Re: Hungry For Hip-Hop & Reggae Festival - July 21-24
A Boot Camp Clik koncerten voltunk. Röviden: a koncert jó volt, minden más kritikán aluli.
1. Már az első időpont csúsztatása is elég gáz volt. Nekem spec jobb volt ez, de sok negatívumot hozott a rendezvénynek.
2. Nagymértékű alulszervezettség. Fesztiválnak kiírva, ami gyakorlatilag egy sima koncert. Semmi promo, ha rákerestél az elmaradt esemény linkjeit dobta be az elsők között

+ az egész egy fészbuk esemény alatt promózva, ahol 0 infó az utolsó pillanatig. A magyar fellépőkkel se volt semmi kapcsolattartás, nem volt lefixálva semmi konkrétum, voltak olyanok, akiket nem értesítettek az időpont változásáról sem.
3. Iszonyat csúszás. A kiírt időponthoz képest 4 (!) órás késés volt. Most erre nem írok semmit, mert nem lenne túl szalonképes.
Odaértünk fél kilenc körül, hogy az Arsonistsos Freestyle-t megnézzük, persze ő nem volt. Helyette volt MC Cypher-nek nevezett bohóckodás. Utána volt egy Rszcsk-nak nevezett magyar csapat, akik még nagyon nem értek meg a színpadra, de nagyot nem égtek, mert gyakorlatilag maguknak nyomták.

Szerintem itt mindenki csalódott lehetett, ők is, mert rákészültek, hogy a Boot Camp Clik előtt fognak fellépni, mekkora só lesz, azt' kábé egy próbának elment, mi is, mert egy BCC előtt ilyen előadó fér csak bele.
Később próbálták menteni a bulit, felment a színpadra pár olyan MC is, akiket szívesebben megnéztem volna, de nem összetett műsor volt csak ilyen dzsemelgetés. Itt egy kis időre Freestyle is felment a színpadra.
Ja, és az emberek még mindig csak lézengtek itt-ott, alig volt valaki. Kint ment reggae/dancehall a pultnál, de amikor 4-en táncoltak egyszerre az volt a tömeg.
A 4 órás csúszás nagyon gáz volt, volt már füttyögés, mutogatás, ami ugye érthető. Néha kijöttek a "host MC-k" és megkérdezték: "Na hogy érzitek magatokat?" meg ilyenek, oké próbálták tenni a dolgukat, de az már csak olaj volt a tűzre.
A koncert maga tényleg jó volt, arra az egy órára elfelejtettem az összes negatívumot, igen ők a Boot Camp Clik, nekik ez nagyon megy. Kezdte Steele + Tek, láttam már őket pár évvel ezelőtt, most is csak megerősítették, hogy ők még mindig a hip-hop krémje. Rockness Monsta iszonyat jó. Ő egy jelenség, nem showman, mégis odafigyelsz rá. Nem tudok/akarok rangsort tenni, de talán most ő volt rám legnagyobb hatással. Legutolsónak Top Dog csatlakozott, ő is jó volt.
Volt minden, régi cuccok, újak... más előadók slágerei - ezt sohasem értem igazán, szerencsére nem volt sok + tisztelgés az elhunyt rapperek felé egy-egy verze erejéig.
A BCC-nél is mindenkit láttunk már mindenkivel egy trekkben, a koncert is így volt felépítve, lejött, hogy ők egy banda. Közben beugrott az Onyx is az első albumuk intrójával, ami a szokásos energia bomba volt + DJ Logicot is kiemelném, nagyon jól megoldotta a be/kikeverést.
Sajnos csak kábé egy órás volt utána elpakoltak, elhúztak. Kábé öt perc múlva a zenét kikapcsolták, villanyokat felkapcsolták, jöttek a biztonsági őrök és kiürítették a termet. Na ez megint elég gáz volt, de 4 órás csúszásnál ez is érthető.
Mindent összevetve nem bántam meg, hogy elmentem, sőt sajnáltam volna, ha ez kimarad, több, mint 20 éve kedvenceim. Lehet köszönetet mondani a szervezőknek, hogy összehozták, azért viszont nagyon nem, hogy így.