Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.28. 11:09

Hozzászólás a témához  [ 2699 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 180  Következő
 Hazai előadók zenéi. 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Hazai előadók zenéi.
CPTCity írta:
Mondjuk azért ez a "Magyarországra magyar rap" dolog is cseszettül visszás tud lenni mert vannak ilyenek a saját maguk kis értelmében, és pont ez teszi őket vérgagyivá, hogy inkább meghonosítani akarják a zenét minthogy valami egyedit alkosson ami témailag ritka mind külföldi mint itthoni szempontból.

Amúgy ez a bandatagozás még tinédzserkorban elmegy, azt hinné az ember majd kinövi, aztán majd nevet rajta pár év múlva, de aki még utána is tényleg úgy csinálja ott azért vannak bajok a fejben. Nem beszélve arról, persze a Colors után nagyon divatba jött már mindenhol hogy Amerika-szerte is mindenhol van már Blood meg Crip, még New Yorkban is, és még náluk is megy a vita hogy akkor ez most autentikus e vagy nem. Mondjuk az biztos hogy mindenképp autentikusabb mint egy fehér srác aki tök egyedül klipekbe játssza ezt a hülyeséget a menőzés miatt.

Lehet, hogy felrertem, de reagalnek, kifejtenem,ezt" a magyarorszagra magyar rap"
A lenyeg,h magyar eleterzest, eletkepeket belevinni az itteni hip hop-ba. Felolem az sem baj ha angolul toljak, de akkor legyen jo a kiejtese az embernek. Ki lehetne hagyni a W jelek mutogatasat es az ehhez hasonlo dolgok atulteteset.

Elhataroztam , hogy OG leszek. Online Gangster. Be akartok szallni?

Remelem erteheto az amit ki akartam fejteni

2016.10.20. 18:43

Ja, félreértetted. Nem is azzal van bajom amikor ilyen jellegű témát taglalnak az emberek amikkel az itteni ember együtt tud érezni, mert ez alapvetően a természetes. Csak pont egy interjú volt régebben Funkkal, amit nem nagyon találok most valamiért, az NKS-el beszélgettek, ő meg azt mondta hogy nem attól lesz valami magyar hip-hop mert köcsögdudát raksz bele, követni is kéne a műfaj gyökereit és az ősöket (ami egyáltalán nem azt jelenti hogy utánozni).

A dolog iróniája hogy bőven vannak olyanok is akik eljátsszák már ezt a köcsögdudázást itthon a szó komikusabb értelmében is, de én akiket egy kalap alá veszek itt, azok azok az emberek akik csinálják a tömeg gyártott semmilyen honosított magyar verzióját a hip-hopnak. Utánzatnak is olcsó, és teljesen lelketlen. Lehet azt mondani hogy signature sound, de a signature sound az szerintem nem csak azt jelenti hogy elkülöníthető, hanem elkülöníthető és ott érződik mögötte azért hogy lelke is van. Nem véletlen mondják sok esetben az olyan zenére is odakint hogy soulful ami nem feltétlen Motownból mintázott.

2016.10.20. 19:44

Igen, én se úgy értettem, hogy lóhátról reppeljünk karikás ostorral a kezünkben, hanem hogy legyen valami megkülönböztető egyedisége más országok rapjeihez képest. Nyilván a rap egy amerikai műfaj, alapvetően minden rap amerikai lesz bizonyos mértékben, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne kicsit a saját képünkre formálni. Pl. az említett Funktasztikus szerintem kitűnő példa arra, hogy a magyar rap legyen magyar: azt a borsodi feelinget, amit ő hoz, szerintem semelyik másik országban nem tudnák hozni. :) De pl. az AKPH-nál a magyar nyelv mesteri szinten való művelése viszi bele a magyaros egyediséget, és még lehetne sorolni példákat hála az égnek. Aki igazán jó, az azért nem a külföld majmolására épít.

2016.10.20. 19:58

Yodaragorn írta:
Igen, én se úgy értettem, hogy lóhátról reppeljünk karikás ostorral a kezünkben, hanem hogy legyen valami megkülönböztető egyedisége más országok rapjeihez képest. Nyilván a rap egy amerikai műfaj, alapvetően minden rap amerikai lesz bizonyos mértékben, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne kicsit a saját képünkre formálni. Pl. az említett Funktasztikus szerintem kitűnő példa arra, hogy a magyar rap legyen magyar: azt a borsodi feelinget, amit ő hoz, szerintem semelyik másik országban nem tudnák hozni. :) De pl. az AKPH-nál a magyar nyelv mesteri szinten való művelése viszi bele a magyaros egyediséget, és még lehetne sorolni példákat hála az égnek. Aki igazán jó, az azért nem a külföld majmolására épít.

NAGYON jó amit írtál még a végére írnék egy előadót aki pont beleillik : Sub Bass Monster

2016.10.20. 21:40

CPTCity írta:
Ja, félreértetted. Nem is azzal van bajom amikor ilyen jellegű témát taglalnak az emberek amikkel az itteni ember együtt tud érezni, mert ez alapvetően a természetes. Csak pont egy interjú volt régebben Funkkal, amit nem nagyon találok most valamiért, az NKS-el beszélgettek, ő meg azt mondta hogy nem attól lesz valami magyar hip-hop mert köcsögdudát raksz bele, követni is kéne a műfaj gyökereit és az ősöket (ami egyáltalán nem azt jelenti hogy utánozni).

A dolog iróniája hogy bőven vannak olyanok is akik eljátsszák már ezt a köcsögdudázást itthon a szó komikusabb értelmében is, de én akiket egy kalap alá veszek itt, azok azok az emberek akik csinálják a tömeg gyártott semmilyen honosított magyar verzióját a hip-hopnak. Utánzatnak is olcsó, és teljesen lelketlen. Lehet azt mondani hogy signature sound, de a signature sound az szerintem nem csak azt jelenti hogy elkülöníthető, hanem elkülöníthető és ott érződik mögötte azért hogy lelke is van. Nem véletlen mondják sok esetben az olyan zenére is odakint hogy soulful ami nem feltétlen Motownból mintázott.

Pontosan, nem attol lesz valami magyaros, h ostorral a kezunkben reppelunk :D

Nincs mit hozzafuznom. :D

2016.10.21. 11:39

rapguruz88 írta:
Yodaragorn írta:

NAGYON jó amit írtál még a végére írnék egy előadót aki pont beleillik : Sub Bass Monster

Abszolút egyetértek, a gyulafirátóti stílus is hungarikum. :)

2016.10.21. 18:52

Moha es az x faktor...videoval:(

http://444.hu/2016/10/17/a-happy-gang-l ... z-rtl-klub

2016.10.22. 18:38

Láttam és sajnos nagyon szomorú volt...

2016.10.22. 22:36

Meg se nézem. RTL nagyon alja, de a Moha is hülye, hogy elment. Mondjuk én már akkor se bírtam, mikor a topon volt.

2016.10.23. 14:31

Belegondoltatok abba, hogy MO-n az emberek 70% csak ennyit ert a zenebeol?
Vagyis Moha uj nyelve kb annyi jelentessel bir, annak a 70%-nak, mint Drake 1-1 notaja.

2016.10.23. 19:20

Luke Benz - Frázis (Official Music Video)
https://www.youtube.com/watch?v=JxSJ0ihCJvs

Egy rendkívül igényes tag, jól szövegel, jó a mondanivaló, meg próbál újat is hozni.

2016.11.15. 19:24

Hm, nem is hallottam még a srácról, de egész jó. Ezt a zenei stílust nem sokaktól hallottam még Magyarországon. Szöveg is rendben van, szóval figyelemre méltó a produkció, köszi!

2016.11.15. 21:23

na ki jott vissza:)

https://www.youtube.com/watch?v=B1wSph_CtZA

Bulvaros cim :D

2016.11.26. 17:52

Már azt hittem, VSOP lesz: "Na ki jött vissza?" :D https://www.youtube.com/watch?v=PsAxXTxVHiA

A Rapülőket illetően pedig azért megint nincs új a nap alatt, hiszen szokás szerint csak a régi számaikat dolgozták át már sokadszorra. Ettől függetlenül kövezzetek meg, de én bírom a Rapülőket. :) A Geszti szerintem ezen a könnyű, populáris műfajon belül kimondottan ötletes és nyelvileg leleményes szövegeket írt, amire abban az időben nem sokan voltak képesek Magyarországon. És ha tetszik, ha nem, nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a rapet megismerték az emberek az országban. Azon persze lehet vitatkozni, hogy jó-e, hogy ebben a formában ismerték meg a rapet Magyarországon, hiszen ez azért inkább pop, mint rap. Ezt aláírom, de erre szoktam mondani, hogy nekem aztán tök mindegy, milyen műfajú egy zene: a lényeg, hogy jó vagy rossz. És a Rapülők számai szerintem jó, ötletes popszámok a maguk idejében jól megírt rapbetétekkel. És időtállóak, hiszen még mindig le tudnak hozni róluk egy újabb bőrt. :D

2016.11.26. 22:22

Yodaragorn írta:
Már azt hittem, VSOP lesz: "Na ki jött vissza?" :D https://www.youtube.com/watch?v=PsAxXTxVHiA

A Rapülőket illetően pedig azért megint nincs új a nap alatt, hiszen szokás szerint csak a régi számaikat dolgozták át már sokadszorra. Ettől függetlenül kövezzetek meg, de én bírom a Rapülőket. :) A Geszti szerintem ezen a könnyű, populáris műfajon belül kimondottan ötletes és nyelvileg leleményes szövegeket írt, amire abban az időben nem sokan voltak képesek Magyarországon. És ha tetszik, ha nem, nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a rapet megismerték az emberek az országban. Azon persze lehet vitatkozni, hogy jó-e, hogy ebben a formában ismerték meg a rapet Magyarországon, hiszen ez azért inkább pop, mint rap. Ezt aláírom, de erre szoktam mondani, hogy nekem aztán tök mindegy, milyen műfajú egy zene: a lényeg, hogy jó vagy rossz. És a Rapülők számai szerintem jó, ötletes popszámok a maguk idejében jól megírt rapbetétekkel. És időtállóak, hiszen még mindig le tudnak hozni róluk egy újabb bőrt. :D

direkt irtam igy sorry.
Geszti sztem is jo szovegeket ir csak a flowja nem yo:) o a pop repp kezdet phja?
Amugy sajnos sztem nem tett jot a magy rapnek mivel vicces vminek konyveltek el az emberek ezt a mufajt.A masik veglet a kartel volt a csunya beszeddel.Az AC meg a ketto kozott probalt adni vmit de ok is atcsaptak vicces rapbe sajnos.

amugy rapulok megakoncert lesz februarban

2016.11.26. 23:53
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2699 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 180  Következő