Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.27. 21:41

Hozzászólás a témához  [ 2699 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 180  Következő
 Hazai előadók zenéi. 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Hazai előadók zenéi.
Kellemes meglepetés volt egy olyan kommersz műsorban, mint A Dal, Artoscsabát látni. :)
https://www.youtube.com/watch?v=Kr_xNLRCBCg

2015.02.08. 16:27

Második videóm, throwbackesebbre fogva a figurát.

Sixfeet - Mélyről törő
https://www.youtube.com/watch?v=JMI3vOe1i6M

2015.02.21. 09:34

CPTCity írta:
Második videóm, throwbackesebbre fogva a figurát.

Sixfeet - Mélyről törő
https://www.youtube.com/watch?v=JMI3vOe1i6M

Jó, odamondós track! Az elején az a Majka-AKPH interjú tényleg klasszik. :D

2015.02.21. 19:04

Serrano - Legszegényebb régió
http://youtu.be/ODyVc1V7ErI

2015.05.28. 22:42

Érlelődik bennem a dolog egy ideje.

a magyar rap "szakma" unalmas lett és telített.

A legnagyobb bajaim,
.
- Az összes nagy név A A B B rímképletben utazik és a 3. track után már tudom kb. mire mire jön. Semmi extrat nem hoz.
- Pop-ba hajló pár csapat már. Elveszik a hip hop lényege.

Ellen példa:
Pl a kezdet utolsó klippes nótája jó, de egyszerűen sok, hogy 100000% koncentráltságot kíván minden egyes sor.
:(

Vélemény:)

2015.06.04. 19:41

Én egyszer (nem mondanám szándékosnak, így jött ki) abbahagytam a magyar hh hallgatását, aztán észre sem vettem a hiányát, most meg már oda se fordulok, ha szó van róla :/
Pedig biztos lemaradtam jó számokról.

2015.06.04. 19:57
Adminisztrátor

Zoli, MP írta:
a magyar rap "szakma" unalmas lett és telített.
Szerintem ez régen is így volt (telített) csak az infoforradalom korában ezzel folyamatosan szembesülünk. Az unalmasság érzését a telítettség adja (szerintem). Hozzáteszem nem csak itthoni jelenség, ez ugyanúgy elmondható az amcsi, francia, brit, stb... hip-hopról is.

Zoli, MP írta:
Az összes nagy név A A B B rímképletben utazik és a 3. track után már tudom kb. mire mire jön. Semmi extrat nem hoz.
Többségére elmondható, de azért van egy-két MC, aki azért érzi. Pl Ketioz rapjei szórakoztatók és tartalmasak is egyben, egyik kiemelkedő itthon. Fura Csé szintén jól csavarja, de ő is halad popba, az már nekem annyira nem. NKS is hozza a szintet mindig. Mikee Mykanic is adja. Mostanában idő hiányában nem követem naprakészen, de azért egy-kettőre rákattintok. És igen: sok a siralmas, kontár, gagyi, mű...

Zoli, MP írta:
- Pop-ba hajló pár csapat már. Elveszik a hip hop lényege.
Sajnálatos, hogy ami ma hip-hopként van jegyezve, az tulajdonképpen nem is az. Kuka az összes pop szar.

Zoli, MP írta:
Pl a kezdet utolsó klippes nótája jó, de egyszerűen sok, hogy 100000% koncentráltságot kíván minden egyes sor.
:(
Ezt valahol én is éreztem, van egy pont, ahol már elveszíti a szórakoztató jellegét. + Náluk is az a gondom, hogy más irányba mennek és ez érezhető is.

De egyébként én szeretem magyar hip-hopot és érdeklődő is vagyok, annak ellenére, hogy a mai felhozatal 95%-át le lehet húzni a klotyón.
Az internet és a technikai fejlődés hátránya érződik. Egyszerű a szobában felvenni egy lemezt, klippet forgatni, felbaszni a jutyúbra és megvan a produkció. Anno hétvégenként fellépni jártunk, ha nem, akkor ott rappeltünk, ahol épp voltunk (sokat nem voltunk otthon :D ), parkban születtek a szövegek. Rendszeresek voltak a fellépések, de normális minőségben felvett anyagunk nem volt. DE volt élményanyagunk, ami inspirálhatott a szövegírásra és nem a neten klikkelgettünk, hogy milyen számot is kéne csinálni. + a DJ-nek volt lemezjátszója meg lemezei meg ilyen dolgok, amik ma már nem természetesek. Szerettük a zenét, nem csak azért bíbelődtünk vele, mert épp ez volt a trendi (akkor még nem is volt trendi).
Az életszerűség hiányzik a mai zenék többségéből, ezért nem hitelesek. + felületes náluk ez a hip-hop dolog és ez nagyon átjön (szerintem).

2015.06.05. 10:58

Én inkább azt látom, hogy az, ami 10 éve a magyar hip-hop volt, amikor még a Zoliék is aktívabban pörögtek a Minimal Projecttel, az manapság már nincs. Abból a mezőnyből, aki ma is aktív, az elment egy ilyen populárisabb irányba, aki nem, az pedig kikopott. A helyükre meg nem jöttek újak. Persze van néhány új, aki jó, de egyrészt nagyon kevés, másrészt ha jobban befutnak, akkor ők is egyből popularizálódnak, ha nem, akkor meg eltűnnek. Valahogy nem tud fennmaradni a klasszik hip-hop Magyarországon.
Hozzáteszem, hogy szerintem ez a popularizálódás nem feltétlenül baj. El lehetne vitatkozni azon, hogy a Punnany, Halott Pénz, Hősök, Deniz, stb. hip-hop vagy nem az, én most nem mennék bele ebbe a vitába, mert sokakkal ellentétben én azt gondolom, hogy az. De nem az a lényeg, hogy hip-hop vagy nem hip-hop, hanem az, hogy jó zenét csinálnak-e vagy nem. És a felsorolt előadók közt van olyan szerintem (nem mind), aki populáris formában is tud jó zenét csinálni: akkor meg miért ne csinálja? Még meg is tud élni belőle? Pláne!

Szerintem Akkezdet az egyetlen, akik az ismertségnek a magasabb fokán is meg tudtak maradni egy vitathatatlanul hamisítatlan hip-hopnál, csak olyan ritkán jönnek új számmal, hogy nehéz megítélni. :) Engem nem zavar, hogy tömények a szövegek, pont ezért tudnak mindig újat mutatni. :)

2015.06.05. 13:26
Adminisztrátor

Azért van igény a klasszik hip-hopra és fenn is maradt itt pár olyan név, akik régóta tolja. pl NKS, Funktasztikus, ill. akik később kapcsolódtak be azok is viszik a vonalat és sikeresek (előbb is említettem: Ketioz, Mikee Mykanic...)
Akiket említettél pl Halott Pénz, Deniz ők kritikán aluli, extragagyi kategória akár hip-hop, akár pop. Hősök: szánalmas erőlködés a megújulásra (túlélésre), Punnany: őket lehet az igényes kategóriába sorolni, de már őket sem hívnám hip-hopnak.
Nem az a gond, hogy ki milyen zenét csinál meg, hogy mennyit kaszál belőle, csak ne hívjuk hip-hopnak ha nem az.
Mondjuk pl Essemm, aki tudott a populárisabb vonalon is jó számokat összehozni, de már nála is sok a (lehet, hogy csak számomra) semmitmondó cucc.

2015.06.05. 14:12

No es A MR.Bustat szeretitek e??? :)

2015.06.05. 14:28

Dub..sajnos ez más kor. Felgyorsult társadalom
Nálam még Zenk az, aki nem unalmas...
A többieket akiket felsoroltál egyediek, de a legtöbb A A B B C C és ugyanaz a hangsúly minden nótában.

Mr. Busta?
Ő nekem a német hip hop vonalba illik bele. Ott is tucatszámra jelentek meg a hasonló figurák, mikor a rap igazán mainstream lett.
Random példa:
https://www.youtube.com/watch?v=aSQGfqZx1qg

2015.06.05. 15:47

Egy-két ilyen arc van valóban elvétve, akik még mindig hozzák a klasszik hip-hopot, mint pl. Funktasztikus, NKS (vagy ha már Kriminal, akkor Bankos is), de ők is ugyanazt csinálják már hosszú évek óta, az is kezd unalmas lenni. Meg ugye van még a Bloose Broavaz, akiket talán lehetne ide sorolni, de ők már 10 éve is unalmasak voltak szerintem, nemhogy most... :)

2015.06.05. 19:14

http://index.hu/kultur/zene/2015/07/08/ ... 1#comments

Ha nem ilyen lenne a flowja...No meg felkerhetne egy ghostwritert is.

2015.07.08. 18:10
Adminisztrátor

fú! :D

2015.07.08. 20:26

Kedvenc aranyköpésem tőle:
https://youtu.be/YTmbuTxOMLU?t=2m30s

:lol: :lol: :lol:

2015.07.09. 14:51
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2699 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 180  Következő