Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.27. 21:41

Hozzászólás a témához  [ 1255 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 84  Következő
 TOP 10 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: TOP 10
doggfather írta:
év lemeze most már szinte tuti az damani nkosi toughtful king csekkoljátok le nagyon megéri.

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2014.12.10. 11:46

Tévedtem. :) Akkor ezt tényleg le kéne csekkolni.

2014.12.10. 23:46

Yodaragorn írta:
Tévedtem. :) Akkor ezt tényleg le kéne csekkolni.

onyx is benne van a top 10ben. ;)

Kép

2014.12.11. 09:09

Holnap hallgatom meg dogg TOP lemezét ami még esetleg módosíthat a már elkészült TOP 10-emen.. Ha nem akkor a napokban linkelem is a listámat...dogg,emlékszel hogy a hiphop.hu fórumán minden évben (egy kivételével) Te nyitottad meg az évi TOP topikot?? :D

2014.12.14. 00:32

Jaja.

Kép

2014.12.14. 09:59

Egy kis segítség az idén megjelent cuccokhoz hónapról-hónapra:

http://en.m.wikipedia.org/wiki/2014_in_hip_hop_music

2014.12.14. 10:49

Ha már itt szóba került, belehallgattam a Damani lemezbe, mindenképp végig fogom hallgatni majd rendesen is. Tényleg nagyon jó, benne lesz a top 10-ben, ha nem is az elején. Ezt az élőzenés vonalat hozza, mint Terrace Martin, meg keleten a Roots. Szóval nagyon igényes, jazz-es. Az egyetlen bajom az szokott lenni az ilyen lemezekkel, hogy bár nagyon szeretem jazzt, de főként csak élőben. Felvételről hallgatva egy-egy szám még nagyon tud ütni, de egy egész album szintjén nekem kicsit unalmas szokott lenni a végére. Alapvetően ez az oka, hogy nem lesz a lista elején nálam, meg az, hogy néhány számnál (főleg az album elején) kicsit túl nyersek voltak nekem az ütemek a lágy, jazzes dallamhoz képest. (Később ezzel már nem volt bajom.) De amúgy kitűnő album, az On My Way to Inglewood című daltól kész vagyok.

2014.12.15. 15:01

Nah az idei TOP 10-em valószínűleg már nem változik, úgyhogy itt A listám!!:

1.Atmosphere-Southsiders
2.Logic-Under Pressure
3.Slaine-The KinG of Everyrhing Else
4.Pastor Troy-Welcome To The Rap Game
5.DJ Premier and Royce da 5'9"-PRhyme

6.ONYX-WAKEDAFUCKUP!
7.Shady Records-SHADYXV
8.Dilated Peoples-Directory Of Photography
9.YG-MY Krazy Life
10.Reks-Eyes Watching God

2014.12.15. 20:15

Legjobb Mixtape, amit rengetegszer hallgattam meg :

B-Real and Berner-Prohibition
EZ egy klasszik cucc lett szerintem!!

2014.12.20. 00:24

nah az én top 10em:

+1: Snoop Dogg: That's My Work Volume 4

10. Dilated Peoples: Directors of Photography
9. Step Brothers: Lord Steppington
8. Slaine: The King of Everything Else
7. Onyx: #Wakedafucup
6. Ghostface Killah: 36 Seasons
5. Apollo Brown & Ras Kass: Blasphemy
4. Royce da 5'9" & DJ Premier: PRhyme
3. Common: Nobody's Smiling
2. Souls Of Mischief & Adrian Younge: There Is Only Now
1. Damani Nkosi: Toughtful King

bővebbe: http://dogg-n-roll.blog.hu/2014/12/22/2 ... _10_lemeze

Kép

2014.12.22. 10:08

Jó kis lista, jó hogy részletesen is leírtad a blogon!
Asszem a Common lemezt még bepótlom az idei hiányosságok közül, aztán én is összedobom a top10-t.

2014.12.22. 15:39

Elég gyatra év volt ez szerintem, egy album volt amit év albumának könyvelek el (mondjuk az a sejtésem hogy simán lehet az évtizedé is), Freddie Gibbs & Madlib - Pinata. Említésre méltóak még: Step-Brothers - Lord Steppington, The D.I.T.C. Remix Project, meg még nagyon félig-meddig odafér Jared Evan & Statik Selektah - Still Blue.

2014.12.23. 11:46

Yodaragorn írta:
Jó kis lista, jó hogy részletesen is leírtad a blogon!
Asszem a Common lemezt még bepótlom az idei hiányosságok közül, aztán én is összedobom a top10-t.

köszi, már tavaly is ilyen részletes volt. ;)

Egy fokkal jobb egy kis magyarázattal, hogy ki miért van ott szerintem.

Kép

2014.12.23. 13:27

Na, bepótoltam a Common lemezt. Tényleg nagyon igényesen összerakott koncepcióalbum, csak nekem a hangzásvilág annyira nem jön át, ezért nem került be a top10-be. Az előbb már meg is írtam a listát egy tök hosszú a kommentben, de a legvégén sikerült úgy rákönyökölnöm a billentyűzetre, hogy eltűnt minden, amit csináltam, és visszahozni se tudtam, úgyhogy most már nincs kedvem újra megírni, majd holnap... :D

2014.12.23. 17:43

Akkor nekiállok újra. :D

Összességében viszonylag gyenge év volt ez a 2014 szerintem, nem voltak olyan nagy produkciók, amiktől dobtam volna egy hátast. A listám első néhány helyezettje sem közelíti meg pl. a tavalyi első MMLP2-t vagy a tavalyelőtti első GKMC-t. De hát vannak ilyen évek, azért 10 jó lemezt idén is össze tudtam szedni.

10. Schoolboy Q - Oxymoron
Az év csalódása számomra ez az album. Az elvárásaim magas szintjét jól mutatja, hogy még így is besurrant a top 10-be utolsó helyen. Hiszen tulajdonképpen egy jó lemez, van rajta sok jó szám (Collard Greens, Break the Bank, Hell of a Night, Man of the Year, stb.). Mégis csalódás, mert top 3-ba vártam, sőt még az 1. helyre is esélyesnek tartottam. Mint ahogy a teljes TDE idei teljesítménye csalódás. Ab-Soul lemeze be se került a top 10-be, ami minimum meglepő. Egyedül SZA albumával voltam megelégedve, de az meg nem rap, ezért nincs rajta a listámon.
9. Mobb Deep - The Infamous Mobb Deep
A Mobb Deep azt hozta, amit évek óta tudnak, se többet, se kevesebbet, de azt stabilan. Nem a legkorszerűbb hangzásvilágú album, de jók a szövegek, ütősek a beatek, szóval sok ok nem lehet panaszra. Különösen tetszett a 2-es lemez, amire a régi, 1995-ös számokat pakolták rá, öröm volt újdonságként hallani ilyeneket 2014-ben.
8. Apollo Brown & Ras Kass - Blasphemy
Hasonló a véleményem, mint a Mobb Deep-nél: aki arról akar képet kapni, hogy hol tart a hip-hop 2014-ben, az ne ezt a lemezt hallgassa meg, de aki igazi jó, hamisítatlan hip-hopot akar hallani, annak nagyon ajánlom.
7. Damani Nkosi - Thoughtful King
Itt az év végén bepótoltam ezt az anyagot, és nem bántam meg egyáltalán. Nagyon szeretem, amikor a jazzt vegyítik a hip-hoppal. Az egyetlen gondom az szokott lenni, hogy igazán élőben szeretek jazzt hallgatni, felvételről általában egy idő után megunom, itt is ez volt a helyzet. Azonban ez semmit nem von le az értékéből, zeneileg talán a legigényesebb album a listán.
6. G-Unit - The Beauty of Independence
Az év legkellemesebb meglepetése a G-Unit számomra. Már évek óta egy lassú hanyatlásnak lehettünk tanúi mind 50 Cent, mind a G-Unit részéről, sőt G-Unit nem is volt az utóbbi években. Most a reunion és a függetlenedés nagyon jót tett nekik, újult erővel vágtak bele a zenélésbe. Nem ültek fel a mainstream divathullámokra (pedig volt idő, amikor mindig őket hozták fel rossz példaként a mainstream divathullámok kapcsán!), tartották magukat a saját stílusukhoz. Külön meglepetés, hogy ők egész jó helyen vannak a 10-es listámon, 50 Cent szólóalbuma viszont rajta sincs (bár nem sokkal maradt le), ez régen elképzelhetetlen lett volna.
5. DJ Quik - The Midnight Life
Itt kezdődnek azok a lemezek, amik már tényleg nagyon-nagyon jók. Quik-nek nem a legjobb anyaga, de egy szavunk sem lehet ellene. Egyszerre tartja magát a régi, jó öreg stílusához, hozza a hamisítatlan westcoast hangzást, mégis abszolút korszerű az egész album, és topigényes.
4. Snoop Dogg & Tha Eastsidaz - That's My Work, Vol. 4. (mixtape)
Én sem szeretek mixtape-eket berakni az éves top 10-be, de az annyira jó, hogy nem lehet elmenni mellette szó nélkül. Tray Deee kijött a börtönből, és szó szerint ott folytatta, ahol abbahagyta. Aminek én azért örülök nagyon, mert kb. akkor ért véget az én kedvenc időszakom, amikor ő börtönbe került, és így azokat az időket idézi a mixtape, amikor szerintem a legjobb zenék születtek. Persze itt is kifogásolhatnám, amit szoktam, hogy nem túl korszerű a hangzásvilág, de ez annyira westcoast, és annyira nagyon az én stílusom, hogy nem különösebben érdekel. :)
3. Kokane - Shut da Fucc Up and Cut da Checc
Az egyik első album volt, ami idén kijött még január elején, és egészen november végéig 1. helyen állt a listámon, amit nem gondoltam volna. Szintén egy topigényes, hamisítatlan westcoast lemezről van szó, amiből egyre kevesebbet hallani. Szinte nincs is rajta gyenge szám, végig nagyon erős anyag.
2. PRhyme - PRhyme
És akkor megérkeztünk a két év végi gyöngyszemhez. Kb. holtversenyben első a kettő, azért nem a PRhyme-ot raktam előrébb, mert kevesebbet hallgattam. Bár megoszlanak a vélemények itt is, de szerintem Premo idén megkezdte a másodvirágzását. Megőrizte a szokásos stílusát, de Adrian Younge révén került bele egy új szín. Ez az, amit a legjobban szeretek: hagyomány és evolúció egyszerre.
1. Shady Records - Shady XV
Első helyen pedig az a társaság, akik szövegek terén szerintem jelenleg verik az egész világot, ez gyönyörűen kijön ezen az albumon is. Persze ez sem tökéletes, pl. zeneileg lehetne erősebb. Eminem producernek is nagyon jó, de azért annyira nem, mint MC-nek. De véletlenül sem akarok komoly kritikát megfogalmazni, még ez is bőven belefért.

Szoktam írni magyar top 10-t is, de sajnos a rendkívül biztató tavalyi év után idén visszasüppedt a magyar hip-hop abba a vegetációs állapotba, amiben nagyjából 2008 óta tengődik szerintem. Szerencsére azért önállóan kijött néhány jó szám, de albumok téren nagyon gyér volt a felhozatal. 2+1 lemezt tudok megemlíteni, sorrendben:

2. Beat - Ritmuskrisztus
Írtam már ezen a fórumon is, hogy nagy Fekete Vonat fan vagyok. Mindig azt tartottam a legfontosabbnak, hogy egy előadónak legyen saját stílusa, és nekik olyan stílusuk volt, ami nem is volt, és nem is lesz senki másnak. Ez bőven kompenzálta az időnként esetlen rímeket, suta szövegeket. Az pedig pláne levesz a lábamról, ha valaki a saját kultúrájának a stílusjegyeit vegyíti a hip-hoppal. Junior sajnos gyorsan elkurvult, viszont tavaly nagyon örültem, hogy Fatima egy egészen jó lemezt hozott össze, idén pedig végre Beat is visszatért, és hála az égnek teljesen ugyanazt hozza, mint anno a Fekete Vonatban, csak 2014-es köntösben, korszerűsítve.
1. Rímbiózis - Nyelvcsalád
Amikor ilyen albumokat hallok, akkor újraéled bennem a remény, hogy van fantázia ebben a magyar hip-hopban. Teljesen új névként bukkantak fel, legalábbis én eddig nem ismertem őket. A zenék odavágnak, igazi jó, bólogatós hip-hop beatek modern hangzásvilággal megbolondítva: ezt kell csinálni szerintem 2014-ben! A szövegek meg eszméletlenek technikailag, talán sokszor már túl is cifrázzák a rímeket, jó tenne nekik, ha kicsit visszavennének, és nagyobb hangsúlyt fektetnének a tartalomra.
+1: Red Bull Pilvaker - A szavak forradalma
Nem éreztem fairnek berakni ezt a listába, mert igazából nem idei anyag, hanem 2012-2014 között készült számokat fogtak egybe, és tettek közzé idén. De megemlíteni mindenképp muszáj, mert szerintem nagyon jót tett a magyar hip-hopnak ez az egész kezdeményezés még akkor is, ha a slam poetry-sek körüli balhé rossz fényt vetett rá március 15-én. Az irodalom és a rap ötvözése nálam mindig telitalálat, és ezt úgy tudták eladhatóvá tenni, hogy közben hamisítatlan hip-hop tudott maradni. Diaz a legjobb zenéit szerintem a pilvakeres számoknak csinálta. Remélem, lesz még folytatása!

Szoktam írni a német hip-hopról is, de azt sajnos idén már annyira se volt időm követni, mint korábban...

2014.12.24. 14:02
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 1255 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 84  Következő