jut eszembe az eredeti cime:)Ez mar zeneileg vegyesebb mert a braxtonstol eljutunk pete rockon keresztul a wu ig kozben van the roots , tribe calles quest lil kim de a quad city djs vagy kik kiboritoak.

Taxi1 ost - aki ismerkedni akar a francia hiphoppal annak kotelezo de meg rajongonak is
Foleg marseille cuccok

olvastam vhol hogy a legalulertekeltevb rap ost ever a street fighter ost

2019.06.24. 21:53

az OST-ok közül nálam 3 van ami nagyon nagy kedvenc, és bármikor hallgatós.

rocknrolla (magyarul spíler, de ez vmi hányás) guy ritchie film (szerintem a legjobbja) és olyan zenékkel, hogy áááá. nem rap, de kurva jó minden szám. és az átkötések dumák a filmből.

A végre péntek (friday https://www.discogs.com/Various-Friday- ... ase/226873 ) zenéje annyira egyben van, hogy simén elmenne valami válogatásnak, albumnak is, nem sima filmzene. A számok jó része ehhez készült, csak minimális amit máshonnan válogattak össze.
És érdekesség, hogy van egy old school friday változata (https://www.discogs.com/Various-Old-Sch ... se/1383187 )ami szintén bitang erős cuccokat tartalmaz.

És az ultiumat kedvenc, A filmzene számomra a judgement night ( https://www.discogs.com/Various-Judgmen ... ase/242542 ). Minden számot külön erre készítettek, és mind nagyon erős. Ha egyszer lenne saját raplemezem az ilyen lenne zeneileg.

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2019.06.25. 08:29
Adminisztrátor

Best ofokat nem nagyon szeretem. Akit szeretek, annak megveszem az albumait, az egy-egy slágeres előadóktól meg régebben a maxi volt a megoldás, később egy jó mixtape, na meg a saját magam által szerkesztett válogatás.
A filmzene az teljesen más, azokat össze lehet állítani úgy, hogy zeneileg, tematikailag is egy olyan egységet képezzen, ami versenyezhet bármilyen albummal. Jó példa erre a már említett Judgement Night, Friday, Soul In The Hole.
De alapból a hip-hop soundtrackek azért elég jók szoktak lenni. A Ghost Dog is zseniális, a The Man with the Iron Fists szintén nagyon jó + a mainstreamebb vonalról a Bad Boys II, 2 Fast 2 Furious, Get Rich Or Die Tryin' is jó cuccok.

ITT egy lista, ahol a legfontosabbakat megemlítik.

2019.06.25. 16:25

Pont akartam irni en is a best ofokat amik mixek/mixtapek.hivatalos/nem hivatalos.Es igen a klasszikus tapekre gondolok amiket igazi djk keszitettek.
van neptunes, busta rhymes, dilated stb tapem.

2019.06.25. 21:05

Igen, én is Dub felé húzok OST témában: meg lehet azt úgy csinálni, hogy hangzásvilágában, koncepciójában, műfajában egységes legyen. Persze még a legjobb OST-ken is valamennyire ingadozó a színvonalon, jellemzően egyszerre vannak rajtuk nagyon nagy slágerek és nagyon átlagos számok, de ahol érződik az egységes koncepció és hangzásvilág, azokat szeretni. A még nem említettek közül 8 Mile, The Wash, Murder Was the Case, Black Panther (Get Rich or Die Tryin' OST egyik kedvenc G-Unit kiadványom): ezek nagyon egyben vannak. Nem versenyeznek a kedvenc albumaimmal, de szívesen hallgatom őket.

2019.06.25. 21:08

Ha kell rappes ost akkor :

https://rapload.org/?audios=soundtracks

Amugy ezt az oldalt is hasznalom ha kell vmi lemez.

2019.06.27. 15:57

[n/a]k!ngp1n írta:

Én havi mappakba rakom ezeket a traCkeket már jó pár éve :)

2019.06.30. 00:04

Ujra gyereknek ereztem magam..
A cd gyujtemenyem vegre ujra nalam es jo volt atlapozni par boritot, bar a wikipediarol nehol tobb infot kap az ember. Jo, mondjuk a 3-as betumeretu egesz oldalas gondolatmenet a dead prez - lets get free cd alatt talahato belso borito reszen.. meger egy miset :lol: kifolyik az ember szeme es nincs a wikipedian

- Ami nagyon meglepett, hogy a soundbombing 1-es boritoban RA the rugged man trackjeinek a reszletezesenel csak az szerepel , hogy "unknown" :lol: ez mi? hivatalos cd :lol:

- A BBE record kiadvanyai nagyon szepek es igenyesek. kar hogy nem folytatodott a sor, mert igergettek itt hi tek, 88 keys szolot is stb..
A lenyeg, hogy az osszes ilyen kiadvanyban ami megvan nekem van leiras, a "szerzotol", hogy a nota milyen korulmenyek kozott keszult vagy csak par gondolat, hogy" mindig is meg akartam csinalni ezt a mintant"...Jay Dilla -et elvezet volt olvasni, hogy na halljatok a vegen a "dobloopot, na az csak nektek ha kell par hang"
A spinna lemezen a "hangszereket" is reszletezik, hogy pl mpc , triton stb-vel keszultek az instruk

- Wu forever 1-es cd van multimedias cucc. "Maszkalhatsz kamrak kozott" es kapsz jutalmul par videot. A tagok mondanak vmit vagy fel perces :!: bevagasokat kapunk a forever elott keszult klippekbol. Bakker youtube elotti korszakban ez olyan volt nekem, hogy azokat a 30mp-ket repiten neztem :lol:

- Big shug never say die mixtapje, olyan fantasztikus minosegu, hogy tunik el az adat rola :lol: pedig preemotol vettem anno.

Kb ennyi.
:)

most az extra dvd-ket fogom atnyalazni :)

2019.09.25. 17:49
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 483 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 33  Következő