Szerző |
Üzenet |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
 Re: A Hip Hop és Te #2
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: :D Szerintem el lehet kapni tőle jó gondolatokat. Kicsit idegesítő, tudálékos stílusa van, és amikor mélyebben bele kéne mennie egy témába, akkor előfordulnak kisebb tárgyi tévedések is (hip-hop témájú videoiban fel lehet fedezni ilyeneket), viszont elég jó generalista szemléletmódja van a zenéhez. Biztosan vannak olyanok, akik jobban értenek nála a raphez, rockhoz, elektronikus zenéhez, stb., de megkockáztatom, hogy itthon nem sokan látnak bele annyira az összes könnyűzenei műfajba, mint ő. Ez jól kijött pl. a Grammy díjátadót kibeszélő videojában, amiben minden kategóriához érdemben hozzá tudott szólni. Ezt a videot illetően egyetértek, hogy nem nagyon mondott olyasmit, amit ne beszéltünk volna meg itt mi már magunktól, viszont azért írtam, hogy nagyon alapos okfejtés, mert amit el lehet mondani ebben a témában, azt szerintem tényleg nagyon alaposan összeszedte, és jó, hogy valaki beszél erről egy YouTube videoban. Én legalábbis nem láttam még mástól hasonló témájú hazai videot. par videojat neztem csak meg..de mikor hatasvadasz cim melle, hogy mitol lett nagy sztar xy es elmondja a wikipedian talalhato eletet..vicc  Igen, erre írtam, hogy amikor bele kéne menni mélyebben egy adott műfajba/előadóba, akkor vannak gondok. De amikor műfajokat átölelve, átfogóan kell beszélni zenéről, mint pl. az említett Grammy elemzős videoban, vagy akár ebben, amit most linkelt rapguruz, akkor szerint tud jókat mondani. Szükség van ilyen generalistákra, akik annyit nem tudnak ugyan egy adott műfajról, mint annak a rajongói, de mindegyikből tudnak annyit, hogy közvetíthessenek közöttük, és lássák a könnyűzenének azt a nagy képét, amit mi, akik főleg hip-hopra koncentrálunk, nem biztos, hogy észreveszünk.
|
2021.08.15. 15:38 |
|
 |
Zoli, MP
|
Az a jo a youtube-ban hogy a boci boci tarka zongora tutorial utan meg tudtam nezni a still dre tutorialt igy mar reppet is tudok jatszani a kolyoknek 
|
2021.09.21. 19:51 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: Az a jo a youtube-ban hogy a boci boci tarka zongora tutorial utan meg tudtam nezni a still dre tutorialt igy mar reppet is tudok jatszani a kolyoknek  Menő.  Van egy nagyon jó barátom, aki hobbiszinten reppel, és mellesleg kitűnően zongorázik. Na, ő többször is eljátszotta nekem zongorán a Still DRE-t: hallás után, nem kellett neki tutorial.  Meg még jónéhány másik rapszám dallamát is tudja zongorán.
|
2021.09.21. 20:34 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Az a jo a youtube-ban hogy a boci boci tarka zongora tutorial utan meg tudtam nezni a still dre tutorialt igy mar reppet is tudok jatszani a kolyoknek  Menő.  Van egy nagyon jó barátom, aki hobbiszinten reppel, és mellesleg kitűnően zongorázik. Na, ő többször is eljátszotta nekem zongorán a Still DRE-t: hallás után, nem kellett neki tutorial.  Meg még jónéhány másik rapszám dallamát is tudja zongorán. aki tud zongorazni annak konnyu. kb a fejukben megjelenik a kotta 
|
2021.09.21. 23:15 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Az a jo a youtube-ban hogy a boci boci tarka zongora tutorial utan meg tudtam nezni a still dre tutorialt igy mar reppet is tudok jatszani a kolyoknek  Menő.  Van egy nagyon jó barátom, aki hobbiszinten reppel, és mellesleg kitűnően zongorázik. Na, ő többször is eljátszotta nekem zongorán a Still DRE-t: hallás után, nem kellett neki tutorial.  Meg még jónéhány másik rapszám dallamát is tudja zongorán. aki tud zongorazni annak konnyu. kb a fejukben megjelenik a kotta  Ja, nem különösebben bonyolult ezeket a hip-hop dallamokat eljátszani a klasszikus művek után. 
|
2021.09.22. 20:22 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Az a jo a youtube-ban hogy a boci boci tarka zongora tutorial utan meg tudtam nezni a still dre tutorialt igy mar reppet is tudok jatszani a kolyoknek  Menő.  Van egy nagyon jó barátom, aki hobbiszinten reppel, és mellesleg kitűnően zongorázik. Na, ő többször is eljátszotta nekem zongorán a Still DRE-t: hallás után, nem kellett neki tutorial.  Meg még jónéhány másik rapszám dallamát is tudja zongorán. aki tud zongorazni annak konnyu. kb a fejukben megjelenik a kotta  Ja, nem különösebben bonyolult ezeket a hip-hop dallamokat eljátszani a klasszikus művek után.  a bonyolultabb is megy nekik, de teny az atlag hip hop nota elegge bugyuta, pedig scott storch is zenesz es kb a still dre fo vonala is 5 hangbol all es 2-3 a mely resze, marming a zongora  tudjak, hogy az embereknek kb eleg ket oktavnyi hangterjedelem es stb... Gabo anno tudta ezeket mondano megallas nelkul nekem. 
|
2021.09.22. 21:50 |
|
 |
[n/a]k!ngp1n
Csatlakozott: 2012.07.13. 21:05 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Puro Losz Ánhelesz
|
Zoli, MP írta: a bonyolultabb is megy nekik, de teny az atlag hip hop nota elegge bugyuta, pedig scott storch is zenesz es kb a still dre fo vonala is 5 hangbol all es 2-3 a mely resze, marming a zongora  tudjak, hogy az embereknek kb eleg ket oktavnyi hangterjedelem es stb... Gabo anno tudta ezeket mondano megallas nelkul nekem.  A jobb kezes részét én is bármikor eljátszom, pedig "háttal ülök" a zongorának Ezt a self scientificet pedig segítség nélkül is kitaláltam 
_________________ I'm the freaker, the one who freaks the funk!
|
2021.09.23. 04:53 |
|
 |
Yodaragorn
|
[n/a]k!ngp1n írta: A jobb kezes részét én is bármikor eljátszom, pedig "háttal ülök" a zongorának  Pedig a jobb kezes része a "bonyolultabb", nem?  Az a fő dallam, a mélyet kell bal kézzel játszani, és az tényleg csak 2-3 hang. Egyébként a Still DRE-t még maga a jó öreg doktor is eljátssza zongorán, ahhoz még Scott Storch sem kell neki. https://www.youtube.com/watch?v=cOTX-oO ... =Alexandra
|
2021.09.23. 20:19 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: [n/a]k!ngp1n írta: A jobb kezes részét én is bármikor eljátszom, pedig "háttal ülök" a zongorának  Pedig a jobb kezes része a "bonyolultabb", nem?  Az a fő dallam, a mélyet kell bal kézzel játszani, és az tényleg csak 2-3 hang. Egyébként a Still DRE-t még maga a jó öreg doktor is eljátssza zongorán, ahhoz még Scott Storch sem kell neki. https://www.youtube.com/watch?v=cOTX-oO ... =Alexandraaz sem bonyolult.Sot 3 -3 -3 hang es 1-1 hangot mesz le, egy-egy ujjal [n/a]k!ngp1n reszpekt erte.
|
2021.09.23. 20:43 |
|
 |
[n/a]k!ngp1n
Csatlakozott: 2012.07.13. 21:05 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Puro Losz Ánhelesz
|
Nem azért mondtam, hogy ügyes lennék, tényleg nem tudok zongorázni (se)  De koncentrálva megy a jobb, a bal kezes résszel nem a bonyolultsága a baj, hanem hogy egyszerre kéne a kettő különböző dallamot... Na azt majd egyszer még betanulom, mert kicsit zavar, hogy mennyi ember tudja rajtam kívül... 
|
2021.09.24. 04:58 |
|
 |
Yodaragorn
|
[n/a]k!ngp1n írta: Nem azért mondtam, hogy ügyes lennék, tényleg nem tudok zongorázni (se)  De koncentrálva megy a jobb, a bal kezes résszel nem a bonyolultsága a baj, hanem hogy egyszerre kéne a kettő különböző dallamot... Na azt majd egyszer még betanulom, mert kicsit zavar, hogy mennyi ember tudja rajtam kívül...  Értem. Én nem tudom, nyugi.  Kéne egy zongora vagy egy szinti, hogy megtanuljam. 
|
2021.09.24. 18:22 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: [n/a]k!ngp1n írta: Nem azért mondtam, hogy ügyes lennék, tényleg nem tudok zongorázni (se)  De koncentrálva megy a jobb, a bal kezes résszel nem a bonyolultsága a baj, hanem hogy egyszerre kéne a kettő különböző dallamot... Na azt majd egyszer még betanulom, mert kicsit zavar, hogy mennyi ember tudja rajtam kívül...  Értem. Én nem tudom, nyugi.  Kéne egy zongora vagy egy szinti, hogy megtanuljam.  tenyleg respect, mert hallas utan nehez lekovetni, foleg ,hogy nem vagy tanult zenesz. ket kezes dolog meg tenyleg baromira nehez, foleg h mind a 10 ujjadat kell hasznalni es , mint tudjuk a gyurus ami a legbenabb. DE nekem a dob a legnagyobb kihivas, ott 4 kulonbozo testresz mindig mast csinal. mar a 4/4 is kihivas de pl egy swing egy jazz stb... es hogy utemen legyel mindig anno mikor az mpc-t utottem metronommal mar akkor sem voltam pontos 
|
2021.09.24. 19:28 |
|
 |
[n/a]k!ngp1n
|
Biztos vagyok benne, hogy a Youtube már nektek is ajánlotta a srác videóit, na ez már nekem felfoghatatlan. Le a kalappal akiknek így megy.
|
2021.09.25. 07:06 |
|
 |
Zoli, MP
|
[n/a]k!ngp1n írta: Biztos vagyok benne, hogy a Youtube már nektek is ajánlotta a srác videóit, na ez már nekem felfoghatatlan. Le a kalappal akiknek így megy. ez uj nekem, koszi 
|
2021.09.25. 14:38 |
|
 |
Yodaragorn
|
[n/a]k!ngp1n írta: Biztos vagyok benne, hogy a Youtube már nektek is ajánlotta a srác videóit, na ez már nekem felfoghatatlan. Le a kalappal akiknek így megy. Nem vágtam én se, köszi. Azért itt még nem tartotok, gondolom. 
|
2021.09.25. 15:43 |
|
 |
|