Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.28. 01:25

Hozzászólás a témához  [ 2699 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 180  Következő
 Hazai előadók zenéi. 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor

Hozzászólás Re: Hazai előadók zenéi.
Fizetőképes kereslet nélkül nem lehet iszonyat nagy bummra számítani. Magyarországon pont ez hiányzik. Ez adódik abból, hogy kis ország vagyunk + egy csomó mindenből mind az előadók, mind a közönségük hozzáállásából.
Az előadók dolga, hogy minőségi zenét, minőségi formában tegyenek elérhetővé. Ez a három tényező, ha nem áll együtt, akkor nem lehet sok mindenre számítani. Volt több példa, hogy az első két szempont összejött (pl Bankos, AKPH cd-k), de amíg csak 1-2 fővárosi boltban elérhető, az sajnos kevés. Manapság meg, amikor a lemezeladások visszaszorultak, a médiajelenlét lenne mérvadó, itt se sokaknak jut hely. Ez a mostani vivás műsor sajnos csak az "egy fecske".
Vagy: A Bloose Brovasnak már rég hivatalos megjelenéseket kellett volna kiadni, amikor még másolt kazettákon, írott cd-ken terjesztették. + volt időszak, hogy a mennyiség a minőség rovására ment. De mindezek mellett nagy tisztelet nekik is, mert legalább aktívak. Bankos valahogy nekem úgy tűnik, hogy nem igazán tud mit kezdeni a sikerével. Meg tudta volna lovagolni az elért eredményeit, aztán alig lehet hallani róla.
Persze vannak, akiknek megy a szekér és tudom, hogy a fellépésekből elég jó összegeket zsebre vágnak többen + a mercsandájsz is pörög, de még mindig nem érzem azt a nagy áttörést. (szerintem itt nem is lesz)
Kartell: abszolút megkerülhetőek voltak, előtte már létezett az a kazettás korszak, ahol elég szépen elterjedtek cuccok (MegasoundSystem, JFK, WarninShotz, Ice Kill...) és az akkori hip-hop közeg tényleg nem vette be őket. Viszont a tisztelet kijár nekik, hogy a műsorukba igyekeztek meghívni mindenkit lehetőséget adva médianyilvánosságra.
AC: amikor kezdték jó volt, mert magyar volt, de az első hivatalos lemezüknél már senkit nem érdekelt a hip-hop közegből a takarítónő. De szintén tisztelet a rakás rendezvényért, ahol bevittek egy csomó arcot a köztudatba.
Tehát a két "kakukktojás" mindenféleképpen az aktivitásukért kapott helyet, a sikereiket felhasználták arra, hogy nyilvánosságot biztosítsanak másoknak. Szóval respekt nekik is!

2016.03.28. 16:51

Zoli, MP írta:
Attol h vki pajonir meg nem jelenti azt h jo is.

Értem, de lehet valaki az, ha rossz is? :roll: (költői kérdés, ne válaszolj :) )

Zoli, MP írta:
Zolee visszafejlodott az evek soran.

Abszolút.

Yodaragorn írta:
sok számát ismerem, de soha egy lemezét se hallgattam végig.

Ha akarod majd egyszer a Helldorádót "végigrappelem" neked skitekkel együtt :)

2016.03.29. 04:52

[n/a]k!ngp1n írta:
Yodaragorn írta:
sok számát ismerem, de soha egy lemezét se hallgattam végig.

Ha akarod majd egyszer a Helldorádót "végigrappelem" neked skitekkel együtt :)

Jobb lenne, mint az eredeti? :D

A Zolival folytatott diskurzusba pedig annyit szólnék bele, hogy ahhoz, hogy valaki úttörő tudjon lenni, az akkori szinten jónak kell számítania. De ez nem jelenti azt, hogy azóta ne jött volna legalább 15 jobb előadó a magyar hip-hopba.

Illetve még Zolihoz annyit, hogy köszi, így már értem, mit értettél nagy bumm alatt, és így egyet is értek vele: tényleg ma már nagyobb médianyilvánosságot kapnak olyan rapperek, akik régen nem kaptak volna. De ezeket a médiamegjelenéseket is sokszor célzottan kell keresni, tehát nem az van, mint pl. a Wellhello-nál, hogy akarod, ha nem, valahol belefutsz a számaikba. Tehát nem olyan mértékű a bumm, mint a német példa, ahol 2000 körül a Dynamite Deluxe, RHP, Blumentopf meg hasonló előadók rendesen pörögtek a mainstream médiában. Igaz, ezt csak utánaolvasásokból sejtem, akkor még nem hallgattam rapet. :) Viszont 2004-ben és 2007-ben mikor kint voltam Németországban, tapasztaltam is, hogy az Aggro Berlin, Bushido, Azad és hasonlók naponta többször pörögtek a Viván meg az MTV-n. (Más kérdés, hogy azért a Majka nálunk is pörög, tehát az UG szempontjából ez nem sokat jelent.) Na lényeg, hogy nálunk szerintem ez azért nincs.

2016.03.29. 20:20

Yodaragorn írta:
Talán Akkezdet Phiai az egyetlen, akik be tudják tölteni azt a szerepet a magyar hip-hopban, amit be kell tölteniük.

Ezzel mondjuk nem nagyon tudok egyet értetni. Az elismertségük ugyanúgy inkább egy kommerszebb réteg megcélzásával sikerült. Két albumuk van, amiből az utóbbit legutoljára 6 éve adták, és ezzel nem őket akarom becsmérelni, de az utolsó albumukat követő időszakban a zenéjük az inkább úgymond árukapcsolásként működik hogy ilyet is csináltak, mivel inkább azzal vésték be magukat a köztudatba, hogy csinálták a irodalmi crossoverkedést, a slamet, meg a Pilvakert.
Hasonlóan mint amikor a jelenlegi családi filmekben szereplő Ice Cube-ot valaki véletlenül gengszter rappernek hívná. :D

2016.03.29. 22:00

Hát ja, nyilván ők se mintapéldák ilyen szempontból. Ahhoz, hogy kellően pörögjön a nevük a médiában, nem 6-7 évente kéne lemezt kiadni, de nincs is rá szükségük, mert csinálnak csomó minden mást.
Az idézett mondatomat úgy értettem, hogy talán ők az egyetlenek, akik amikor csinálnak új zenét, akkor autentikus hip-hopot csinálnak (bár ezalól pont a legutóbbi, Siófok című számuk a kivétel, de remélem, az csak egyszeri alkalom volt), és ezzel az autentikus hip-hoppal is képesek arra, hogy rendszeres fellépők legyenek a legnagyobb magyar fesztiválokon, tehát jelen vannak a mainstream bizonyos szegmenseiben. Ezzel valamennyire talán viszik a hátukon a magyar hip-hopot.
De persze, én is azt gondolom, hogy ennél több kell.

2016.03.30. 13:37

Tenyleg nehez osszerakni egy ilyen listat.Ha a mondanivalot, flowt,rimtechnikat nezzuk akkor kb -ahogy korabban is- 5embert tudnek mondani.

2016.03.30. 14:44
Adminisztrátor

Zodiac - Zoo of dreams (album promo) 2016

2016.04.05. 05:56

Bocdi lehet hulye kerdes.Te is tag vagy?

2016.04.05. 12:08
Adminisztrátor

Nem, csak ismerőseim és ezen is lesz közreműködésem, ahogy az elsőn is. Jó lesz!

2016.04.05. 18:14

Repp life.
http://kozertes.hu/index.php?id=1446

2016.04.09. 10:52

Sikerult beleszaladnom egy vitaba a hh.hu fb oldalan.
sztem kulturalt stilusban a srac elmondta, h miert nem tetszik az illusion lemeze ami a bbrovaz gondozasaban jelent meg.
Erre AZA eleg erdekes modon belekotott.
Ez a magyar hiphop.

2016.04.18. 07:37

Pfff... Sose kedveltem Aza munkásságát, meg emberileg se volt szimpatikus sose, úgyhogy egyáltalán nem lep meg a dolog. Hát igen, a magyar rapperek jelentős része semmivel sem jobb, mint azok a kommentben arcoskodó nethuszárok, akiket a számaikban kritizálnak... Teljesen korrekt véleményt írt a srác, kimondta a nyilvánvalót: ez a stílus már unalmas. De ahogy egy tanárom mondta egyszer: "Magyarország haveri alapon szerveződő ország", és ez a hip-hopra is igaz.
Egyébként a vivás top 15 is megkapta ezt a kritikát, hogy a zsűri beszavazta szépen a haveri kört a 15-be, ettől függetlenül tartom, hogy az nem egy rossz lista.

2016.04.18. 13:58

Igen, csak a famere megy mindenki...ahh nem is kezdek bele.
oromteli,h igazabol nincs semmilyen kapcsolatom ezzel a korrel mar. (ertsd:mo real mc hiphop)

jo kis hiphop
„EMLP - LÁTHATATLAN (Official Music Video)” megtekintése a YouTube-on
https://youtu.be/RPAQEsJD2Jw

2016.04.18. 22:45

EMLP nagyon jó, kb. egy éve hallottam őket először. Van egy baptista reppes haverom, aki ilyen keresztény rapper körökben mozog (külön szubkultúra, nagyon durva, és vannak kifejezetten igényes zenék is benne), ő mutatta. Ugyanis az EMLP-sek is ezt a vonalat nyomják, bár kevésbé látványosan érződik ki a szövegeikből, asszem hitgyülisek. Az egyik srác, Pajor Ábrahám annak a Pajor Tamásnak a fia, aki talán magyar reppes körökben is valamennyire ismert lehet, mert a '90-es évek elején elsők között próbálkozott rappel az országban. A másik srác (vagy inkább férfi) meg egy 41 éves ifjúsági lelkész, aki kb. 3 éve találkozott életében először rappel. :D
Ehhez képest hihetetlen, milyen színvonalat képviselnek, minden számuk nagyon jó, hip-hop a javából, talán a legjobb új magyar rapprodukció, amit az utóbbi években hallottam. Technikailag és tartalmilag is legmagasabb szintű szövegek, ütős beatek.

Akinek van ideje, hallgassa meg a Rapterápiának azt az adását, amiben ők voltak a vendégek, én tátott szájjal hallgattam végig: https://www.youtube.com/watch?v=q5m5pzj1gug
Hozzám hasonlóan a műsorvezető srác is totál le volt döbbenve, hogy két ember, akik ennyire a hip-hopon kívülről érkeznek egy másik világból, pár éve találkoztak csak először a műfajjal (főleg az egyikük), gyakorlatilag nulla gyakorlással hogy tudnak rögtön olyan szintű számokat csinálni, amiket a magyar "rapszakma" nagyobb nevei is simán megirigyelhetnének. Nem semmi...

Na, jól bepromóztam, hallgassatok EMLP-t! :)

2016.04.19. 21:01
Adminisztrátor

Bobafett - Nem van takarekon a Kotorek SZeretet ( A Jancsika trilologia 1.resz )

Ez nagyon állat!

2016.04.20. 09:46
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2699 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 180  Következő