Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.27. 01:24

Hozzászólás a témához  [ 496 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 34  Következő
 Könyvek 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Könyvek
Sziasztok!

Gondoltam a képregények mellett elfér egy ilyen topik.
Mostanában újra egyre többet olvasok.
Leginkább krimiket és életrajzi könyveket.

Később írok pár sort az elmúlt időkben elolvasott "könyveimről"

Mostanra ennyi:)

2015.05.01. 20:57
Adminisztrátor

Hozzászólás Re: Könyvek
Általában én is elég sokat olvasok. Persze idő függvénye, amiből mostanában nincs sok.
Amit most olvasok: Robert Ferrigno: Prayers for the Assassin
Amerika egy képzeletbeli jövőben, ahol a társadalom áttért az Iszlámra. Hatalmi harcok, ügynökök, titkok, akció...

2015.05.01. 21:13

Ha sikerül hagyni rá időt én is szeretek, de csak pár témában. Az Alien univerzumban játszódó sci-fiket, WH40K, meg Lovecraft minden mennyiségében. Általában utóbbit szoktam félretenni, mert a többiből van bőven (meg lesz is), mert ha végzek az utolsó kötettel is az összes műveiből akkor sajna ennyi :( Most vagy 4 könyv vár kiolvasásra.
Ja igen, és én az analóg verzió pártján vagyok, semmi bajom az e-bookokkal, de én szeretem megfogni, megszagolni őket. Na meg persze látványosan szenvedni, hogy milyen pózban olvassak, hogy lássak is és kényelmes is legyen :)

2015.05.02. 08:05

Sokaig en is gyujtottem a cdket es a konyveket.Szerettem ugyanzokat amiket leirtal, de "muszaj" volt valtani tobb dolog miatt is.

Abszolut megdzerettem az ebook olvasomat.
Kenyelmes nagyon.Barhol barmikor elo tudom venni es nincs is sulya.
Batran ajanlom:)

2015.05.03. 07:45
Adminisztrátor

Én még nem barátkoztam meg az ebookkal. Tudom, hogy praktikus meg minden, de én is szeretem kézbe venni a könyvet, szeretem látni a polcon, a szagát..., kb ugyanaz, mint a lemezeknél. Szóval én maradok ősember.

2015.05.03. 10:37

Én is, sőt antikvárium kedvelő vagyok, használt könyvek rulez.

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2015.05.03. 12:44

Eretnek lettem
Mar se cd se real konyv nem jatszik nalam:-(

Mivel X aktak fan vagyok elkezdtem a regenyeket.Ha jol tudom 7vsn belole.
Sajnos semmi extra.2dbot olvastam ki de csak a szereplok miatt erte meg.
Egyik sem resze a sorozatnak.

2015.05.05. 19:02

A legutolsó könyv amit elolvastam...

Bíbor folyók.
Csak ajánlani tudom!
Igen, film is készült belőle, méghozzá igen jó visszhangja volt. Mindig is meg akartam nézni, de vhogy csak két képkockát sikerült elcsípnem belőle Nagyjából a megfejtés egy része volt az....Évekkel ezelőtt:)
Szóval mondhatni tiszta lappal kezdtem.
Végig izgalmas. Olvasás közben nem nagyon agyaltam rajta, csak érdekelt mi történik a következő oldalon. Szépen bontották ki a történetet.
Miután kiolvastam elégedetten tettem le. Jó szórakozást nyújtott és talán SPOILER veszély. A kérdésemimre választ kaptam.

A könyv elolvasás után megnéztem a filmről miket írnak...SPOILER veszély. Tipikus filmes klisék találhatók a vásznon és még igazi választ sem kapunk.

"Jean-Christophe Grangé végig feszültséggel teli könyve bőven tartogat meglepetéseket azoknak is, akik 2000 óta megnézték Jean Reno főszereplésével, Mathieu Kassovitz rendezésében készült filmet.

Ugyanazon a napon egymástól néhány száz kilométernyi távolságra két rendőr – látszólag egymástól teljesen függetlenül – nyomozásba kezd Franciaország déli, délkeleti részén. Az egyik a bevetési osztag félreállított vén csatalova, Pierre Niémans, a másik egy kétes múltú arab fiatalember, Karim Abdouf. Niémans a képzéséről híres guernoni egyetem mellett kap egy megcsonkított holttest ügyét, Abdouf Sarzacban akad bele egy tizenöt övvel azelőtt meghalt kisfiú meggyalázott síremlékébe.
Vajon hová vezetnek a szálak? És mire jut együtt a két magányos zsaru?

Jean-Christophe Grangé 1961-ben született Párizsban. Eredetileg irodalmár, de hamar az újságírás felé vette az irányt. Hosszú éveken át volt a Paris Match, a Sunday Times és a National Geographic munkatársa. Riportjai és cikkei bőséges alapanyagot szolgáltak 1994 óta megjelent bűnügyi regényeihez."

2015.05.16. 19:39
Adminisztrátor

A könyvfeldolgozásokkal mindig ez a baj nálam, ha előtte olvastam akkor van egy szépen elképzelt képem a történetről, mondanivalóról, az egészről és ehhez képest sok esetben a leforgatott változat snassz. Persze van ellenpélda is, ahhoz szerintem az kell, hogy ne csak a rendező, forgatókönyvíró olvassa el és eméssze meg rendesen a feldolgozandó könyvet, hanem mindenki, aki kapcsolatban van a filmgyártással. Kell, hogy ne csak a történetiség legyen megfilmesítve, hanem a mű hangulata is "átjöjjön". Szükséges, hogy a vágások, a hang, a világosítás mind passzoljon.

2015.05.21. 09:06

Az a baj h az olvasassal a mi sajat filmunk lepereg.
Illetve megvaltoztatjak a tortenetet:(

Jelenleg Brian Clough eletet olvasom.Angli egyik legsikeresebb foci edzoje volt.
Az eletenek egy szakaszat feldolgoztak filmkent.A leirtak alapjan stimmel.

2015.05.29. 09:10

David Eggers - The circle

A tema miatt olvastam el, mert kicsit a mai vilagunk 1984 cimu konyve.
Az online vilagra van kihegyezve (a tortenet egy cegrol szol ami a facebook google apple "szerelemgyermeke" is lehetne) a tortenet aminek gondolatait nem csak a fantazia szulte, mivel mar mostanaban is egymast tapossuk a likeokert...

Osszegezve:
Az alap sztori jo,igazabol egyet is ertesz minden oldallal: akik a vilaghalo vivmanyai ellen vagy mellette ervelnek...de nekem tul hosszu es lassu es a vegkifejlet sem tetszik es nem azert ami lett hanem ahogy.

Megirhatna vki mas ujra:)

A konyvbol keszult film iden jelent meg Tom Hanksszel a foszerepben

2017.09.11. 22:43

Zoli, MP írta:

Az online vilagra van kihegyezve (a tortenet egy cegrol szol ami a facebook google apple "szerelemgyermeke" is lehetne) a tortenet aminek gondolatait nem csak a fantazia szulte, mivel mar mostanaban is egymast tapossuk a likeokert...

Osszegezve:
Az alap sztori jo,igazabol egyet is ertesz minden oldallal: akik a vilaghalo vivmanyai ellen vagy mellette ervelnek...de nekem tul hosszu es lassu es a vegkifejlet sem tetszik es nem azert ami lett hanem ahogy.

Ezt éppen Én is most olvastam tavasszal és egyet is értek az általad leírtakkal.
Amikor egy könyv olvasásáa közben azt nézem, hogy mennyi van még a végéig az már baj :-/
Itt is ez történt...pedig tényleg jól kezdődött.
A film pedig nekem kicsit olyan volt, mint amikor olvasónaplót kellett csinálni anno....és azt is összecsapták!

2017.09.12. 07:21

Unda írta:
Zoli, MP írta:

Osszegezve:

Ezt éppen Én is most olvastam tavasszal és egyet is értek az általad leírtakkal.

Amikor egy könyv olvasásáa közben azt nézem, hogy mennyi van még a végéig az már baj :-/
Itt is ez történt...pedig tényleg jól kezdődött.
A film pedig nekem kicsit olyan volt, mint amikor olvasónaplót kellett csinálni anno....és azt is összecsapták!

Akkor a filmet nem nezem meg, pedig terveztem.

Most egy kis konnyed konyvet tervezek, mondjuk egy X aktak novellat aztan ramegyek erre:

https://www.libri.hu/konyv/john_perking ... masai.html

2017.09.12. 21:37

Ehhez nem vagyunk eleg "feketek" belul, de Killah Priest ajanlotta

From_babylon_to_timbuktu

This carefully researched book is a significant addition to this vital field of knowledge. It sets forth, in fascinating detail, the history, from earliest recorded times, of the black races of the Middle East and Africa.

http://www.lojsociety.org/aymero_pdf/fr ... indsor.pdf

2018.01.24. 21:45
Adminisztrátor

Ennek a könyvnek erős a kritikája azon oldalról, hogy áltudomány + nincsenek alátámasztva az állítások. A fekete felsőbbrendűséget akarja igazolni, sokak szerint szimplán rasszizmus.

2018.01.25. 17:13
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 496 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 34  Következő