Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.27. 01:23

Hozzászólás a témához  [ 2227 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 149  Következő
 Filmek 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Filmek
Na, egy picit pörgessük fel ezt a topikot is, jó??

:)

2012.08.27. 23:05

rapguruz írta:
Na, egy picit pörgessük fel ezt a topikot is, jó??

:)

Ok,egy új tipp:

5150 Rue des Ormes

Kép

http://www.imdb.com/title/tt1331291/

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kz funkadelic 2012.08.27. 23:34-kor.

2012.08.27. 23:26

És itt egy olasz is ,most néztem :

A tó leánya (2007)

Kép

http://www.imdb.com/title/tt0770829/

2012.08.27. 23:30

Belső tenger
(Mar adentro, 2004)

Csakis a halál reménye tartja életben a galíciai Ramón Sampedrót, aki 28 éven át harcolt azért, hogy meghalhasson: fejest ugrott a tengerbe, és nyaktól lefelé megbénult. Ramón számára a fantázia jelenti az egyetlen menedéket. Az utolsó kívánsága teljesítésért folytatott küzdelemben - az eutanázia Spanyolországban törvényellenes - Julia ügyvédnő támogatja, és verseit is segít kiadni. A végén azonban mégis a temperamentumos Rosa lesz az, aki valóban segíteni tud Ramónnak - mert nem csak a férfit, de az életet is nagyon szereti.

Erre a filmre nincsenek szavak.....zseniális!!

2012.09.02. 10:30
Adminisztrátor

Ha hip hop bemutatása a filmvásznon - 5 film amit feltétlen látni kell... (szerintem)

Beat Street (1984) - Az első filmek egyike ami a hip hop kultúrát bemutatja - minden szegmenséből kaphatunk ízelítőt. Mai szemmel nem egy filmművészeti remekmű, de én időnként érzek késztetést, hogy újra meg újra megnézzem. A naiv és romlatlan kezdetek...

Juice (1992) - Itt már jobban hangsúlyos a kemény utcaélet (persze azért vannak megmosolyogtató mondatok a forgatókönyvben...), de nekem a DJ párbajok miatt maradandó...

Fly By Night (1993) - Középpontban az MC-zés (persze a fiatal felnőttek nehézségei és problémái is viszonylag jól ábrázolva vannak). Pár (egész sok) máig vitatémának számító gondolat is elhangzik - milyen legyen a rap, zenebiznisz, kinek szól stb...

8 Miles (2002) - Habár Eminemet egyáltalán nem hallgatok a film az mindenképpen több mint említésre érdemes. Amikor elárasztott bennünket a (kamu)gengszterfilmek és gettórinyálások dömpingje, végre valaki előállt egy igazi hip hopról szóló filmmel ami ráadásul színvonalas alkotás is. A sztori, az alakítások, az üzenet teljesen rendben van - így tízéves távlatból nevezhetjük időtálló alkotásnak.

Hustle & Flow (2005) - Egy véletlen találkozás újjáéleszti a fiatalkori hiába hajszolt/elvesztett álmot - a zenélést. DJay a nem túl nagystílű strici és drogárus kényszerpályán sodródik az árral, az életét nem érzi teljesnek. Amikor fiatalkori haverjával egymásba botlanak - aki azóta a konszolidált, mindenkinek megfelelő, középosztálybeli feketék életét éli (és szintén hiányzik neki valami) - utolsó utáni lehetőségként felnőttfejjel vágnak bele a reppbizniszbe. Komolyan mondom aki még nem látta sürgősen pótolja - ez tényleg komoly alkotás. A sztori ötös, alakítások ötös, üzenet ötös. Ja, és Dirty South. (aki eddig idegenkedett a déli zenéktő ezzel a filmmel közelebb kerülhet hozzá)

2012.09.03. 19:53

Be van már tervezve nálam jópár reppes film, sajnos ezen a téren komoly elmaradásaim vannak. Mindenesetre köszi a tippeket, építeni fogok rájuk! :)

Ami szerintem még klasszikus, az a Tupac - Resurrection. Hihetetlen profin van összerakva, hátborzongató, hogy maga 2Pac meséli a sztorit. Én fiatalabb koromban ebből a filmből tudtam meg rengeteget a '90-es évek main stream hip-hopjáról. (Sajnos élőben még nem követtem az eseményeket, mert még nem voltam 10 éves se. :) )

Illetve nagyon várós nálam az Ice-T Something from Nothing: The Art of Rap című filmje, amit ugyan már bemutattok, de ebben a hónapban fog megjelenni DVD-n, úgyhogy most lesz lehetőség megnézni.

2012.09.03. 21:31

A Who's The Man (1993) is kötelező darab, egy könnyedebb vígjáték, de a stáblista már eladja a filmet:)

2012.09.03. 21:41

dub7 írta:
Beat Street (1984)
Ez nekem is az egyik legkedvencebb filmem.

dub7 írta:
Juice (1992) - Itt már jobban hangsúlyos a kemény utcaélet (persze azért vannak megmosolyogtató mondatok a forgatókönyvben...), de nekem a DJ párbajok miatt maradandó...
Nekem inkább a kazettafelvétel jött be: http://www.youtube.com/watch?v=-cw90OkeI0I

dub7 írta:
8 Miles (2002) - Habár Eminemet egyáltalán nem hallgatok a film az mindenképpen több mint említésre érdemes.

Érdekelne, hogy te miért nem hallgatod?

dub7 írta:
Hustle & Flow (2005) - ... Ja, és Dirty South. (aki eddig idegenkedett a déli zenéktő ezzel a filmmel közelebb kerülhet hozzá)

Ez nekem is bejött zenékkel együtt. Csak az a gond, ha megnéztem és meghallgattam a soundtrack-eket is, utána már nem találok ilyen jó trekket ugye valós előadóktól.

2012.09.04. 00:29
Adminisztrátor

Cruxz írta:
dub7 írta:
Nekem inkább a kazettafelvétel jött be: http://www.youtube.com/watch?v=-cw90OkeI0I

Igen, most ugrik be ez talán még jobb jelenet...

Cruxz írta:
dub7 írta:
8 Miles (2002) - Habár Eminemet egyáltalán nem hallgatok a film az mindenképpen több mint említésre érdemes.

Érdekelne, hogy te miért nem hallgatod?

bepörgött kisgyerek meresztgeti a szemeit és idegesen kiabál a hülye fülsértő fejhangján... nekem kábé ez. De nem akarom megbántani azok ízlését akik szeretik, lehet, hogy csak nekem nem jött át.
Egyébként ügyes marketingfogásnak is tartom - vegyünk egy fehér gyereket és akasztgassunk rá olyan jelzőket, hogy a legjobb repper bla bla bla és bármit el lehet vele adni. Mint mostanában például popot. Bár már nekem a Stan is egy hatásvadász popszám volt. Még amikor underground volt akkor volt egy két jó szövege ami alapján akkor még ígéretesnek tartottam (és nem azért mert underground, hanem akkor még nem volt ez a hülye fejhangon visítozás - nekem tényleg bántja a fülem). Ha fehér rapperek akkor House Of Pain, LMNO... stb, velük nem tudták megcsinálni ugyanezt és természetesen másként is tekintek rájuk - hitelesek tudtak maradni, bármilyen hatások, trendek jöttek-mentek.
kicsit elmentem a témától... A 8 mérföld viszont tetszett/tetszik (ezért is említettem) - és a hip hop szempontjából is fontos alkotásnak tartom. Hiteles betekintést kaphatunk a hip hop klubéletbe , az MC-zésbe, a feltörekvő előadók lehetőségeibe, buktatóiba (hozzáteszem ezt Eminemmel lehetett eladni - akár ez lehet a pozitív példa arra, ha valaki már mainstream akkor az milyen előnyökkel szolgál magának a hip hop kultúrának). Persze megy a magánéleti szál is, de se nem túl csöpögős, se nem túl dramatizált - szerintem ebben is jól eltalálták az egyensúlyt.

Cruxz írta:
dub7 írta:
Hustle & Flow (2005) - ... Ja, és Dirty South. (aki eddig idegenkedett a déli zenéktő ezzel a filmmel közelebb kerülhet hozzá)

Ez nekem is bejött zenékkel együtt. Csak az a gond, ha megnéztem és meghallgattam a soundtrack-eket is, utána már nem találok ilyen jó trekket ugye valós előadóktól.

hát igen, a legjobb zenéket lőtték el a filmben...

2012.09.04. 12:21

[quote="dub7"]Ha hip hop bemutatása a filmvásznon - 5 film amit feltétlen látni kell... (szerintem)

Beat Street (1984)

Juice (1992)
Fly By Night (1993)

8 Miles (2002)

Hustle & Flow (2005)

1 rakás hiphop vagy négeres film kimaradt a felsorolásból.

2012.09.04. 14:35
Adminisztrátor

99misii írta:
dub7 írta:
Ha hip hop bemutatása a filmvásznon - 5 film amit feltétlen látni kell... (szerintem)

Beat Street (1984)

Juice (1992)
Fly By Night (1993)

8 Miles (2002)

Hustle & Flow (2005)

1 rakás hiphop vagy négeres film kimaradt a felsorolásból.

Írtam is, hogy 5 (öt) amit feltétlen látni kell. Tehát igyekeztem azokat kiemelni amik a véleményem szerint a legmeghatározóbbak voltak. És hogy hip hop. Tehát azért mert "négeres" még nem tartozik ebbe a kategóriába.

2012.09.04. 18:13

nekem a mai napig nagy kedvenc: a ne légy barom csak is az első része

2012.09.05. 10:26

99misii írta:
nekem a mai napig nagy kedvenc: a ne légy barom csak is az első része

Ezzel mindenki így van. De tudod, miért... mert nincs is több része:)

2012.09.05. 14:54
Adminisztrátor

Jaja, viszonylag sikeres volt a Ne légy barom! és ezt a címet adták Magyarországon még annak a pár sokadkategóriás vígjátéknak...

2012.09.05. 17:30

nekem ez is az egyik kedvencem:

Harlemi történet
(Paid in Full, 2002)

Mitch drogdíler. Ace a barátja, és látja, hogy ez a foglalkozás milyen pazar élettel jár. Aztán, amíg Mitch sitten van, Ace átveszi a haver helyét, tovább építi a birodalmat. Mitch a sitten kerül össze Ricoval, a forrófejű sráccal, aki szintén be akar szállni az iparba. Szabadulásuk után a jóbarátok hármasban viszik a bizniszt, de a hatalmas pénz, a kapzsiság és az árulás mindent tönkretesz.

2012.09.05. 21:36
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2227 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 149  Következő