D.P.G.C. (Dogg Pound Gangsta Crips)
Szerző |
Üzenet |
Sixfeet
|
 Re: D.P.G.C. (Dogg Pound Gangsta Crips)
Mostanában tudatosul bennem is, hogy Snoop azért manapságra már eléggé megöregedett. Amennyire vártam a Coolaid-et a Super Crip után (ami amúgy tényleg egy nagyon kemény zene lett), maga az album eléggé lackluster volt szerintem. Nem mellesleg amikor először hallottam ezt a zenét, pont az jutott eszembe, hogy mikor fogják felhánytorgatni, hogy a G-Unitos interjúban még fikázta azokat akiket most utánoz. Rossznak nem annyira rossz, csak eléggé vegyes fanbase amivel ő rendelkezik, emiatt eléggé le is fikázzák. De ja, eléggé hibáddzik a dolog, a refrén erőltetett próbálkozás hogy valami fülbemászót próbáljon csinálni. Eközben egyszerre próbálja mind képileg mind hangzásilag másolni a Migost, Travis Scott-ot, Rick Ross-t, meg egyben kicsit még talán Tech N9ne-t is, és ennek a tetejében meg megmaradni Snoop Doggnak. Ennyi idő után már nem meglepő hogy veszít a varázsából, meg tényleg úgy áll a dologhoz hogy pénzt keresni mintsem hogy tényleg azonosulni a cuccal ahelyett hogy egy trendet lovagolna meg mostmár. Nem beszélve arról, hogy már az előadók akiket kiválaszt, hogy futtasson, beintézi neki a nagy közreműködéseket, de a srác maga ugyanúgy kritikán alul. https://www.youtube.com/watch?v=7430u-hdfWcNem is a régi-új párhuzam a lényeg itt, hanem tényleg az, hogy mint előadó azért abszolút nem a régi már ő sem, másrészről meg amennyit ő nyomta, meg amekkora státuszt csinált magának, szerintem nem is kell feltétlen elvárni, hogy örökké tudja hozni a régi formáját.
|
2017.02.12. 23:08 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8733 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
CPTCity írta: Nem is a régi-új párhuzam a lényeg itt, hanem tényleg az, hogy mint előadó azért abszolút nem a régi már ő sem, másrészről meg amennyit ő nyomta, meg amekkora státuszt csinált magának, szerintem nem is kell feltétlen elvárni, hogy örökké tudja hozni a régi formáját. Nem kell elvárni szerintem se, hogy folyamatosan hozza a csúcsformáját, csak fel kéne tudni ismerni, hogy már nem a régi, ezért korlátoznia kell magát. Ott van pl. Dr. Dre, aki egyébként szintén nem a régi, de ezt nagyon jól felismerte, és úgy oldotta meg a problémát, hogy 16 évig nem adott ki új albumot. Amikor úgy érezte, hogy összejött egy olyan anyag, amivel nem járatja le magát, akkor azt kiadta másfél évvel ezelőtt. Ez a tudatos korlátozás miatt pedig nem tűnik fel a hallgatóknak, hogy nem a régi. Snoop-nak is valami ilyesmit kéne csinálnia, legalább 4-5 évet ki kéne hagynia két lemez között, nem minden második vagy harmadik évben újat kiadni. Mert azért tud ő még jót, csak nem olyan mennyiségben, mint régen. Pl. a Coolaid-en is szerintem a Super Crip mellett azért voltak még nagyon jó számok: Don't Stop, Coolaid Man, Revolution, stb. Csak sajnos melléjük pakolt egy csomó gyengébbet is. Tehát azt kéne csinálnia, hogy a gyengébbeket kidobja a francba, az erősebbeket pedig elkezdi gyűjteni, és amikor összejön belőlük egy albumra való, akkor adja csak ki. Ha 4-5 év alatt jön össze, akkor 4-5 év alatt jön össze, le van szarva. Van pénze elég, ha meg nincs, akkor tud másból is keresni.
|
2017.02.13. 15:04 |
|
 |
adamban
|
|
2017.02.14. 21:14 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8733 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Ez ilyen összemixelt szám, Snoop szövege biztosan az Affiliated című trekkből van. Persze a beat ettől még tényleg elég komoly. 
|
2017.02.14. 21:34 |
|
 |
adamban
|
Yodaragorn írta: Ez ilyen összemixelt szám, Snoop szövege biztosan az Affiliated című trekkből van. Persze a beat ettől még tényleg elég komoly.  Persze, tudom én. De mennyivel jobb, mint a legtöbb neves producer szara.
|
2017.02.14. 21:39 |
|
 |
adamban
|
Yodaragorn írta: CPTCity írta: Nem is a régi-új párhuzam a lényeg itt, hanem tényleg az, hogy mint előadó azért abszolút nem a régi már ő sem, másrészről meg amennyit ő nyomta, meg amekkora státuszt csinált magának, szerintem nem is kell feltétlen elvárni, hogy örökké tudja hozni a régi formáját. Nem kell elvárni szerintem se, hogy folyamatosan hozza a csúcsformáját, csak fel kéne tudni ismerni, hogy már nem a régi, ezért korlátoznia kell magát. Ott van pl. Dr. Dre, aki egyébként szintén nem a régi, de ezt nagyon jól felismerte, és úgy oldotta meg a problémát, hogy 16 évig nem adott ki új albumot. Amikor úgy érezte, hogy összejött egy olyan anyag, amivel nem járatja le magát, akkor azt kiadta másfél évvel ezelőtt. Ez a tudatos korlátozás miatt pedig nem tűnik fel a hallgatóknak, hogy nem a régi. Snoop-nak is valami ilyesmit kéne csinálnia, legalább 4-5 évet ki kéne hagynia két lemez között, nem minden második vagy harmadik évben újat kiadni. Mert azért tud ő még jót, csak nem olyan mennyiségben, mint régen. Pl. a Coolaid-en is szerintem a Super Crip mellett azért voltak még nagyon jó számok: Don't Stop, Coolaid Man, Revolution, stb. Csak sajnos melléjük pakolt egy csomó gyengébbet is. Tehát azt kéne csinálnia, hogy a gyengébbeket kidobja a francba, az erősebbeket pedig elkezdi gyűjteni, és amikor összejön belőlük egy albumra való, akkor adja csak ki. Ha 4-5 év alatt jön össze, akkor 4-5 év alatt jön össze, le van szarva. Van pénze elég, ha meg nincs, akkor tud másból is keresni. Hát ezzel én is egyetértek. Iszonyat mennyiségű szar beattel dolgozik, és a szövegnél is csak néhány szám erejéig teszi oda magát. Már több, mint tíz éve mondogatjuk, hogy nagy a baj a hiphop scénával. Borzasztó sokan akarnak megélni belőle, miközben egyre kevesebb bevételt termel, ráadásul a futtatott "sztárok" valami olyan szürreális mélységbe taszítják ezt a műfajt, hogy számomra már annyira kínos, mint a lakodalmas rock. Már Lil Wayne-t és Drake-et is gyűlöltem, de ez a Lil Yachty és Future generáció maga a penetráns vég. Snoop meg próbálja eltartani a DPGC-be tartozó rokonokat, a Long Beach-i suttyókat is, meg aztán ő is marék aprónként szedi össze a pénzt. RBX meg állandóan panaszkodik facebookon, hogy őt már kihagyják a koncertekből. Soopaly is nagyon eltünt. Látszik, hogy Snoop keresi a stílusokat, a szórakoztatóipari műfajokat, amiből még pénzt lehet csinálni, másokat másol néha. Undorító, de ez az egész amerikai szórakoztatóipar ilyen undorító. Én meg kiváogatom a sok szara közül azt a kevés igazán minőségi anyagot, és várom a következő albumot. Azon is lesz három-négy klasszikus west coast track, egészen biztos. Apropó, most veszik fel az új Dogg Pound albumot.
|
2017.02.14. 21:52 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15419 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
|
2017.02.14. 23:05 |
|
 |
rapguruz88
|
Nem lehet hogy mi kombonaljuk túl az egészet?? Snoop már nem hiszem hogy megélhetési rapper... Azt csinálja amit jónak gondol, szarik ő a világra szerintem..
|
2017.02.14. 23:14 |
|
 |
Zoli, MP
|
rapguruz88 írta: Nem lehet hogy mi kombonaljuk túl az egészet?? Snoop már nem hiszem hogy megélhetési rapper... Azt csinálja amit jónak gondol, szarik ő a világra szerintem.. Nem vagyok Snoop fan, de ki lehet jelenteni es kb mindenkire ez vonatkozik., hogy igy van.Tul dimenzionaljuk a dolgokat. Itt sok mindenrol van szo mivel bizniszrol beszelunk illetve sztem meg elvezi is a helyzetet.
|
2017.02.15. 10:55 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15419 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
nem hiszem, hogy snoop olyan nagyot szakít egy egy új lemezzel. Ő még mindig nagykiadós, ott meg nincs pénz a cd eladásban. Mmint az előadónak.
Cuba írta egyszer, hogy a 15 dolcsis cdből a priority valami 1 dolcsit adott, miután átment függetlenbe, és saját maga ura lett ez felugrott 10 dolcsira rögtön.
Tehát egy kisebb sztár ha maga adja ki a lemezét még mindig többet keres(HET) a cd eladással, semmint egy nagykiadós szupersztár.
Az inkább csak amolyan indok, hogy turnéra mehessen, ahol a régi nótákat tolja (tudom, hogy így van, voltam vagy 4x snoop koncerten). A koncertekben, turnékban van a pénz. Nézzétek meg, az Onyx (pl) évente 2x végigszántja európát, mert igény van rájuk. Tuti keresnek is vele.
Ezután már azt csinál a lemezén amit akar.
És akkor jön kérdés, hogy melyik a rosszabb?
1. Snoop aki folyamatosan próbál megújulni a 20+ éve alatt?
2. az onyx aki tök ugyan azt a dühös zenét erőlteti 40+ évesen, mint 10-20 éves korukba?
3. 50 cent aki multimilliomosként még mindig a gettót, meg a gengszterkedést, az utcát erőlteti?
4. Cube, aki megunta, rájött, hogy ez már vicces és elment színészkedni mindenféle családi filmekhez, vagy vígjátékokhoz?
Talán a "leghelyesebb", "legjobb", "leghitelesebb" még mindig E-40 féle út. Megújult, összeszedett egy rakés fiatalt producert is, és rappert is, és telepakolja vele a lemezeit. Velük csináltatja a videóit.
Láss csodát, akkora sztár mostanra, mint sose volt. Maga adja ki a lemezeit, tuti keres is vele.
Az már egy másik kérdés, hogy az évente 2 lemezzel nagyon túltolja, a minőség rovására megy, de nagyon.
|
2017.02.15. 11:27 |
|
 |
adamban
|
nem tudom elhinni, hogy Cube vagy E40 olyan sokat keresne. Értem én, hogy ha kikerüli a nagy kiadókat, nagyobb rész marad a bevételből, de maga a bevétel olyan drasztikusan csökkent az elmúlt tíz-tizenöt évben, hogy az a nagyobb rész is töredéke annak a bevételnek, amiből dollár tíz-százmilliomossá lehetett válni régen. Ráadásul E40 kiad egy évben három-négy albumnyi számot, aminek a produkciós, promóciós költsége is három-négyszeres.
Nem csoda, hogy aki tud, az a filmezéshez és a tévézéshez fordul pluszpénzért mindenféle gagyi műsorban. Kicsit olyan ez, hogy a régi hiphopban mérnökök dolgoztak, most meg tele van villanyszerelőkkel, úgy minőségben, mint keresetben. Egyébként meg lehet menni mindennap koncertezni kétszáz fős klubbokba. És nem látom, hogy lehet ebből kitörni. Ráadásul az állandó jelenlét nagyon fontos. Legalább havonta villantani kell valamit, ami szintén a minőség rovására megy.
|
2017.02.15. 11:43 |
|
 |
doggfather
|
nem sokat, persze, ezért is írtam, hogy a cd eladás nem számít,a koncert számít.
Meg ahogy te is írtad a mellékes.
50 cent sorozatot csinál (power), szereple is benne, üdítőt ad el. Cube nem csak szerepel, de készít is filmeket, producerkedik, gyárt. Dre többet keresett a fülhallgatójával tavaly, mint a zenéjével egész életében.
|
2017.02.15. 12:10 |
|
 |
adamban
|
|
2017.02.15. 13:15 |
|
 |
Sixfeet
|
Kicsit off is meg nem is. Erről hogy Suga Free meg Snoop egy számon nyomatják, meg úgy alapvetően E40-ról jutott egy viszonylag új (kb. fél éves) zene. Maga a zene szerintem eléggé unalmasba megy át miután Snoopnak meg Freenek a részének vége, de az eleje valami kegyetlen. "Im a MF Pimp" Snoop Dogg, Suga Free, Versace Villin and Sin Dodiehttps://www.youtube.com/watch?v=Oyt33KoGhfAArra is akarok utalni (amit nem nagyon vettem észre eddig), hogy egy ismerősöm aki inkább csak újabbat hallgat mondta, hogy Free flowja ezen a zenén nagyon hasonlít E40-ra. Ami amúgy tényleg nagyon igaz, nem is nagyon esett rá, de másrészről meg 40-val személyesen az a bajom, hogy legyen akármilyen menő most, meg felkapott, az a sportkommentátor flow amit ő hoz az esetek többségében nem tetszik. Viszont ehhez a zenéhez jó párszor visszamentem már csak Free része miatt, mert amilyen bizarrul nyomja, nagyon tetszik. Másrészről ott a kontraszt hogy a végén átmegy a dolog a két tipikus igazából önmagában működő, de Freehez képest kissé semmilyen unott new west flowba. Persze csak elméleti eszmefuttatás tőlem (és ezzel nem azt akarom lehúzni amit 40 nyom, csak személyes preferencia), de szerintem ő szerintem egy kicsivel jobban megérdemelné azt a felhajtást ami most van 40 körül.
|
2017.02.15. 13:48 |
|
 |
Yodaragorn
|
A korábbi postokhoz hozzászólva: valóban túlkombinálunk valószínűleg. 1-2 éve belefutottam valahol egy listába a leggazdagabb rapperekről, és úgy emlékszem, Snoop és Cube egyaránt meglepően hátul voltak a listán, nagyon nincsenek az elején. Ettől függetlenül azt is nehezen hiszem, hogy anyagi gondjaik lennének, és ezért bele kéne menniük olyan produkciókba, amik gázak. (Cube nem is szokott, csak Snoop.)
Az a My Way remix viszont nagyon jó Snooptól, amit dogg linkelt! Meg ezek a Suga Free-vel közös nóták is nagyon rendben vannak, ezekkel semmi gond nincs.
|
2017.02.15. 21:26 |
|
 |
|