Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.27. 16:13

Hozzászólás a témához  [ 189 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  Következő
 2Pac 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: 2Pac
exec producerként megadta az engedélyt és ennyi.

és azért, hogy keressen a fián halála után is.

Ez az egész örökség, poszthumusz lemez gyártás visszás számomra (nem csak Pac, de pimp c, biggie stb esetében is), szóval ez nem "érv", inkább ellenérv, hogy mit tett ő a hip hopért vagy a hip hop ellen. ;)

Még egyszer sajnálom, hogy meghalt, semmi bajom nem volt vele!

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2016.05.05. 09:38

a vilagon szinte csak erdektelen hirek vannak.kb90%
maradjunk a rapnel.ki a futyit erdekel h xy mit mondott bq lemezere vagy milyen beef van koztuk.tok irrelevans az eletunkre.ez a vilag es mi hagytuk h ilyen legyen.

2016.05.05. 13:45

doggfather írta:
exec producerként megadta az engedélyt és ennyi.

és azért, hogy keressen a fián halála után is.

Ez az egész örökség, poszthumusz lemez gyártás visszás számomra (nem csak Pac, de pimp c, biggie stb esetében is), szóval ez nem "érv", inkább ellenérv, hogy mit tett ő a hip hopért vagy a hip hop ellen. ;)

Még egyszer sajnálom, hogy meghalt, semmi bajom nem volt vele!

Inkább menjenek a levesbe a ki nem adott szövegek zenék Stb.?

Zoli a beefek már engem sem érdekelnek az egész csak hirveres.. Nem beef de jó példa ami Beyonceval történt a legutóbb.. Csomóan bekajaljak ezt A megcsalasos sztorit és az egész csak azért van hogy jobban fogyjon a lemeze és úgy néz ki hogy be is vált neki

2016.05.05. 17:33

en meg interjukat sem olvasok.bullshit az egesz.
minimal csabi irta anno,h nem erdekel az a sok szar ami a zene kore kitalalnak.
kb Igy vagyok eleg sok mindennel amugy:)

2016.05.05. 21:50

rapguruz88 írta:
Inkább menjenek a levesbe a ki nem adott szövegek zenék Stb.?

Ja, szerintem is kár lett volna értük. Van néhány poszthumusz 2Pac lemez (főként: Still I Rise, Until the End of Time, Better Dayz), amik szerintem nagyon erősek, sőt az első két lemezénél még jobbak is szerintem. Persze nyilván egy csomó mindenkinek megérte anyagilag kiadni ezeket, de ez még nem változtat azon a tényen, hogy ezek az albumok jók, kár lett volna, ha nem jelennek meg. És szerintem az önös érdekeitől függetlenül köszönet jár Afeni Shakurnak, hogy ezeket támogatta, mert jót tett velük a közönségnek is.
Szóval most nem értek egyet doggal. :)

2016.05.05. 23:33

Eyszer valahol mondta egy producer (premier, pete rock vagy valaki ilyen régebbi, nagyobb), hogy ez a sok unreleased nóta csak legenda.
back in the day olyan drága volt a stúdió, hogy amit felvettek azt ki is adták általában.

Nem olyan volt, mint most, hogy mindenkinek volt egy mikrofonja, meg egy tojástartós szobája és kész.

Kép

2016.05.06. 07:10

Oké, de ha nem voltak unreleased nóták, akkor mégis hogy tudtak kiadni ennyi poszthumusz lemezt? Vagy azt akarod mondani, hogy ez is amellett szól, hogy 2Pac él? :D

2016.05.06. 20:57

nem tudom, de a mai technikával nem tart semeddig össze vissza vágni akárki hangját, nem?!

Kép

2016.05.06. 22:06

doggfather írta:
nem tudom, de a mai technikával nem tart semeddig össze vissza vágni akárki hangját, nem?!

Hát akinek volt annyi ideje és tehetsége, hogy megírjon ilyen sok albumnyi szöveget 2Pac stílusában és az ő színvonalán, sőt még össze is vágja olyan profi minőségben, hogy ne legyen érezhető, hogy régi szövegekből van összevágva, annak minden tiszteletem. :lol:

2016.05.07. 22:56

Pacnak bőven van kiadatlan anyaga, egy session alatt marha sok zenét megcsinált, bizonyíték az interjúk alatt Dre is, meg Daz is. Azt hiszem akár 4-5 zenét vett fel a session alatt.

A másik meg hogy a stúdió persze hogy drága volt, de sok logikát nem látok benne abban hogy ha felvesznek valamit akkor azt rögtön ki is adják, vannak bőven előadók mint ahogy szerintem ő is akik huzamosabb ideig ülnek zenéken míg azok kiadásra kerülnek, nem is beszélve hogy van az All Eyez on Me-nek egy Original kiadása amin nagyon sok zene másabb beattel van az eredetihez hasonlítva (demónak hívnám őket inkább).

Nem is beszélve arról, hogy voltak tervben olyan albumok mint amit az Outlawz-al csinált volna, vagy a Thug Life vol. 2, vagy a One Nation a Boot Camp Clik-el.

Pete Rockról nem rémlik hogy mondott volna ilyesmit, Premier mondta hogy pont Afeni adott neki engedélyt hogy majd használjon egy Pac acapellát amit már régebben megkapott, és azt mondta talán felhasználja a jövőben, talán nem. (ahogy őt ismerem inkább nem)

A poszthumusz dolgokat viszont én is csak elítélni tudom. Azon a kivételen kívül hogy néha vannak jól sikerült poszthumusz zenék, sok esetben ezeknek inkább a remix lenne a legjobb kifejezés még ha az eredeti ki sem lett adva. Ezért jön ki nagyon szarul például hogy sokszor igazából csak slágereket akarnak poszthumusz zenékből csinálni, vagy felfrissítik az éppen aktuális idő divatos hangzására miközben valószínű egyáltalán nem arra lett szánva. Vagy belehívnak egy Elton John-t, amire meg már tényleg nem tudok mit mondani... :?

Madlib mondott egy olyat J Dillával kapcsolatban hogy ő inkább felgyújtja halála előtt az összes zenéjét, de az biztos hogy nem fog engedélyt adni ezekre a poszthumusz kiadásokra. És pont ezek miatt a szempontok miatt ez érthető is.

2016.05.08. 11:56

Szerintem az a kulcsa a dolognak, hogy olyan producereknek kell adni a számokat, akikkel életében is sokat dolgozott együtt az előadó, jelen esetben 2Pac. Ha megnézzük a szerintem 3 legjobb poszthumusz lemezét (Still I Rise, Until the End of Time, Better Dayz), akkor azt láthatjuk, hogy a legtöbb számot olyan producerek jegyzik, mint Johnny J, QDIII, Daz, E.D.I. és hasonlók, akikkel a legtöbbet dolgozott együtt életében. Vagy a másik opció, hogy volt a számnak valami kezdetleges verziója, aminek a zenéjét az említett producerek valamelyike csinálta, és aztán egy másik producer fejezte be, de megtartva az eredeti zenei világot. Ez a megoldás garantálja azt, hogy olyan számok szülessenek, amikre valószínűleg 2Pac is rábólintott volna, és így szerintem semmi gond nincs velük.
Rég láttam már a Resurrection filmet, de mintha abban lett volna egy rész, amiben volt arról szó, hogy 2Pac kifejezetten azért ontotta magából a szövegeket a stúdióban, hogy ha esetleg történne valami vele, legyen mit kiadni halála után. Ezek szerint ő kimondottan szerette volna, ha jelennek meg poszthumusz lemezei.

Az utolsó kettő (Loyal to the Game, Pac's Life) egyébként nekem se annyira szimpatikus, mert ott már nem az az elv érvényesült, hogy a fent felsorolt producerek zenéit használták volna. A Loyal to the Game nekem személy szerint bejön, Eminem egyik legjobb produceri munkájának tartom, de sokkal inkább mint Eminem lemezt szeretem, és nem mint 2Pac lemezt, ami baj... 2Pac valószínűleg sose csinált volna olyan lemezt, mint az. A Pac's Life zenei világa ilyen szempontból kicsit jobb, de abba is bőven bele lehet kötni, ráadásul azt összességében érzem gyengébbnek.

2016.05.08. 15:36

CPTCity írta:

Pete Rockról nem rémlik hogy mondott volna ilyesmit, Premier mondta hogy pont Afeni adott neki engedélyt hogy majd használjon egy Pac acapellát amit már régebben megkapott, és azt mondta talán felhasználja a jövőben, talán nem. (ahogy őt ismerem inkább nem)
.

nem pac-cal, hanem mindnóenkivel kapcsolatban mondta, hogy 10-20 pláne 30 évvel ezelőtt nem volt divat a hetekig stúdózás.

Ice-T pl az első 4 lemezét 1-1 éjszaka alatt vette fel, írta is a könyvében.

Bementek aladdin-nal, feltolt minden nótát max 1x, egy éjszaka kész is volt.
Nem volt többre pénzük egyszerűen.

Kép

2016.05.08. 17:40

All Eyez on Me - Trailer
https://www.youtube.com/watch?v=lQ0Tj2NgtaE

Annyira nem üt, mint a Straight Outta Compton trailere, de lehet, hogy jó lesz ez. Na meg csak első trailer, lesz még komolyabb is biztos. A színész telitalálat volt. :)

2016.06.17. 13:40

Engem megvett kilóra!! :)

2016.06.21. 19:37

MA 20 éve...
RIP

2016.09.13. 06:35
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 189 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  Következő