Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.27. 17:00

Hozzászólás a témához  [ 2228 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 149  Következő
 Filmek 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Filmek
Star Wars?

Nem lattam de a kritikakat olvastam es arra jutottam h a Thrawn trilogiat elolvasom majd.

Amugy nem vagyok fanatikus.

2015.12.26. 21:56

Én sem vagyok hatalmas rajongója, de szerettem mindig. A spoiler-félelmem miatt meg is néztem a premier napján. Szerintem elég jó volt, a kylo ren nem tetszett egyedül benne. De kiváló felvezetése egy újabb trilógiának. Ja meg egy másik dolog sem tetszett, de azt majd csak ha mindenki látta :)

És vicces is volt.

2015.12.27. 09:48

Star Wars engem abszolút nem vonz meg se nézem majd! :)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rapguruz88 2015.12.27. 13:30-kor.

2015.12.27. 13:28

TOP 10 FILM 2015

Legenda
Agymanók
Jurassic World
Mocsarvidek
A kém
Mad Max 4
Amerikai Mesterlovesz
Whiplash
Birdman
Ifjusag

Sorrend nincs! :)

2015.12.27. 13:29

Zoli, MP írta:
Star Wars?

Nem lattam de a kritikakat olvastam es arra jutottam h a Thrawn trilogiat elolvasom majd.

Amugy nem vagyok fanatikus.

A Thrawn trilógiát érdemes elolvasni, az nagyon jó! Hogy Az ébredő Erőt érdemes-e megnézni, abban nem vagyok biztos sajnos...
Írtam róla egy hosszú véleményt, de most nem másolom be, mert nagyon spoileres. Én hatalmas SW fan vagyok 6 éves korom óta, díszdobozos DVD-k és egy halom Star Wars-os könyv a polcomon, meg ez az elcseszett Yodaragorn név (amit már kb. sehol máshol nem használok :D ) is innen jönne meg A Gyűrűk Urából. Nekem még az új trilógia is tetszett, bár a Baljós árnyak valóban gyengébb volt.
Lényeg, hogy ezek után ez az új film óriási csalódás volt. Nem is elsősorban azért, mert nem volt benne semmi eredeti ötlet, hanem azért mert a sztori szerintem a régi filmek tükrében hiteltelen és inkonzisztens. Itt elsősorban Kylo Ren karakterére gondolok, belehelyezve a Hannal és Leiával fennálló konstellációba.

2015.12.27. 15:15

A reszemrol nem gaz a spoiler.Kb tudok mindent a mostani reszrol.Majd kesobb vmikor megnezem.
Nekem a 3. resz tetszett a legjobban:)

2015.12.27. 22:30

rapguruz88 írta:
TOP 10 FILM 2015

Legenda
Agymanók
Jurassic World
Mocsarvidek
A kém
Mad Max 4
Amerikai Mesterlovesz
Whiplash
Birdman
Ifjusag

Sorrend nincs! :)

Nem tudom hogy csináljátok ezeket a listákat, de én év végére elfelejtem mi jött idén... Pedig rengeteg filmet nézek, de hát van aminek a BD kiadásig 4-6 hónap is eltelik, ezért átfedés is van a két év között. Esélytelen egy 2015-ben megjelent film/zenelistát megnézni, sosem érnék a végére, toplisták meg nem biztos, hogy teljesek az én ízlésemnek, ahhoz hogy onnan szemezgessek.

A Birdmant én benyeltem, mert sok jót mondtak a "szakértők", díjak, stb... Na nekem ezektől a filmektől kell távol tartanom magam. Egyedül technikailag volt érdekes számomra az a film, de helyette inkább a Mad Maxet néztem volna meg 3x, mert az meg telitalálat, vártam is, de még így is meglepett. Nagyon igényes minden oldalról, egyik legjobb 2015-ös film.
Agymanók nekem nem jött át annyira, pedig az animációt is szeretem. Minions meg a Home szerintem jobb, bár totál más stílus, Agymanók majd sztem akkor fog jobban átjönni, ha lesz gyerekem...
JW nagyon zsír lett, a Kém meg totál fos. Ha nem itt forgatták volna is lehet megnézem, de ehh... Statham vicces volt benne, de ennyi, az vagy 2 perc a filmből. Am. Snipernél nem erre számítottam, feleslegesen lassú volt ez a dráma nekem, de a vége betett, nem vágtam, hogy mi volt a valóságban a történet vége.
Nekem tetszett a Ex Machina is, Mission Imp. is, Terminátor is akárki akármit is mond, meg az év végi filmeket nem is láttam az SW kivételével. Jupiter Ascending is teljesen fogyasztható volt nekem, nem tudom miért várnak tőlük mindig Matrix-ot...
Hitman nem lett az igazi, San Andreas-t legszívesebben 10 perc után kikapcsoltam volna, Self/Less egész jó volt, ahogy a Voices is (szerk.: ami nem is idei :D ). Az idei Stanford Prisonos kísérlet szerintem nem lett olyan jó, de rossz sem, kicsit több pénz/munka kellett volna, hogy jobban át tudjam élni. A Chappie se lett jó. Gondolom kiderült, hogy szájfáj lenne a fő zsánerem, meg az eksön. Nem feltétlen együtt a kettő. Vígjátékokat nem említem, mert nagyon szubjektívok.

Ezt is egy listát átfutva és a látottak közül párat megemlítve írtam, ezt zenével nem tudom megcsinálni:)

2015.12.28. 09:03

Zoli, MP írta:
A reszemrol nem gaz a spoiler.Kb tudok mindent a mostani reszrol.Majd kesobb vmikor megnezem.
Nekem a 3. resz tetszett a legjobban:)

Mármint A Sith-ek bosszúja tetszett a legjobban? :) Na, ezt jó hallani, az szerintem is maximálisan felér a régi trilógia szintjére, legjobb SW filmek közé tartozik. Bár azért az új trilógia kritikusai is azt szokták mondani, hogy A Sith-ek bosszúja már jó volt. De nekem pl. A klónok támadása is tetszett: a szerelmes részek tényleg nem jók, de minden más tök oké. És a Baljós árnyakkal sincs annyi bajom, mint sokaknak, bár az szerintem is gyengébb.

2015.12.28. 15:46

Latod ekkora fan vagyok:)
Igen a Sith-ek bosszuja a legjobb a szamomra.
Az elso sztem semmi extra nem volt.A 2. resz meg a love storyn kivul tenyleg nem rossz.

2015.12.28. 21:09

2015 movie releases vagy hasonló keresés a Google-ban... Én így szoktam! :) Stanfordos film nekem annyira nem jött át az első sokkal jobb lett - ez nekem nagyon sótlan lett! :) van még pár film amit nem láttam idén de hamarosan pótolom őket! :)

2015.12.28. 22:39

rapguruz88 írta:
2015 movie releases vagy hasonló keresés a Google-ban... Én így szoktam! :) Stanfordos film nekem annyira nem jött át az első sokkal jobb lett - ez nekem nagyon sótlan lett! :) van még pár film amit nem láttam idén de hamarosan pótolom őket! :)

Szerintem amire gondolsz elsőként Brody/Whitakeresre, az legalább a második volt a témában :) Nekem is jobban tetszett amúgy.

2015.12.29. 08:35
Adminisztrátor

Na tegnap megnéztük mi is az új Star Warst. Nem vagyok nagy fan, nem ismerem az eredeti történetet, ezáltal nem tudom mennyire "hiteles" avagy nem. Nekem tetszett, szórakoztató volt, jó volt látni a régi szereplőket és hogy teljesen jól beleilleszkedtek a sztoriba. A poénok is jók voltak, Han Solot sajnáltam, várom a folytatást.

2015.12.29. 12:09

Én a 2001 - és Experiment-re gondoltam A Whitakerest nem is láttam! :)

2015.12.29. 16:19

dub7 írta:
Na tegnap megnéztük mi is az új Star Warst. Nem vagyok nagy fan, nem ismerem az eredeti történetet, ezáltal nem tudom mennyire "hiteles" avagy nem. Nekem tetszett, szórakoztató volt, jó volt látni a régi szereplőket és hogy teljesen jól beleilleszkedtek a sztoriba. A poénok is jók voltak, Han Solot sajnáltam, várom a folytatást.

Na mondjuk aki nem olyan nagy fanatikus, vagy nem ismeri az előzménysztorit, annak simán tetszhetett szerintem is, mert egy látványos, szórakoztató sztori sok poénnal.

Spoileresen, de röviden megpróbálom összefoglalni nekem mi volt a két fő bajom. (Aztán volt még rengeteg kisebb is, főleg a fantáziátlanság és a régi filmek másolása.)
1. A Jedi visszatér vége kereken lezárt egy sztorit: Han, Leia és Luke happy endjét nem szabadott volna megbolygatni, ők azt megérdemelték. Ehhez képest Hanék élete tönkrement, ami elrontotta a mesét, ráadásul Hant még kis is nyírták, és nem elég, hogy kinyírták, teljesen méltatlan, hogy egy ekkora hőst a saját fia öljön meg... Ja és ha már a régi trilógiában végigvittek egy karakterfejlődést, nem biztos, hogy ki kellett volna dobni kukába, és vissza kellett volna küldeni egy háborús hőst csempészkedni, mintha mi sem történt volna...
2. Az előző filmek alapján tökéletesen hiteltelennek gondolom Kylo Ren karakterét. Han és Leia fia ugyan miért állt volna már át a sötét oldalra...? Két ilyen pozitív karakter nyilván nagy szeretetben nevelte a gyerekét, Luke is biztos foglalkozott vele, odafigyelt rá, mikor elvitte tanítani. Lehet azt mondani, hogy majd a következő filmben megmagyarázzák, de én nem tudok erre jó magyarázatot elképzelni. Ha pedig mégis lesz jó magyarázat, akkor se mentesül ez a film a kritikám alól, mert akkor úgy kellett volna megcsinálni már ezt a filmet is, hogy elhiggyem, hogy lesz jó magyarázat, és ne csalódottan jöjjek ki a moziból. Ezzel is tulajdonképpen a régi szereplők, Han és Leia mítoszát degradálták. És arról még nem is beszéltem, hogy milyen idegesítő, picsogós hisztigép ez a srác, egy főgonosztól ez tök gáz... Ja, hogy ő még nem teljesen állt át a sötét oldalra, meg vívódik? Akkor viszont hiányzott a filmből a főgonosz, márpedig az kell! (Snoke súlytalan volt ebben a filmben.)

Tudnám még sorolni egy csomó problémámat, de a két fő bajom ez volt: bármennyire is próbálták tiszteletben tartani a régi trilógiát, ezzel a két dologgal ponthogy degradálták szerintem az ott felépített mítoszokat, így inkonzisztenssé váltak a régi filmekkel.

2015.12.29. 21:51

No érdekes, nekem is tényleg a fő két bajom ugyanez volt. A mesét számomra nem rontották el, nem kell feltétlen happyendezve abbahagyni mindent, engem nem zavart.
De az, hogy egy akkora karaktert, mint Han, miért.... ? :( Nagy döntés volt. Kylo meg a nyitójelenetig, amikor a lézert is megállította, addig volt menő... Magyarul sajnos elég gagyi volt a torzított hangja, alig várom az angol BD-t :) Minél jobban (bár így is felszínesen) mutatták be, annál gázabb lett, amikor meg levette a maszkot... az a jellegtelen generikus fej neki... Inkább hagyta volna fönt, vagy nem tudom. Az az arcberendezés egy "gonoszhoz" szerintem totál hiteltelen, bár lehet ezt is akarták.

(Mondjuk nekem a Terminator Genisys-el is volt a baj, hogy john connort ott is valami baltaarcú ember játszotta, plusz ott is meghoztak egy Hanhoz hasonló döntést...)

2015.12.30. 07:21
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2228 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 149  Következő