Szerző |
Üzenet |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
 Re: minden ami SPORT
Én még csak az első félidőt láttam, a második ma estére van beütemezve, de hallottam, mi lett a vége. Azt kell mondjam, az első félidő alapján nehezen hiszem el... 
|
2017.02.07. 19:02 |
|
 |
rapguruz88
|
Hát kevés szurkoló hitt benne de ami a lényeg hogy A CSAPATNAK helyén volt a szíve... Nincsen lehetetlen ez a meccs bebizonyitotta...
|
2017.02.07. 22:59 |
|
 |
Zoli, MP
|
En csak a 20 perces osszefoglalot lattam. 3rd and 1-ra shotgunt hivni field goal pozicioban szerintem nagy hiba volt. Tipikus nagy golt akarsz rugni, ertsd TD kell, aztan kapufara rugod ureskapura. FG-vel behuztak volna. Persze a foldontuli elkapas is kellett, no meg a flagek.... Az ATL defense dupla idot volt fent. Kis is purcantak a vegere.
senki nem hitte, hogy ez ilyen lesz
|
2017.02.08. 00:14 |
|
 |
rapguruz88
|
Hát igen úgy látszik megorulnek az off. Kordinatorok ha a Pats-szel jatszanak Super Bowlt (lásd Seahawks két éve).. De legalább most már nem vitatema a kérdés hogy Tom Brady a valaha volt legnagyobb NFL Játékos..
|
2017.02.08. 09:09 |
|
 |
Zoli, MP
|
rapguruz88 írta: Hát igen úgy látszik megorulnek az off. Kordinatorok ha a Pats-szel jatszanak Super Bowlt (lásd Seahawks két éve).. De legalább most már nem vitatema a kérdés hogy Tom Brady a valaha volt legnagyobb NFL Játékos.. A seahawks hivasa nem volt annyira rossz, mint a falconse. Statisztikailag ha jol emlkeszem Lynch nem volt tul jo a 1st and Goal szitukban. Kb mivel mindenki arra keszult. Motionba is ment vki, hogy felmerjek a pAts vedelmet. Olyan tavolsagban az az INT egy csoda volt, ugy mint az elkapas a mostani donton. De se baj. Remelem jovore nem esik ossze a falcons.
|
2017.02.08. 10:55 |
|
 |
rapguruz88
|
Nem hinném hogy van annyi a Falconsban hogy jövőre is eljussanak idáig...azert ez hatalmas csapás volt nekik..
|
2017.02.08. 12:27 |
|
 |
Zoli, MP
|
Tegnapi NFL meccsek? en ma megneztem magyarul a vikings veget ujra 
|
2018.01.15. 23:55 |
|
 |
Zoli, MP
|
VB! szornyu h nalam a VB visszahangja valtott ki erzelmeket. Egyszeruen nem ertem az embereket..Afrikazzak a franciakat...A multikultival nincs bajom bizonyos hatarokon belul. Kolcsonos tisztelet az alap (nyelv, borszin, vallas) es persze ne szarjak oda ahol etetnek.
Csak mar ott tartunk, hogy egy egy fekete bunozo megol egy rendort parizsban..akkor mar mbappe is egy fekete bevandorlo? Pele is afrikai es Eusebio is...sooot
"Meg lehetne írni a francia társadalom történetét a futballt tanulmányozva. Az 50-es években lengyel vezetéknevű játékosok tűntek fel a csapatban. (Például a lengyel bevándorlók gyermekeként már Franciaországban született Raymond Kopaszewski, akit Raymond Kopaként imádott később az ország – HÁ). Aztán jöttek az olaszok, a hetvenes-nyolcvanas évek csapatai tele voltak olasz és spanyol nevekkel. (Mást ne mondjak, Michel Platini is olasz bevándorlók leszármazottjaként született és lett aztán a francia futball egyik legnagyobb alakja – HÁ). Végül a 80-as évek közepétől és a 90-es évektől a posztgyarmati afrikai országok szülötteinek gyermekei jelentek meg a csapatban” – mondta az El Paísnak a párizsi író, Abdourahman Waberi (aki egyébként Dzsibutiban született és jelenleg az amerikai George Washington Egyetemen tanít). "
Unatkoznak az emberek es kozben massal foglalkoznak.Mint mindig.
A svajci affer a szerbek ellen sokkal nagyobb tiszteletlenseg volt. Az a tipikus peladaja annak, hogy oda szarunk ahol etetnek minket.
|
2018.07.16. 17:16 |
|
 |
rapguruz88
|
Zoli, MP írta: VB! szornyu h nalam a VB visszahangja valtott ki erzelmeket. Egyszeruen nem ertem az embereket..Afrikazzak a franciakat...A multikultival nincs bajom bizonyos hatarokon belul. Kolcsonos tisztelet az alap (nyelv, borszin, vallas) es persze ne szarjak oda ahol etetnek.
Csak mar ott tartunk, hogy egy egy fekete bunozo megol egy rendort parizsban..akkor mar mbappe is egy fekete bevandorlo? Pele is afrikai es Eusebio is...sooot
"Meg lehetne írni a francia társadalom történetét a futballt tanulmányozva. Az 50-es években lengyel vezetéknevű játékosok tűntek fel a csapatban. (Például a lengyel bevándorlók gyermekeként már Franciaországban született Raymond Kopaszewski, akit Raymond Kopaként imádott később az ország – HÁ). Aztán jöttek az olaszok, a hetvenes-nyolcvanas évek csapatai tele voltak olasz és spanyol nevekkel. (Mást ne mondjak, Michel Platini is olasz bevándorlók leszármazottjaként született és lett aztán a francia futball egyik legnagyobb alakja – HÁ). Végül a 80-as évek közepétől és a 90-es évektől a posztgyarmati afrikai országok szülötteinek gyermekei jelentek meg a csapatban” – mondta az El Paísnak a párizsi író, Abdourahman Waberi (aki egyébként Dzsibutiban született és jelenleg az amerikai George Washington Egyetemen tanít). "
Unatkoznak az emberek es kozben massal foglalkoznak.Mint mindig.
A svajci affer a szerbek ellen sokkal nagyobb tiszteletlenseg volt. Az a tipikus peladaja annak, hogy oda szarunk ahol etetnek minket. Ez annyira undorító amúgy... Facen ment a gyilkolás kommentelok között... Inkább szomorú ez az egész.. Nem is értem amúgy.. Aranycsapatban is szlovák meg német származasuak is voltak jócskán van egy ilyen kép is.. Az meg mennyire korrekt hogy ha Leandro mondjuk gólt rúg a válogatottban vagy Nikolics akkor ugyanezek az emberek tapsolnak?? Amúgy felejthető vb volt... De őszintén..1 vagy 2 év múlva emlékezni fogunk valami extra mozzanatra, gólra, bármire is??? Kétlem..
|
2018.07.17. 00:22 |
|
 |
[n/a]k!ngp1n
Csatlakozott: 2012.07.13. 21:05 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Puro Losz Ánhelesz
|
rapguruz88 írta: [...] Amúgy felejthető vb volt... De őszintén..1 vagy 2 év múlva emlékezni fogunk valami extra mozzanatra, gólra, bármire is??? Kétlem.. Igen. VB döntőben menőzni próbáló kapusra. 
_________________ I'm the freaker, the one who freaks the funk!
|
2018.07.17. 09:00 |
|
 |
rapguruz88
|
[n/a]k!ngp1n írta: rapguruz88 írta: [...] Amúgy felejthető vb volt... De őszintén..1 vagy 2 év múlva emlékezni fogunk valami extra mozzanatra, gólra, bármire is??? Kétlem.. Igen. VB döntőben menőzni próbáló kapusra.  Na igen.. Egyetlen jelenet 64 meccsből Jó arany 
|
2018.07.17. 14:03 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Szerintem nem volt ez rossz VB. Mondjuk én már évek óta kiábrándultam a fociból, miután beindult ez a védekező foci a felrúgásokkal, színészkedésekkel, összevásárlásokkal, és minden hülyeséggel. Ahhoz képest, hogy mennyire szar mostanában a foci, nekem kellemes meglepetés volt a VB. Ahhoz képest, hogy milyen volt régen, ahhoz képest persze szar volt. Viszont a VB döntőt én éppen kiemelném. Az 1998-as VB döntő volt az első, amit láttam, de azóta szerintem ez volt a legjobb döntő, én ilyen jót még nem láttam. Hogy fogunk-e belőle emlékezni valamire? Nem sok mindenre, de a horvátok menetelésére azért szerintem igen. Onnantól kezdve, hogy szarrá verték az argentínokat a 3 hosszabbításos továbbjutásukon keresztül a szerencsétlenül sikerült döntőig. Ez azért nagy sztori volt szerintem. Amúgy meg én az előző két VB-ből se nagyon emlékszem már semmire, úgyhogy ez tendencia, nem egyedi jelenség...
A francia csapat meg... Nyilván én se nagyon értem a kiakadást, mert már a '98-as bajnokcsapat is tele volt feketékkel, akkor miért pont most? (Nyilván tudjuk, miért, de akkor se racionális.) Azt az összehasonlítást viszont nem érzem fairnek, hogy bezzeg már a '70-80-as években is voltak lengyel, olasz, spanyol, stb. bevándorlók a francia a válogatottban. Méghozzá azért nem, mert a lengyelek, olaszok, spanyolok ugyanúgy az európai zsidó-keresztény alapokon nyugvó kultúrából származnak, mint a franciák, tehát az ő bevándorlásuk és a velük való együttélés természetszerűleg sokkal kevesebb feszültséggel jár együtt, mint amikor afrikai kultúrkörből érkező emberek jönnek, akikhez viszonyítva sokkal nagyobb a kulturális szakadék. Persze azzal együtt, hogy ez az egy érv szerintem nem állja meg a helyét, egy csomó másik megállja. A legfontosabb szerintem az, hogy itt olyan focistákról van szó, akik jellemzően már Franciaországban születtek, évtizedek óta ott él a családjuk, ráadásul egykori francia gyarmatokról származnak, tehát ők aztán már tényleg sokszorosan integrálódtak a francia társadalomba. A legjobban az példázza ezt, hogy Mbappé és Umtiti felajánlottak minden pénzt, amit a VB alatt kerestek jótékony célokra azzal az indokkal, hogy "a haza szolgálatáért nem jár fizetség". Ezzel szerintem le is van zárva a vita.
|
2018.07.17. 18:33 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yoda vhol igazad van.
Nem vagyok egy tortenelem zseni, de azt lehet tudni, hogy pl a spanyolok franciak es az angolok kb leraboltak mindenkit igy nem meglepo hogy a gyarmatokrol jonnek az emberek...
Vhol kepmutatasnak tartom, hogy arrol senki nem "beszel" h mikor amerikat felfedeztek akkor az ott levo oslakosokat lemeszaroltak stb.. DE pl Angliba a feketeket dolgzni hivtak be es nem rabszolgakent tartottak oket, de ugyanez a torokokkel is. nem akarom elvinni a temat mas iranyban...
en a 90-es, 94-es, 98-as vebet lattam vegig, no meg a mostanit. a tobbit csak immel ammal. Most nagyon daralasnak ereztem, ugy mint a zeneknel manapsag, ezert sem maradt meg sok minden. Jo vb volt? sztem jo, de nem a legjobb. a VAR rendszer is jo, de en mint volt hivatasos biro azt mondom ezt okosan kell hasznalni, mert szabaly konyv van es vilagos is, de a biraskodasban megis vannak szubjektiv dolgok-sajnos-
|
2018.07.17. 21:34 |
|
 |
Yodaragorn
|
Egyetértünk, hogy nagyon képmutató a fejlett világ. Akinek nem tetszik a francia (vagy a belga, vagy a svájci, vagy a német) válogatott etnikai összetétele, az gondoljon bele, hogy nagyon nagy részben a mi felelősségünk, hogy ezek az emberek elhagyni kényszerültek a hazájukat. Az pedig nem is tudtam, hogy te bíró vagy, így akkor különösen érdekes, hogy mit gondolsz VAR-ról.  Szerintem már rég be kellett volna vezetni: annyira felgyorsult a játék, hogy a helyszínen szabad szemmel ezt nem tudja már követni a játékvezető. Nekem egyedül az nem tetszett, hogy szerintem nem használták eleget. Rengeteg kétes szituáció volt, amiben simán lehetett volna használni, de nem tették meg. Független attól, hogy jó vagy rossz döntés született-e végül. (Volt ilyen is, olyan is.) Pedig simán lehetnének bátrabbak: az NFL-ben és az NBA-ben is simán kibírja a közönség, hogy egy ideig áll a játék videózás miatt. Nem értem, miért ne lehetne itt is kibírni. De még akár azzal se lenne bajom, hogy valahol a központban végig videóznak, és akár 2-3 perccel egy megadott gól után is érvényteleníthetik azt, felülbírálva a helyszíni játékvezetői döntést. De ezt már bíróként valószínűleg másképp látod, mert erősen csorbítaná a játékvezető tekintélyét. 
|
2018.07.18. 23:23 |
|
 |
rapguruz88
|
Yodaragorn írta: Egyetértünk, hogy nagyon képmutató a fejlett világ. Akinek nem tetszik a francia (vagy a belga, vagy a svájci, vagy a német) válogatott etnikai összetétele, az gondoljon bele, hogy nagyon nagy részben a mi felelősségünk, hogy ezek az emberek elhagyni kényszerültek a hazájukat. Az pedig nem is tudtam, hogy te bíró vagy, így akkor különösen érdekes, hogy mit gondolsz VAR-ról.  Szerintem már rég be kellett volna vezetni: annyira felgyorsult a játék, hogy a helyszínen szabad szemmel ezt nem tudja már követni a játékvezető. Nekem egyedül az nem tetszett, hogy szerintem nem használták eleget. Rengeteg kétes szituáció volt, amiben simán lehetett volna használni, de nem tették meg. Független attól, hogy jó vagy rossz döntés született-e végül. (Volt ilyen is, olyan is.) Pedig simán lehetnének bátrabbak: az NFL-ben és az NBA-ben is simán kibírja a közönség, hogy egy ideig áll a játék videózás miatt. Nem értem, miért ne lehetne itt is kibírni. De még akár azzal se lenne bajom, hogy valahol a központban végig videóznak, és akár 2-3 perccel egy megadott gól után is érvényteleníthetik azt, felülbírálva a helyszíni játékvezetői döntést. De ezt már bíróként valószínűleg másképp látod, mert erősen csorbítaná a játékvezető tekintélyét.  NFL-ben 3 videobirozas mehet csapatonkent.. Plusz a TDket vissszanezik alapból.. De azért ha a fociban több lenne akkor az már sok Sztem.. Így is alig van már játék.. 50perc foci átlagban... Az rohadt kevés
|
2018.07.19. 08:21 |
|
 |
|