Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.28. 01:18

Hozzászólás a témához  [ 2699 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 180  Következő
 Hazai előadók zenéi. 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor

Hozzászólás Re: Hazai előadók zenéi.
Zoli, MP írta:

nekemteccika!

2016.03.12. 15:11

sztem egy visszatertunk tracknek nem eleg eros.

2016.03.12. 15:54
Adminisztrátor

Nálam inkább a zene viszi az egészet, de összességében is rendben van.
Sokan himnusz-szerű trekket várnak ilyen nagy visszatérésként, de azt sem kell feltétlen erőltetni szerintem. Ez tökéletesen megteszi.

2016.03.14. 10:21

Ja, nem vártam volna én himnuszt, nekem mindegy, hogy milyen, ha jó. Egyszerűen unalmas, monoton a zene szerintem. De a szövegben sincs semmi extra. Korrekt munka, de semmi, amire felkapnám a fejem.

2016.03.14. 14:11

pont erre gondoltam.
semmilyen.ha nem dozis lenne vegig sem hallgattam volna.

2016.03.14. 22:58

Ez mar vmi.Vmi uj,nem unalmas.

„Sör És Fű - Éra (Official Video)” megtekintése a YouTube-on
https://youtu.be/IECAiKmADlc

2016.03.22. 00:06

Tényleg jó, kösz!
Van egy-két hasonló stílusú, ígéretes csapat mostanában szerencsére: Sör és Fű, Mulató Aztékok, Slow Village.

2016.03.22. 21:00

Robodeck instrukat /ep-t csekkoljatok..neha nagyon elkapnak:)

slow village nem jott at nekem annyira.
illetve a nev akaratlanul is slum villagere hajaz es mar ez zavar, pedig tok mast tolnak.

anno jeru ja rule athallas miatt egett az arcom gimiben...most meg mar gindolhat barki barmit

2016.03.22. 21:07

Tegnap volt a Viván egy ilyen műsor (reklámokkal együtt 2 órában), hogy Magyarország legjobb rapperei.
Itt van a 15-ös toplista, amit összehoztak: https://www.facebook.com/VIVATV/videos/ ... 128344711/
Szakértők szavaztak, akik a műsorban is megszólaltak, szóval hiteles arcok rakták össze.

Én megnéztem a teljes műsort, ajánlom mindenkinek: párszor még ismétlik a hétvégén. Nagyon kellemes meglepetés a Vivától, hogy egy ilyet bevállalt. Nem (csak) a népszerű arcok voltak a műsorban, hanem főleg a kemény UG arcok, szuperül összerakták. Ilyen figurák szólaltak meg például (azokon kívül, akik a listán rajta vannak): Györemix, Tibbah, Indiana, DJ Venom, Benski (!), Fluor (de amúgy ő is eléggé vágta a témát!).
És a listával is kb. egyetértek, főleg a dobogóval: az nálam is AKPH, Bankos, NKS lenne ugyanebben a sorrendben. A további részéből az AC-t meg a Ganxstát kiszedném, ők biztos csak respektből kerültek be. Hősöknél is túl jónak érzem a 10. helyet, max. a legvégére raknám őket, vagy oda se. Viszont simán betenném Suppaht és Az Árral Szembent. Utóbbiban biztos voltam, hogy bent lesz, ha már Benski meg is szólalt a műsorban, de nem... DSP is megfontolandó lenne valahova a lista végére.

2016.03.26. 15:59
Adminisztrátor

Na megnéztem én is, most lett vége éppen az ismétlésnek. Teljesen jó műsor volt szerintem is, lekötött, informatív volt. Persze lehet vitatni, hogy ki miért van benne/nincs benne, de azért igyekeztek lefedni mindent. Meglepő, hogy a Viva bevállalt egy ilyen műsort a húsvéti hétvégére.

2016.03.26. 22:10

Fluor ne tevesszen meg, no meg a tobbi pop repper sem.Kepben van mindennel mindenki.
Ugye van ami jobban kifizetodobb zeneileg.

Kicsit olyan hangulatom van a mai MO rapkulturaban mintha a nemet Nagy BUMMOT elnenk at.
Igaz az 16eve tortent.

Remelem fel fogjak tolteni majd vhova...:(

2016.03.27. 11:38

Feltöltésnek én is örülnék, mert szívesen archiválnám. A legnagyobb magyar torrentoldalon egyelőre nincsen, majd még lesem, aztán ha véletlen beleszaladok, szólok.

Azt a "nagy bummot" illetően pedig azt gondolom, hogy azért a listán szereplő előadók nagy része már a '90-es évek óta nyomja, sokan a mai közegben már nem tudnak igazán népszerűek lenni, sokan nagyon ritkán adnak ki lemezt. Az újak közül is szerintem sok a gyenge, persze sok a jó is, de egyelőre még nem látszik, hogy mennyire tudnak majd meghatározóak lenni.
Igazából a 2000-es években felbukkant előadóknak kéne most dominálni a magyar hip-hopot, de ők vagy popularizálódtak (ami nem baj, mert lehet jó, de a hip-hop szempontjából nem az igazi, pl. Punnany, Hősök, Halott Pénz, Deniz, stb.), vagy gyakorlatilag eltűntek (pl. TM, Minimal Project - ezt szerintem te is aláírod, Zoli :) ), vagy kiszálltak a hip-hopból (SP, Pixa), vagy számkivetettek lettek (FankaDeli), vagy elsablonosodtak (Bloose Broavaz), vagy rossz irányba mentek (DSP), vagy ha véletlenül ma is jók, akkor stílusukból adódóan nem tudnak átlépni egy bizonyos népszerűségi küszöböt (Kriminal). Talán Akkezdet Phiai az egyetlen, akik be tudják tölteni azt a szerepet a magyar hip-hopban, amit be kell tölteniük.

Szóval nem tudom pontosan, mit értettél nagy bumm alatt, Zoli, de szerintem elég messze vagyunk attól, ami a németeknél volt 2000 körül.

2016.03.27. 14:10

Yodaragorn írta:
Tegnap volt a Viván egy ilyen műsor (reklámokkal együtt 2 órában), hogy Magyarország legjobb rapperei.
Itt van a 15-ös toplista, amit összehoztak: https://www.facebook.com/VIVATV/videos/ ... 128344711/
Szakértők szavaztak, akik a műsorban is megszólaltak, szóval hiteles arcok rakták össze.

Én megnéztem a teljes műsort, ajánlom mindenkinek: párszor még ismétlik a hétvégén. Nagyon kellemes meglepetés a Vivától, hogy egy ilyet bevállalt. Nem (csak) a népszerű arcok voltak a műsorban, hanem főleg a kemény UG arcok, szuperül összerakták. Ilyen figurák szólaltak meg például (azokon kívül, akik a listán rajta vannak): Györemix, Tibbah, Indiana, DJ Venom, Benski (!), Fluor (de amúgy ő is eléggé vágta a témát!).
És a listával is kb. egyetértek, főleg a dobogóval: az nálam is AKPH, Bankos, NKS lenne ugyanebben a sorrendben. A további részéből az AC-t meg a Ganxstát kiszedném, ők biztos csak respektből kerültek be. Hősöknél is túl jónak érzem a 10. helyet, max. a legvégére raknám őket, vagy oda se. Viszont simán betenném Suppaht és Az Árral Szembent. Utóbbiban biztos voltam, hogy bent lesz, ha már Benski meg is szólalt a műsorban, de nem... DSP is megfontolandó lenne valahova a lista végére.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én pl. Ganxstaék nélkül lehet itt sem lennék. Akkoriban nem tudom milyen alternatíva volt magyar rapre, de ők szerettették meg velem a műfajt, amiről nem is nagyon tudtam. Más kérdés, hogy utánuk kezdtem el hallgatni a külföldit, és abba is maradt a magyar, csak évekkel később néztem vissza, mi a helyzet itt. Szerintem megkérdőjelezhetetlenül kulcsszereplői a témának itthon, nem lehet kihagyni őket.

Run-DMC-t sem szokták kihagyni soha, lehet meredek hasonlat, de valamiért ők jutottak szembe :)

2016.03.28. 09:28

Oké, ezt értem én, hogy megkerülhetetlen szereplő a Ganxsta, de vajon ez jelenti-e egyúttal azt is, hogy benne lenne a 15 legjobb magyar rapperben? Lehet, hogy a '90-es évek közepén benne volt, mert nem volt más, tehát megkerülhetetlen volt, és sokan miatta kezdtek el rapet hallgatni, de az azóta eltelt 20 évből biztosan lehet mondani 15 MC-t, aki jobb nála.
Nekem pl. aki 2002-2003 körül kezdtem magyar rapet hallgatni, már teljesen megkerülhető volt a Ganxsta, sok számát ismerem, de soha egy lemezét se hallgattam végig. Én MC Gőz és Artoscsaba miatt kezdtem magyar rapet hallgatni. De értem én, hogy respektből ott van az AC meg a Kartell, nem is nagyon panaszkodom miatta. :)

Ezt pedig most kezdem hallgatni, még nem tudom, milyen:
Stephco & Smithmusix Presents: KINXTAPE Vol.1
https://www.youtube.com/watch?v=GJ0KzYR ... e=youtu.be
Szerepel benne: Dj B.A.S.S. * Stephco * Deniz * Fluor * Eckü * Pixa * Essemm * Göz * Dsp * Györemix * Animal Cannibals

2016.03.28. 11:45

Attol h vki pajonir meg nem jelenti azt h jo is.
AC es Zolee csak respektbol van ott.
Zolee visszafejlodott az evek soran.

a bumm kicsit tulzas lehet.

Nemeteknel 99-00 korul kapott nagy media nyilvanossagot a rap.VIVA TV.
Megjelentek a kiadok mint a showdown records es a Def Jam, Germany, 3p...szponzoraciorol ne is beszeljunk.
Az addigi foldalatti eloadok nagyobb teret kaptak.Tv musorok,ujsagok...
Mondjuk a francia szintet nem fogjak elerni ahol egy ntm ugy el a koztudatban mint nalunk az illes.nem mindenki szereri de tudjak mi az.
illetve a focsatornan a hiradokban szerepelnek politikai musorokban beszelgetnek,eloadnak notakat.

nemeteknel meg megjelentek a szuk gatyas izompolos reppreteg.Szabjakkal fegyverekkrl.ergo boldog boldogtalan mikit fog.Mas a platform..videot vagni mindenki tud, zenet osszeutni is lehet.felvenni sem nagy cucc aztan ytube.Csekkold a kozertes.hu oldalt.
felismertek h itt azert lehet -vmennyi-penzt keresni mindenku reppel.
A koztudatban is jobban el mar mi is az a rap,de meg mindig olyanhoz hasonlitjak ami sztem ego:)
radiok tvk nyomjak a hippihoppit

franciaorszag mas teszta.

Az mp miatt nagy koszonet,h emlekszel meg rank:)

Amugy anno leirtam h sablonos az emo paletta.
x ev rap utan kijott vki egy uj trekkel es a a b b sorokat kapunk:(

2016.03.28. 12:12
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2699 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 180  Következő