Szerző |
Üzenet |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15401 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
 Re: A Hip Hop és Te #2
az milyen már, hogy a discogs-ról kell megtudnom, hogy van pesten olyan lemezbolt ( http://deep.hu) ahonnan simán vennék, sőt veszek is pár cd-t?! 2000-2500 között volt akciósban egy csomó ami nincs meg, és utolsó darabok...
|
2022.04.14. 12:01 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
doggfather írta: az milyen már, hogy a discogs-ról kell megtudnom, hogy van pesten olyan lemezbolt ( http://deep.hu) ahonnan simán vennék, sőt veszek is pár cd-t?! 2000-2500 között volt akciósban egy csomó ami nincs meg, és utolsó darabok... Majdnem két éve: dub7 írta: Ritka alkalmak egyike, amikor magyar lemezboltban tudok venni valamit:  Deep! doggfather írta: Melyik magyar lemezbolt? dub7 írta: Deep. Írtam a kép alatt. Nem nagy cd választék, de ezekre rácsaptam. Érdemes személyesen bemenni, egy pár vynilt is kinéztem a webshopban, de kuka állapotban voltak, úgyhogy örültem, hogy én is inkább beugrottam. Vynilből egész jó a választék csak az árak elég húzósak.
|
2022.04.14. 13:34 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15401 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
|
2022.04.14. 14:51 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Én szóltam... Akkor még több minden volt. Az MED-ből még van, az jó lemez.
|
2022.04.14. 16:40 |
|
 |
doggfather
|
lehet, hogy szóltál, de nem elég HANGOSAN. 
|
2022.04.14. 19:13 |
|
 |
Zoli, MP
|
A collective efforts-nak irtam par kedves szot e-mailben. valaszoltak. utan valtottunk meg egy "szot" 3k kovetojuk van az fb-n. igen pici tabor ez atlantahoz es az usahoz merten. nem hittem volna, hogy valaszolnak egy magyar gyerknek 
|
2022.04.27. 20:32 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: A collective efforts-nak irtam par kedves szot e-mailben. valaszoltak. utan valtottunk meg egy "szot" 3k kovetojuk van az fb-n. igen pici tabor ez atlantahoz es az usahoz merten. nem hittem volna, hogy valaszolnak egy magyar gyerknek  Szép! Tényleg nagyon rájuk vagy kattanva.  Belehallgattam egy-két számukba, ha már így ajánlottad őket, és jók is, de visszafoghatatlan kényszert nem érzek arra, hogy meghallgassam a lemezüket - tekintettel arra, hogy milyen sok más elmaradásom van.
|
2022.04.27. 21:56 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: A collective efforts-nak irtam par kedves szot e-mailben. valaszoltak. utan valtottunk meg egy "szot" 3k kovetojuk van az fb-n. igen pici tabor ez atlantahoz es az usahoz merten. nem hittem volna, hogy valaszolnak egy magyar gyerknek  Szép! Tényleg nagyon rájuk vagy kattanva.  Belehallgattam egy-két számukba, ha már így ajánlottad őket, és jók is, de visszafoghatatlan kényszert nem érzek arra, hogy meghallgassam a lemezüket - tekintettel arra, hogy milyen sok más elmaradásom van. rengeteget hallgatom oket, de azert nem "remegek" ertuk, azok az idok mar elmultak, hogy szelsoseges rajongo legyek. gondoltam megprobalom soha nem csinaltam meg ilyet. nem takartam volna ki magam ejszaka ha nem kapok valaszt egyszer ugyis el fogsz erni hozzajuk. a hi tek lemezt is 20 ev utan potoltad 
|
2022.04.27. 22:32 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: A collective efforts-nak irtam par kedves szot e-mailben. valaszoltak. utan valtottunk meg egy "szot" 3k kovetojuk van az fb-n. igen pici tabor ez atlantahoz es az usahoz merten. nem hittem volna, hogy valaszolnak egy magyar gyerknek  Szép! Tényleg nagyon rájuk vagy kattanva.  Belehallgattam egy-két számukba, ha már így ajánlottad őket, és jók is, de visszafoghatatlan kényszert nem érzek arra, hogy meghallgassam a lemezüket - tekintettel arra, hogy milyen sok más elmaradásom van. rengeteget hallgatom oket, de azert nem "remegek" ertuk, azok az idok mar elmultak, hogy szelsoseges rajongo legyek. gondoltam megprobalom soha nem csinaltam meg ilyet. nem takartam volna ki magam ejszaka ha nem kapok valaszt egyszer ugyis el fogsz erni hozzajuk. a hi tek lemezt is 20 ev utan potoltad  Nem gondoltam arra én se, hogy szélsőséges rajongó lennél, de azt látom, hogy sokat postolgatsz a Collective Efforts-ról.  Igaz, lehet, hogy egyszer bekattan majd nekem is.
|
2022.04.29. 20:41 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: A collective efforts-nak irtam par kedves szot e-mailben. valaszoltak. utan valtottunk meg egy "szot" 3k kovetojuk van az fb-n. igen pici tabor ez atlantahoz es az usahoz merten. nem hittem volna, hogy valaszolnak egy magyar gyerknek  Szép! Tényleg nagyon rájuk vagy kattanva.  Belehallgattam egy-két számukba, ha már így ajánlottad őket, és jók is, de visszafoghatatlan kényszert nem érzek arra, hogy meghallgassam a lemezüket - tekintettel arra, hogy milyen sok más elmaradásom van. rengeteget hallgatom oket, de azert nem "remegek" ertuk, azok az idok mar elmultak, hogy szelsoseges rajongo legyek. gondoltam megprobalom soha nem csinaltam meg ilyet. nem takartam volna ki magam ejszaka ha nem kapok valaszt egyszer ugyis el fogsz erni hozzajuk. a hi tek lemezt is 20 ev utan potoltad  Nem gondoltam arra én se, hogy szélsőséges rajongó lennél, de azt látom, hogy sokat postolgatsz a Collective Efforts-ról.  Igaz, lehet, hogy egyszer bekattan majd nekem is. igen, mert jok es sztem nem mindennapi az, hogy egy csapat 10 ev utan visszater egy tok uj albummal 
|
2022.04.29. 21:39 |
|
 |
doggfather
|
Írja a Zoli a Slum Village koncert kapcsán, hogy Zoli, MP írta: 2. ez a magyar fresh kb. az eredeti formaciohoz semmi koze  Most meg a Geto Boys utolsó lemezét hallgatom, ami egy reunion lemez, már a maásodik a sorban, és ugye ők az a banda akik tagjai az első lemezeken full mások, mint később és még a későbbi a klasszikus banda is többször változott oszlott, szünetelt. Szóval ők is lehetnének fresh. Tudom,hogy az RBL Posse fogyott el mára és már csak Black C viszi a bandát, szóval nem egyedi ez a rapvilágban, de szerintetek ki a "rap fresh-e"?
|
2022.05.18. 10:56 |
|
 |
Yodaragorn
|
doggfather írta: Írja a Zoli a Slum Village koncert kapcsán, hogy Zoli, MP írta: 2. ez a magyar fresh kb. az eredeti formaciohoz semmi koze  Most meg a Geto Boys utolsó lemezét hallgatom, ami egy reunion lemez, már a maásodik a sorban, és ugye ők az a banda akik tagjai az első lemezeken full mások, mint később és még a későbbi a klasszikus banda is többször változott oszlott, szünetelt. Szóval ők is lehetnének fresh. Tudom,hogy az RBL Posse fogyott el mára és már csak Black C viszi a bandát, szóval nem egyedi ez a rapvilágban, de szerintetek ki a "rap fresh-e"? Jó a kérdésfelvetés.  "Egy" ilyen csapatot hirtelen nem tudnék mondani, de azért vannak olyan formációk, amikben jelentős változások voltak. Pl. a Compton's Most Wanted több különböző felállásban is adott ki lemezt. De a G-Unit is ugye úgy indult, hogy 50-Yayo-Banks. Aztán hozzájött negyediknek Buck, majd ötödiknek The Game. Aztán The Game gyorsan ki is szállt, majd kiszállt Young Buck is, és visszaállt az eredeti 50-Yayo-Banks felállás. Aztán Buck visszajött, és jött még pluszban Kidd Kidd, így megint 5 tagú lett a csapat. Végül feloszlottak. Ez nem biztos, hogy "fresh" sztori, de eléggé szappanopera-szerű.  A magyar hip-hopból a Hősök jut eszembe, akik 4-ről 2 főre zsugorodtak. Még jobb példa a Rhyme Project, akik egy nagy posse-ként működtek a 2000-es évek első felében, majd 2010 körül kiadtak néhány új számot (talán lemezt is?) egy sokkal kisebb, egész más felállásban, amiben csak ketten voltak az eredeti tagok közül (Docta és még valaki). Az új felállásban Diaz is benne volt. A Raptorz is több formációban létezett: a végső Liga-Ryzo-Geriskillz felállás előtt Komp és Addamz is tagok voltak, de talán még mások is. Bajaiként pedig a Hip-Hop Mission-ön feltűnt Delegációt említhetem, akik 4-5 fő környékéről zsugorodtak kettőre (Spikey és Frenk). Az utóbbi időben pedig már talán csak Frenk ad ki dlo márkanévvel cuccokat.
|
2022.05.18. 21:28 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: doggfather írta: Írja a Zoli a Slum Village koncert kapcsán, hogy Zoli, MP írta: 2. ez a magyar fresh kb. az eredeti formaciohoz semmi koze  Most meg a Geto Boys utolsó lemezét hallgatom, ami egy reunion lemez, már a maásodik a sorban, és ugye ők az a banda akik tagjai az első lemezeken full mások, mint később és még a későbbi a klasszikus banda is többször változott oszlott, szünetelt. Szóval ők is lehetnének fresh. Tudom,hogy az RBL Posse fogyott el mára és már csak Black C viszi a bandát, szóval nem egyedi ez a rapvilágban, de szerintetek ki a "rap fresh-e"? Jó a kérdésfelvetés.  "Egy" ilyen csapatot hirtelen nem tudnék mondani, de azért vannak olyan formációk, amikben jelentős változások voltak. Pl. a Compton's Most Wanted több különböző felállásban is adott ki lemezt. De a G-Unit is ugye úgy indult, hogy 50-Yayo-Banks. Aztán hozzájött negyediknek Buck, majd ötödiknek The Game. Aztán The Game gyorsan ki is szállt, majd kiszállt Young Buck is, és visszaállt az eredeti 50-Yayo-Banks felállás. Aztán Buck visszajött, és jött még pluszban Kidd Kidd, így megint 5 tagú lett a csapat. Végül feloszlottak. Ez nem biztos, hogy "fresh" sztori, de eléggé szappanopera-szerű.  A magyar hip-hopból a Hősök jut eszembe, akik 4-ről 2 főre zsugorodtak. Még jobb példa a Rhyme Project, akik egy nagy posse-ként működtek a 2000-es évek első felében, majd 2010 körül kiadtak néhány új számot (talán lemezt is?) egy sokkal kisebb, egész más felállásban, amiben csak ketten voltak az eredeti tagok közül (Docta és még valaki). Az új felállásban Diaz is benne volt. A Raptorz is több formációban létezett: a végső Liga-Ryzo-Geriskillz felállás előtt Komp és Addamz is tagok voltak, de talán még mások is. Bajaiként pedig a Hip-Hop Mission-ön feltűnt Delegációt említhetem, akik 4-5 fő környékéről zsugorodtak kettőre (Spikey és Frenk). Az utóbbi időben pedig már talán csak Frenk ad ki dlo márkanévvel cuccokat. Ti is csiptetek a fresht h igy vagjatok?
|
2022.05.18. 21:56 |
|
 |
doggfather
|
voltak benne jó csajok. 
|
2022.05.18. 22:07 |
|
 |
Zoli, MP
|
doggfather írta: voltak benne jó csajok.  Teny. En nem tudok tobb ilyen csapatot mondani. Egyedul a slum villagerol tudtam.
|
2022.05.19. 17:12 |
|
 |
|